If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Гледах някаква част от разговора с Орешарски в "Панорама"
Направи ми неприятно впечатление, многократното подчертаване от страна на водещия, че протестиращи посрещнали и ще изпратят премиера.
Някак си наблягаше на интригата, а не на сериозното...
А държанието на Орешарски беше мъжко - нямаше прехвърляне на вина.
Нямаше излишни обещания, беше в свои води, а водещият от жълтини пропусна да засегне конкретиката за развитие
При излизането - видях 20на души протестанти ...и само една кола да прибира премиера
Няколко месеца по-рано, 10на души пазеха предишния премиер...
Явно гледаме с различни очи на политиците ни, няма лошо, всеки си е собствена вселена. Моите впечатления са обратни, водещият беше логичен и адекватен на събитията, за разлика от събеседника си. Пример давам:
Въпрос: Може ли да се правят реформи без широка обществена подкрепа?
Отговор: Правителството се научи да работи под натиск ....
Това са реформи, не е вафла да я излапаш без да те усетят ...
Орешарски не е политик, той може да е в свои води, говорейки само по финансови въпроси, стига да не е обвързан партийно, а че и държавно. Другото е пародия някаква, неразполагаща с мозъка и знанията си ... и съвестта си!
Ти ако искаш да се измъкнеш дискретно от някоя среща с ескорт ли ще се маскираш? То хубаво, че не си е турил униформа с шлем.
Вчера чета някакъв Маринов от Имигрантите ,шеф на българите в чужбина сравнил правителството с аятоласите и предложил да бъдат замразени отношенията и отзоваване на дипломати ....... следващата му стъпка ще бъде да бъдем бомбардирани от Сащ за назидание ,че не харесва правителството ни.......
Донякъде е странно, поне на пръв поглед, че точно т.н. демократи са хора - агресивни и всяващи омраза и разделение.
Направи ми неприятно впечатление, многократното подчертаване от страна на водещия, че протестиращи посрещнали и ще изпратят премиера.
Нямаше излишни обещания, беше в свои води, а водещият от жълтини пропусна да засегне конкретиката за развитие
При излизането - видях 20на души протестанти ...и само една кола да прибира премиера
Ти си една от женските упоменати в поста ми по-долу!
Нищо агресивно снощи не видях, нямаше опити за линч. Само един премиер на европейска държава, който за пореден път се орезилява да се измъква изотзад. Освен оставка!!!, друго не се иска от него. То е същото като да насочваш силно фенерче в очите на заспал хъркащ, за да си осигуриш спокойствие.
Светът едва ли познава по-безобидни протестиращи.
Лорде, не 2 а 200, и не долара, а евро! Иначе си прав
П.П. Готино ми е някак тая вечер, и все на твои постове се случва да отриагирвам. И то най-вероятно е понеже знам че си пич! Поздрави!
НАЗДРАВЕ ПРИЯТЕЛЮ! Надявам се да се видя с подобен човек като теб на живо някога.
Ти, Маранди, не МИранди (според който не съм пич, Наивник, КосмонаФта, Але1, Киро, Разбирател, Бонвиван, Мажоритаря, Мечобиков, Бате Пешо, Тони 1975, Императора, Традер БГ,Мастъра, Хънтър ъф фуулс и още неколцина /съжалявам ако съм пропуснал някой/, както и няколко женски сред които една несподелена любов -Амстердамм, сте ми стимул и радост да пиша тук!
Това трябва да се повтаря всеки ден. За да не забравят българските граждани как Симеон Дянков и Бойко Борисов ограбиха здравната каса, как прибраха един и половина милиарда събирани за здравето на българските граждани.
И герберастката депутатка д-р Даниела Дариткова призна, че не се гордее с тази кражба
И Конституционни съд постанови, че подобен трансфер е неконституционен, ама герберастките бандити не се съобразяват със закони или конституция, те са си бандити.
Тез кинти за здравната каса е все едно да извадиш от единия джоб и да ги туриш в другия. Като искат да намалят фискалния резерв и да им ги върнат.
И без тва пенсионната система и здравната са система са избушени. Държавата доплаща и до двете. Мариан е писал по темата, темата е разисквана и дъвкана поне 100 пъти. В една друга тема има един колега "inform" пуска инфо колко са избушени тези системи и колко пари доплаща правителството.
В общия случай 3.5-4 милиарда на година не стигат за пенсии и държавата ги вади от бюджета. А за здраве не достигат 1-1.5 милиарда и държавата пак ги вади от бюджета.
Сега тези пари за здраве може да са вноските на децата, пенсионерите и др. дето държавата им плаща. Ама силно се съмнявам.
Системите криво ляво са балансирани до управлението на Царя. После при тройната коалиция има много излишъци. Правителството вдига пенсиите няколко пъти, но не вдига вноските и се взема решение дефицита да се покрива от бюджета. И така си остава до днешно време. Тва вашия любимец го прави като беше премиер със финанси сегашния премиер.
Та толкоз за тез пари.
За да се балансира системата или трябва да се вдигнат двойно осигуровките за здраве и пенсии или пенсиите да се намалят наполовина, съответно разходите за здраве. Аре при здравните има резерви някакви, че една камара народ не ги плаща.
Що не пробваш да избесиш негрите с един виден представител в Щатите....
Колко си жалък....
Хайде отивам да гледам мач... а ти какво ще гледаш беизбол... или поло
факушка,
защо не си гледаши новата родина и остави на нас ,който живеем в БГ ,как да се оправяме и кой да ни управлявава...
Вчера чета някакъв Маринов от Имигрантите ,шеф на българите в чужбина сравнил правителството с аятоласите и предложил да бъдат замразени отношенията и отзоваване на дипломати ....... следващата му стъпка ще бъде да бъдем бомбардирани от Сащ за назидание ,че не харесва правителството ни.......
факушка,
защо не си гледаши новата родина и остави на нас ,който живеем в БГ ,как да се оправяме и кой да ни управлявава...
Коментар