IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отваряне на разплащателна сметка без знанието на клиента

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Lupus Разгледай мнение
    А пари връщат ли за неправомерно взетите такси? Какво се случва, ако изискате копие на договора, който сте подписали с тях за съответните сметки?
    Договор, разбира се, няма. Но няма и да тръгна да си търся правата за двадесетина лева такси, защото времето и нервите ще ми струват много повече. Те явно и на това се надяват...

От другите отговори разбирам, че явно това не е политика само на въпросната банка, а и на доста български такива.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
      Една - пак добре. Аз се бях оказал с три в СИ банк... За едната - левова-знаех, ама другите - доларова и еврова - не. И турили таксичка всеки месец... Добре, че се усетих на около 7-мия месец...
      Това при белгийците ли ?Или при Цветелина?

Коментар

• А пари връщат ли за неправомерно взетите такси? Какво се случва, ако изискате копие на договора, който сте подписали с тях за съответните сметки?

Коментар

• Една - пак добре. Аз се бях оказал с три в СИ банк... За едната - левова-знаех, ама другите - доларова и еврова - не. И турили таксичка всеки месец... Добре, че се усетих на около 7-мия месец...

Коментар

• и на мен ми бяха отворили служебно сметка в ЦКБ

понеже съм им бил важен клиент (а девиза на банката е "важния си ти") решили да ми издадат златна кредитна карта без никакво обезпечение от моя страна

при едно мое случайно отиване в банката кредитната карта беше готова и ми я връчиха , но отказах да я взема

сметката към кредитната карта обаче остана дълго време отворена

на няколко пъти им казвах в банката да закрият въпросната сметка, но все излизаха с някакво оправдание

наложи ми се накрая да застана сериозно и като видяха, че с мен трудно се излиза на глава закриха въпросния IBAN към тази кредитна карта която не съм я искал
            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• За тва колеги никви измислени български банки и борси е тва е

Коментар

• И на мен ми е интересен казуса, понеже сходно мисля има и в ПИБ.
                Днес нямаш сметка, утре ти отварят една, пускат ти един превод и те топят.

Коментар

• Отваряне на разплащателна сметка без знанието на клиента

Здравейте.

Доколко е коректно банка да отваря разплащателна сметка на мое име без аз да знам? Банката е Инвестбанк АД. Понеже ми имат личните данни са си правили каквото си поискат, което много ме подразни.

Ситуацията е следната;
                  Имах акции купени чрез тях 2008 година. Понеже тогава нямах никакъв опит не можах да изляза на време и по време на кризата спрях да наблюдавам каквото и да било с идеята "каквото ще да става". По едно време (не помня точно, но може би 2009 г.) отидах и си закрих всички сметки в банката, защото не ми трябваха повече.

От 2 емитента получавам дивидент, но аз не съм си го търсил през годините. Дотук може да се каже, че аз съм постъпил грешно. Но... Отивам аз наскоро да видя какво става и се оказва, че Февруари миналата година са ми отворили разплащателна сметка без моето знание и разрешение и си ми начисляват месечни такси и пр. по "тарифата". По техни обяснения не са знаели какво да правят с получения дивидент и затова са ми възобновили сметката автоматично. Друг е въпроса, че получения дивидент е само за 2013 година. За предходните години не се знае: питам; не знаят. В случая аз с полученият дивидент съм покрил разходите по сметката, но си представям какво щеше да е ако имах една единствена акция (както fortiss в Атера ) с някакви стотинки дивидент на година и бях отишъл след 10 години в Инвестбанк по някаква причина... Щеше да се окаже, че съм длъжник с ХХХ лева на банка, в която "уж" нямам никакви сметки.

Оправдават се, че би трябвало да са ми звъняли, диктуват ми някакъв мой телефонен номер, който дори не го помня вече. Нито адрес съм сменял през годините, нито нищо. Имат ми и адрес и ЕГН и всичко нужно. Предполагам, че ако имах аз да им давам пари веднага щяха да ме намерят.

Working...
                X