IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
    Освен БСП не виждам друг играч да е намесен тук.

Би ли ме осветлила кой е другия, че да има обща политическа игра.
    за Референдумите - Тройната/ Първанов приема закон, в който урежда референдумите по абсурден начин
    Герб не го пипа
    Бсп искат референдум, Герб променят съдържанието на въпроса и от конкретен става общ
    Водят си някакви дискусии, абсолютно на ниво - клоуни от цирк Балкански, като дори цената е в диапазон 10-20
    Същевременно, 3 години Герб е плащала стотици милиони по договора между срещите на високо ниво с руската мечка ...хвърчат непрекъснато приказки, че договор няма, пари се плащат, накрая с Решение на НС се разваля договор, но още година продължават едни пари да се изплащат
    БСП са от май месец, сега е октомври и сега се пусна друго решенийце към НЕК

Хвърчат едни дела - също абсурдни, едни циркове в парламента, едни оставки, едни разходки - 24 часово медийно шоу

Скоро ще има дело за едни милиарди...

Колко са играчите??

Коментар

• Нещата изглежда, че се развиват добре

Още един пирон в ковчега на БСП

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Аз лично мисля, че Пеевски НЕ Е ДЕПУТАТ след като е избран за председател на ДАНС. Понеже е избран от Народното събрание, не си е направил отвод и дори положи клетва. С тези действия той престава да е депутат. А че после не е встъпил в длъжност, и НС е прегласувало решението си, или как беше... то това не го прави депутат.
        Ама пък и не е в несъвместимост, защото с избирането му от Народното събрание за шеф на ДАНС, автоматично не е депутат. Тоест, той е обикновен гражданин. Не може да се върне в НС.
        Точно.
        Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
          Ко речи
          Ко рекох?

Ам кой прилапа Кремковци бе? Дан съм аз?
          Направихте гуши кат хипопотами!
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
            Щом настояваш

Баба Цанка, признава прекратяването на правомощията на Шопара като народен представител - признава, че не е настъпила несъвместимост, тъй като прасето е добило ново качество и по силата на новото си качество е изгубило старото такова. Затова и твърди, че не е налице несъвместимост. Което само по себе си е основанието за подадения иск!!!!
            ...................
            признава прекратяването на правомощията като народен представител - признава, че не е настъпила несъвместимост, тъй като прасето е добило ново качество и по силата на новото си качество е изгубило старото такова. Затова и твърди, че не е налице несъвместимост. Което само по себе си е основанието за подадения иск!

Тази последователност ми прилича на истинската такава.

Иначе от сложните думички на другите съдии - за и против, включително от обясненията с прецедента с Ганев и председателстването му в ООН не останах по-убедена

Коментар

• Аз лично мисля, че Пеевски НЕ Е ДЕПУТАТ след като е избран за председател на ДАНС. Понеже е избран от Народното събрание, не си е направил отвод и дори положи клетва. С тези действия той престава да е депутат. А че после не е встъпил в длъжност, и НС е прегласувало решението си, или как беше... то това не го прави депутат.
              Ама пък и не е в несъвместимост, защото с избирането му от Народното събрание за шеф на ДАНС, автоматично не е депутат. Тоест, той е обикновен гражданин. Не може да се върне в НС.

Имам въпрос.
              Депутатите избрани за министри от парламента подават ли оставки като депутати?
              Някой ако е сигурен да каже. Щото не ми се търси.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                Че вие сте олигарси бе!
                Какво плачеш? Нагушихте се здраво при Бойко...
                Ко речи
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

БСП-то е минало без бъдеще
                  домоуправител

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    Някъде да съм отричала - общата ви политическа игра?

Коментар

Надин
                      Това е и отговор на други твои "колеги" от форума , на които бях обещал отговор до седмица!
                      Че вие сте олигарси бе!
                      Какво плачеш? Нагушихте се здраво при Бойко...

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        Не знам какво е Конституционализъм
                        но ето ги мотивите

Според съдията Цанка Цанкова искането е недопустимо по следните съображения:

Искането за установяване на несъвместимост на Делян Пеевски и прекратяване на неговите пълномощия като народен представител трябва да бъде отхвърлено на процесуално основание – чл. 22, ал. 3 и чл. 25, ал. 2 ПОДКС.

Член 72 от Конституцията не може да се приложи, тъй като не е настъпила несъвместимост. Тя е изключена със самото решение на Народното събрание, с което избира народният представител Делян Пеевски за председател на ДАНС.

Решението за избор на Делян Пеевски за председател на ДАНС е прието от 42-то Народно събрание на 14.06.2013 г. (ДВ, бр.54 от 21.06.2013 г.).
                        Пеевски е положил и дължимата в този случай клетва. В искането не се оспорва този избор, както и че избраният придобива ново качество - орган на изпълнителната власт, който може да осъществява присъщите й правомощия.

Приемането на становището, че народният представител Пеевски е в несъвместимост означава да приемем, че Народното събрание е в нарушение на чл. 8 и на чл. 68, ал. 1 от Конституцията.
                        ....
                        Конституцията изключва съвместяването на длъжности от различните власти (чл. 8 от Конституцията).
                        Тя не позволява съвместяване на представителна власт и изпълнителна власт. Да се приеме противното, че с избора не е изключено осъществяването на функции по законодателната власт означава нарушаване на чл. 8 и чл. 68 от Конституцията. Означава, че Народното събрание нарушава принципа на разделност на властите, а върховният орган има противоконституционно поведение и предизвиква несъвместимост, установявайки при това неокончателност и двусмислие на избора. Това би било флагрантно нарушение на чл. 8 от Конституцията, каквото не може да се съдържа в съждението за избор.
                        http://www.dnevnik.bg/analizi/2013/1...www.capital.bg
                        Щом настояваш

Баба Цанка, признава прекратяването на правомощията на Шопара като народен представител - признава, че не е настъпила несъвместимост, тъй като прасето е добило ново качество и по силата на новото си качество е изгубило старото такова. Затова и твърди, че не е налице несъвместимост. Което само по себе си е основанието за подадения иск!!!!
                        Баба Цанка, обаче, отива и по-далеч, прогласявайки пълна индулгенция за НС и делата му, обявявайки, че същото по природа е неспособно да наруши Конституцията на РБ (!!!!). Предпоставянето на такова положение на непогрешимост на НС води логичният въпрос за какво ни е необходим Конституционен съд и що чини там баба ти Цанка?!?! Освен да взема едни 10 000 лв. на месец (щото такива са цифрите там) и да си клати кривите краци с едно две дела на година.
                        Накрая баба Цанка забърква някакъв буламач от сложни думички, значението на половината от които, сигурен съм, самата тя не знае: "представителна власт (що ли пък ще е това) и изпълнителна власт", "принципа на разделност на властите", "върховният орган има противоконституционно поведение", "неокончателност и двусмислие на избора", "флагрантно нарушение", "съждението за избор", които подредени така както го е направила баба Цанка повече приличат на монолог на Камен Донев отколкото на мотиви на особено мнение в решение на КС...

Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от Big6ha Разгледай мнение
                          Тази вечер па площад НС имаше и все още има много протестиращи. Не вярвайте на телевизора.#ОСТАВКА
                          Аз вярвам на Дневник ... там има снимки където площада пред НС е празен..
                          Така че недей горя в своя Октомври...

П.П. ОктомвриЙска революция... че нещо не ми мязаш много запознат с историята...

Коментар

Монти, благодаря ти, че смекчи тона! Исках да кажа, че вече са в процес икономически безобразия, породени най-вече от ДПС, които са ВИНАГИ с БСП! По принцип мисля, че най-подготвените кадри са в БСП, но това не ги прави най-добри за БГ, или поне не в настоящата конфигурация!

П.П. А най-много се дразня, че никой не гледа реалните крадени пари и фирми, а се впускат /дори в този форум/ в някакви цитати, клишета и утопични мнения!!!
                            15%,
                            не забравяй ,че ти ме атакува за писането и за заплатата... първи!
                            Но както казват по старите колеги ,толкова са ме ругали ,че на ушите мазол съм хванал...

Коментар

• Не мога да не го припомня, защото май някои започнаха да забравят кои са ГЕРБ.

"Той оприличи ГЕРБ като партия, която също е опасна за българския народ, защото не е истинска десница, а е от едно котило с БСП."
                              Костов: ГЕРБ и БСП са от котилото на Тодор Живков
                              www.faktor.bg
                              Без цензура - новини, интервюта, анализи, разследвания

Коментар

Ми мърсен беше. Да ти напомням ли кой писа закона за референдумите и кой внесе първото искане за организиране за референдум.
                                Някъде да съм отричала - общата ви политическа игра?

Коментар

Working...
                                X