IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не е вярно защото не ти харесва

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
      Оф тоя винаги като го видя на снимка и ме лъхва една виртуална миризма на кочина
      ЧЕРВЕНА СВИНКЯ !!!

Те затова го предложиха Делян Пеевски за ДАНС, щото си има и ЗУРЛА
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
        Съни ей тая книга http://www.amazon.com/When-Cultures-...mm_kin_title_0 ще ти даде отговор на някой нещица.
        Чела съм много и продължавам, защото ми е интересно сравнението, а и особеностите

Има една книга на Йожеф Роман - Митове , в която са представени от цял свят, струва си да се прочете

но това по-долу, не е вярно
        ...
        Ако човек задълбае в популярната българска култура. В това което се приема повсеместно до какво ще достигне. До Азия. Всъщност е трудно да се намери дори и един единствен български мит, който да е европейски. Липсва характерния за европа индивидуализъм - доста застъпен дори в гръцките митове - напротив той се отрича като нещо лошо в българските митове - също както и в азиатските. Липсва характерния за западната цивилизация либерализъм, поставянето на личността над държавата и държавата като слуга на личността. Но за сметка на това е пълно с митове за това колко е важна централизираната държава - също както в Азия. Липсва тотално европейското уважение пред правилата, пред обществото. за сметка на това е пълно с митове за дребни хитреци, които излъгват обществото или заобикалят правилата - също както във всичко между босфора и Калкута.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
          НИКЪДЕ не съм го защитавала!!!
          Престани!!!

Напротив, говоря за промяна на Правилата, които ще пречат И на Него, И на Предишните!!!
          Ми нали вече те излъгаха, че ще почнат на 3ти октомври да променят ПРАВИЛАТА. Ти какво. Искаш да ти повярваме, че очакваш да спрат да те лъжат на тази тема ли???

Освен това те дойдоха на власт с ясното обещание да променят правилата, а още нищо не са направили в тази посока.

За боядисани канарчета ни вземаш комай.

Излагаш се. Честно.
          tnm

Коментар

Андрешко
            В Андрешко основното е не стъпкването на личността, а неуважението пред правилата. Наблягането че правилата са за да се заобикалят.

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
              Строители на капитализма:Георги Гергов – от мръвката до ЦУМ> http://frognews.bg/news_59571/Stroit...vkata_do_TSUM/
              Оф тоя винаги като го видя на снимка и ме лъхва една виртуална миризма на кочина

Коментар

Написах го и по-долу, че е прав, дотолкова доколкто точно Олигарсите чертаят правилата и НЕ искат да се променят
                Искат само смяна на играчите - но пак те са ги ограничили до един кръг
                Да така е, и какво следва от тук насетне ?

Коментар

• Строители на капитализма:Георги Гергов – от мръвката до ЦУМ> http://frognews.bg/news_59571/Stroit...vkata_do_TSUM/
                  Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                    амазонките са азиатки - поне в гръцката митология - за това ги дават като нещо странно. В малката кибритопродавачка е важна личността на кибритопродавачката, проблема е че обществото стъпква личността. В кой български мит имаме основна тема стъпкването на важната личност от обществото. Аз не се сещам за такъв.
                    Андрешко

Коментар

• Дрън,дрън ярина!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнение
                        Защо ще ? Защо бъдеще време, като той и към настоящия момент си е много прав по тоя въпрос
                        Написах го и по-долу, че е прав, дотолкова доколкто точно Олигарсите чертаят правилата и НЕ искат да се променят
                        Искат само смяна на играчите - но пак те са ги ограничили до един кръг

Коментар

дано поне да правиш разлика и между Авразия, западна и източна Азия...

и понеже, обичам конкретиката
                          "Кибрито продавачката" кого поставя в централен план?

Или пък амазонките са по-обществено насочени от самодивите
                          амазонките са азиатки - поне в гръцката митология - за това ги дават като нещо странно. В малката кибритопродавачка е важна личността на кибритопродавачката, проблема е че обществото стъпква личността. В кой български мит имаме основна тема стъпкването на важната личност от обществото. Аз не се сещам за такъв.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                            Мит е всичко популярно, което се приема на доверие. Взимаш учебниците по литература от 1 до 12 клас изваждащ популярните български произведения и гледаш за какво става дума.

кое по-точно искаш: Ботев, Вазов, Елин Пелин, Йовков дори - макар че той вкарва и някакви европейски нотки, но наситени с азиатски фатализъм. Взимаме популярни български филми веднага се сещам за почти всичките комедии с Тодор Колев - Азия от всякъде.
                            дано поне да правиш разлика и между Авразия, западна и източна Азия...

и понеже, обичам конкретиката
                            "Кибрито продавачката" кого поставя в централен план?

Или пък амазонките са по-обществено насочени от самодивите

Коментар

Напротив, ако Не искате да го оставят да лапа - няма да се крещи оставка, а ето това конкретно далавераджийство и ЗАЩО е възможно???

оставката ще остави в небитието говоренето по въпроса, а следващите-старите вече са показали че не ги касаят тия въпроси ( независимо коя точно от двете по-големи партии ще пробладава)

Ако не се променят закони и Правила, Равновесие ще е прав, че избирателите са виновни - свалят един и качват един и същи кръг!
                              Направо ме караш да падладея. Коки пуска статия, че Олигарски КРАДЕ барабар с Гергоф.

Ти обаче вадиш намси откъде неква реторика, че не требе да го бутаме, щото Гергоф е човек на Първанов.

Имаше едно Пиуе навремето, той пък така на гербаджиите им адвокатстваше като крадяха на власт.
                              tnm

Коментар

НИКЪДЕ не съм го защитавала!!!
                                Престани!!!

Напротив, говоря за промяна на Правилата, които ще пречат И на Него, И на Предишните!!!
                                Докато вярвате, че с писането на правила ще промените нещо, все гергофци и бадемовци ще ви водят за хомотчето

Коментар

Working...
                                X