IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Монтитата са се разюздали.

Коментар

• Сменил е "резбата" би казал Икебаната.До вчера приказва едно с/у съдия Мирослава Тодорова , а днес друго > http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...udiia/?ref=rss
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
        Бе,кой ще те пусне от там,бре!!!
        Кефалче ,за такива като теб има стара народна приказка ...
        на такъв ще обърна внимание на свадба да се прежаля или на погребение да му простя...

Коментар

• Първоначално изпратено от shareman Разгледай мнение
          Виждам по изражението на лицето на Орешарски, че и снощтната ситуация от атаката на #Дансwithme пред БНТ, не му се отразява добре и физически и психически!!!

По-добре го посъветвайте за ОСТАВКА, защото протестите ще стават още по-силни!

Нашето искане остава същото:ОСТАВКА!

http://www.focus-news.net/?id=n1826346
          Около стотина души протестират срещу правителството пред Министерски съвет
          14 септември 2013 | 19:59 | Агенция "Фокус"
          Начало / Общество
          София. Стотина души скандират пред Министерски съвет, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Те скандират „оставка” и „мафия”, развяват няколко български знамена. В района има три полицейски патрулки и полицаи. Обстановката е спокойна. Протестът е под съпровод на тъпани, вувузели и свирки. Спряно е движението по бул. „Цар Освободител” от Военния клуб до Министерски съвет. Протестът се гласи да потегли към Народното събрание.
          Пред парламента към този час няма нито един протестиращ. Поставени са метални заграждения около сградата, зад тях има двама служители на МВР. Около паметника на Цар Освободител в палатковия лагер има десетина души. Обстановката е спокойна, движението пред парламента не е спряно.
          Денка КАЦАРСКА

Разбира се ,протестите стават по силни...
          Вчера бяха 20 човека ,днес са стотина.....
          500 % качване.... и утре ще подаде оставка ..
          Друго са си 100 човека платени да ти я искат...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Аз също не искам да плащам...
            Всички протестиращи в парка ......
            А за премиера , евала за търпението ... аз щях да ги прибера всичките тези откачалки в Карлуково ....
            какво искаш Оставка ....айде в Карлуково.... да искаш оставката на директора на Психиатрията...
            Бе,кой ще те пусне от там,бре!!!

Коментар

• Това трябва да се повтаря всеки ден. За да не забравят българските граждани как Симеон Дянков и Бойко Борисов ограбиха здравната каса, как прибраха един и половина милиарда събирани за здравето на българските граждани.
              Райчинов: Никога повече хора като Дянков

Най–важното за България е да оцелее нацията. Без хора, без младото население, без специалисти – каква държава можем да бъдем.

Българският лекарски съюз проведе предварителна среща с НЗОК, за да се запознаем с новите членове на Надзорния съвет и с новото ръководство на касата, и да уточним начина, по който ще се водят преговорите за НРД. Това беше по-скоро организационно – опознавателна среща. Ръководството на касата пое ангажимент, че методики от рода "Цеков" няма да се повторят. Основните неща, които казахме са, че очакваме по–добри условия за сключване на договор, по гъвкави регулаторни механизми. Няма как при точно определен ресурс да няма регулация, няма как да стане – така, че просто да е по–гъвкав механизма и по-добри цени, поне тези, които бяхме договорили миналата година.

2010 е най–черната за българското здравеопазване, защото тогава с решение на парламента държавата ограби собствените си граждани. Открадна им над 2 млрд. лв., защото 1,4 млрд. лв. беше само резерва, отделно са другите пари, които текущо преди няколко години бяха прибрани. Така че 2010 и това, което се случи в края на 2009 - да бъдат оставени цялото медицинско съсловия за Коледа и Нова година без заплати - се надявам никога повече да не се случва. И доколкото успях да разбера такива са намеренията и на парламентарната комисия. Но все още не сме чули думата на факторите, от които зависят парите – финансов министър, премиер. Очакваме да чуем техните виждания. С НЗОК и МЗ, с Комисията сигурно няма да има такива противоречия. Надявам се, че такава груба намеса на финансовите институции и правителство няма да се случва повече. Трябва да подчертая, че в четвъртък на здравна комисия и ГЕРБ отчетоха грешката със Симеон Дянков и с взимането на парите.

Надявам се подобни грешки да не се случват от тук нататък. Надявам се, че човекът Дянков повече няма да има място в България. Каква реформа да се случи, какви диагностично – свързани групи, какво по–добро оборудване, техника, апаратура, дори и битови условия в болниците и в кабинетите, при положение, че 2 млрд. лв. някой идва и ги открадва?! С какво да се подобри здравеопазването в България?! Как?! Каква реформа да се направи, така че и населението и медицинските специалисти да са удовлетворени?! Какво означава това, че всеки в един момент може да реши, че по – добре е да умрат 20 души, но да има 1 км асфалт.

Надявам се втори път да не се случва и хора като Дянков да имат властта да се разпореждат с живота на другите. Просто се надявам това да не се повтори, че такива хора повече няма да бъдат допуснати. Хора, които нямат представа за това, от какво се нуждае обикновеният човек – от грижите, от нуждите, от това нацията да оцелее. Защото най–важното за България е да оцелее нацията. Без хора, без младото население, без специалисти – каква държава можем да бъдем?! Но от друга страна съм на достатъчно напреднала възраст, за да знам, че живея в България. Това са хора

Първо държавата, която организира и ръководи тази система, трябва да изпълнява своите задължения, за да могат хората да повярват в нея. След като държавата е приела определени закони и е създала регламент, трябва първо тя да го спазва, за да убеди и хората, че това е добро за тях.

Хората просто трябва да са сигурни, че осигурявайки се, когато имат нужда от здравната система, ще получат това, което е регламентирано като обем и като пакет и при това ще е достъпно. Между другото трябва да подчертая, че по достъпност България сигурно е най–добре в Европа. България като достъпност – определено системата е добра. Като възможности обаче – лечебни заведения на достъпни места, достатъчно добре оборудвани, с необходимите за дейността средства и допълнително като бит, и при това в тях да работят добри специалисти може да стане по един-единствен начин като тези хора се стимулират, за да живеят и работят нормално. Лекарят трябва да бъде оставен да работи професията си, без да има други грижи и притеснения. Това трябва да се проумее и затова и хората трябва да го искат. Трябва да искат техните лекари да работят единствено това, за което са учили, а не да имат един куп други грижи, особено пък да ги обучаваме лекарите как да взимат пари. /БГНЕС

--------------

Доктор Цветан Райчинов, председател на БЛС.
              И герберастката депутатка д-р Даниела Дариткова призна, че не се гордее с тази кражба
              И Конституционни съд постанови, че подобен трансфер е неконституционен, ама герберастките бандити не се съобразяват със закони или конституция, те са си бандити.
              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                Копирах нещо, че не ми се пише, но съм съгласен на 100% , Има ли някой да се изкаже срещу фактите ?
                " Ще открием 250 хил. работни места - ЛЪЖА
                - Ще възобновим строежа на АЕЦ Белене - ЛЪЖА
                - Ще премахнем несправедливия данък лихва - ЛЪЖА
                - Ще съберем милиардите, които ГЕРБ крадеше от контрабанда - ЛЪЖА
                - Ще вдигнем минималната заплата на 500 лева - ЛЪЖА
                - Ще стимулираме малкия и среден бизнес - ЛЪЖА
                лъжи, лъжи и пак лъжи
                плана с лъжите е изпълнен на 100%"
                Добавям още едно тире ...
                Данък "лихва" оставa
                http://news.ibox.bg/news/id_359789223
                Yeah

Коментар

• Станишев бламира кабинета по ключови въпроси

Лидерът на БСП оспори решението на правителството да не се прави единен орган за управление на еврофондовете, както и намерението да се въведе държавна субсидия за частните училища

http://www.segabg.com/article.php?id=665783

Коментар

• Писмо до другарката Мая Манолова. От контрапротестиращ

14/09/2013
                    „Бдителен“ читател, минавал покрай НДК, намерил това писмо. Листът бил сгънат прилежно, но вятърът го бил отвял на фонтаните. Заради неговата фундаментална стойност към историята на днешна България, го предлагаме на Вашето внимание. (Текстът е автентичен, правописът – също.)

Другарко Манолова,

Три дни не спя. Три дни съм полудел. Гледам телевизора от сутрин до нощ и ви гледам оня ден сутринта да говорите за протеста на младите и хубавите (дето другарката Дърева така им вика).

Ама оставете ги, другарко Манолова. Не се занимавайте с тях. Ние като сме стари и мъдри – грозни ли сме? С по 3 вишета сме. По вагон книги сме прочели – както каза оня дето на павлов му прави статуя некаква.

Цял живот се бъхтам – цял живот се трудих. И какво – ходих на пет екскурзии до саюза, три до гедерето (докато си беша нашо, взема ни го тоя Горбачов), две до Чехия, другото не го помня. Ама и да го помня – кога беше и какво като беше?

И кво? Место да си рахатувам сега – ходя по митинги и се правя на маймуна. И защо ни пратихте Шамара при нас ? Ма то просто, бе, Манолова. Голем простак и мръстник. Мъ мен мъ срам. Бил певец, бил рабър. Ма то гнусно, бе Манолова. Ма то на маймуна мяза. Ама стискаме – все некой лев идва.

Гледам ги мойте от моя си митинг – и те се срамуват – кОлтурни хора сме, кой с едно више, кой с 2 средни образУвания. И тях ги срам. Ам стискат и те – и те си помагат с некой и друг лев.

Единият път – оня с голата другарка дето нещо френско играха заради онези от паветета. Скрих се в храститити. Плаче ми душата. Срам мъ. Да си имаме власт, да си е наше момчето – Учено, делан камък и ни на маймуни да се правим. За Орешарски казвам. И некаква гола шафрантия да ни води. Избега и тя. Взема си парите и дим да я няма. Ама що срам брахме – ний си знаем.

Ами онова със сокчетата дето го върте Нина на жълтите павета. Нашта Нина, дето ни е шефка. Ваз ви лесно, другарко Манолова. Вие сте си пазени от милицията добре. Много добре ви пазат. Ама ние, стари хора – що страх брахме. Ни го знам президента, ни съм го видел. Знам – го не е наш, лош е. Верно. Стоим на улицата пием булвочите на Нина, хоро играхме за телевизиите. На семсе години – на маймуни ни направихте. На вас ви лесно с Ангел – той министър, вие шеф на парламента.

Ама и за друго да си кажа. Щото вие за некакви 100 лева говорихте по телевизора. Аз с моята другарка колко да струваме. Там едни 70 – 80 лева ще са ни впомощ. Зима иде – требва да си помагаме – вие дръжте фронта горе, ние сме долу и стискаме.

То щото верно идеи, идеи – ама и ние ходим в същите супери дето не ги затвяряте. Скъпите. И там цените и за тези от жълтите павета и от нашия митинг – все същите – скъпо, ама много скъпо. Оня ден онея 3 лева дето ги спестих от тока (заради другаря Стойнев – Маркс и Ленин да го поживят – аз на тех се кръстя) ми ги взе оная дропла от касата на супера. И кво – нема ги. А Стойнев – герой. Не излиза от телевизора.

И да ви кажа нещо – кажете на другарите от цека-то – дръжте, стискайте властта. С тези митинги много си помагаме. Другаря Петров е златен човек – рейс ни уреди, пари ни дава, видехме другари дето не сме се виждали по сто години.

Нека си крещат и викат онея, ние стискаме тука на пилона. Шамара е златно момче. Петното е златен. Ама не бил чел книги – то нии кат четохме докъде го докарахме

Пратете ни Ангел Геварата – колтурно момче е, нека той ни води, а па да си води и телевизията.

Само да не забрава – кажете на другаря Петров (тоя дето дава парите) – на Георги Стоянов Иванов и на жена му от 33 ППО – по 80 лева на пилон. Другите като са по-тъпи – давайте им по 10.

С изсвинение за дългото писмо, ама пусто нема дека да ви вида.

С другарски поздрав,
                    Георги Стоянов Иванов,
                    от пилона
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      А за премиера , евала за търпението ... аз щях да ги прибера всичките тези откачалки в Карлуково ....
                      какво искаш Оставка ....айде в Карлуково.... да искаш оставката на директора на Психиатрията...

Виждам по изражението на лицето на Орешарски, че и снощтната ситуация от атаката на #Дансwithme пред БНТ, не му се отразява добре и физически и психически!!!

По-добре го посъветвайте за ОСТАВКА, защото протестите ще стават още по-силни!

Нашето искане остава същото:ОСТАВКА!

Коментар

• Първоначално изпратено от shareman Разгледай мнение
                        Браво,
                        За допълнителните часове на полицаите аз не искам да плащаме - да си бяха подали оставката още на третия ден. На Орешака му се размина народната любов и "танца на чадърите" снощи измъквайки се през някакъв канал. Що за премиер на България който се крие под охрана от собственият си народ?
                        [

Коментар

Копирах нещо, че не ми се пише, но съм съгласен на 100% , Има ли някой да се изкаже срещу фактите ?
                          лъжи, лъжи и пак лъжи
                          Протокол....
                          Това са обещания за 1600 дни а не за 100..
                          За 100 има намален ток с 5%/при Боко увеличение с 50 %/ и детски за първокласник..
                          В новия бюсжет ще се види...
                          А твоята тиква ,да не я коментирам....какво направи за 1300 дни ....
                          Колко работни места ..
                          Данък лихва е негов...
                          Съсирп а малкия и среден бизнес..
                          Ама ти си знеш...сега пробваш мнението ни за БорисоФ...
                          АУТ!

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                            Нищо агресивно снощи не видях, нямаше опити за линч. Само един премиер на европейска държава, който за пореден път се орезилява да се измъква изотзад. Освен оставка!!!, друго не се иска от него. То е същото като да насочваш силно фенерче в очите на заспал хъркащ, за да си осигуриш спокойствие.
                            Светът едва ли познава по-безобидни протестиращи.
                            OMG,
                            Тези безобидни протестиращи си играят с огъня....
                            не е безобидно нападение срещу президент ,премиер или охраняяемо лице...
                            Има право за използване от НСО на оръжие и тогава някой от тези циркаджии ще разбере ,че цирка не е там тъдето е бил а в Пирогов или Малашевските...
                            Но тогава ще бъде късно....
                            Когато идва Клинтън и Папата в София периметъра беше синята зона и на всеки вход имаше детектор за оръжие , снайперисти по покривите и десетина хеликоптера във въздуха.......
                            Добре ,че Орешарски подценява собствената си безопастност.... иначе онези вече да чукат камени в Ораново.... заради нарушение на националната сигурност...

Коментар

лъжи, лъжи и пак лъжи

Браво, ето в този случай можем да пишем "Отличен 6" за лъжите с които манипулираха българският народ за грандиозния "План Орешарски" /ха--ха--ха/.

За допълнителните часове на полицаите аз не искам да плащаме - да си бяха подали оставката още на третия ден. На Орешака му се размина народната любов и "танца на чадърите" снощи измъквайки се през някакъв канал. Що за премиер на България който се крие под охрана от собственият си народ?

Поздрави с музика и танци ...

http://www.youtube.com
                              /watch?v=OoIIqQMsWEs

Ос-тав-ка !!!

Коментар

• Копирах нещо, че не ми се пише, но съм съгласен на 100% , Има ли някой да се изкаже срещу фактите ?
                                лъжи, лъжи и пак лъжи
                                За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Working...
                                X