IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българска кредитна и международна дебитна карта за пътуване в чужбина (САЩ)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Виж това: http://blog.fibank.bg/wp-content/upl...ds-booklet.pdf
    По специално секция "Превалутиране". За щатите ще е по-подходящо да си вземеш MasterCard, понеже основната валута на картата (която е различна от валутата на разлащателната сметка към нея) е USD.

Няма проблем да си направиш кредитна и дебитна карта с две различни сметки. Даже мисля, че няма как да са по една сметка. Също можеш да си отвориш и трета сметка без карта или изобщо колко искаш на брой.

Доколкото знам няма разлика между VISA Electron и Маестро за Щатите. Важното е да има лента, а не само чип. Почти не съм виждал места да се ползва чип четец.

За валутата на сметка сам трябва да прецениш.

Коментар

• Българска кредитна и международна дебитна карта за пътуване в чужбина (САЩ)

Здравейте! Предстои ми да пътувам в чужбина (САЩ). За тази цел ще са ми необходими кредитна и международна дебитна карта (засега съм се спрял на VISA и VISA Еlectron). Ориентирал съм се към Първа Инвестиционна Банка, защото в интернет форуми и блогове чета, че е най-изгодно да се ползва тяхна дебитна карта (първоначално се бях ориентирал към UniCredit Bulbank, но тъй като не отивам в страна, в която UniCredit Group се представлява от някоя банка, с опция за безплатна трансакция от неин банкомат, се отказах). От гледна точка на избягването на евентуална злоупотреба със скимиращи устройства при трансакция и обслужване на POS терминал, бих желал кредитната и дебитната ми карта, които извадя, да са към различни разплащателни сметки (четох, че е най-сигурно да имаш и спестовна сметка, от която да прехвърляш сума в разплащателната, но тъй като вече олихвяваните спестовни вложения ще се облагат с данък от министър Дянков, се отказвам от тази идея). Възможно ли е към една и съща банка (в случая - ПИБ) да си открия две разплащателни сметки на мое име (от едната да тегля с дебитна карта, а другата да е свързана към кредитната карта), или имам право само на една разплащателна сметка, а другата трябва да се извади от член на моето семейство. И в двата случая съм решил нотариално да упълномощя този член на семейството ми да може да се разполага с тези сметки, при необходимост. Вторият ми въпрос е следния: тъй като отивам в САЩ, в Wikipedia четох, че там не се използва международна дебитна карта VISA Electron и въпросът ми е дали ще мога да тегля с нея от американски банкомати, или за тази цел международната ми дебитна карта трябва да е Maestro. Последният ми въпрос е дали е по-изгодно да си открия разплащателните ми сметки с дебитна и кредитна карта в долари (т. е. веднъж да обменя левовото си вложение), или те да бъде в лева и всеки път изразходваните суми автоматично да се обменят в долари, при трансакция или обслужване на POS терминал.
    Working...
    X