Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно ефективност на приходите на банка
Collapse
X
-
Уважаема Тереза, това е по-простичкия вариант на смятане на банковата ефективност:
http://www.investinganswers.com/fina...ncy-ratio-2556
Ако не е ясно, ще мога да ви отговоря по-късно.
Коментар
-
Колега, ако ми позволиш да се обръщам така защото аз съм завършила УНСС(може би и ти) но преди много години, и за съжаление сега точно не разполагам с учебниците от студентските години, нито ще тръгна да купувам този, който си приложил.
За това просто помолих, ако някой, който знае и има възможността да ми напише 2-3 реда отговор, на поставените от мен въпроси.
Надявам се да се намери някой с отговор в този форум.
Лек ден на всички!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tereza.72 Разгледай мнениеИзвинявам се, но дали ще се намери някой който може да ми помогне.
Лек ден на всички!
Изглеждат така:Last edited by Vatman; 05.04.2012, 09:39.Location: Terminal Island
Institution: FBI Correctional Facility
Jurisdiction: Unknown
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениеами не знам, аз съм любител икономист
за мен ефективността трябва да е
печалба/приходи
някой където е спец по банките да каже за тези отношения
какво точно се сравнява с тях
за БГ банка това е последното дето трябва да те интересува
Коефициентът на ефективност на разходите показва 1 лв. разходи колко общо приходи са реализирани
Общо приходите
Коефициент на ефективност на разходите = -----------------------------
Общо разходите
и
Коефициентът на ефективност на приходите показва 1 лв. приходи срещу колко лева разходи са постигнати.
Това имам, ако има някой по-запознат, ще съм му много Благодарна да отговори на въпросите ми.
Коментар
-
ами не знам, аз съм любител икономист
за мен ефективността трябва да е
печалба/приходи
някой където е спец по банките да каже за тези отношения
какво точно се сравнява с тях
за БГ банка това е последното дето трябва да те интересува“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениее щом някой ти е дал да смяташ нещо, би трябвало да ти го е обяснил преди това
тук http://www.x3news.com/?page=Company&...MESSAGE_TYPE=1
са отчетите
Оперативни разходи/ Приходи от банкови операции 64,86% за 2011 и 69,85% за 2010 - страница 27.
Доколкото ми е обяснено, коефициента на ефективност на приходите и к. на ефективност на разходите са реципрочни и в случая на ПИБ, колкото по-никсо толкова по-добре.
Още веднъж Благодаря!
Коментар
-
е щом някой ти е дал да смяташ нещо, би трябвало да ти го е обяснил преди това
тук http://www.x3news.com/?page=Company&...MESSAGE_TYPE=1
са отчетите“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Въпрос относно ефективност на приходите на банка
Здравейте,
Търсех и във форума и в google, но не можах да открия информация за ПИБ.
Трябва ми показателите за Ефективност на приходите и Ефективност на разходите на ПИБ през последните няколко години, може би няма точно такова изследване и ще съм благодарна на някой, който се наеме да обясни, как да си го сметна сама.
Благодаря Ви предварително.
Моля да ме извините, ако не пиша в правилния раздел...Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар