IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Гриша Ганчев за невижданата подлост на Бойко Борисов

юни 6, 2013 От nglas

gri6ata i boikoВ ранната пролет на 2012-а ловешкият индустриалец Гриша Ганчев бе особено горд, че е включен в правителствената делегация, предвождана лично от Бойко Борисов за посещението в Катар. Ганчев, собственик на най-солидната фирма в ловешкия регион „Литекс комерс“, наивно вярваше, че е удостоен с тази чест от премиера, тъй като дава хляб на хиляди в захарните си заводи и заради предстоящото официално откриване на завода му за автомобили „Грейт Уол“.
    Уви, Трайчо Траков не бе единственият изгорял на плажа в Катар. Седмици по-късно Гриша Ганчев ще разкаже разочарован пред свои приятели за невижданата подлост на премиера Борисов. „Бойко седна при мен по време на полета на отиване и 3 часа си говорихме за футбол и за бизнес… В Катар нищо не направихме, а като се върнах в България, при мен дойде едно момче – Митко Каратиста. Каза ми, че идва от името на Бойко и че щял да ми помогне да продам ВЕЦ-овете за стотици милиони, ако го направя свой съдружник. Изгоних го от офиса и му обясних, че аз нямам съдружници и не подарявам пари на Сульо и Пульо, щото и на мен никой не ми е давал даром“, цитират огорчения Гриша Ганчев негови добри приятели.
    В средата на май 2012-а, само месец след като баровецът е отклонил офертата от Димитър Стефанов – Митко Каратиста, показно е арестуван Данаил Ганчев, първороден син на боса на футболен клуб „Литекс“. Ганчев-джуниър, който съвсем наскоро се е прибрал в България след завършено висше образование в Лондон, е задържан заедно с Милко Талев и още четирима души от висшия мениджърски екип на „Литекс комерс“ по обвинение за данъчни престъпления в захарния бизнес.
    Отговорът на Гриша Ганчев е светкавичен – той затваря и петте захарни завода в България които са негова собственост от края на 90-те на миналия век и оставя на улицата 3700 души. Същевременно Ганчев също е обявен за задържане – бил заплашил да разпори корема на шефа на НАП Красимир Стефанов. На бизнесмена е определена гаранция от 500 000 лева. Същевременно мнозина алармират, че в захарния бизнес Гришата е жертва, а не нарушител – основният ДДС аферист в бизнеса със сладката стока е приближеният до Цветан Цветанов пловдивски измамник Иван Танев. Друга контрабандна схема за захар, влизаща в България от Полша, без да бъде плащано ДДС на държавата, е свързана с фирмата „Бахами“ ЕООД. Въпросната фирма е собственост на Румяна Николова, съпруга на Румен Пашата…
    Ударът срещу Гриша Ганчев обаче не е единствено заради захарния бизнес. Да, МВР копоите на Цветан Цветанов са стимулирани щедро от Иван Танев, тъй като представят пред него ареста на сина на Гриша Ганчев за „лична услуга“ към контрабандната му схема. Всъщност истинската причина футболният бос да бъде ударен, е отказът му да продаде енергийните си дружества на Румен Николов – Пашата.
    Ганчев контролираше 9 водноелектрически централи по поречието на река Благоевградска Бистрица, обединени в дружеството „ВЕЦ Енергия холдинг“. През декември 2012-а ВЕЦ „Бистрица“, ВЕЦ „Славово“ и каскада от още седем водноелектрически миницентрали бяха придобити от чешката фирма „Енерго про“ за 150 милиона евро. Посредник в сделката между Гриша Ганчев и чехите е Димитър Стефанов – Каратиста, действащ като подставено лице на Румен Николов – Пашата.
    Половината от парите, преведени от „Енерго про“ по сметки на фирмата „Хидро електрик България“, впоследствие са трансферирани в офшорни дружества. Така Румен Пашата прибира 75 милиона евро от рекет. Малко след като сделката е финализирана, обвиненията срещу сина ма Гриша Ганчев – Данаил, за фиктивни сделки със захар с цел източване на ДДС от бюджета, тихомълком са свалени и 26-годишният мъж е освободен от ареста.
    Аферата с ВЕЦ-овете на Гриша Ганчев не е единствената задкулисна енергийна схема на Румен Николов – Пашата. Още от есента на 2009-а босът на СИК бе внедрен от Бойко Борисов в ЧЕЗ чрез протежето си Димитър Стефанов – Митко Каратиста.
    44-годишният бандит от столичния квартал „Надежда“ Митко Каратиста, разследван в средата на 90-те за рекет и умишлени палежи над складови бази в „Илиянци“, е назначен изненадващо за член на Надзорния съвет на „ЧЕЗ България“ на 20 октомври 2009 г. с месечно възнаграждение от 35 000 лева. Високата заплата позволява на Митко Каратиста да легализира по-голяма част от криминалните си доходи. Тя обаче съвсем не е същината на далаверата на Румен Пашата и компания в ЧЕЗ.
    Енергийните монополисти от Чехия са уличени още през есента на 2009-а в далавери с обществен и поръчки и с кражби в ТЕЦ „Варна“ чрез закупуването на скъпи въглища от Донбас, Украйна, на двойни цени. За да не им бъде отнет лицензът от държавата, чехите се съгласяват да поставят в Надзорния съвет посочения от Бойко Борисов представител на Румен Пашата – Митко Каратиста. Така всички обществени поръчки започват да минават през силовака от квартал „Надежда“. За периода 2009-2012-а „ЧЕЗ България“ е сключила договори с фирми от орбитата на Митко Каратиста за предоставяне на услуги на обща стойност над 500 милиона лева! Към тази сума се прибавят и още 340 милиона лева, разпределени от Митко Каратиста по договори за избор на доставчици. Тоест – човекът на Румен Пашата е разпределял енергиен бюджет за 850 милиона в качеството си на началник в „ЧЕЗ България“. Това е и една от основните причини за непосилните сметки за ток, които българите продължават да плащат на чуждестранните енергийни окупатори.
    Чистата печалба на Румен Николов – Пашата и подставеното му лице Димитър Стефанов от „ЧЕЗ България“ е около 450 милиона лева за последните четири години. Може би заради това човек от управата на държавното чешко енергийно дружество сподели преди около месец с репортер съмненията си, че масовите стачки срещу енергийните доставчици са инспирирани от Румен Пашата.
    „Наше частно проучване установи категорично, че първите бунтове в Благоевград са проведени от хора на Румен Николов – Пашата, които са плащали на участници в протестите. Целта е била акциите ни на борсата да се сринат и мафиотски кръгове от България да изкупят на безценица между 20 и 30% от акциите ни. Да, но нещата излязоха извън контрол – цяла България се надигна и правителството падна“, твърди висшият служител на ЧЕЗ, който настоява името му да остане в тайна.
    Важно уточнение – фирми на Румен Николов – Пашата и до ден днешен отчитат електромерите на „ЧЕЗ България“ и май манипулират данните не по заповед на наглите чехи…

http://lifescandal.com

ИНТЕРЕСНА СНИМКА

Коментар

• Така е Кире, такива са комундяците герберасти. С комундяците комунисти положението е същото. И най важното е че всички вече знаят и не могат да ги търпят. Нито герберастите, нито комундяците имат лице да се покажат пред хората.

Отива си комунизма Кире. Отива си смрадта от България

Исландска рулетка, батка. До окончателното им ОТСВИРВАНЕ !!!
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• /Поглед.инфо/ Бойко Борисов се накрещя на депутатите си като на малки деца. Той побеснял, защото голяма част от народните представители от ГЕРБ напуснали парламентарната зала по време на дебатите за вота на недоверие на кабинета.

"Гледа се вот на недоверие, вас ви няма", нахокал ги Бойко Борисов. Като малки деца те в група веднага се върнаха в залата, видя ПИК.

След скандала обаче Бойко Борисов си тръгна. Днес той беше изключително бесен. Освен на депутатите си, той се ядоса и на неочаквания от него кворум на днешното заседание. Както ПИК писа, "Атака" направи номер, като пусна слух, че Волен Сидеров и депутати са във Виена и няма да присъстват на заседанието. Това обаче не стана и кворум днес имаше.

А ТРЯБВАШЕ НАПРАВО С БУХАЛКАТА ПО ГЛАВАТА

Коментар

• "По първи Вежди..." или "Балада за Веждито"

Четох днес в "24 часа", че на купон по случай "свободата" Вежди Рашидов и Васил Найденов са пели дует по старата песен "По първи петли", но обзет от политически ентусиазъм Веждичката изпял рефренът така: "Откога не съм повръщал в този град и в тази къща". Нещо в мен се пречупи. Осъзнах, че освен революционни времената са и поетични и реших, че тази песен трябва да бъде довършена. Все пак поезията съществува, за да отразява духът на времето. Само дълго се чудих как точно да я кръстя: "По първи Вежди..." или "Балада за Веждито".

От ракия първа, втора,

и с уиски ще повторя,

към бара тръгвам от властта.

Ще си взема дълга пура,

алкохолна диктатура,

ще се насосам яко, братче, ей сега.

Откога не съм повръщал

в този град и в тази къща?

Откога ръждясвам само на вода?

Две бутилки ще прекарам,

сервитьорка ще обарам

и ще повръщам рано сутринта.

....

Last edited by X_Y; 16.10.2013, 19:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
            плюенето по отбори е ваш стил ....наложен от Вожда
            Борисов/комуниста/ говори за комуноиди и тръгнал и Мечо и той
            Борисов иска Оставка, тръгнал и Мечо и той
            Борисов/тук са цялата дружинка в парламента/ не искат смяна на законите, Мечо и той не иска....иска само оставка
            че, накрая и адвокат им стана - с кого не били ДПС
            Не знам аз. От промяна имат интерес хората, а вие комунистите, заедно с герберстите и седерастите, (които са също ваши креатури) само лочихте кръвта на народа досега. Но народа се осъзна, мандалото лопна.

И така ще бъде вече докато ви отсвирим окончателно. Оттук нататък всички ваши министри, защитничке на властта, независимо дали са БСПари или ГЕРБерасти ще преминават през шахти, канали и задни входове, докато комунизма не си отиде окончателно и безвъзвратно от България.
            Last edited by mechobikov; 16.10.2013, 18:44.
            tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнение
              На свината на майка му бащата (демек дедо му) е генерал от ДС...

Виж го по-долу на снимките с Илия Павлов и си отговораряй по-нататък.

Освен това аз не съм казал, че САМО ДС-арите трябва да се лустрират, а и всички от среден ешелон нагоре в структурите на БКП.
              Но все пак трябва да има някакво начало, а отпадането на лустрационните текстове е точно в противовес на това.
              Прочети статията на ДВ. Затова сме на опашката на Европа, щото тук още вирее шуробаджанашкият ДС (крони) "капитализъм", а всъщност мулташки соц.
              докато не напишете, че и за децата им се отнася, не ви вярвам

между другото, баш шефовете и хора с позиция в ДС, никога не са се натискали да влизат в управлението - виж, Димитър Иванов
              докато шофьорите им ...пренесоха опита и в масовото послушване
              а децата и внуците на баш доносниците - най-напред в краденето

Коментар

• Затваряме границата с 30-километрова стена!
                Министерски съвет взе радикално решение...http://daniivanov.blogspot.com/2013/...post_6819.html

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                  Целта ви е да се разделите на отбори и да се плюете, като всеки разумен глас за протест и борба със статуквото го прикрепяте към един от двата отбора
                  плюенето по отбори е ваш стил ....наложен от Вожда
                  Борисов/комуниста/ говори за комуноиди и тръгнал и Мечо и той
                  Борисов иска Оставка, тръгнал и Мечо и той
                  Борисов/тук са цялата дружинка в парламента/ не искат смяна на законите, Мечо и той не иска....иска само оставка
                  че, накрая и адвокат им стана - с кого не били ДПС

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                    Естествено! Щото ДС си е българска служба.
                    А ти служиш на ЦРУ. Като всичките сини антибългари.

В ръководните документи на ДС винаги се е подчертавало, че тайната политическа полиция на тоталитарния режим се явява неразривна част от структурите на КГБ...

Само да ти припомня че вие червените на два пъти предложихте България да стане част от СССР. Също създадохте т.н. македонска нация...

За вашата здрава прегръдка с Доган съм писал многократно. Така че вие безусловно сте национални предатели...

Коментар

• На свината на майка му бащата (демек дедо му) е генерал от ДС...

Виж го по-долу на снимките с Илия Павлов и си отговораряй по-нататък.

Освен това аз не съм казал, че САМО ДС-арите трябва да се лустрират, а и всички от среден ешелон нагоре в структурите на БКП.
                      Но все пак трябва да има някакво начало, а отпадането на лустрационните текстове е точно в противовес на това.
                      Прочети статията на ДВ. Затова сме на опашката на Европа, щото тук още вирее шуробаджанашкият ДС (крони) "капитализъм", а всъщност мулташки соц.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                        не ме занимавай с твоя отбор
                        Целта ви е да се разделите на отбори и да се плюете, като всеки разумен глас за протест и борба със статуквото го прикрепяте към един от двата отбора
                        tnm

Коментар

Разбира се, че няма да свършат никога. Но трябва да се сведат до мин граници и то кокошкарски, както добре си отбелязал. Кой бил разбойник? Кой? Кой? Кой?
                          Хората това питат вече 4 месеца.
                          Отговорът го значт всички......е с изключение на КС.
                          Шарик кокошкарите са лесни ония другите в София са трудни.Я сега да ми кажеш Костов Кунева Надка и другите реформатори разбойници ли са?Бойковите хора разбойници ли са?Виж за гражданската война си прав.Никога няма да изляза да се бия с полицията а някой задкулисен идиот да се наслаждава над факта че ме е използвал.НИКОГА НЯМА ДА ИЗЛЯЗА ПОВЕЧЕ.

Коментар

• Българското общество явно остава безразлично към престъпленията на комунистическата Държавна сигурност. Вместо да се грижи за жертвите на ДС, една висша институция се погрижи за правата на агентите.

Българският Конституционен съд отмени текстове, съгласно които бивши агенти на ДС нямаха право да заемат ръководни постове в държавните медии, СЕМ и БТА. С аргумента, че така опазва правата на тази категория граждани, съдът на практика им отвори вратите към шефските постове.

Шефът на СЕМ доцент Георги Лозанов вписва това решение в контекста на болезнената неспособност на България да се справи с комунистическото си минало: „В това отношение сме на последно място сред новите членки на Европейския съюз – и в достъпа до архивите на тайните служби, и в създаването на лустрационни практики спрямо уличените агенти и доносници”, казва Лозанов и припомня, че новото решение дойде по инициатива на депутатите от БСП и ДПС. „В известен смисъл съм благодарен на Конституционния съд, че забави решението си по този казус и го обяви едва след тазгодишните избори на шефове на държавните медии. Така поне последните конкурси за генерални директори бяха опазени от претенциите на бивши агенти на ДС. Конкурсите и без това бяха трудни и не ми се мисли как щяха да приключат, ако в състезанието се бяха включили добре тренираните бивши агенти и сътрудници на тайните служби на комунистическата диктатура”, казва доцент Лозанов.

Страхът от истината

По-нататък Лозанов казва, че вместо да се разширяват лустрационните текстове по отношение на тази категория служители на режима, Конституционният съд е предпочел досегашните плахи лустрационни ограничения съвсем да отпаднат. “Те и без това бяха останали съвсем малко, след като през последното десетилетие станахме свидетели на педантично съдебно заличаване на минималните достижения на лустрацията. А подобни ограничения са крайно необходими – за да бъдат опазени от зависимости ключово важни за развитието на обществото сфери, сред които медиите заемат особено важно място. Защото именно медиите са точно обратното на тайните служби. Принадлежността на работещите в медиите към агентурния апарат на един репресивен режим създава зависимост, свързана със страха от разкриването на срамната тайна. Затова хич не е случайно, че в българското медийно пространство продължават ясно да звучат гласовете на хора, свързани с Държавна сигурност. Те се опитват да бъдат в центъра на публичността, да влияят върху процесите в нея и дори да манипулират самото разбиране за същността и ролята на Държавна сигурност в комунистическото и посткомунистическото общество. Ето защо у хората остана усещането, че процесът на отваряне на досиетата на ДС протече като мероприятие на самата Държавна сигурност”, казва Лозанов.

Според него решението на Конституционния съд за премахването на лустрационните текстове в медийното законодателство е част от текущото бламиране на Закона за Държавна сигурност и другите тайни служби на комунистическия режим. „Странното е, че Конституционният съд непрекъснато повтаря в своите решения загрижеността си за спазването на правата на тези, които са допринасяли за успеха на репресивните практики на комунистическия режим, вместо да потърси възмездие за уронените права на неговите жертви. Единственият светъл лъч в цялата история е фактът, че хората, които работят в българските обществени медии, вече са си изградили собствена съпротива срещу зависимостите от миналото. Решението на Конституционния съд няма как да промени вътрешните критерии на работещите в тези медии относно подобен род зависимости. Защото в случая става дума не за налагани на обществото решения, а за решения на собствената съвест“, казва Лозанов.

Реставриране на комунизма

И според Екатерина Бончева от Комисията за досиетата, България остава единствената страна от бившия соцлагер, която сякаш прави постоянни опити да реставрира комунизма: „Защото какво означава възстановяването на правото на хора, свързани с репресивния апарат на режима, да заемат ръководни позиции в обществените медии, в БТА и в СЕМ? Всъщност няма какво толкова да се чудим на Конституционния съд, след като всеки десети сред проверените от Комисията по досиетата водещи журналисти и собственици на медии се оказва свързан с Държавна сигурност”.

По повод решението на КС Екатерина Бончева диагностицира и един още по-болезнен проблем: българското общество изобщо не е убедено, че бившите агенти и доносници, поставени на високи постове, всъщност спират европейското развитие на страната. „Тъжна е и пасивността на българските медии и на работещите в тях журналисти към проблема. Тя отново ни напомня за съществуващия монопол в българското медийно пространство и за непрозрачността на собствеността в него”, казва Бончева и припомня, че освен в България и Албания, в другите източноевропейски държави извън ОНД повсеместно бяха приети закони за осветяване на лицата, свързани с репресивния апарат на комунизма. „По мое мнение именно липсата на подобен закон в България е причина за продължителния и нерадостен преход на страната към нормалността. Въпреки засилващия се медиен монопол, Комисията по досиетата с помощта на последните острови на независими и свободомислещи медии ще продължи да настоява за разбулването на мистериите на българския преход през прочита на архивите на Държавна сигурност. Надявам се, че гражданският натиск в тази насока ще продължи”, заключава Бончева.

(Дойче веле)

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                              Падна по ниско и от Анон
                              не ме занимавай с твоя отбор

Коментар

Е това не е ли кауза?

Искане за национален референдум по темата за Държавна сигурност внесе днес в деловодството на парламента инициативен комитет от представители на протестиращите срещу правителството на Пламен Орешарски.

Въпросът, който протестиращите предложиха за исканото национално допитване, е дали да се забрани достъпът до класифицирана информация и участието в управлението на държавните и местните власти на служители и агенти на бившата Държавна сигурност.

В следващите три месеца протестиращите ще събират нужните за приемането на искането поне 200 000 подписа, обявиха те пред БНТ. В този период демонстрантите планират да подложат на широк обществен дебат темата за присъствието на бившите служители на комунистическия репресивен апарат и обучавани в КГБ агенти в сферата на държавната власт, на икономиката и енергетиката.

“Искаме да се случи операция “Чисти ръце”. Този референдум е първа стъпка от “Чисти ръце”. Без да се ограничат служителите на Държавна сигурност от високите постове в сектор “Енергетика” и сектор “Сигурност”, този преход ще продължи да става по този порочен начин. Агентите, които са много услужливи към олигархията – искаме да прекъснем тази връзка между олигархия и държавна власт”, заяви председателят на инициативния комитет Цветозар Вълков.

Преди седмица, малко след като реши на практика да остави Делян Пеевски в парламента, Конституционният съд взе решение, че бивши служители и агенти на ДС могат да участват в ръководството на обществените медии. Искането бе внесено от депутати от БСП и ДПС, сред които лидерът на левицата Сергей Станишев, по време на предишния парламент.

Малко по-рано Младен Червеняков от БСП и група депутати от левицата и Атака внесоха законопроект за връщане на чадъра над бившите агенти на ДС, назначени на ръководни длъжности във военното разузнаване след 1990 г.

Преди това кабинетът Орешарски назначи за шеф на Държавна агенция “Архиви” бившия шеф на архива на МВР Иван Комитски, който лично е подписвал унищожаване на досиета на бивши сътрудници на ДС.

Сред първите заявки на настоящия кабинет бе и реабилитиране на посланиците в чужбина, бивши служители на ДС, които бяха отстранени от ГЕРБ. Тази идея лансира външният министър Кристиан Вигенин.
                                Шарко човек трябва да мисли преди да говори.Не е хубаво да се плямпат глупости под въздействието на емоции.Та да питам келнерите шофьорите и децата им дали са били в ДС а?Пеевски дали е бил доносник?Дебелата свинкя майка со девет мънечки прасета каква е?

Коментар

Working...
                                X