Първоначално изпратено от Монти
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 19.10.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнениеВ бастиона на Доган 1500 подкрепиха митинг „За Орешарски"
25 Агуст 2013 19:58 от Faktor.bg
Митингът, организиран в подкрепа на правителството на Орешарски в бастиона на Доган – Кърджали се оказа пълен провал
Истинските организатори – БСП и ДПС, които се скриха зад гражданско движение ДНЕС, успяха да съберат едва около 1500 души на площада пред Дома на културата. Така хората от родопския град недвусмислено показаха, че мероприятието е казионно и зад него не стоят спонтанните реакции и емоции на обществото.
Най-голямата атракция отново се оказа рапърът Мишо Шамара, който повтори познатите вече до втръсване мантри, че иска да повдигне духа на народа, за да не се върнат отново ГЕРБ и Борисов на власт. Шамара се похвали, че е популярно лице и било нормално да заема такава гражданска позиция.
Сред присъстващите бяха депутати от БСП и ДПС от района, но очакваните лидери Местан и Станишев не се появиха. Сред поддръжниците на митинга бе кметът на града Хасан Азис, който не скри, че е дошъл да подкрепи кабинета на Пламен Орешарски.
Събралите се граждани бяха приканени да се включат в подписка в защита на кабинета и за оставка на президента Плевнелиев. Стана ясно, че подобни мероприятия в подкрепа на правителството ще бъдат организирани и в други градове, като следващата спирка е Велико Търново.
ОСТАВКА!!!
на подобното събиране в София са се съпрали 100 човека...
То пък трябва да е голям успех....
Коментар
-
В бастиона на Доган 1500 подкрепиха митинг „За Орешарски"
25 Агуст 2013 19:58 от Faktor.bg
Митингът, организиран в подкрепа на правителството на Орешарски в бастиона на Доган – Кърджали се оказа пълен провал
Истинските организатори – БСП и ДПС, които се скриха зад гражданско движение ДНЕС, успяха да съберат едва около 1500 души на площада пред Дома на културата. Така хората от родопския град недвусмислено показаха, че мероприятието е казионно и зад него не стоят спонтанните реакции и емоции на обществото.
Най-голямата атракция отново се оказа рапърът Мишо Шамара, който повтори познатите вече до втръсване мантри, че иска да повдигне духа на народа, за да не се върнат отново ГЕРБ и Борисов на власт. Шамара се похвали, че е популярно лице и било нормално да заема такава гражданска позиция.
Сред присъстващите бяха депутати от БСП и ДПС от района, но очакваните лидери Местан и Станишев не се появиха. Сред поддръжниците на митинга бе кметът на града Хасан Азис, който не скри, че е дошъл да подкрепи кабинета на Пламен Орешарски.
Събралите се граждани бяха приканени да се включат в подписка в защита на кабинета и за оставка на президента Плевнелиев. Стана ясно, че подобни мероприятия в подкрепа на правителството ще бъдат организирани и в други градове, като следващата спирка е Велико Търново.
ОСТАВКА!!!Yeah
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТи че си неграмотен няма никакво съмнение.По твойта логика ГЕРБ краде още по юнашки щото южната дъга струва 37 милиона за три километра.
А магистралните лотове се строят върху гола поляна, без никаква инфраструкутра под тях.
Коментар
-
Четете ли новините. Тия задници Щатите пак искат да влязат във война. Сега ще е със Сирия и оправданието им ще е ,че правителството използвало химическо оръжие. Няма ли най- накрая кой да нюкне Вашингтон. http://www.bloomberg.com/news/2013-0...ent-1017088157Last edited by KostaBee; 25.08.2013, 21:56.yolo
Коментар
-
Батко и Братко
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТи че си неграмотен няма никакво съмнение.По твойта логика ГЕРБ краде още по юнашки щото южната дъга струва 37 милиона за три километра.
Не се срамувай дай аргументи, а не бълвай фекалии през лайняната си уста като дърт комуняга.
Ако сравним лот 1 и наи-тежкият лот 4 в който имаше проблеми с подпочвени води, излиза следната сметка
лот 4 е 49.28 км и е изграден за 209 милиона изваждаме 30% инфлация оскъпяване на строителството след 2006 г. и получаваме 49.28 км за около 149 милиона срещу 39 км на БСП за 199 милиона.
или 1 км при ГЕРБ е построен за 3 милиона средно срещу 1 км при БСП за 5 милиона при отчтитане индекса на инфлацията.
и двата обекта са напълно съпоставими по трудност даже лот 1 няма толкова детелини и мостове защото от Оризово до Стара Загора няма други населени места.Last edited by 4ono; 25.08.2013, 21:24.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ono Разгледай мнениекак краде БСП преценете сами
да се има предвид че лот 1 е пуснат 2006 г а само за 2007 има 12.5% инфлация а за 2008 8% инфлация и пак ГЕРБ спестява десетки милиарди.
Лот 1 Оризово-Стара Загора -38,7 km. изграден от БСП за 198,160 млн. лв.
Лот 2 Стара Загора - Нова Загора 31,8 km построен от ГЕРБ за 137,868 млн. лв. с ДДС.
Лот 3 Нова Загора – Ямбол е 35,7 km построен от ГЕРБза 133, 973 млн. лв
Лот 4 Ямбол Карнобат-49,28 км построен от ГЕРБ за (цената без ДДС - 174,705 млн. лв)
Борисов е изградил от лот 4 8 километра магистрала безплатно. (49км лот 4) -(39 км лот 1) за еднакви цени. 198 милиарда за 38.7 км срещу 209 млд за 49.28 км.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеФаки спомням си изказването на доналд ръмсфелд, когато инспекторите на ООН не откриха доказателства за употребата на химическо оръжие в ирак: Липсата на Доказателства за употребата на химическо оръжие в Ирак, НЕ е Доказателство че такова оръжие не е употребено! ........ И обявиха война
Кво ке праим у сирия, то що ванга е рекла
Стегни се, я виж кирето кво прави
Last edited by Факушкa; 25.08.2013, 20:14.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнениеИ посланието от връх Мусала към крадливата управляваща клика и правителството на Олигарски:
,
Jimmy и на Всевишния вече искате оставката....
Аман от простотии....
А спри се и ти и Чубака....
Разбрахме ,че сте платени и за кой работите....
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ubaka Разгледай мнениеСКАНДАЛНА ДОГОВОРКА! Кoбурга си връща имотите срещу подкрепа!
В ход е скрита договорка между властта и Кобурга да падне мораториума върху т. нар. „царски имоти“. Сакскобургготски е получил уверението на БСП и ДПС, че до края на тази година парламента ще отмени мораториума приет по предложение на Яне Янев и група народни представители в 41-то НС.
РЗС ще предприеме всички необходими действия, за да запознае обществото с подробностите около тази скрита схема, пише в декларация на РЗС, изпратена до медиите.
От партията на Янев коментират вчерашното изказване на бившия премиер Симеон Сакскобургготски. „Не случайно Червеният цар стана адвокат на бившите комунисти като неоснователно и язвително критикува протестиращите. Измисля си типично в негов стил витиевати аргументи без съдържание само и само да „докаже“ тезата си, че протестиращите са виновни, а кабинета на БСП, ДПС и „Атака“ е невинен.
Позволява си да критикува медиите, че отразяват протестите всеки ден. Като че ли същите медии не отразяваха безспирно нечленоразделните му фрази изричани ни в клин ни в ръкав, когато беше премиер“, се казва още в декларацията.
„Ясно е, че докато е писал редовете срещу протестиращите и медиите е бил обладан само и единствено от мисълта как да трогне управляващите, за да му решат по-бързо реституционните проблеми. За тези, които не следят казуса с т. нар. царска реституция бихме искали да поясним, че Симеон Сакскобургготски е 100% в ръцете на държавата и задкулисно от края на юли се договаря със Сергей Станишев и Лютви Местан.
Кобурга, който се върна в България, за да се сдобие с имотите и горите, да реализира гранд-корупционни схеми като тези със суаповата сделка с външния дълг и да се изживява като морален ментор е нагло и позорно. Тази подлост ще бъде разобличена подобаващо с необходимите факти и документи“
Даже и не се задълбочавам в четене ,важното е да срещна израза...
ЧЕ ЩЕ Е В БЪДЕЩЕ...
Само че забравяш че царя командва и потдържа добри отношения и с Кунева и НДСВ и Първанов и БорисоФ ....
Това не го пишеш и няма да го уточниш...
НИКОГА...
Коментар
-
Къде ,къде... хайде в тая тема да го споделя > http://www.gregpalast.com/larry-summ...emo/#more-8455Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
как краде БСП преценете сами
как краде БСП преценете сами
да се има предвид че лот 1 е пуснат 2006 г а само за 2007 има 12.5% инфлация а за 2008 8% инфлация и пак ГЕРБ спестява десетки милиарди.
Лот 1 Оризово-Стара Загора -38,7 km. изграден от БСП за 198,160 млн. лв.
Лот 2 Стара Загора - Нова Загора 31,8 km построен от ГЕРБ за 137,868 млн. лв. с ДДС.
Лот 3 Нова Загора – Ямбол е 35,7 km построен от ГЕРБза 133, 973 млн. лв
Лот 4 Ямбол Карнобат-49,28 км построен от ГЕРБ за (цената без ДДС - 174,705 млн. лв)
Борисов е изградил от лот 4 8 километра магистрала безплатно. (49км лот 4) -(39 км лот 1) за еднакви цени. 198 милиарда за 38.7 км срещу 209 млд за 49.28 км.Last edited by 4ono; 25.08.2013, 19:44.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеТам където има социални придобивки,където има субсидии,където има разпореждане с пари от политици и чиновници,има винаги измами!!!Това е човешката раса!!!Справка Гърция!!!Сега поколения трябва да се справят с тъпотиите на последните!!!
Това лято ,забелязах че софианци почиват там а не по черно море...
или е по еФтино или по чисто и конфортно..
А ги сравнявам с Албена ,Константин и Елена и Златни пясъци....
Това говори ли ти нещо...
Коментар
-
Култовият екскмет на Дупница д-р Панчо Панайотов: Напих Желю Желев и той сам си произнесе смъртната присъда
Днешният протест без лидери е като стадо, което пощурява и полудява
Публикувано: 25 авг. 2013, 17:54 | Обновено: 25 авг. 2013, 17:54
Разпечатай
прочитания: 2842 | коментари: 3
София, България
Снимки: 3
Снимка: Иван ГРИГОРОВ
Президентът така се натряска, че направо се отряза, вдигах го, опитах се го да го замъкна в президентския апартамент, но не успях – добре, че дойде охраната и заедно го пренесохме. Това са част от живописните спомени пред репортер на "ШОУ", на колоритния бивш кмет на Дупница д-р Панчо Панайотов, който днес практикува в Спешния център на гр. Рила.Д-р Панчо Панайотов скача като ужилен след обаждане, че в село Пороминово възрастен мъж бере душа и интервюто прекъсва като плейбек на чалгаджийка. При това в най-съществената му част. В движение, докато оборудва такъмите в кабинета си в Спешния център на гр. Рила, успява да подхвърли: “Кой? Костов ли? Ееее, ние с него бяхме дружки, ама... айде друг път. Чао!”. Край на интервюто. Остава началото.
- Доктор Пайотов, чета ви биографията и се удивявам. Лекар в село Расово, Ломско след завършването. След шеметната си кариера като кмет и депутат напускате парламента и жълтите павета, започвате да обикаляте страната и да лекувате във всички кътчета на България – село Дойренци, Ловешко, село Нова махала, Баташко, село Сърница, Пазарджишко, село Златия, Ломско и т.н. Сега практикувате в родния си град Рила, но обитавате “имението” си в Пороминово. Как така политик като вас стигна дотук?
- Абе, я ги зарежи тия глупости! Никога не съм обичал градовете, шума, прашните им улици. Обичам селото. Там са истинските хора!
- А какво се случва в момента в държавата?
- До момента тоя народ се държеше като роб, приемаше съдбата си, колкото и несправедлива да е, и сега в един момент една малка част от София – с претенции за интелигентни, умни и образовани хора, /очевадно с добър жизнен статус/ публично се решиха и заявиха: “Писна ни!”. Хубаво, писнало им е, и на мен ми е писнало, но тия млади и интелигентни хора просто не знаят какво искат!...
- Е, знаят: Долу Орешарски, Долу червените боклуци, Долу мафията, и пр.
- Значи нищо не знаят! И нищо не правят. Хубаво, тези хора са миролюбиви, умни и интелигентни. Е, това е една маса, привърженици на различни партии. Правят театър, песни и танци на народите, но ги няма лидерите. А без лидери едно стадо полудява, пощурява....
Абе, аз тия умни и интелигентни млади хора може и да ги уважавам, но ги съжалявам, защото са едно стадо без водачи, сега не знам, дали и кой стои отзад, но вярвам, че повечето са искрени, само че не знаят какво искат, как да го постигнат и неизбежно ще се превърнат в едно полудяло, подивяло стадо, след което през
есента може и кръв да се лее
Дано не се стигне и дотам.
- Ами ако скритите лидери и манипулатори са зад кулисите, едва ли стадото ще пощурее. Не мислите ли, че зад завесата се крият малки и големи олигарси, олигархични кръгове и прочее, които имат интерес от хаос, независимо кога ще се случат изборите?
- Абе, стига с тия олигарси! Къде в България има олигархия? Олигарсите са хора, чиито дядо и баща са трупали цял живот богатство и са отишли на върха, където е икономическата власт, а тя е много близо и до политическата. Но има правила. При нас няма такива. Нашите типове бяха при комунизма на заплати, а днес са просто едно криминално съсловие, една утайка. Това е криминалното съсловие от рода на оня, Бирата (Михаил Михов - Мишо Бирата - б.а.), който го няма вече. Той ли е олигарх? - Не е! Олигарх е човек, който има в някаква степен законен бизнес, той е наследник на династии, кланове, които все пак в белия свят спазват някакви правила. При нас на практика
има криминални правила за криминални типове
Държавата също има поведение на свръхбогата криминална корпорация. Големият финансист Дянков прибра парите на държавните предприятия, на бизнеса, и ги стисна за гушите. Ето защо аз казвам, че в България комунизмът не си е отишъл, а продължава да се вихри с пълна сила. Разбира се, става дума не за политическия и идеологически комунизъм, такъв няма, а за икономическия комунизъм в действие. Какво означава монополизирането на всички сектори в икономиката, ако не икономически комунизъм?...
- Виден икономист беше казал, че по-лошо от държавния монополизъм е частният монополизъм....
- Явно е прав. Ако искам да си открия едно магазинче на село, ще ме спукат от десетки такси, разни лицензи, разни разрешителни и т.н. Отиваш на кино! Естествено прави се в името на монополизирането в икономиката, убиването на малкия бизнес... ясно е защо.
- Добре де, защо тогава и вие не казвате две думи на кръст за последното управление на Бойко Борисов, което тихомълком уедри още повече едрия бизнес, криминалния контингент, утайката на обществото, както вие сам казвате?
- Абе, аз за Бойко не искам да говоря. Той не ми е тема, не ме интересува!
- Как може да не ви интересува, след като последното управление беше на ГЕРБ?
- Абе, мен какво ме интересува Бойко Борисов!? Какво ме интересува управлението на ГЕРБ?! 20 годни управляват комунистите, с изключение на кабинетите на Филип Димитров и Костов – общо 4 години и 8 месеца реално.
- И какво се случи през това време? Имам предвид, че далеч преди дупнишките барикади вие бяхте кмет легенда. Разкажете поне един епизод от легендарната си политическа биография. Днес говорим за политическото задкулисие. Модерен политически термин. Как беше по ваше време?
- Ха! Обажда ми се един ден Желю Желев и ме вика в президентството. Добре, отивам. Срещата беше точно 30 минути.
- И за какво си говорихте половин час?
- Вика: “Г-н Панайотов, имате репутация, лично на мен ми харесвате, много ще искам да ме подкрепите”. Викам, това няма да стане, аз съм тъмносин, а вие предадохте СДС с Боянските ливади.
Обаче той нахален
На другия ден пак ми се обажда.
- И вие пак сте се отзовахте и пак говорихте с президента на България от 5 следобед до 1 след полунощ, доколкото знам. Какво толкова си говорихте няколко часа?
- Покани ме в задната стаичка и си говорихме за предстоящите президентски избори. Извади една бутилка уиски и вика: “Дай да пием по едно”, макар че нито аз, нито той пие. Цяла вечер ми обясняваше, че на “Раковски 134” всички били маскари. Викам: “Абе, няма ли поне един свестен човек на “Раковски”? А?”. Има, вика, едно свястно момче - Петър Стоянов се казва. Желю сам си произнесе смъртната присъда.
- А вие след време май нарекохте този свестен човек “Петьо Путьото”...?
- А, не, това са пълни глупости! Не ми е в езика. Просто преди да стане президент, обеща, че Дупница ще се отдели от Кюстендилка област, още повече, че имахме общо землище със Софийска област, но не спази обещанието си и при една среща му казах, че от днес той за мен е Петьо Локума. Това му казах. Никакви путьовци и тем подобни.
По-интересното е друго. На втората ни среща с Желю се случи нещо историческо - Желю се напи и ми се подписа, че е съгласен на вътрешни избори в рамките на ОДС, което в СДС не можаха да го повярват, защото си беше живо самоубийство. Дотогава жълтите земеделци, ДПС, президентството и т.н. не бяха за вътрешни избори. Малко патова ситуация... Ако пък измъкнем двама демократични кандидат-президенти, имаше голям шанс комунистите да ни бият. Написах му 10-12 аксиоми на листа и го питам съгласен ли си с всяка от тях? Съгласен е. Накрая се съгласи, че трябва да има вътрешни избори. Подпиши тогава. Желю беше малко пийнал и без колебание врътна един подпис под императива “Желю Желев за вътрешни избори”. Това и чаках, викам: “Абе, дай я, дай я тая бутилка да го полеем това нещо!”. Желю вика: “Ти сега ще спиш горе на над мен”, където имаше апартаменти за гости. А, не, казвам, аз си имам работа, колата ме чакаше и същата вечер се прибрах в Дупница. Вече ти казах, че и двамата не пием, но аз се оказах по-държелив.
Желю обаче така се натряска, че направо се отряза!
Вдигах го, опитах се го да го замъкна в президентския апартамент, но не успях. Добре, че дойде охраната и заедно го пренесохме.
На другия ден след втората среща Костов ми се обажда и ми вика: “Абе, ти нощеска май си бил при Желю Желев?”. Казвам, да, бях. Искам, вика, да дойдеш и при мен. А, казах му, да, но имам да свърша и някои общински дела, мога да дойда вдругиден. А ние бяхме дружки първите две-три години от управлението му, но го тръшна “вируса на властолюбието” - това е наркомания, а за нея лечение не е измислено. Както и да е. Отивам на “Раковски” – насядали, Костов, Соколов, Бакърджиев, Надежда Михайлова и сие. Гледат те в упор, направо ще те разстрелят. Костов пръв изстреля направо и без заобикалки: “Е, и сега, какво стана, казвай?”. Нищо, викам, Желю е съгласен на вътрешни избори. “Айде, бе, това не може да бъде!”, ми вика. Тогава се сетих за листа. Беше ми в задния джоб. Вадя го и му го давам. Той чете, чете, вдига поглед към мен, пак чете, гледа ме, дава го и на другите да прочетат листа и накрая ми вика: “Абе, ти си бил опасен човек!”. Що, бе, отвръщам му, какво ми е опасното, кмет съм на един няма и 50 000 души град. Не, казва Костов, ти си опасен с влиянието, което имаш.
- Ще извинявате, но Дупница, освен Градът на барикадите, Градът на Панчо Панайотов, беше и Градът по модела на братя Галеви, когато вие бяхте в управата му...
- Виж сега какво, два мандата съм бил кмет - Галеви един път не са стъпили при мен да ми искат дори една стотинка или една услуга. Съответно Панчо Панайотов досега не е взел един пукнат грош или един пробит долар! С Галеви да се занимават големите полицаи и висшите ченгета. Само че ония нещо май ги няма и тия май няма да има с кого да се занимават...
Едно интервю на Славей КОСТАДИНОВ
Коментар
Коментар