IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Речник на новите думи в "четирийсе и второто" НС
    Даниел Смилов, http://www.dnevnik.bg

"Актуализация на бюджета" = симулативна игра на управление с неясни последици

"Антикорупционна комисия" = компромис с цел осигуряване на кворум

"Бареков" = куклоi

"Бял автобус" = политико-транспортен кошмар на парламентариста в резултат на полицейска некомпетентност

"Ваканцувам" = обявявам ваканция на парламента с цел избягване на масови протести срещу дейността му

"Ваканцирам" = реанимирам от травматично преживяване, ваканцувайки

"Ваканцунквам" = ваканцувам със секретарка

"Граждански консултации за промяна на изборния кодекс" = много продължително тупане на топката с цел избягване на предсрочни избори

"Екзактен" = мъгляв, превзет и наукообразен (аргумент), който хваща дикиш сред необразован електорат

"Делян Пеевски" = Цветан Василев

"Задкулисие" = абстрактен термин, употребяван с цел замазване на конкретни връзки между управлението и определени корпорации и присъдружните им медии

"Заседание на ПЕС в София" = излагане пред чужденците

"Избори през май догодина" = я камилата, я камиларя…

"И.Ф." = не е Ирина Флорин

"Катарзис" = психо-соматична промяна, при която човек, известен с безскрупулното си преследване на частни корпоративни интереси, става защитник на обществени такива

"Кворум" = дали ще влезе Волен в залата

"Контрапротест" = Мишо Шамара и стотина възрастни граждани край пилоните на НДК

"Красив и интелигентен" = класов враг

"Мая Манолова" = единствен мъж в НС

"Министър-председател" = прессъобщение за определена правителствена позиция

"Мишо Шамара" = неочакван ренесанс на Комсомола

"Олигархия" = героизиране на тривиални и очевидни свързаности между определени икономически интереси (обикновено едни и същи) и всяко правителство на власт

"Петдесет хиляди" = толкова, колкото са дошли на Бузлуджа

"Писанчев + тефтерче" = Пеевски

"Пластмасова маса" = бункер-убежище срещу разгневени протестиращи

"Политико-експертен" = колкото политически, толкова и експертен

"Президентско вето" = анатема

"Промяна на изборния кодекс" = кодово словосъчетание за тупане на топката с цел отлагане на възможни предсрочни избори

"Реформаторски блок" = носител на надеждите на голяма част от протестиращите, който засега се стреми да не прави нищо от страх да не ги разочарова и да не се разпадне

"Следобедно заседание" = обсада на парламента

"Среща с представители на неправителствени организации" = среща с Янко, Дончо и Петното

"Сорос" = дума, изразяваща желание да покажеш, че протестите срещу теб не са спонтанни, а са дирижирани от някого отвън

"Старци" = скрити в сенките край поляната на Бузлуджа (и затова невидими от птичи поглед) привърженици на БСП, които допълват общата бройка до "50 000" (виж по-горе)

"Страхувам" = плаша някого с помощта на държавната машина и прикачени към нея частни медии

"Тефтерче" = външна памет на председател на независим регулаторен орган, в която той открива партийно спуснати инструкции за действие

"Типинг пойнт" = словосъчетание, изразяващо желание да покажеш, че протестите срещу теб не са спонтанни, а са дирижирани от някого отвътре

"Три хиляди" = всичко над 10 000

"Частна ГДБОП" = средство, използвано от правителствата на власт, за набиране на компрометираща информация, която след това се завърта през определени медийни групи, за да се сезират органи с тефтерчета

"Червени боклуци" = боклуци, които за разлика от обикновените такива имат и едно положително качество – имат цвят, който мнозина харесват

"Ц.Ц." = човек, който освен лидера си слуша и народа
    Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
      Е то като им бяха спрели еврофондовете и не можеха да крадат от тях, много ясно, че ще е за сметка на бюджета - щото там може да се краде без да мрънкат онея от Европа.

И абсолютно правилно си отбелязала, че дори с риск да осъдят България си приеха закона за заменките и си замениха едно хубави парцелчета покрай морето и зимните курорти за едни храсталаци и чукари.

Той рискът още не е отминал да ни съдят за тоз закон за заменките.
      А Бойко Борисов отмени закона за заменките, нали?
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Нещо си се объркал.Никаква каша няма в главата ми просто съм реалист и честно казвам как усещам нещата.Да добре съм и за яд на някои не от пет години а от 15 поне.Добре съм защото съм здрав и мога да работя.Добре съм и защото поколенията преди мен са били умни и работливи.Никога не съм разчитал на партии въпреки че съм канен в две и са ми предлагани постове.Моето добре зависи от труда ми и този на жена ми.Добре съм и защото тя е умна и работлива.Децата ми не изперкват а едното е отишло да учи навън другото поиска тук да учи.Декарите са 200 и не съм пенсионер.Освен това работя и на друго място.Доган и Станишев са неизбежни просто ви казвам какво иде след Орешарски ма вие врякате.Досега улицата в София два пъти е докарвала правителства и двата пъти погром и емиграция.А за тиквата какво да говоря там докторите са безпомощни.Не съм фен на агресивната простотия и на мутропростаци.Мнителен агресивен простак и пълен некадърник и страхливец.
        Сегашното на БСП и ДПС кой го докара? Май пак беше улицата.

С една голяма помощ от платени медии и прокурори.

Коментар

• Строежът на Тихолов на морския бряг продаден напук на парламентарна забрана
          Апартаменти в скандалния хотел, построен на самия плаж от фирма „Империал бул тръст“ на арх. Калин Тихолов (номиниран за министър от премиера Пламен Орешарски и оттеглен заради лошата му слава) и несебърския общинар Георги Георгиев, през юли са били разпродадени – в нарушение на мораториума.
          http://offnews.bg/index.php/230487/s...ntarna-zabrana
          Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            Еврофондове при тройната не са били спирани, а бяха замразени структурни!
            И то с помощта на Борисов, който на няколко обиколки из Европата "ревеше" за това - що за Българин - друга тема...
            Още повече - после, при неговото управление - ЗАЩО не намери всичките нарушения и да ги сложи в Прокуратурата??

Напротив, неговия Лечков доразви краденето на фондове...и не само той

Законът за заменките беше утвърден без никакви рестрикции за предишните, напротив - с узаконяването им - от ГЕРБ!
            Не бяха спрени, а замразени - голяма разлика.

И Борисов ги спрял, а не щото те крадели. Брех как да не повярва човек.

Случайно да знаеш, че като си гласуваха закона за заменките ГЕРБ не бяха създадени още?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
              ...Мнителен агресивен простак и пълен некадърник и страхливец.
              Такива са и подръжниците му - платени и ...някои, просто заблудени

Коментар

• Първоначално изпратено от El Guapo Разгледай мнение
                Пешо голяма каша ти е в главата . От 5 години твърдиш че си супер добре , нещата ти се развиват прекрасно а си против Борисов .Поне кажи с какво те засегна , за да те разберем . Децата ти изперкват някъде навън и като се върнат ще се чудиш кои са тези . Против комунистите си а си прегърнал Станишев и Доган .Правиш се на някъкъв селскостопански производител , но като гледам с колко вида селскостопанска продукция се занимаваш,субидиите не те топлят, по твои думи, явно имаш 2-5 дек. за лично ползване и си чакаш пенсията , а това обяснява и прегръдката със сегашните мафиоти , щото те са ти обещали цветя и рози.Най - инттересното е че пригласяш на платените , безплатно .
                Нещо си се объркал.Никаква каша няма в главата ми просто съм реалист и честно казвам как усещам нещата.Да добре съм и за яд на някои не от пет години а от 15 поне.Добре съм защото съм здрав и мога да работя.Добре съм и защото поколенията преди мен са били умни и работливи.Никога не съм разчитал на партии въпреки че съм канен в две и са ми предлагани постове.Моето добре зависи от труда ми и този на жена ми.Добре съм и защото тя е умна и работлива.Децата ми не изперкват а едното е отишло да учи навън другото поиска тук да учи.Декарите са 200 и не съм пенсионер.Освен това работя и на друго място.Доган и Станишев са неизбежни просто ви казвам какво иде след Орешарски ма вие врякате.Досега улицата в София два пъти е докарвала правителства и двата пъти погром и емиграция.А за тиквата какво да говоря там докторите са безпомощни.Не съм фен на агресивната простотия и на мутропростаци.Мнителен агресивен простак и пълен некадърник и страхливец.

Коментар

почти си мислех ....да ти отговоря точка по точка...докато видях и .... зала "Армеец" - "гордостта" на Борисов - която беше с официално приет проект 2-3 месеца преди избора на Борисов ...т.е. преди него й беше даден старта, той продължава

Тия митове и легенди могат да минат само на екрана от ТиВи-тита и да баламосвате хорицата

ГЕРБ е рожба на БСП + МУТРИ
                  Даване на старт и построяване са различни работи. То и на тракия старта беше даден преди сто години ама кой я дострои една трета за три години ?!?!И на дунав мост бе даден старта, но кой го дострои ?!?!
                  Такива изцепки като тая, че щяло да ми отговаряш точка по точка, вървят сред малоумния бсп електорат, но не и сред интелигентните хора.

А на това можеш ли да го изкоментираш ?!?!

42-ро Народно събрание на Р. България,
                  Ръководители на парламентарните комисии

✔ КОМИСИЯ ПО ЕНЕРГЕТИКА:
                  Рамадан Аталай (ДПС) - председател
                  Мустафа Карадайъ (ДПС) - заместник
                  - нататък останалите от АТАКА и БСП

✔ КОМИСИЯ ПО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:
                  Нигяр Джафер (ДПС) - председател
                  Тунчер Кърджалиев (ДПС) - заместник

✔ КОМИСИЯ ПО ПРАВНИТЕ ВЪПРОСИ:
                  Христо Бисеров (ДПС) - председател
                  Хамид Хамид (ДПС) - заместник

✔ КОМИСИЯ ПО ОТБРАНАТА:
                  Янко Янков (ДПС) - председател
                  Четин Казак (ДПС) - заместник

✔ КОМИСИЯ ПО БЮДЖЕТ И ФИНАНСИ:
                  Йордан Цонев (ДПС) - председател
                  Рушен Риза (ДПС) - заместник

✔ КОМИСИЯ ПО ТРАНСПОРТ, ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ И СЪОБЩЕНИЯ:
                  Камен Костадинов (ДПС) - председател
                  Ердинч Хайрула (ДПС) - заместник

Искаш обрязаните да ни управляват ?!?
                  Ти мюсолманка ли си ?!?
                  Last edited by shpono; 13.08.2013, 17:22.

Коментар

Е то като им бяха спрели еврофондовете и не можеха да крадат от тях, много ясно, че ще е за сметка на бюджета - щото там може да се краде без да мрънкат онея от Европа.

И абсолютно правилно си отбелязала, че дори с риск да осъдят България си приеха закона за заменките и си замениха едно хубави парцелчета покрай морето и зимните курорти за едни храсталаци и чукари.

Еврофондове при тройната не са били спирани, а бяха замразени структурни!
                    И то с помощта на Борисов, който на няколко обиколки из Европата "ревеше" за това - що за Българин - друга тема...
                    Още повече - после, при неговото управление - ЗАЩО не намери всичките нарушения и да ги сложи в Прокуратурата??

Напротив, неговия Лечков доразви краденето на фондове...и не само той

Законът за заменките беше утвърден без никакви рестрикции за предишните, напротив - с узаконяването им - от ГЕРБ!

Коментар

• Първоначално изпратено от shpono Разгледай мнение
                      За тези какво ще кажеш ?
                      1) Дунав мост 2 - оставен на основи!
                      2) АЕЦ Белене - оставена на основи!
                      3) Зала Армеец - оставена на основи!
                      4) Магистрала Люлин - оставена на основи!
                      5) Паркове и градини - оставени в бурени!
                      6) Цанков камък - недовършен с взети комисиони!
                      7) Магистрала Тракия - започната и недовършена!
                      8 )Масларова - открадна милиони и се покри!
                      9) Емел Етем - открадна милиони и се покри!
                      10) Гагаузов - открадна милиони и се покри!
                      11) Николай Цонев - открадна милиони и го оправдаха!
                      12) Батко и братко - спряха им еврофондовете до дупка!
                      12) Наглите - 19 отвличания без разкритие!
                      13) Килърите - 3 поръчкови убийства!
                      14) Орешарски: "Криза няма, няма и да има"!
                      15) Превъртане на електромери и подстрекателства към анархия!
                      16) Компромати!
                      17) Нарушаване на деня за размисъл и пускане на кьорфишеци!
                      18 ) Използване на прокуратурата за мокри поръчки!
                      19).....
                      20).....

И след всичко това не много умните чобани избирате Украинеца - СЕРГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ и Турчина - ЛЮТВИ МЕСТАН да ги "оправят".
                      почти си мислех ....да ти отговоря точка по точка...докато видях и .... зала "Армеец" - "гордостта" на Борисов - която беше с официално приет проект 2-3 месеца преди избора на Борисов ...т.е. преди него й беше даден старта, той продължава

Тия митове и легенди могат да минат само на екрана от ТиВи-тита и да баламосвате хорицата

ГЕРБ е рожба на БСП + МУТРИ

Коментар

Именно!
                        Не бих написала - образовай се - сложна задача за теб, НО ЧЕТИ!
                        И виж сам, кой какво е приел, кой какво е затвърдил и утвърдил дори с риск да бъде съдена България, но за сметка на бюджета, не от лични спестовни сметки...

Коментар

Като няма какво да кажеш казваш лъжи.

Ама това са факти. Провери ги в Гугъла, във Уикипедия, в правителствените сайтове.

Има инфо - чети, образовай се.
                          Именно!
                          Не бих написала - образовай се - сложна задача за теб, НО ЧЕТИ!
                          И виж сам, кой какво е приел, кой какво е затвърдил и утвърдил дори с риск да бъде съдена България, но за сметка на бюджета, не от лични спестовни сметки...

Коментар

Вместо алабалистики, вземи че обясни адекватно разликите между БСП и ГЕРБ?
                            За тези какво ще кажеш ?
                            1) Дунав мост 2 - оставен на основи!
                            2) АЕЦ Белене - оставена на основи!
                            3) Зала Армеец - оставена на основи!
                            4) Магистрала Люлин - оставена на основи!
                            5) Паркове и градини - оставени в бурени!
                            6) Цанков камък - недовършен с взети комисиони!
                            7) Магистрала Тракия - започната и недовършена!
                            8 )Масларова - открадна милиони и се покри!
                            9) Емел Етем - открадна милиони и се покри!
                            10) Гагаузов - открадна милиони и се покри!
                            11) Николай Цонев - открадна милиони и го оправдаха!
                            12) Батко и братко - спряха им еврофондовете до дупка!
                            12) Наглите - 19 отвличания без разкритие!
                            13) Килърите - 3 поръчкови убийства!
                            14) Орешарски: "Криза няма, няма и да има"!
                            15) Превъртане на електромери и подстрекателства към анархия!
                            16) Компромати!
                            17) Нарушаване на деня за размисъл и пускане на кьорфишеци!
                            18 ) Използване на прокуратурата за мокри поръчки!
                            19).....
                            20).....

И след всичко това не много умните чобани избирате Украинеца - СЕРГЕЙ ДМИТРИЕВИЧ и Турчина - ЛЮТВИ МЕСТАН да ги "оправят".

Коментар

• Прав е Маранди че сме тръгнали по спиралата надолу . Ето го и Гиго , пенсионирал се е на 45 г. и се гласи да взема тлъста пенсия още 50 години . Алооооо.. Гигоууууу... къде отиваш и как я мислиш тая работа . Някой да бачка да издържа деца и старци да плаща 40 % процента данъци и то с заплата по малка от твоята и на десетки хиляди като теб пенсия . Свърши тая , търси си някой да те осинови .

Коментар

нямам представа колко е охраната на Гергов, щото е мошеник от класа, но мисля, че Борисов го бие и по брой охрана, и по мошеничество
                                Ама поне не претендира да увеличава пенсиите, нито помощите за безработни.

Коментар

Working...
                                X