IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

много трудна ситуация/свързана с банки пейпал и т.н./

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• аз пък си бях поръчал книга от юкейския амазон ама се оказа, че я изпращат от US
    и вчера си намерих пакета върху пощенските кутии на входа
    много странно как са я оставили така дето всеки може да я вземе
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от msimov Разгледай мнение
      +1

Пей Пал са много гадни не си отговарят на пощата и не помагат на клиентите си. Всъщност Пей Пал са най-задръстената разплащателна система а аз съм пробвал доста такива.

Пише, че е купено от Ebay аз там бих се оплакал може и да знаят решение все пак сигурно не се сблъскат с нещо подобно за първи път.
      Да, eBay.com ги купиха Paypal, за да си ги ползват като разплащателна система за магазина, ето историята на компанията: http://businessideaslab.com/what-is-paypal-history/

Най-безопаси за онлайн плащания са ЕСКРОУ
      Last edited by XY; 28.02.2013, 11:42.
      Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Точно в центъра на страницата на eBay има следното:

eBay Buyer Protection
        We've got you covered

Не си ли пробвал да се свържеш с тях?

Коментар

• Аз съм горял с кух сайт (австралийски) за пазаруване и след диспут Пей Пал ми върнаха всичко до стотинка. При това сумата не беше малка. След като спечелих диспута ми пратиха мейл ,че в рамките на две работни седмици ще си получа обратно преведената сума.
          Смея да твърдя, че по-истинска система от Pay Pal няма.
          И други финансови случки съм имал и винаги са помагали.
          Пробвал съм вътрешни разплащания с нашенски системи и цирка е голям!
          "We at Chrysler borrow money the old-fashioned way. We pay it back."
          Lee Iacocca

Коментар

• За тия неща се пита преди да си започнал диспут с ПейПал, вече сякаш е късничко.

По принцип има значение как ще го заведеш, за да ти го уважат и аз поне да чукна на "дърво" съм нямал проблем от страна на ПейПал, възстановяват ми средствата в акаунта за няма и седмица, когато се попадне на поредния селки "тарикат". Т.е. нямам загубен диспут досега, а съм към десетина.

Поздрави и съжалявам!

Коментар

• Всъщност ЦКБ са ти отказали да направят chargeback ли ?
              Не се учудвам, че бг банка не си мърда пръста,да казва че не може и т.н.
              Спомени че явно ще трябва да пишеш до банков надзор , то не че там някой ще ти обърне внимание на теб ама идеята е да изглеждаш по-настоятелен и неприятен.
              Ако беше в някоя по-бяла държава никакъв проблем нямаше да имаш да направиш chargeback дори и да посочиш основание което не отговаря на истината.
              Това в този момент не се проверява, при него автоматично се връщат парите в твоя акаунт и чак след това ако реши другия се почва диспут от него и ако може да докаже че е прав с онлайн проследявания и т.н. си връща парите.
              Нали в крайна сметка при тия тракинг номера е отбелязано че продукта е върнат и ти не си го получил.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                И аз се набутах с една покупка през Пей Пал за 130 лв. и изгорях. Поисках да ми върнат парите (заведох оспорване на плащането) и след 2-3 седмици получих мейл, че нямало да ми ги върнат, щото продуктът бил дигитален, а не физически ...

Пей Пал подвеждат хората, създават ти фалшиво чувство за сигурност и така те набутват...
                +1

Пей Пал са много гадни не си отговарят на пощата и не помагат на клиентите си. Всъщност Пей Пал са най-задръстената разплащателна система а аз съм пробвал доста такива.

Пише, че е купено от Ebay аз там бих се оплакал може и да знаят решение все пак сигурно не се сблъскат с нещо подобно за първи път.
                Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!

Коментар

• И аз се набутах с една покупка през Пей Пал за 130 лв. и изгорях. Поисках да ми върнат парите (заведох оспорване на плащането) и след 2-3 седмици получих мейл, че нямало да ми ги върнат, щото продуктът бил дигитален, а не физически ...

Пей Пал подвеждат хората, създават ти фалшиво чувство за сигурност и така те набутват...
                  Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• Pay Pal не се интересуват особено от разрешаване на подобни спорове. Просто нямат физическата възможност и персонала за това. Ако плащането е захранено с кредит карта, най-лесно е да се спре от Visa/Mastercard. Не съм абсолютно сигурен, но май срокът за това беше 45 дни. Други лесни възможности няма, но винаги може да направите оплакване за измама в местната за продавача полиция.

Коментар

• много трудна ситуация/свързана с банки пейпал и т.н./

Здравейте на всички ,ето и моята история на кратко купих си предмет от ebay но продавача ми направи доста проблеми като за начало ми прати предмета след 3 -4 седмици след като го бях платил, оправдава ми се че бил болен че брат му щял да го прати че бил на почивка че бил ваканция че имал изпити и сякакви лъжи.Писах му мейли съобщения звънях му и т.н. супер нерви и т.н. изхабих а той се криеше като мишка....... Пратил предмета с английски пощи и те неизсвестно как и защо са го дали на gls които не съществуват в бг нито в юк имат си разни представители и т.н...... никои не ме информира и не знам пратката дали изобшо е било правен опит да се достави до нас не е имало бележки и известия а аз очаквах да доиде по пощата и се убих да търся и т.н. на саита на глс пише предмета бил отказан как отказан като е нямало никои в нас нз???? селлъра ми даде тракинга след дъжд качулка, на всичкото отгоре по едно време и още си мисля че предмета е откраднат или незнаино каде нямаше информация за него над 10-15 дни а в момента е с статут че е върнат в англия и го е получил някои с подпис return???
                      обжалвах в пейпал там дадоха делото и парите на продавача както и обжалванията ми тъи като тои бил предоставил номер в делото, и тъи като в английски пощи саита им пише че е уж правен опит за доставка и няма никакви други данни от над месец и нещо писах и на омбудцмана на европа англия и т.н. никакъв успех...... остана ми само чарджбека за които даже не знам дали не съм закъснял към цкб съм и съм платил на 10ти април, селлъра е огромен измамник в момента има наи вероятно предмета има и парите 100% както и застраховка която и нея е пуснал и реално е искарал 3но а аз нямам нищо и никои не иска да ми съдеиства.......
                      Говорих с цкб те ми казаха че е почти невъзможно да се спечели такова нещо и нз какво да правя сумата е много голяма 600 паунда.
                      Пейпал не ми уважи делото както и обжалванията щото селлъра бил дал саита на английски пощи и там пишело че било правено опит за достаква а като им давам глс техния бранд на роял мейл и пише че е получено с подпис returned не уважват нищо викат селлъра каквото е дал такова.... квото пише там тва е......
                      Говорих с селлъра той се крие и не иска да съдеиства изобщо.. пък и защо така му е по лесно даите идея какво да правя и дано не съм изпуснал срока за chargeback.
                    Working...
                    X