IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
    ГЕРБ изобщо не е умрял след като Съни така активно се занимава да го напада. И не само тя. То е голям страх сред червените от ГЕРБ...
    Бе то още и на Костов му се зъбят по форумите, явно е някакъв национален манталитет, е така от спортна злоба Едва ли някой им плаща точно за костофф да оплюват, дето си плющи броколитата в драгалевци и му дреме на шапката

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Цензурата, „Труд”, феноменът Гочева, Пеевски и Дойче веле
      http://e-vestnik.bg/18736/tsenzurata...i-doyche-vele/

Наскоро, уволнената от Дойче Веле, Еми Барух - каза:
      - Аз, попитах: Кой назначи Пеевски и ме уволниха.
      Който назначи Пеевски той ме уволни.

Да бе би, Пеевски да е назначен от Дойче Веле?

Статията горе е интересна - няма да ги чуете тези неща, нито по НТВ, нито по бТВ, Канала, нито дори по ТВ7
      Това вестниче навремето беше много свежо с много хубави обективни статии, но от 2-3 години се е превърнало в тотална пропаганда на червените кхмери . Хич не ща да им знам гледната точка

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
        съни(тя),
        само аз ли не виждам вече ,кой кога е регистриран във форума...
        Само ти. Нещо си обидил админа сигурно.

В "Разгледай публичния профил" е тази информация.
        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
          Аз се придържам към максимата, за умрели партии или добро или нищо Ама вие продължавате да ритате умрелия пес, както всички предишни. На Луканов му беше виновен Живков, на Жан хулиган му беше виновен Фильо Димитров, на Костов му бяха виновни всички до тук изброени, но пък за сметка на това той е виновен на всички след него , плюс на целия български народ На тиквуний му беше виновна 3ната коалиция, сега на новата 3на коалиция и е виновен тиквуний, все пак трябва да се запази закономерността нали .

А политиката, на така любимото ти на теб правителство се свежда до е тоя клип

http://www.youtube.com/watch?v=ERPo57YnpaI

Ще удрят докато пуска банкоматът , после като спре да пуска ще се изнижат като пръдня в гащи

ГЕРБ изобщо не е умрял след като Съни така активно се занимава да го напада. И не само тя. То е голям страх сред червените от ГЕРБ...

Коментар

• Цензурата, „Труд”, феноменът Гочева, Пеевски и Дойче веле
            http://e-vestnik.bg/18736/tsenzurata...i-doyche-vele/

Наскоро, уволнената от Дойче Веле, Еми Барух - каза:
            - Аз, попитах: Кой назначи Пеевски и ме уволниха.
            Който назначи Пеевски той ме уволни.

Да бе би, Пеевски да е назначен от Дойче Веле?

Статията горе е интересна - няма да ги чуете тези неща, нито по НТВ, нито по бТВ, Канала, нито дори по ТВ7

Коментар

Добре де, не ви ли е противно от всички тия лъжи???

Въпросните 700млн. са част от гласувания 1 млрд. заем. Парамов съвсем се олива ...

А мярката на Реформаторския блок е интересна мярка на фона на говоренето за комунисти
              Кольо Парамов и Евгений Кънев за това чака ли ни нова виденова зима
              04 октомври 2013 | 08:13 | БТВ, "Тази сутрин"

Евгений Кънев - Реформаторския блок; Кольо Парамов – икономист, в интервю за предаването на бТВ „Тази сутрин”

Водещ: Коледни надбавки към пенсиите, увеличаване на минималната работна заплата от 1-ви януари, замразяване на пенсионната реформа за една година, поевтиняване на тока с 5% и обещание за догодина отново да поевтинее. Популизъм го наричат това синдикатите и работодателите. Вчера в нашето студио се обединиха по тази тема. Днес сме поканили двама икономисти Кольо Парамов и Евгений Кънев да коментират да коментират популизъм ли са тези мерки на кабинета и каква е визията за бюджета на кабинета „Орешарски”?
              Водеща: Да уточним и логиката. Вие сте свързан с БСП, вие с десницата в миналото, но така или иначе ляв и десен профил имаме.
              Водещ: Господин Кънев е от Гражданския съвет на Реформаторския блок.
              Кольо Парамов: Значи това според мен е явен, категоричен и последователен популизъм. Явно пропагандаторите на БСП все още не разбират в какво състояние е държавата. Явно не са им дали, по всяка вероятност, информация, точна и ясна за състоянието на бюджета и за възможностите на държавата. Но като професионал, който следи плътно хранителната база на финансите от времето на Жан Виденов до момента, искам да ви кажа, че тази зима ще бъде малко по-зле от това, което беше при Жан Виденов. Аз се извинявам, че ползвам името…
              Водеща: Много е страшно това, което казвате.
              Кольо Парамов: …да. Аз се извинявам, че използвам името на Жан Виденов като сравнителен план, но ситуацията в момента е достатъчно напрегната по отношение на бюджетното изпълнение и липсата на пари и тази пошла лъжа, която в момента политиците на БСП я вкарват като една заблуда е крайно време да се разобличи и да застане на мястото си като държавници и като последователи на една смислена държава в ЕС, която така или иначе трябва да обвърже своите плащания отначало докрай.
              Водещ: Коя е тази възможност?
              Кольо Парамов: Значи ние говорихме цели два месеца, за да вземем един милиард заем. Тази седмица без да се е говорило един ден, до понеделник финансовият министър ще вземе нови 700 милиона заем. Аз предполагам, че до края на годината те ще вземат още 1 милиард и през януари ще им трябват още 1 милиард. Т.е. тези 4 милиарда изобщо не се обвързват към условието за тяхната стабилност, за която говоря. И днес, ако рефлектираме като условия на времето и като крайни сравнения с времето от Жан Виденов искам изрично да предупредя. Първият закон, устройствен закон за бюджета е внесен от мен преди 20 години през февруари 1994 г. Трябва да сядат веднага и да пишат нов устройствен закон за бюджета и трябва да направят нов бюджет с възможности в България.
              Водещ: Това говорите, ако се приемат тези социални пакети, за които се говори или по принцип и към момента ще е нужна актуализация на бюджета, той си е заложен така или иначе?
              Кольо Парамов: Точно така. Те просто не са в час в какво блокиране е в момента общата икономика на страната.
              Водеща: Много страшни неща говори господин Парамов. Вие на същото мнение ли сте? Виденова зима ли ни очаква при този ход на събитията?
              Евгений Кънев: Вероятно просто може би ще има друго име, но същите характеристики най-вероятно. Мисля, че положението в момента наистина не може да бъде преувеличено, ако го сравним с това на „Титаник”, защото виждам едни панически действия, които въпреки нездравото, недоброто положение на бюджета и на публичните финанси, се вижда как всеки ден се предлагат някакви популистки меко казано мерки, с които се атакува време и подкрепа.
              Кольо Парамов: Илюзии.
              Водеща: Защо ги казвате тези неща? Ще има, казват, може би коледни добавки. Ще се замрази пенсионната реформа. Ще се вдигне минималната работна заплата. Обещават се неща, които звучат добре.
              Евгений Кънев: Вчера ние представихме от Реформаторския блок мерки, които са приблизително точно сто – колкото господин Орешарски декларира в парламента, че е направил, които нямат нищо общо с неговите мерки. Това са мерки не, които ние ще извършим, а които трябваше правителството да извърши в първите си сто дни. Ако видите тези мерки внимателно, един внимателен анализ показва, че една трета от мерките са: ще се съберем да дискутираме, ще анализираме, ще… Или нещо е започнато да бъде обсъждано. Това са всъщност предприети мерки, т.нар. мерки и очакван ефект, който не се знае въобще дали ще се състои. Второто нещо, което е, като мерки са представени тези еднократни помощи, които според мен са купуване на подкрепа и време. И трето, как са финансирани тези мерки? Отново като мерки са представени, тоест това е актуализацията на бюджета, за която говорихме. И това показва… А няма нито една дума, забележете, за монополи, за които бяха февруарските протести и за…
              Водеща: Защо? Казват, че ще има разбиване на монополите, олигархичните структури. Законът за обществените поръчки се твърди, че заради това се променя.
              Евгений Кънев: Значи, ако погледнете внимателно мерките, аз ги изчетох внимателно снощи, няма нито една дума за монополи в това, което е свършено до момента говоря. Не за плана Орешарски там в бъдещето, светлото бъдеще, което не се знае дали ще се състои въобще. Говорим за мерките до момента. Няма нито една мярка, която е предприета срещу монополите и второ, срещу организираната престъпност. От тази гледна точка, ние не можем да кажем, че когато наливаме вода в една каца без дъно, може нещо да се случи. Защото, за да започне да се случи, трябва да се променят институциите, които отговарят за пазарната икономика, за да може тази икономика да започне да се възстановява. Няма нито една мярка в тази насока.
              Водеща: Има Министерство на инвестиционното планиране, проектиране.
              Кольо Парамов: Не, не, това е фантазия. Значи, това Министерство на инвестиционното планиране е пълна лъжа и измислица от край до край. Значи, за да започне да функционира това министерство и да се назначат 45 човека, и да ги настанят в бившето американско посолство – сградата срещу БНБ, там ще пропилеят някъде към 20-30 милиона. Трябва да се променят 82 закона, за да работи това министерство. Абсурдна история. Нищо не може да променят. Абсурдно е. Те не могат да разпределят разликите във времето, защото до март месец те трябва да излязат първите проекти. Значи, това е загубено време – 9 месеца е загубено време.
              Водещ: Да не отклоняваме темата от това, което интересува хората – доходите.
              Кольо Парамов: Нас ни интересуват доходи, нова доходна политика и възможности за стандарта на човека, който се обещава от коалицията, която управлява в момента. Значи, сгрешена е доходната матрица. Тя не се поддава на никакви връзки, защото бюджетът е сгрешен. В бюджета постъпленията, парите ги няма и те не могат да обвържат нещата. По отношение на монополите – нищо не мога да направят с монополите, с олигархичните свързаности, защото те са вързани в парламента като техни представители.
              Водеща: Как?
              Кольо Парамов: Ами техните представители в момента – на олигархията, защитава интереса или допуска онова, което трябва да се промени.
              Водеща: Кои?
              Кольо Парамов: Народните представители, кои.
              Водеща: А кои?
              Кольо Парамов: Кои? В парламентарната група на БСП и на ДПС са най-свързаните с олигархията на България.
              Водеща: А кои са? И кои са олигархията, кои са депутатите?
              Кольо Парамов: При условие, че днес НЕК дължи един милиард и половина лева за зелена енергия и НЕК трябва да я плати, а миналия ден – в понеделник, в сметката на НЕК има само 10 милиона лева, при условие, че НЕК общата му задлъжнялост е 5 милиарда, ние не можем да говорим, че парламентът ще вземе някакво отношение, за да накаже онези олигарси, които по един или друг начин са получили разрешителен режим да направят ВЕИ-та и да инсталират тези мощности, за да получат тези много пари.
              Водеща: Кои са тези олигарси?
              Кольо Парамов: Кои са тези олигарси? Аз мога да изброя 18-20 с изследване, с прецизност, с офшорни сметки, с анализи, с всичко.Още от интерюто прочети на :
              http://www.focus-news.net/?id=f25886
              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

тия 20млн са официалните, зад които се крият милиардите на Герб

Аз това искам - прозрачност за всички, но защо вие НЕ искате Герб да участва в прозрачността, а?
                Аз се придържам към максимата, за умрели партии или добро или нищо Ама вие продължавате да ритате умрелия пес, както всички предишни. На Луканов му беше виновен Живков, на Жан хулиган му беше виновен Фильо Димитров, на Костов му бяха виновни всички до тук изброени, но пък за сметка на това той е виновен на всички след него , плюс на целия български народ На тиквуний му беше виновна 3ната коалиция, сега на новата 3на коалиция и е виновен тиквуний, все пак трябва да се запази закономерността нали .

А политиката, на така любимото ти на теб правителство се свежда до е тоя клип

http://www.youtube.com/watch?v=ERPo57YnpaI

Ще удрят докато пуска банкоматът , после като спре да пуска ще се изнижат като пръдня в гащи

Коментар

Аз това искам - прозрачност за всички, но защо вие НЕ искате Герб да участва в прозрачността, а?
                  съни(тя),
                  само аз ли не виждам вече ,кой кога е регистриран във форума...

Коментар

20 милиона, рожбице, са капка в морето на фона това, дето червените кхмери успяха да окрадат вече за 100 дена.

Коментар

амиии, то и за това се говори, че ще се изменя и Закона за Партиите и Субсидиите, с които ги издържаме да намалеят чувствително.

Но някои и от това ги е страх и искат да се спре работата и по тези промени.

Имаш ли идея Герб какво правеше с тия 20 милиона годишна субсидия, която ползваше като парламентарна партия в миналото събрание
                      сега...не знам колко е на Бсп ...но всички пак са с милиони
                      Защо на улицата не пищят за това???

а, уж нямало пари ...
                      20 милиона, рожбице, са капка в морето на фона това, дето червените кхмери успяха да окрадат вече за 100 дена.

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                        Добре ... и предвидливо ще си превържа средниот пръст, ...
                        Герб защо не иска вот на недоверие за Белене и НЕК???
                        а губи време с вотове, на които дори не влиза ...но 2 седмици парламента не работи
                        Как се променят закони, когато не работи???

Ти в държавата България ли живееш или в държавата ГЕРБ???

Коментар

Ходи да се напиваш в некой Белгийски ресторант, нема лошо, народа черпи
                          Добре ... и предвидливо ще си превържа средниот пръст, да не ми го отчекне някой пияндурник в Лебеда, че после какво ще показвам ...
                          Yeah

Коментар

Ходи да се напиваш в некой Белгийски ресторант, нема лошо, народа черпи
                            амиии, то и за това се говори, че ще се изменя и Закона за Партиите и Субсидиите, с които ги издържаме да намалеят чувствително.

Но някои и от това ги е страх и искат да се спре работата и по тези промени.

Имаш ли идея Герб какво правеше с тия 20 милиона годишна субсидия, която ползваше като парламентарна партия в миналото събрание
                            сега...не знам колко е на Бсп ...но всички пак са с милиони
                            Защо на улицата не пищят за това???

а, уж нямало пари ...

Коментар

Кой съботира работата на парламента бе душице, това че 3те управляващи партии не могат да си съберат кворум, щото дупетатите им летят да лапат по близки и далечни паланки, какво общо има с протестиращите отвънка 20 човека ?
                              Много точно казано.
                              За 240-сетте прасета, всеки ден е...събота

Коментар

• Златното средно пръстче на Атака
                                Иво Инджев

Докато в Гърция продължават арестите на депутати от тамошната парламентарно представена националистическа истерия „Златна зора”, у нас нейният аналог „Атака” демонстрира самочувствието на приносителя на златната акция на властта в българския парламент.

Вчера публикувах цитат от изказване на контрапротестиращ ( регистрирано в Actualno.com), който пледира да бъде изказана благодарност на Волен Сидеров за неговото „златно пръстче”, което крепи управлението на кабинета на Орешарски.

Днес депутатът от Атака Станислав Чуколов, дясната ръка на Сидеров, състезаващ се с шефа си по демонстриране на агресивност и простотия, показа въпросното златно средно пръстче през прозореца на служебната си лимузина на протестиращите срещу властта.

Ето, на такова златно средно пръстче седи днешната власт.

Със средни пръстчета власт лесно може да се вземе, но трудно се седи върху тях, би казал Фуше, перифразирайки афоризма си за властта и щиковете.

Може би във Франция е трудно, но в България е възможно, както се вижда.

Коментар

Working...
                                X