Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 19.10.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДоколкото съм запозната, в България никога не е била усвоявана толкова дървесина, колкото е естествения прираст на гората. Това е факт ..., но факт е също така, че инфраструктурата из Балканя хич я няма. Сече се там, където има пътища, Анон. И около тях се сече доста повече, отколкото е прираста им. Получава се едно прекомерно ползване на едни места и никакво ползване - на други. Та в тази връзка, мисля че е доста относително да се говори за нарастване на горите.
П.П. И да - насажденията имат по-интензивен растеж в млада възраст.
Като не разбираш някои неща, що не си сипеш едно кафе с комшийката и да обсъдите турския сериал?Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеДоколкото съм запозната, в България никога не е била усвоявана толкова дървесина, колкото е естествения прираст на гората. Това е факт ..., но факт е също така, че инфраструктурата из Балканя хич я няма. Сече се там, където има пътища, Анон. И около тях се сече доста повече, отколкото е прираста им. Получава се едно прекомерно ползване на едни места и никакво ползване - на други. Та в тази връзка, мисля че е доста относително да се говори за нарастване на горите.
П.П. И да - насажденията имат по-интензивен растеж в млада възраст.
А за инфраструктурата - по-добре е да няма пътища и да има мечки в горите и така ще имаме хубави гори.
С инфраструктура секат манговците с каруците, без инфраструктура секат инвеститорите в техника.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеНе разбирам - майтапиш ли ме?
Щото аз съм чел подобни статистики. Говоря за горите под 30 години.
П.П. И да - насажденията имат по-интензивен растеж в млада възраст.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнениеВсе ми се иска това БСП да се се налапали ....и да започнат да мислят както трябва и да милеят за народът.....НО все се сещам за вълкът
Стремежът е да оцелеем след "лапането".
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеАххха, ако не претендираш за авторско право, ще те цитирам на две - три места / в национален и международен мащаб/. Имах някои друг проблем с реализацията на един проект по Околна среда, ама сега като им каже тез мъдри слова, може и да ме огрее
Щото аз съм чел подобни статистики. Говоря за горите под 30 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнениеАнон след като има много що не свалят цената и се топлим ами от 50лв кубика го направиха 70 ... а за мебелната индустрия да свалят ДДС то да станем конкурентни на пазара....ами я по добре да Лапат на хорски гръб
Писал съм долното и друг път:
1. Когато реколтата е лоша, "селянията" вдига цените, защото щяло да има дефицит.
2. Когато реколтата е добра, "селянията" вдига цените, защото зърното било много качествено.
Следствието и винаги - повишаване на цените, на гърба на пенсионерите в града и останалата част от хората със "спрян ток". Щото те са прости и берат доматитУ с колците.
Питай Бате Пешо - той по-ги назнайва нещата.
П.П. Лелеее, колко хубаво било да си популист.Last edited by anon6706; 12.08.2013, 17:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеКотара, в България горите нарстват стремглаво. Няма търсене. Дори мангалите спряха да секат за препродажба, а само за собствени нужди.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнениеВ Гърция кубика 120 евра в Бг 35.....след 10г с това темпо сме без дървесина ...да не говорим за корабите които непрекъснато се товарят ....какви са тия концесии с вековните блага на БЪЛГАРИЯ...и кои го допуска....ние сме си виновни че не хванем дървото да им кажем СТОП
Депутатите от левицата не успяха да обяснят как ще се контролира дърводобивът и как ще бъдат спирани големи фирми да наемат частни лица, които да секат и препродават дървесина на фирмите.
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...chni_nujdi_na/Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеБате Пешо, щото по-добре от мен знаеш как растат горите за огрев. А и че трябва да се прочистват горите.
Напоследък започна да става световна истина, че покрай навлизането на електронните документи в световен мащаб и намаленото производство на хартия, скоро човечеството ще обрасне здраво с гори. Не можем да изгорим толкова дървета, колкото израстват.
И не мога да разбера какво против имаш, че миналата зима сме "подгряли" гърците.
Разбирасе и за сечта трябва акъл.Ако се прави както трябва, гората ще се отплати.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнениеВ Гърция кубика 120 евра в Бг 35.....след 10г с това темпо сме без дървесина ...да не говорим за корабите които непрекъснато се товарят ....какви са тия концесии с вековните блага на БЪЛГАРИЯ...и кои го допуска....ние сме си виновни че не хванем дървото да им кажем СТОП
Коментар
-
Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнениеВ Гърция кубика 120 евра в Бг 35.....след 10г с това темпо сме без дървесина ...да не говорим за корабите които непрекъснато се товарят ....какви са тия концесии с вековните блага на БЪЛГАРИЯ...и кои го допуска....ние сме си виновни че не хванем дървото да им кажем СТОПБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар