If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
колеги, аз обаче ще се съглася с s3p, защото все още според процедурата си е валидно, че депозитарните разписки трябва да се предават в ЦД. И аз чинно им пратих такъв един опис СЛЕД като вече имах смарт карта и от там ме изгледаха като патрав. Все едно че съм луд, че спазвам процедурата, защото не искам да имам ядове заради глупости. И като им посочвам действащата процедура, ми казаха направо, че тъй като никой ИП не правел вече това, то и аз съм можел да не го правя. Това е то демокрация - силата на мносинството, ако мнозинството посредници правят нещо по един начин, то това трябва да е вярното... измислици-премислици.. едно допълнение, още преди смарт картите описите винаги съм ги пращал разписани от брокера, а не от представляващия. Цялата работа е тази, че ако утре ИП Х влезе в окото Апостолово, винаги от ЦД могат да рекнат абе ти защо не си ни предавал ДР по опис както си пише по ДЕЙСТВАЩАТА и ВАЛИДНА процедура, за която ДОРИ ви уведомихме наскоро по мейл.... и ако не членство, то поне глобичка ако може да откопчим.
Извинявай за "навика" s3p! В действителност винаги депозитарните разписки са се предавали с опис. Друг е въпроса кой доколко го е прилагал, особено за подписа на представляващите . Съгласен съм с теб, че в "писанките" на ЦД има доста недомислици, които не могат да се прилагат и често не се спазват буквално и от самия ЦД. Просто Процедурите рядко се актуализират и не "пасват" идеално една с друга. Но не можеш да не се съгласиш, че ни дадоха доста голяма свобода с премахването на "хартията". Разбира се от това си изпатиха някой колеги, както знаете.
Коментар
MASS
БЕЗУМИЕТО НА ЦД.
Ти откога взимаш за чиста монета всички което ти пратят от ЦД?!?! ;-)
Коментар
s3p
БЕЗУМИЕТО НА ЦД.
Не знам колко е старо, щом дойде с вчерашната поща от ЦД, дата 09/05/2003, а договора за Смарт-карта е поне на 6-месеца.
Да не си говорим за навици....
Явно нямаш навика да четеш, защото това за което пишеш е от много отдавна и с използването на SMART картите вече не се прилага.
Коментар
s3p
БЕЗУМИЕТО НА ЦД.
Странно, но след всичко написано БЕЗУМИЕТО НА ЦД продължава да движи и да се вихри.
Иде реч за новите процедури по прехвърляне на ЦК при посредник "Приложение 6", по-точно точка 2.10 от
него. Странно малко звучи книжата на клиентите да се предават в ЦД по опис "....подписан от предстваляващите лица по съдебно решение"!!!!????!!!!????!!!!????
Някак си не ми идва наум, как Луиджи Ловалио напр./шефа на Булбанк/ ще изпрати подписан опис на деп.разписка за 5 акции на Нефтохим.
Шегата настрана, ама това е страшна тъпотия, ами ако представляващите са нанякъде и кво...ще трябва да изгониш човека, щото не може да стане трансфер
а от друга страна имаш задължение по закон и по пет наредби да не гониш клиенти, а да бъдеш мил, справедлив и т.н.
Пак тъпотии на кило.....
Докога? Моля за повече коментари.
За рънарите ... без тях не може. Все някой трябва да обикаля. Но че има проблем, има ... с 2 % комисионна какво да платиш ? Обикалял съм . Те сега ще тръгнат пак, за инвестиционите бонове. Но въпрос на комисията да ги направи брокери с лиценз. Да си държат изпит като нас, да четат нормативна уредба . Иначе няма да стане. Ние сме брокер ина борсата, но нямаме контакт с хората ... само тези, дето идват в офиса. Май трябва звено между инвеститорите и ИП. Така мисля.
Edintam, za CD si prav, 4e mal4at kato... Sega 4eta v Investora, 4e niakoi obikalial i kupiuval Albena i Bulgartabak sas spisaci, v koito figurira i nomera na smetkata v CD. E tova ve4e e... A 6to se otnasia do kompensatorkite...6tom sa vpisani v registara ne moje da ne se registrirat. Pone taka pi6e v ZSKI.Ako ima ne6to nerredno izdatreliat e tozi, koito triabva da go kaje. A IP s ni6to ne sa vinovni, naistina. Osven ako ne sa v shemata...
нали точно това казвам и аз ... има ли или не писмо от областа до АП ? И как е станало така, че запис, който не е трябвало да е регистриран, е регистриран и са сключвани сделки с него ? Има ли още такива ? И после ИП виновни, бой по главата, измамници и т.н ... А никой от ЦД не казва нищо.
Edintam, sigurno ne e triabvalo. No za celta ne e li triabvalo izdatelia da go razporedi pismeno? Za6toto ina4e 6tom sa bili vpisani v hartienite registri niama osnovanie da ne se registrirat.
Коментар