IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Най-сетне! Връщаме се в купонната система, гастрономите и хоремага!

Правителството на Пламен Орешарски е на път да сътвори поредната глупост и да върне държавата с 40 години назад.
    Червен Вълков

Управляващите имат фундаменталното решение да спрат големите вериги магазини да работят през уикенда, за да се стимулират по-малките търговци. Идеята им веднага предизвика вълна от недоволство сред собствениците на веригите. Те се заканиха на Пламен Орешарски да съдят държавата за дискриминация и ако трябва дори да стигнат до Брюксел. Собствениците посочиха, че хората пазаруват от маркетите им за цялата седмица именно в почивните дни, когато са свободни. Освен това в малките магазинчета нямало кой знае какъв избор от стоки, които предлагат.

Представители на властта пък контрираха, че подобна практика имало в страни като Чехия, Франция и Германия, а мярката щяла да се предприеме, за да се намали влиянието на монополите в страната. Действията на кабинета обаче приличат все повече на връщане към Татовия режим, когато се пазаруваше с купони, нямаше никакъв избор в гастрономите и в корекомите, а дънки и касетофон се купуваха полулегално от корекома (ако случайно отнякъде си намериш валута). По време на тайната сбирка на "Позитано 20" на някои от по-старите другари дори им хрумнало да затворят магазините за детски играчки, а вместо тях да бъде построен централен детмаг.

Славното време на ЦУМ отново щяло да се възроди, след като се шракнат катинарите на моловете през почивните дни. От номенклатурата дори искали да подновят "практичното" явление за софийското жителство, за да преброят колко протестиращи има извън София и да вземат имената им за всеки случай, тъй като от полицията все не нацелвали точния им брой. Тези, които не са се регистрирали, щели да бъдат глобявани жестоко и повече нямало да имат право да стъпят в столицата. Вместо да се въвежда задължителното гласуване, другарите са обсъждали задължителното присъствие на манифестациите с червени знамена, откъдето грее лика на Сергей Станишев.

Връщането на червения призрак отпреди 1989-а година отново е знак, че БСП не само не се е реформирала с годините, а дори е върнала облика си на БКП. Привържениците й, които я подкрепят на т.нар. контрапротест красноречиво показаха болшевишката политика, която подкрепят с плакатите на Сталин и с тениски на СССР. Наричащите се леви политици дават пример за веригите магазини с Чехия (учудващо как са запомнили новото й име). Със замразяването на големите магазини за хората в по-големите градове остава сиромашкото щастие да се радват на кварталните гаражи, на по-скъпите стоки, на два вида хляб, сирене, кашкавал и салам. Останалото? Ще се яде само в работен ден!
    Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Къде живееш, в Долно уйно ли. Защото кварталните магазини в София си фалират много яко. В цели квартали вече просто няма малки магазини.
      Достатъчно вериги има около мен,за да може да фалират магазинчетата, ама те са упорити!!!А живея в Горно Хуйно!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
        Аман от леви десничари и десни левичари!!!Когато си искам ,тогава ще продавам и на каквито си цени искам!!!Ако иска някой,мога да го науча как се прави това!!!Ай сиктир!!!
        Между другото,около мен не съм видял нито един малък магазин да е фалирал!!!Стига собственика да е достатъчно гъвкав!!!Н о и това става с акъл а не с реване!!!
        Къде живееш, в Долно уйно ли. Защото кварталните магазини в София си фалират много яко. В цели квартали вече просто няма малки магазини.

Коментар

• Идеята е тъпа, антипазарна и съдебно оборима....

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            Това "дясно мислещите демократи" направо ме изумявате с "десните" си идеи.
            Да не си чел наскоро Ленин и неговата НЕП?

Това да разрешиш на един да работи, а да забраниш на друг е антипазарно и е комунизъм от чист вид.
            Аз никъде не съм казвал че съм с дясно мислене.

В Япония директно казват на магазините каква е максамалната площ на рафтовете им. В САЩ има ограничение на работното време по принцип и за да работиш повече е доста по-сложно. В доста европейски държави си има забрани за работа в неделя или и в събота и неделя. Всяка държава съвсем спокойно може да си приема закони с които да насочва пазара си натам накъдето смята за подходящо. Не виждам никакъв проблем да се заложи например че при търговска площ над 500 квадратни метра например, работното им време ще е до 8 вечерта максимум и през неделя задължително почиват. Като искат да си правят малки магазините - като не искат да почиват в неделя. Въпрос на избор.

Коментар

• Добре де, мислите ли, че магазинчетата, оставени на съботно-неделни обороти няма да минат на "ден година храни", с което точно потребителските джобове отново следва да се окажат натоварени?
              Yeah

Коментар

Това да разрешиш на един да работи, а да забраниш на друг е антипазарно и е комунизъм от чист вид.
                Аман от леви десничари и десни левичари!!!Когато си искам ,тогава ще продавам и на каквито си цени искам!!!Ако иска някой,мога да го науча как се прави това!!!Ай сиктир!!!
                Между другото,около мен не съм видял нито един малък магазин да е фалирал!!!Стига собственика да е достатъчно гъвкав!!!Н о и това става с акъл а не с реване!!!
                Last edited by kefala; 27.08.2013, 14:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93 Разгледай мнение
                  по принцип ,като потребител и конкурентна борба мужду Била ,Кауфланд ,Лидл и Фантастико ми харесват заради ниските цени ,но няма нито един малък магазин в София ,който да е проспериращ а десетки се затвориха...

Така ,че съм против намесата в работното време ,но заради малкия бизнес... който имаме .

Направо съм раздвоен ..
                  Не е това начинът за развитие на малкия бизнес.
                  По-скоро трябва да се облекчат процедурите за малките производители при преработката и продажбата на продукцията им. Да могат и малки производители да продават например домашно приготвено сирене, салам, кашкавал и т.н. Разходихме се до Черна гора и бях приятно изненадан че в ресторантите им имаше домашен кашкавал и някакви пастърми. Очевидно домашни и то в големи ресторанти.
                  Аз например зеленчуци и подправки си купувам свежи от пазара, почти никога от големи вериги. Във Билла например са по-скъпи и по-некачествени. Но месо си купувам от Билла, защото при нас е качествено.
                  Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                    Така се дъните, че от няколко дена като ролна по заглавията и единственото, което ми идва наум е чубаковото

МУАХАХАХА!

Не се учудвам. Нечленоразделното мучене е характерно за едрите чифтокопитни бозайници, особено за порода сиво искърско... Онези дето могат само да дъвчат и преживят.

Коментар

по принцип ,като потребител и конкурентна борба мужду Била ,Кауфланд ,Лидл и Фантастико ми харесват заради ниските цени ,но няма нито един малък магазин в София ,който да е проспериращ а десетки се затвориха...

Така ,че съм против намесата в работното време ,но заради малкия бизнес... който имаме .

Направо съм раздвоен ..

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Въпреки че искам това правителство да подаде оставка, смятам че ограничаването на работното време на хипермаркетите е добро нещо. В целия цивилизован свят има някакви мерки за ограничаване на търговската сила на големите вериги. На някой места слагат максимална площ на щандовете, на други ограничаване на работното време. Като второто е много по-пазарен метод от този да им налагаш цени. Всъщност отдавна трябваше да приемат подобни мерки, които да осигурят разнообразие в търговията на дребно.

Коментар

Гледам че тука има голяма активност на герберските тролове.

А бе вие нормални ли сте?
                          Така се дъните, че от няколко дена като ролна по заглавията и единственото, което ми идва наум е чубаковото

МУАХАХАХА!

Yeah

Коментар

• Въпреки че искам това правителство да подаде оставка, смятам че ограничаването на работното време на хипермаркетите е добро нещо. В целия цивилизован свят има някакви мерки за ограничаване на търговската сила на големите вериги. На някой места слагат максимална площ на щандовете, на други ограничаване на работното време. Като второто е много по-пазарен метод от този да им налагаш цени. Всъщност отдавна трябваше да приемат подобни мерки, които да осигурят разнообразие в търговията на дребно.

Коментар

• че веригите съсипват дребния и среден производител (индиректно като му фалират търговците партньори) е ФАКТ, но забраната за работа в събота и неделя не мисля, че ще промени нещо.

нещо друго трябва да се мисли и да е съобразено така, че ЕС да не може да ни обвини в прекомерна регулация.
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                А Лакомото си е техен
                                Абсолютно

Коментар

Working...
                                X