IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ГЕРБ: Внушенията на новата Тройна коалиция за ,,Белене‘‘ отслабват позицията на България в арбитража

14-09-2013

Нападките към ГЕРБ за злоупотреби в енергетиката и сигнали до прокуратурата са жалък опит от страна на управляващите да бъде изместено общественото внимание от по-високите сметки на ток. Наслушахме се на хвалби, как тока е намален с 5%, а всъщност хората масово се оплакват от по-високи сметки през месец август, на които управляващите не могат да дадат обяснение. Прокламираната война за справедливост в стил Робин худ е евтин пиар за пред обществото, докато междувременно се изнася ток на крайна цена на границата с десетки левове по-ниска от средната в последните години. В изказването на енергийния министър се бъркат понятия за разполагаемост по дългосрочни договори и ангажименти по тях от една страна и студен резерв за сигурност на електроенергийната система от друга.

За пореден път припомняме, че проекта ,,Белене‘‘ бе спрян от правителството на ГЕРБ на 31 март 2012 г. Приканваме управляващите да заявят ясно своите намерения по този въпрос пред обществото, а не колко ги тревожи арбитража, освен, ако не смятат да използват това като оправдание. Тезата за нов икономически анализ на проекта е смехотворна при положение, че БСП агитираше за строителство на централата и обещаваше евтин ток. Ако не са били уверени в икономическите си анализи защо подведоха хората и принудиха държавата да похарчи 14 млн. лв. от парите на българските граждани за референдум? Защо през 2006 г. подписаха споразумение с Атомстройекспорт? Внушенията на новата Тройна коалиция за продължаващи дейности по проекта обслужват чужди интереси и отслабват позицията на България в арбитража.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Монти проблема не е в системата проблема е в хората.Няма система която не мое да се прецака.Мажоритарните избори няма да решат проблемите.Проблемите ни идват от манталитета на българите.Основния проблем сме ние.Каквато и избирателна система да направят все същите боклуци ще са в парламента.Нашия народ просто не иска да работи това е основната причина.Всеки търси службица някъде на бюро и ако може да не се работи и да дават пари.Земята ни ражда превъзхидни плодове и зеленчуци.как досега толкова години не се намери един който да организира някакъв износ.Няма няма и желаещи да гледат домати краставици и чушки праскови сливи кайсии.Или ако има искат с малки площи и нереално високи цени.На нас главите ни пречат от сутрин до вечер.Партиите са се обградили с номенклатура и след всяка смяна на властта старите се гонят идват нашите.....
      Бате Пешо,
      Съгласен съм ,че в земята е истината...но
      като студент ходех но бригада в Казичане на моркови ....толкова моркови никога не бях виждал на редици и всичките трябваше да се извадят а една редица всеки ден имаше и за мен........
      Другата година бях на картофи.....

Интересно е в Щатите ,че в селското стопанство е заето до 5 % от населението а у нас над 30 %...
      Така ,че както казваш ако се заема с нещо в селското стопанство ,някой друг да го работи и да става в 5 часа... а аз да го контролирам ...
      Там ни е проблема....прекупвачи ,далаверка ,държавна работа....
      Иначе имам работа в Коларов и Сигнал...

Коментар

Бе незнам дали ние сме ама ти си.
        Ама ти го каза!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
          Абе аз ви казах,че вие сте проблема на държавата ,ама вие не вервахте!!!
          Бе незнам дали ние сме ама ти си.

Коментар

Монти проблема не е в системата проблема е в хората.Няма система която не мое да се прецака.Мажоритарните избори няма да решат проблемите.Проблемите ни идват от манталитета на българите.Основния проблем сме ние.Каквато и избирателна система да направят все същите боклуци ще са в парламента.Нашия народ просто не иска да работи това е основната причина.Всеки търси службица някъде на бюро и ако може да не се работи и да дават пари.Земята ни ражда превъзхидни плодове и зеленчуци.как досега толкова години не се намери един който да организира някакъв износ.Няма няма и желаещи да гледат домати краставици и чушки праскови сливи кайсии.Или ако има искат с малки площи и нереално високи цени.На нас главите ни пречат от сутрин до вечер.Партиите са се обградили с номенклатура и след всяка смяна на властта старите се гонят идват нашите.....
            Абе аз ви казах,че вие сте проблема на държавата ,ама вие не вервахте!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              съни(тя),

Ако зачетеш форума ,ще видиш ,че демократите ще бесят а червените ще правят
              демократични реформи...
              Едно дясно пранителство наложи цензура на медиите ,ограничи правата на хората , пращаше полиция ,данъчни и кого ли не на малкия и среден бизнес..
              Подслушваше нераглементирано над 100 К хора и сега си ги искаме пак....от десните.

Аз също съм за избори през май... например опитно да направят 120/избор на полувината/ депутати мажоритарно и да се види резултата...
              Иначе Василев ,се държа като учител към ученик... гадно! Особенно накрая ,когато почна да мъца и да цъка на последните отговори на Орешарски...
              Ама и такива са ни жуУрналистите ,като политиците...

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                двата случая са абсолютно идентични
                А като почнеш от масовата приватизация, продажбите на всички големи държавни активи и монополизирането на пазара на основни услуги, някои от тях - гарантирани от Конституцията, всичко се случваше под управлението на местни ..."продажници"

На една позиция сме, но ти се вторачваш неоснователно в една единица, която няма връзка с положението!
                Съни,
                по принцип и двамата са мръстници ,но за мен никога не е имало само бяло и само черно...
                Този който си е дал фирмата на подставено лице в повечето пъти , плаща на работници , плаща данъци и усвоява държавни поръчки и спечелените пари ги реинвестира в БГ ...а този от Ситито като си свърши работата в повечето пъти си прехвърли парите в Барклеис и нито дим, нито огън вече от него...

толкова политици познавам.. идват като аслани а си отиват като насрани/извинявай за цинизма/ то
                Защото такъв е манталитета на нацията ...
                Шуробаджанащината е водеща... и винаги има първи път ,който услажда...
                Може би от съдебната система трябва да се почне..
                Докато не се вкарат всички облажили се политици ,няма да се оправим...
                Самите протестиращи се облажват с пари ....за това да протестират...издават вестници , знамена ,шапки и т.н..
                самото плащане на автобуси , храна и заплата на такива е вече компрометиращо..
                Задавала ли си въпроса ..ами този който ги осигурява сандвичите и пиците ...
                Остават по стотици парчета и се делят с фирмата ..ами там парите са без ДДС..
                Някой взима по 30 лв за протеста а други по хилядарки... защото се плаща срещу подпис ....нашите пари ..Казваш си майната те са пари на ГЕРБ ,БСП но така се почва корупцията и като влезнат в властта....

Коментар

• Лоши новини за Сергея и Моника:

Лобистът Хохегер беше осъден на две и половина години затвор в Австрия

Затвор за Хохегер

Don't work hard, work smart!

Коментар

• Спомням си, че Кунева, мисля, имаше някакви гръмки обещания, че ще върне на всички, от които е взет данък от лихви - абсолютен "десен" безпочвен популизъм!

Много по-адекватно е да се иска връщането на гражданите на голяма част от парите за издаване на документи, изсквани от държавата.
                    Особено - личните такива.
                    Цената трябва да се свежда до себестойността им.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                      Данък лихве беше ОЧЕИЗВАЖДАЩО, че трябва да остане, дори да се увеличи!
                      Този народ е спрял да прави бизнес и да купува жилища, коли потреблението куца, само кътат в депозити за зор-заман.
                      Аз имам още по-добро предложение. Да отпаднат въобще лихвите, а банковите служители да им се плаща от държавата.
                      Съгласна съм с теб!

И преди писах, че тази мярка на Дянков е нормална, но излишна, предвид малката й роля в общия бюджет и невключването й в правило(остават други, необложени печалби, доходи)

А доходът от лихва си е - Доход.
                      Имаше приказки, че се облагали вече обложени пари от заплати и не знам си какво, но са лишени от истина.
                      Лихвата е цената на парите, стоящи на депозит и ръста над първоначалната се явява доход/печалба. Не се облагат вложените пари, а само ръста им.

Същите "демократи" мълчат пред ЕС, които скоро ще наложат облагането на всички транзакции....които, конкретно банковите в БГ и сега са ужасно високи!

При Плосък данък - идеята е ниско, но всеобхватно облагане.
                      И това, прекрасно го разбират и хората от ИПИ и Отворено общество, независимо какво говорят.
                      Last edited by съни(тя); 15.09.2013, 15:24.

Коментар

съни ,
                        този нашия Бизнесмен си е Уставил фирмата на подставено лице и през цялото време и дава поръчки и прИференции и си търси връзки с който като го изгонят да работи с тях..... а този от ситито като Велчев и Василев ...... правиха пари за сметка на държавата..
                        двата случая са абсолютно идентични
                        А като почнеш от масовата приватизация, продажбите на всички големи държавни активи и монополизирането на пазара на основни услуги, някои от тях - гарантирани от Конституцията, всичко се случваше под управлението на местни ..."продажници"

На една позиция сме, но ти се вторачваш неоснователно в една единица, която няма връзка с положението!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                          Този народ е спрял да прави бизнес и да купува жилища, коли потреблението куца, само кътат в депозити за зор-заман.
                          Аз имам още по-добро предложение. Да отпаднат въобще лихвите, а банковите служители да им се плаща от държавата.
                          Лорде, идеяте ти може да се доразвие.
                          Например да няма банки и въобще пари! A всеки съвестно да работи (според възможностите си). Ся, някои могат повече а други по-малко, но както се казва в една песен - "всички сме ора на този свят".
                          Та всеки ще получава според нуждите си. Наоример аз ако мога да изпия три мастики а ти - пет, то аз нямам нищо против!
                          Важи и обратното, ако аз мога да изям десет кюфтета а ти само осем, то и така трябва да бъде!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            Монти, добри аргументи, но еднопосочни

По същата логика, успешен собственик или мениджър с големи доходи или заплата, защо да сменя бизнеса с политиката?!
                            Държавническата работа, винаги е по-ниско платена.
                            Идеали или подкупност? Кое преобладава?

И емигрантите или имигрантите - не са виновни за липсата на правила(или лоши такива) и контрол.
                            съни ,
                            този нашия Бизнесмен си е Уставил фирмата на подставено лице и през цялото време и дава поръчки и прИференции и си търси връзки с който като го изгонят да работи с тях..... а този от ситито като Велчев и Василев ...... правиха пари за сметка на държавата..

Коментар

съни,
                              един издигнал се в лондонското сити е минал през трупове ,докато стигне заплата от 20 К на седмица и изведнъж се явява министър в БГ с заплата от 2 К на месец...
                              какаво е сложил на масата ,когато е вземал това решение....

Аз имигрантите /успели ,неуспели ги уважавам за това че са имали решимост да си променят живота изцяло в името на дадена цел ..../ само че целта им вече не се припокрива да са и наши управляващи и да ни дадат акъл кка да живеем...
                              Там са си добре ....
                              Монти, добри аргументи, но еднопосочни

По същата логика, успешен собственик или мениджър с големи доходи или заплата, защо да сменя бизнеса с политиката?!
                              Държавническата работа, винаги е по-ниско платена.
                              Идеали или подкупност? Кое преобладава?

И емигрантите или имигрантите - не са виновни за липсата на правила(или лоши такива) и контрол.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                                Лесно е да обещаваш предизборно. Ден след ден, всичките обещания вече са на боклука. Правителство на нищото. Нужни са реформи, реформи, реформи. А те нито имат намерения да ги правят, нито пък искатБоклушарски с новината на деня:Данък "лихва" остава! > http://www.dnes.bg/politika/2013/09/...-ostava.199364

Коментар

Working...
                                X