IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 19.10.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Грозно посрещане за наште в Армения! Бомбички и „Българи-цигани“ за националите! Видеo
    Враждебно посрещане устроиха феновете на арменския тим на българския национален отбор по футбол при пристигането му на...http://daniivanov.blogspot.com/2013/...post_8290.html

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      За интересуващите се от промените в ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

сега трябва да започне заседанието с различни участници във

Временната Комисия за изработване на НОВ ИЗБОРЕН КОДЕКС ... НА ЖИВО
      ....след това не знам кое си заседание и обсъждане, мисля че следва влизане в пленарна зала

http://tv.bnt.bg/bnt2/
      Мъкааааа
      субективизмът пак води пред обективизма

Компютрите и камерите, все така не намират място в изборния процес
      ...запазват и имунитета на ...кандидат- депутат ...с някаква си добавка, в краен случай ...ако се налага цик да се намесва...

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
        Че той новия доклад ще се базира на констатираното при ВАШЕТО управление. Доклада се изготвя на базата на техническия доклад от февруари. Може да добавят и нещо по-ново, ама основното ще е за ВАШЕТО управление.

И те попитах ПАК ЛИ ЩЕ ИЗБЯГАТЕ ПОЗОРНО от пленарната зала на внесения нов безсмислен вот?
        Ма ти все още ли верваш, че има "наши" и "ваши"
        А за болдването в синичко, требва да искаш допълнителна комисионна

Коментар

• Пеевски се оказа нещо между Марк Цукърбърг и "дете, на което му дават много пари”
          http://www.mediapool.bg/peevski-se-o...ews212141.html

"Аз съм на 33 години и съм успял. Това престъпление ли е? В тези мои 33 години аз съм два мандата депутат - единият по времето на управление на сега загубилите властта, само че, и това е важно да се подчертае дебело, в опозиция. Може би вината ми е, че съм депутат от ДПС - гражданска квота?!" Това написа в свое обръщение към избирателите си, на които благодари "по мъжки” народният представител от ДПС и сочен за медиен магнат Делян Пеевски.

Литературното му произведение, в което той се представя за жертва на олигархията, но и за успял млад човек, дойде часове след сложната маневра на Конституционния съд. Съдиите на практика не се произнесоха по същество дали след избора му за председател на ДАНС той може да продължи да е депутат, което го остави в парламента.

След твърдението на Пеевски, че е "успял”, Mediapool потърси мнението на негови колеги депутати, които бяха попитани дали човекът, който предизвика четиримесечни протести и стана причина за исканията за оставка на кабинета, е успял човек.

Народните представители отговаряха и на питането как се измерва успехът и какви точно са постиженията на Пеевски. Отговорите на импровизираната анкета на Mediapool очертаха образа на законотвореца от ДПС като нещо средно между "човек, на когото му дават много пари”, "българският Марк Цукърбърг" и човек със "супер държавнически опит”.

Вежди Рашидов (ГЕРБ)

Това, да притежаваш много пари, да усвояваш много пари и да ти се дават много пари. Това не е успех. Успехът на всеки човек е в неговото професионално поприще. Успял човек за мен е Валери Петров, Радичков, Наум Шопов, успял човек мога да кажа, че съм аз, защото цял живот съм блъскал скулптора в ателието.

А да притежаваш пари от схеми, не е успех. Какво значи успял на 25 години? Как моят син не можа да успее с две висши образования? Как дете на 25 години ще е успяло, бе? Това е невъзможно. Едно е да участваш в някакви схеми и пари, но това не е успех, това е друго. В България има достатъчно успели и умни хора, а това е успех тип онези консултантски пари, милиони, които получи Ахмед Доган.

Красимир Ципов (ГЕРБ):

Очевидно постовете, които е заемал, той смята за свой успех. Такова становище е формирал за себе си. Всеки българин може да определи дали е успял или не.

Ахмед Башев (ДПС):

Делян Пеевски е успял и млад – да. Това, според мен, не се дължи на всяка цена на сива икономика, която е развивал или негови сиви действия. В България сме свикнали в последните години да анатемосваме всеки, който е успял и забогатял по някакъв начин. Не всеки богат човек е престъпник. Това трябва да бъде принцип в нашето общество. Защото без богати и успели хора нямаме как да развиваме държавата си.

Аз не разбирам с какво точно се занимава и какви точно са приоритетите на неговия бизнес, защото не съм се задълбочавал в неговата дейност, но при всички случаи за годините на прехода не съм чул нито веднъж някой да го е осъдил или подвел под отговорност, затова, че развива незаконен бизнес.

Важното е бизнесът му да е чист само, имам предвид декларациите пред НАП, Сметна палата и други държавни органи.

Алиосман Имамов (ДПС)

Мога да коментирам неговия успех само в качеството му на депутат, защото само в това качество го познавам. Неговите успехи, обаче са в други области и аз не ги познавам.

Павел Шопов (Атака):

Не знам какви са успехите на Пеевски, защото не познавам тази личност, не съм му светил в живота. Нищо не знам. Аз го знам, че в миналия парламент идваше веднъж или два пъти в зала. А в какво се измерва успехът му – нямам понятие, това е личен критерий и преценка.

Спас Панчев (БСП):

Радвам се, че днес има хора на 33 години, които са успешни. И мисля, че господин Пеевски е такъв. Радвам му се. Той има супер административен опит и отличен опит в бизнеса. За човек на неговата възраст, той наистина е успял човек. Това, което знам от медиите, подкрепя твърденията за успеха му. Той е успял в медиите, в този бизнес, което е едно от най-добрите възможни места за успех (Делян Пеевски никъде не фигурира официално като собственик или управител на която и да е българска медия - бел. ред.).

Христо Монов (БСП):

Тъй като познавам биографията на Пеевски, мисля, че е успял човек. На 33 години да имаш това обществено влияние, да можеш да изкараш толкова хора на улицата, да те мразят толкова много хора, в България е сигурен критерий, че си успял.

За пръв път чух от Жорж Ганчев, когато правеше Бизнес блока, че това, което най-много ни липсва на нас българите, е да се зарадваме на чуждия успех. Затова и не се радваме на Пеевски.

Няколко пъти съм имал възможност да наблюдавам реакциите му, той е човек, който бързо съобразява и реагира. Има бизнес нюх. Сам си е направил парите. Ние българите трябва да престанем да мразим успелите хора. На един американец каква му е реакцията – измисля някой Фейсбук и те му казват "Ей, страхотен си, бе, браво, че си се сетил”, а ние мразим.

Операциите, които той направи в някои медии, са равносилни на Фейсбук за България, като толкова много го мразят, да пробват да ги направят те.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
            Че той новия доклад ще се базира на констатираното при ВАШЕТО управление. Доклада се изготвя на базата на техническия доклад от февруари. Може да добавят и нещо по-ново, ама основното ще е за ВАШЕТО управление.

И те попитах ПАК ЛИ ЩЕ ИЗБЯГАТЕ ПОЗОРНО от пленарната зала на внесения нов безсмислен вот?
            Тази червена лъжа няма да мине. Докладът ще излезе през януари следващата година и хич не се изготвя на база на остарели технически доклади. Нали ти си управляващ и вече даде достатъчен материал и по случая Пеевски, и за всички действия на прокуратурата, и за задъбочаваща се корупция на твоето любимо правителство....

А твоето правителство е в международна изолация и на път да загуби еврофондове. Напълно си заслужава вота. И нямам никакво намерение да ти давам отчет за бъдещите си действия...

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
              Същият червен вой дочух от теб когато немския и френския посланик в статия изобличиха олигархичния модел у нас....

Скоро ще дочакате и редовния доклад на ЕК за състоянието на правната система у нас но тогава вече няма да имате възможност дори и да се оплаквате....

ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ

Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Ханс Петер Ул, адвокат на Цветанов: Прокуратурата действа по поръчка
                http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/...prokuraturata/

Объркан съм от състоянието на прокуратурата в тази държава. Прокуратурата поиска отвод на съдебния състав въз основа на статии във вестници с доста съмнителна репутация и без да има доказаност на твърденията в тези публикации.

Това заяви доктор Ханс Петер Улф, който е един от тримата адвокати на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и се яви в четвъртък в съдебната зала. Цветанов е обвинен, че не е разпоредил СРС и така е възпрепятствал разследване. Съдия Димитрина Ангелова си направи отвод след искане на държавното обвинение.

По думите на Ул Ангелова не е имала избор. "Тя беше наистина пред нерешим проблем. Ако беше продължила процеса, щеше да остане налице съмнението за пристрастност."

Отводът беше поискан от държавното обвинение заради публикации в пресата, че съдия Димитрина Ангелова има близки отношения с адвоката на бившия вътрешен министър Менко Менков. Наблюдаващият прокурор Калоян Ангелов заяви, че не коментира истинността на публикациите, но самото им наличие било притеснително.

"От жестомичния език на двамата колеги прокурори ми направи впечатление, че самите те се чувстваха доста неудобно, правейки искането за отвод. В нас остава впечатлението, че по отношение искането на прокуратурата става въпрос за поръчка. Очевидно прокуратурата действаше по разпореждане", заяви Улф.

Той уточни, че не знае дали наистина това е така, но ако се окаже вярно съмнението му, "това поставя въпроса дали наистина в България има независима съдебна власт", попита още Ул. Той заяви, че си представя какво щеше да бъде реакцията на тази булевардна преса, която без конкретни основания написа тези неверни и злепоставящи статии, ако съдията не си беше направила отвод", заяви още Ул.

Коментар

• За интересуващите се от промените в ИЗБОРНИЯ КОДЕКС

сега трябва да започне заседанието с различни участници във

Временната Комисия за изработване на НОВ ИЗБОРЕН КОДЕКС ... НА ЖИВО
                  ....след това не знам кое си заседание и обсъждане, мисля че следва влизане в пленарна зала

http://tv.bnt.bg/bnt2/
                  Last edited by съни(тя); 10.10.2013, 15:56.

Коментар

• Депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова се опитала да уреди съпруга си Красимир Атанасов с диплома от Техническия университет. По документи той учи индустриален мениджмънт в Стопанския факултет на вуза. Преди около година Красимир Атанасов е трябвало да се яви на изпит по индустриални отношения, твърди “Галерия”.
                    Вместо това обаче тогавашната министърка на здравеопазването използва служебното си положение и ходатайства мъжът й да бъде пуснат без тест. За целта тя използва близкия до ГЕРБ ръководител на Катедрата по правни и хуманитарни науки в университета Ангел Кондев.
                    Чрез неговото ходатайство се прави опит за пробив при преподавателя Чавдар Стоянов. Той обаче реагира бурно и е категоричен, че това не може да се случи, защото въпросният господин не е по-различен от другите. На грозната сцена са присъствали и студенти. Те са категорични, че кадруването за съпруга на Десислава Атанасова е прецедент във факултета.
                    По думите им те не са виждали никога Красимир Атанасов на лекции, а името му не фигурира и в списъците за летните бригади. Нещо повече – въпросният господин не се е явявал нито на редовния изпит, нито на поправителната сесия. Вследствие на категоричния отказ на преподавателя Чавдар Стоянов да изпълни политическата поръчка на 19 септември 2013 г. той разбира от устен разговор, че е изхвърлен от учебните програми.
                    Той разбира също, че нареждането идва „отгоре” и се изпълнява чрез ръководителя на катедрата Ангел Кондев.
                    Аман от глупаци!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                      едно нормално ...и едно дъъълго )

Нещо ме прецакват - не ми излиза цялото... ето го тук - http://aidasv.blog.bg/drugi/2009/11/...-i-kafe.439167
                      Аман от глупаци!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        коки , твоето падение е толкова голямо ,че даже не се иска коментар...
                        България няма да е правова държава ако Цветанов не се осъди... за всичките престъпления които направи във всички СвЕРИ на живота ..
                        А немеца за подобно изказване другаде щеше да си загуби адвокатските права....
                        Aма верно е че има нещо сбъркано у вас, комуноидите.
                        Би ли казал например къде "другаде" ще си загуби правата?
                        Аз се сещам за една държава на север.

Коментар

Същият червен вой дочух от теб когато немския и френския посланик в статия изобличиха олигархичния модел у нас....
                          къса памет имаш ))
                          само напомних за еврокомисарката миналата година Крус, която идва 2 пъти тук и коментираше Монопола на Медиите ( не знам за същите медии ли, за които днес твърдите, че били пеевски ) ...и цензурата

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools Разгледай мнение
                            Съдържанието на живота!
                            .... сладко и двете чаши кафе
                            едно нормално ...и едно дъъълго )

Коментар

• Из законодателните идеи на депутатката Татяна Буруджиева:Да се въведат глоби и за пияни пешеходциКръвната проба за алкохол и наркотици трябва да стане задължителна и да не може да се отказва, а в такситата клиентите да сядат само на задната седалка, са част от предложенията

Екстравагантни идеи за промяна в Закона за движение по пътищата (ЗДП) предлага депутатката от БСП Татяна Буруджиева, а сред тях - и глоби за пияни пешеходци, независимо дали са участвали, или предизвикали пътен инцидент. Транспортната комисия в парламента се е заела да напише нов ЗДП по европейски модел и Буруджиева е един от неговите идеолози.

В интервю за "Всеки ден" http://www.vsekiden.com/141485 тя излага идеите си по въпроса, като казва, че всички пияни участници в движението са опасни, заради което трябва да бъдат санкционирани. Коментарът на депутатката и политоложка е след въпрос дали не трябва да бъдат санкционирани и пияни велосипедисти, защото за тях имало глоби само при тест с дрегер след участие в произшествие.

"За всички пияни трябва да бъдат въведени глоби, включително и за пешеходците. Всеки, който е пиян, включително и пешеходецът, е опасен за движението", категорична е Буруджиева. Тя изхожда и от личния си опит като шофьор, тъй като й се случило да се сблъска едновременно с велосипедист и пешеходец. това я навело на извода, че колоездачите трябва да карат само по места, където има велоалеи. По думите ѝ, велосипедист карал с бясна скорост по средата на столичния бул. "Драган Цанков" и се блъснал в колата на депутатката, а в същия момент пред колата изскочил пешеходец, "който се юрна да пресича по пешеходната пътека, без да се огледа какво се случва".

Според Буруджиева тези проблеми пред шофьорите са резултат от недомислие - къде е сложена пътеката, как е обозначена, "както и на факта, че пешеходецът се втурва, без да се съобразява" и шофьорът трябва да го пази. На въпрос дали все пак мярката с глоби за пияни пешеходци не е твърде рестриктивна, депутатката признава:

"Рестриктивна е, но този човек, когато е пиян на пешеходната пътека, може да създаде много неприятности. Аз съм виждала пешеходци, които в такова състояние започват да блъскат по колите и са готови и да чупят стъклата им само защото според тях шофьорът не е спрял достатъчно добре на пешеходната пътека и не им е осигурил уюта да пресекат както и когато те са решили."

Сред другите идеи на Буруджиева е засилването на контрола върху таксиметровите шофьори. Без да твърди, че трябва да се въведе възрастова граница за тях, депутатката казва, че не може да си представи какво реакция на пътя ще имат таксиметрови шофьори, които са над 60 години.

"В някои страни въведоха тестови програми, в които таксиметровата кола блокира скоростта, ако има консумация на алкохол. В България това ще е голям проблем, защото шофьорът може да не е пил, но пътникът, който се качва отпред в таксито, може да е употребил алкохол. Затова може би трябва да се въведе промяна, при която пътниците да се возят само на задната седалка в таксито", казва още Буруджиева, според която кръвната проба за алкохол и наркотици трябва да стане задължителна и да не може да се отказва.
                              http://www.legalworld.bg/32826.da-se...eshehodci.html
                              ............................

КОМЕНТАРИ ПОД НОВИНАТА

112|нерегистриран
                              10 октомври 2013, 12:49

Пичове, заформил съм едно ОПГ (повече от трима сме) с аверчета - любители на домашната гроздова. Направо й разказваме играта! Ако обещаете да не казвате на властите, че пием, ще почерпя и вас!

10
                              До тъпата крава ,дето предлага тези безумия|нерегистриран
                              10 октомври 2013, 10:16

Ама овца,цзагубена задавам ти един много прост и елементарен въпрос - това означава ли че,хората трябва да престанат да ходят на гости на други хора и по заведения?Защото възниква тогава въпросът,как гостите ще се приберат у тях и изобщо имат ли право да го напрявят пеша . Абе всъщност ,какво се чудим,колко им е акълът да го приемат,то какви други безумия се приеха,че това ли .
                              9
                              консуматор на алкохол|нерегистриран
                              10 октомври 2013, 08:54

Ааа моме, не така. Що не въведете глоби за дебели пешеходци, че ако сгазиш такъв щетите по лъскавото автомобилче са по-големи. Освен това да убиеш на пътя пиян пешеходец е малко вероято. Според народната мъдрост, събирана през вековете пияния и господ го пази, следователно трезвениците са по-опасни, значи глобите за тях. А тебе като все те изненадват велосипедисти и пешеходци що не ползваш услугите на центъра за градска мобилност ами предлагаш малоумни неща дето могат и да бъдат приети от себеподобните ти, като гледам предложенията за промени и в други закони. Освен това, съгласно ЗНА всяка промяна в законодателството следва да има съответна обосновка и след, като ще връщате тютюнопушенето в заведенията, защото им падал оборота, сметнахте ли с колко процента ще се увеличи безработицата в сектора за производство на алкохол и в заведенията ако предложенията ти бъдат приети. Освен това си мисля, че тези промени ще доведат и до увеличаване броя на депресиите - аз лично като чета предложението изпадам в такава и ми иде въпреки ранния час да тресна две големи, докато още мога след това да си щъкам безплатно. Наздраве и умната ей.

лвее|нерегистриран
                              10 октомври 2013, 06:10

аха, значи спряхте прокурорите и началниците на ОДМВРта (все още неуволнени) да повдигат обвинения за престъпни групи на хора и бизнес които не си плащат и сега минахте да глобявате пияни пешеходци...???

3|нерегистриран
                              09 октомври 2013, 22:40

Алкохолът е законен продукт, и се продава дори в магазините за хранителни стоки. Ако ще се носи наказателна отговорност от пияни пешеходци да бъде записано изрично,че алкохолът е забранен-тоест ,че се въвежда сух режим-типично за арабските диктатури към които днешната турска национал-социластическа диктатура ни праща уверено.

Лукчо|нерегистриран
                              09 октомври 2013, 20:37

Таз „девойка„ съвсем е изтрещяла. Излиза, че пешеходците на пешеходна пътека трябва да се озъртат половин час преди да пресекат, зер може да създадат дискомфорт на Буруджиева, а щом и пешеходците не могат да си къркат, що да не въведат и сух режим. Абе като толкова и пречат пешеходците що не предложи да им се забрани да си ходят, за да си кара спокойно. В такситата само по един, а шофьорите им до 30 години та ако се качи хем реакции да имат, хем Буруджиева да оплакне окото. Тъпест оф. Ох кога ще забранят на хора без юридическо образование да мъдруват по законите. Влезеш в парламента и хоп - специалист по всичко.

|нерегистриран
                              09 октомври 2013, 20:07

Значи изводите са : 1.Ще пиете само там където има подлези ,паркове и други места където няма да участвате в движението за да не се блъснете в някой народен представител. В селата и редица градове употребата на алкохол следва да се забрани предвид липсата на подобни съоръжения .Забранява се движението на пешеходци, употребили алкохол по или през пътното платно. 2. Ако сте четирима "пияници" ще трябва да си поръчате две таксита ,защото един от вас не може да се вози до водача . 3.Въвежда се "презумпция за виновност" -щом си употребил алкохол следва да бъдеш глобен като евентуален участник в движението по пътищата.

Кофти матриал|нерегистриран
                              09 октомври 2013, 16:48

Пази ме, Боже, от такива законотворци. От алкохола и шофьорите ще се пазя сама!

112|нерегистриран
                              09 октомври 2013, 16:46

Това е мярка, която стимулира таксиметровия бранш. Спасителна глътка въздух. Предлагам, също така, ако си грозен и се движиш по улиците по светло, да бъдеш глобяван. И други прогресивни идеи ми идват, ама всичко с времето си...

123|нерегистриран
                              09 октомври 2013, 16:32

Ако ще бъде задължителна кръвната проба, значи по всяко време трябва да има дежурен съдия, който да разреши тази форма принуда над личната неприкосновеност, и след това да има и дежурен прокурор, който да разпореди принудително завеждане на лицето от съда в спешния медицински център. Всимко това трябва да стане до 2 часа от момента на проверка, защото алкохолът има неприятното свойство да се излъчва от организма с времето. Дали е възможно при нас? Няма да е зле при нов ЗДвП да се помисли върху два въпроса: - при изпълнение на наказание "лишаване от право да се управлява МПС", наложено с НП по ЗДвП, какво се приспада от неговия срок? В ЗДвП има най-различни видове принудителни административни мерки, а няма текст /подобен на чл. 59 от НК/, който да указва реда за приспадане.Същия проблем е заложен и при наказанията по УБДХ /дали се приспада задържането по чл. 63 от ЗМВР от размера на наказанието "задържане в поделенията на МВР", ако бъде наложено такова/. Би следвало да се въведат такива правила в ЗАНН. - ако на едно и също лице са наложени наказания от вида "лишаване от право да управлява МПС" - веднъж с присъда за престъпление по НК и втори път с НП за нарушение по ЗДвП, които са за различни случаи, тогава ако наказанието по НК бъде приведено в изпълнение и има срок от 12 месеца, ще може ли след тези 12 месеца да се приведе в изпълнение и наказанието по ЗДвП, след като абсолютната давност по чл. 82 от ЗАНН е само 9 месеца и те са изтекли. Това означа ли че самия законодател не се интересува от изпълнението на наказанието, наложено с НП по ЗДвП, макар органите своевременно да се изпълнявали задълженията си.
                              Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

Скоро ще дочакате и редовния доклад на ЕК за състоянието на правната система у нас но тогава вече няма да имате възможност дори и да се оплаквате....

ГЕЯ-БЕЯ-ЗЛОДЕЯ-ОЛИГАРСКИ-ПЕЕВСКИ
                                Доклада за съдебната система е същия който четохме последните 6 години .

Това обаче не е хубаво .

А на тебе ти е смешно ...

Коментар

Working...
                                X