Първоначално изпратено от Натрий
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кредит
Collapse
X
-
Last edited by v_tin; 20.12.2014, 17:09.
-
Песимистичен вариант
Приемаме, че потребителите на бижутерия са, момичета и жени между 15 и 55 г. В Турция са около 24 млн., а в България са 1,8 млн. Прилагаме върху приход от 35 хил. на година и се получава приход в България от 2600 лв.
От описанието ти виждам, че собствеността на фирмата няма да е твоя. В такъв случай ти остава като възможност само потребителски кредит. Ако е за срок от три години месечната ти вноска би била 313 лв или 3760 на година. Т.е. бизнесът не си заслужава.
Оптимистичен вариант
За да направиш приходи от 40 хил. на година, при да кажем 300 работни дни, то трябва да правиш по 130 лв. на ден. Ако средната цена на едно украшение е 20 лв то всеки ден трябва да имаш по 6-7 продажби. Да кажем, че правиш. Значи месечния ти приход ще е 3350 лв. Сега да видим разходите. Наем: 500 лв., ток, вода, телефон: 150 лв, СОТ: 25 лв., Счетоводно обслужване: 150 лв, банкови такси: 10 лв, Разни: 100, Вноска по заема: 313, Данъци: 150 лв. и спирам до тук. Та за разпределяне остават 1900 лв. ако сте двама по 950 на човек, което е разходи за заплата, като махнеш данъци и осигуровки ви остават по 600 лв, което е приблизително средна заплата.
Не съм кредитен консултант. Хванах се да ти отговоря, за да провокираме някаква дискусия за смисъла от кредитите при бизнес начинанията.
Линка показва сравнение на потребителски кредити. За фирмени кредити трябва най-малко трябва да се разгледат отчети за последните три години.
линк
Коментар
-
Става въпрос за около 10 000. Ще е магазин за бижута. Тези пари ще са нужни главно за едно евентуално освежаване на магазина, който ще наема, закупуване на мебели, витрини и т.н. Човекът, с когото ще работя, той е и производителят на тези бижута, турчин е, ми каза, че в Турция имат сериозно търсене и всеки негов магазин успява да заработва по 30-40 000 годишно.
Коментар
-
Кредит
Здравейте. Искам да си отворя магазин, но в момента не разполагам с парите, които ще са ми нужни. И тъй като не искам да взимам заеми от близки и познати, смятам да кандидатствам за кредит от банка. Но понеже доста години живях извън България, може ли някой да ми препоръча към коя банка е най-добре да се обърна? Кои имат най-добрите програми? И ако е възможно, естествено, ако сте наясно, може и да ми препоръчате кредитен план. Досега не ми се е налагало да се занимавам с такива неща, в банка съм влизал единствено да си депозирам и тегля парите, за това може и да допускам грешки в изказа си, за което,моля да бъда извинен.Last edited by Amsterdamm; 10.09.2014, 13:40.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар