IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.politicalcompass.org/test

Между другото ето един тест за определяне на политическата принадлежност. Убеден съм че повечето от вас ще останат изненадани от това каква всъщност политика желаят.

Коментар

• Това съобщение беше изтрито от Andi11. Причина: Моля пишете по темата.

Веднага! Сега почнах и благодаря за съвета!

Колко мнения трябва да напиша "по темата"? А, каква по дяволите е "темата"?
      За колко време трябва да напиша броя мнения?
      Колко Смислени нападки трябва да напиша?
      Към кого да ги отправя?

Всеки модераторски съвет ще ми бъде добре дошъл.

П.П. Дали пък вече не е време да ме баннете?
      Last edited by anon6706; 05.10.2013, 20:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
        Ма и 10 000 да ги турите, виж ги какви са зомбита всичките - квото им кажат отгоре , това гласуват И после Кутев тръгнал да се обяснява, как не било редно нали дебелян да се избира . Много ми е интересно самия той как е гласувал ? Пожелавам им на всичките да живеят в интересни времена, както има едно китайско проклятие
        Не е така - много по-лесно се организират 121 човека от 501 човека. Като имаш 500 човека все ще се намерят 10-20 да правят проблеми. А тези 10-20 може да са достатъчно да се загуби мнозинство. А все си мисля че шанса в парламента да попаднат и честни хора със собствено мнение и с чиста съвест се повишава когато се повишават броя на хората, а не когато се намаляват.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
          Аз лично съм да има 1000 депутата - така силата на всеки един ще е 4 пъти по-слаба от настоящата Ако са само 4 то това си е реално институционализирана олигархия
          Ма и 10 000 да ги турите, виж ги какви са зомбита всичките - квото им кажат отгоре , това гласуват И после Кутев тръгнал да се обяснява, как не било редно нали дебелян да се избира . Много ми е интересно самия той как е гласувал ? Пожелавам им на всичките да живеят в интересни времена, както има едно китайско проклятие

Коментар

• Между другото това което ни трябва е двукамерен парламент. С изборите за долна и за горна камара да не съвпадат. Например сега за долна след две години за горна. И нито един закон да не може да мине ако и двете камери не го одобрят.

Ако имаме двукамерен парламент нямам проблеми и с мажоритарна система

Коментар

Е добре бе , разклатеников, айде ми отговори тогава на един елементарен въпрос - след като гласуваме партийно в момента, за къв чеп за зеле са ни 240 дупетатина, като така или иначе гласуват партийно ? За какво примерно да няма само 4 , мисля че са предостатъчни, по един за всяка партия

Не знам точно с какво ви промиват мозъците, че не виждате толкова елементарни абсурди
              Аз лично съм да има 1000 депутата - така силата на всеки един ще е 4 пъти по-слаба от настоящата Ако са само 4 то това си е реално институционализирана олигархия

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                ..
                Е добре бе , разклатеников, айде ми отговори тогава на един елементарен въпрос - след като гласуваме партийно в момента, за къв чеп за зеле са ни 240 дупетатина, като така или иначе гласуват партийно ? За какво примерно да няма само 4 , мисля че са предостатъчни, по един за всяка партия

Не знам точно с какво ви промиват мозъците, че не виждате толкова елементарни абсурди

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  А, Иван Костов на кого е креатура ???
                  Абе ти не си ли чувал за 3тата Божия заповед

Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог

Анатема !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                    Не разсъждаваш смислено. Ако е толкова сигурно, че ще печелят по 80 - 90 % от гласовете, тогава защо като опозиции не натискат твърдо за промяна на ИЗБОРНИЯТ ЗАКОН на 100 % мажоритарен ??? Нали не искаш да повярвам, че политиците когато са в опозиция оглупяват и не си знаят интереса.

Напротив. Предимството на мажоритарните избори е в това, че в парламента влизат личности благодарение на своите собствени качества, а не на качествата на каризмата на партията или на лидера. Влизат личности, които са избрани заради качествата им и биха могли да бъдат евентуално преизбрани заради политическата им позиция, за времето докато са в парламента. Те това не им харесва на ОЛИГАРСИТЕ !!!
                    На изборите 2009 около 15-20% от депутатите бяха избрани мажоритарно. Някоя личност от тях да си спомняш Това с личностите е някаква тотална заблуда. Когато се гласува партийно и се влиза партийно в парламента. Ти би ли гласувал за личност от БСП например. Добра личност, умна, не намесена в скандали. Съмнява ме.

А никой не иска мажоритарен вот защото той води до нестабилност. Мажоритарни избори има в САЩ и ЮК, но и в двете страни имат 200 години парламентарна култура, всъщност във великобритания повече. Има силни, стабилни партии има независими медии и най-важното има политическа култура в населението. Какво става обаче ако махнеш някоя от тези съставки. Чаеното парти в САЩ са типичен пример. Банда идиоти, избрани мажоритарно, които не могат да сглобят едно смислено изречение без да го напълнят с клишета и шаблони, но със сериозна олигархична подкрепа и харисвани от типичния дебелогъз мързелив консервативен американец с мания за световно превъзходство. та сега това Чаено парти като нищо ще доведе САЩ до фалит, защото Обамакеър не се харесва на корпоративния им спонсор.

Мажоритарната система не е никаква панацея. Тя създава повече проблеми отколкото решава. Всъщност единствения истински проблем който решава е че СЪЗДАВА СТАБИЛНО МНОЗИНСТВО. Но ти искаш ли стабилно мнозинство в България като ни гледаш партиите. Аз лично не искам. Не искам партиите да са силни - искам да са слаби, на гумени крака и клатещи се основи, страхуващи се да мръднат и на косъм от правия път, че да не ги блокират пак в парламента.

Когато политиците са крадливи говеда, тяхната сила трябва да се намалява, не да се увеличава. А мажоритарна изборна система ще им увеличава силата. поне на управляващите. Опозицията реално няма да я има. В моменат в който приемем мажоритарна система и е все едно да върнем член 1 от комунистическата конституция.

Коментар

• Егаси работата! Тука само врагове на партията и правителството бе!
                      Я чакай да ви смъкна айпи адресите, че да ви пратя да копате втория гьол на Белене.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

И все пак само да добавя - ако и Георги Жеков е креатура на комунистите, то последните наистина трябва да са страшно извратени мазохисти
                        А, Иван Костов на кого е креатура ???
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Щом смяташ, че ще го зарадваш.
                          Бих му подарил и принтер, но ще му бъде проблем докато го занесе вкъщи с метрото.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Нека се пробва. Нито ще е първият, нито последният.
                            А и аз не съм влязъл тук да ме галят по пуешката глава.
                            Все пак - нека го правят с ум, със сарказъм, с тънка ирония. Щото винаги е лесно да вземеш от тоалетната чиния собствените си ла*на и да замериш някого с тях.

Утре ще изпратя на Чичо и моя снимка, но първо да стигне до службата си, където има принтер. Дано да имат и цветен, че тогава по-ми изпъква гребена и егото.

П.П. Надявам се, че Анди еди-кой си допуска думата ла*на.
                            Щом смяташ, че ще го зарадваш.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                              Тези, дето си ги изредил участват не, за да спечелят, а за да разсейват гласове и ако се чудиш в чия полза, ще ти подскажа- БСП. Те са си техни креатури.
                              И все пак само да добавя - ако и Георги Жеков е креатура на комунистите, то последните наистина трябва да са страшно извратени мазохисти

Коментар

Ма разбира се, ти чия креатура си мислиш, че са герП, на марсиянците ли
                                Да бре !!!
                                Кой вкара Борисов в политиката ???
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X