Гигов....лажлив долен комунист....този път през прохода го ремонтират от 2 г ....сега го завършиха....Бойко го оправи .....а 20 г не беше пипан от вашите червени хмери.Незнам как още народът не вие заровил живи....червени дърти изкукоригали боклуци
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 19.10.2013 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Hunter of fools Разгледай мнениеАвтора е Георги Ифандиев
Аз смятам абсолютно същото....в някой случай, и много по лошо......................Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеАми и аз ги познавам...
Ти на реститутите ...морални хора ли ги наричаш...
Аз смятам абсолютно същото....в някой случай, и много по лошо.
Използвам труда му – (без да имам неговото авторско разрешение) за отговор на този милиционерски пудел "Монти" - поради силно ограниченото ми време да му напиша сам, много близък и подобен отговор!
„Особен талант и привилегия беше, ако можеш да близнеш душата на др. Тодор Живков, да му дишаш прахта от обувките – само тогава можеш да се почувстваш извисен, богоравен или поне богоподобен. Това си беше начин на живот във висшите партийни кръгове. Хората примираха от удоволствие, стига да могат да се докоснат и отъркат и в по-малките партийни божества – членовете на Политбюро. Но друго си е султанът или членовете на Държавния съвет да те потупат по рамото, да ти кажат някоя блага дума – тогава ти порастват крила…
Офицерът от ДС Славчо Варадинов често казваше..: „Аз на другаря Живков дупето му ще измия и водата ще му изпия…“…
Не се ли срамувате, че същите „висши партийни кръгове“, с посочената „нравственост“, „интелект“ и чувство за „достойнство“, все така ви водят към нищото? Уви, населението не само не се изчервява от срам и притеснение. Това интересува все по-малко същества по тези земи. Но „миенето на дупета“ и „пиенето на отпадната вода“ не са преставали… Комунизмът вгради нова черта в националния характер – мижитурството.
Комунистите не са човешки същества. Даже не са животни в класическия смисъл. Те са подвид, нещо междинно и възможно най-лошо.
Едно от тези нищожество със своята генетично закодирана болшевишка, парвенюшка простащина и наглост - говори за морал!!!
Комунистите ликвидираха българския елит – политически, стопански, културен. Поставиха на колене най-издигнатия дял от интелигенцията, която наистина е била народна. Чрез терор приключиха със средната класа – в града и селото. Така поробиха българите.
Комунистическите бандити и техните потомци надменно и с ненавист наричат мъченици като споменатите и още стотици хиляди техни сродни души „реститути“. Никой от т. нар. общество, не надигна глас срещу тях – истинските разбойници, „приватизаторите“, които „като пладнешки разбойници за пореден път ограбиха страната до шушка“ и ни докараха до това дередже.
„Реститутите“ ли са виновни за трагедията в икономиката, в социалната сфера, за бедите навсякъде, където възникват проблеми със собствеността, но и с духа? На тях не беше върната даже една десета от онова, което трудолюбивите им семейства са изграждали с десетилетия, някои – с векове. А кой ще реституира живота им, прекършените съдби на техните роднини и близки?
Кой?
През целия „преход“ създадената и отгледана от БКП и ДС „опозиция“ си траеше и действаше в полза на ненаситната болшевишка номенклатура.
Когато през 1998–1999 г. активисти седесари попитаха Александър Божков защо всичко се продава на комунистите, той им отговори: „Е, парите са у тях, кой искате да купува предприятията?
Днес същите разбойници, до един родени престъпници, и техните наследници, продължават да тъпчат бащиното ни огнище и да беснеят над него така, както никой друг завоевател не го е правил. Синовете и дъщерите на онези, които национализираха, станаха приватизатори и капиталисти, но не с изработена, а с открадната собственост. Нали еврейската поговорка гласи:
„Ако крадеш, ще имаш.“
Кратко свидетелство и на един от най-големите мъченици на комунистическия режим. Илия Минев е прекарал повече от 26 години зад решетките. Освен това е бил арестуван, бит, изселван, подлаган на мярката „подписка“ три пъти всеки ден – по-късно два… Чак до… април 1990 година, когато за последен път вече „демократичните“ милиционери пребиват този вече стар човек. На всичко отгоре – без никаква негова вина!
„Най-елементарното изпитание, нещо като „добро утро“ в нашите затвори, беше бой по главата и краката. Бият те с гумени маркучи, в които има някаква тел. Разчетено е ударите да не водят до фатални последици, но да боли достатъчно, за да те стреснат и да те направят послушен. Може да ти сложат под колената желязо така, че като те повдигнат, да им е по-удобно да налагат по петите. После не можеш да стъпиш на краката си! Друг обект на ударите е гърбът – след боя не можеш да се изправиш! А налагането с юмруци в областта на сърцето, освен че е болезнено, затруднява и дишането.
След като са те съсипали от бой, за освежаване, потапят подпухналото ти грохнало тяло в буре със студена вода. Разбира се – през зимата! Един, два, три, четири пъти! После те оставят. Ако оцелееш – жив да си!
Този тип „термична“ обработка си има и своите варианти. Лятно време събират 20-30 души в неголяма килия. От потните мръсни тела и тясното пространство за кратко време става невъзможно да се диша. Ако драснеш клечка кибрит, няма да се запали, защото във въздуха няма кислород!
В най-големите летни горещини те турят под нажежената капандура на затвора. Чувстваш се като риба на сухо. Мишките и плъховете лазят по теб. За сметка на това, през зимата „случайно“ прозорчето на карцера или единочката се оказва счупено. При спане от цимента те защитава една дървена скаричка от най-много 5 десетсантиметрови летви. Гледат да те вкарат гол – облечен в стари, тънки, изтъркани затворнически дрехи. Летни, разбира се! Дават ти одеало, в което циганите са уринирали. От тази работа – то изгнило, като го туриш отгоре си – все едно серкме за ловене на риба! А от счупения джам снежецът си вали върху тебе… Куче да вържеш – няма да изтрае! Чудя се как сме оцелявали…
Разполагаха и с естествено химическо оръжие.В карцерите имаше специално помещение – два на метър и половина, през което минаваше открит отходният канал, да каже там се разширяваше. Легнал си на една педя разстояние от фекалии и какви ли не мръсотии! Воня ужасна! А лежиш със седмици! Да не споменавам Сливенския затвор с тоалетни, в които почти цяло лято нямаше вода. Няма чинии, а клекала и всеки – където завари! Трябва да минеш през дебел слой от нечистотии! И как търпяха това! Вярно, че началникът на затвора живееше навън. Но нали край нас бяха старшините!
Изобщо, в Сливен като че ли беше най-тежко. Карцерите нямаха отдушник – само една малка шпионка. Всичко е цимент! Няма постелка. Едни налъми! Цървулите ги въведоха по-късно. Пред теб циганите са омърсили всичко. Единият налъм го туряш на стената, за да се облегнеш върху цимента, а на другия си пристъпил, защото около теб са изпражнения. Страшна воня! Нищо не са газовите камери на Хитлер. Там умираш за няколко минути, а тук – по малко всеки Божи ден – дълги месеци наред. Минат 5-6 дни – хоп! – пак те върнат в дупката. Целта им е да капитулираш, да станеш доносник, клеветник. Те не могат без това!
В няколко затвора са ме захвърляли в друго отделение на карцера, служещо за морга. Лекарят е установил, че съм мъртъв. Обикновено към един часа идва човекът от „последна грижа”. Набутва мъртвеца в циментова торба с главата навътре, а краката стърчат навън. Мята го в магарешка или конска каручка и го извозва до хендека.
Зад всеки затвор има хълмче. Там опне, колкото да не е хич някъде 60 см. Не те заравя целия. А и не е нужно. Вечерта скитащите наоколо кучета изглозгват мъртвеца. Дори да настъпят други времена и да затърсят останките на някой нещастник, който е заслужил да му се окаже последна почит, нищо не може да се открие. Затворнически кости на конкретна личност досега не са нами*рани!
Та идва при мен гробарят да си върши задължението и усеща, че съм жив. Тричетири пъти така съм се раждал отново. Какви са причините да оцелявам това си е Божия работа! Във всеки случай не е бил духът на Маркс или Ленин.
В по-ново време, за да не изоставаме от съветските братя, започнаха да прилагат и психотропни вещества – някъде около 1961 г. През 1972-1976 г. бяха много застъпени, през 1980 – също. Лично мен са ме обработвали по този начин три пъти. Системата е следната: викат те на разпит. Почват да те плашат какво ще стане, ако не си признаеш. Дават ти на лист записани въпросите, на които чакат отговор, и те вкарват да помислиш в една мъничка килийка.
Там има радиаторче. Преди това го посипват с някакво прахообразно вещество. От температурата то започва да отделя газове, които влияят върху мозъчните центрове, контролиращи говора и волята. Лъха те някаква миризма и постепенно се отпускаш. Забравяш за затвора и инквизициите. Забравяш, бе! Става ти весело, привиждат ти се красиви цветни картини, като в приказка. Никога не съм пробвал наркотици, непознати са ми тия работи. Но както съм чувал – изпада се в подобен делириум. Трае около един час, но след 30-ата минута не е приятно, само си замаян и вече не разсъждаваш, не си спомняш нищо. На другата сутрин си кукуряк. Викат те наново и почват: „А бе, Илия! Преди да те задържим си се срещал с еди-кой си, говорили сте еди-какво си.“
Отговарям, че няма такова нещо, но си остава някакво неприятно съмнение в теб, че след онова преживяване си изтървал някоя излишна приказка.
Изобщо, от съветските братя заимстваха повечето изтънчени методи на мъчения и обработка. Нашите инквизитори бяха възпитаници на Москва. Нямаше нито един, който да не е минал през нейната школа. Нито един! Изключвам, разбира се, обикновените старшини, които ще те ударят отляво-отдясно. За това не е необходимо да минаваш специално обучение.
Казвал съм го често – всяка мъка и страдание в името на убежденията ми, в защита на човешките права приемам с готовност. Заради тези неща някои ме мислят за луд. И сигурно така изглеждам в очите на тези, които никога не са познали ада на затвора.Аман от глупаци!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнение"...Ти на реститутите ...морални хора ли ги наричаш..."
Боже, боже монтерей, как се излагаш! Че какво НЕморално има да ти върнат заграбените от комунистическата диктатура, бащини имоти и активи?
Е да за теб "реститут" е нещо лошо и обидно, щото сигурно се е наложило след 89-та да се изнасяш от апартамента на "Раковска", където баща ти е влязъл с калните си цървули на паркета, след като е изхвърлил законния собственик в "Белене". Разбирам те и НЕ ти съчувствам, но такъв е живота. Все някога дори и чуждите, заграбени пари свършват и соц-ком дъжавите/партии фалират.
тези приказки за добрите хора който са им върнали незаконно взетото имущество и са станали богаташи ,ги остави за децата ти до 3 г..
На мен който е работил в общинската администрация по това време...и то в централна ...
на 99 % от хората след съдебни битки се върнаха компенсаторки и то в намален размер...
на мен в Пловдивско за 2 мелници и консервена фабрика с още трима наследници по около 6 К компенсаторки...след 3 годишни съдебни битки...
А на свойте хора се даваха шест етажни къщи срещу думата на двама свидетели...
Един искаше и партииния дом да му го дадат....
Добре че Груичи не беше в Средец... а в Триадица...
Сега щяхме и там да има реститут....
Та може и да
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеНе мисля ,че е PR .Петното вече е на хранилка при Олигарски .Явно Дудука му дължи още манги за работата която му я свърши тоя наркобандит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеСпоред имотната декларация на българския Зукърбърг , той е слаб и строен като фиданка. Даже клони към анорексия. Горкичкият.Цък > http://offnews.bg/index.php/252553/e...delyan-peevski
Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнениеСамо аз ли прозирам евтиния ПР, който си правят тея дваматаВсичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Според имотната декларация на българския Зукърбърг , той е слаб и строен като фиданка. Даже клони към анорексия. Горкичкият.Цък > http://offnews.bg/index.php/252553/e...delyan-peevski
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеХе хе ДУДУКА МАЙ НЕ СИ Е ПЛАТИЛ.Малко му е
Бисер Петното нападна NEWS7 два пъти за един ден
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеНе и знам костюмчето на Терзиева. Не разбирам от такива работи.
Ама пък последните три месеца беше направен пътя от Шумен към Бургас през Ришкия проход. Цялостно реновиран, с два новоположени пласта асфалт. Оправени банкети и нова маркировка. Пълен фул. За три месеца беше свършена 10 пъти повече работа отколкото за три и половина години при Боко.
За което мога само да благодаря на другарката Терзиева и другаря Орешарски.
След всичките й приказки как ще прави междуселските пътища, се оказа, че бюджетът, който са заложили за дейността е нула, едно дзерО ... Лилянка я отвя ....
А иначе съм щастлива да разбера, че за четири месеца поне една отсечка има пипната ...
Не бързай с благодарностите, изчакай поне следващия заем!Yeah
Коментар
-
Първоначално изпратено от коки Разгледай мнениеДусука е по-голямо петно и от Петното/със шарената блуза в дясно>. http://www.youtube.com/watch?v=C_nS1_zknMcLife won't wait for you.
Коментар
-
Хе хе ДУДУКА МАЙ НЕ СИ Е ПЛАТИЛ.Малко му е
Бисер Петното нападна NEWS7 два пъти за един ден
Бисер Петното нападна кола на NEWS7 два пъти за няколко часа. Снощи той е засякъл екипа на предаването "Граждански контрол" с водещ Ангел Славчев в Студентски град и е започнал да се заяжда и да провокира репортерите.
Тази сутрин в 10 часа е настигнал автомобила пред Румънското посолство. Този път в колата на телевизията е бил само шофьора. На светофара пред посолството, Петното е разбил с палка огледалото на репортерския автомобил и е отпрашил с мръсна газ на червено.
"И двата пъти в джипа му е имало много хора, а Бисер се е дължал изключително арогантно", каза пред БЛИЦ Ангел Славчев.
"Нападението е станало вчера на обяд и тази сутрин. Приписваха ми Петното на мен, той ми троши колите", каза пред БЛИЦ и журналистът Николай Бареков. Бареков допълни, че полицията ще бъде сезирана и няма да допусне саморазправи с медията.
http://www.blitz.bg/news/article/227136
...............
Дусука е по-голямо петно и от Петното/със шарената блуза в дясно>. http://www.youtube.com/watch?v=C_nS1_zknMcВсичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Shar Разгледай мнение"...Ти на реститутите ...морални хора ли ги наричаш..."
Боже, боже монтерей, как се излагаш! Че какво НЕморално има да ти върнат заграбените от комунистическата диктатура, бащини имоти и активи?
Е да за теб "реститут" е нещо лошо и обидно, щото сигурно се е наложило след 89-та да се изнасяш от апартамента на "Раковска", където баща ти е влязъл с калните си цървули на паркета, след като е изхвърлил законния собственик в "Белене". Разбирам те и НЕ ти съчувствам, но такъв е живота. Все някога дори и чуждите, заграбени пари свършват и соц-ком дъжавите/партии фалират.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dosadnik Разгледай мнениеДа се издигнеш, или да те издигнат ?А нали знаеш , кои ги издигат - пълните некадърници , щото ако не играят по свирката, тутак си ще ги изхвърлят, и ще им се наложи след това да умрат от глад, щото даже и за просия не става
И после Турското робство им е криво, барабар с ВизантийскотоБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
Коментар