IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

И Мавродиев чопвал бонуси

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Каква е ролята на Ранкова в тези интриги и скандали

    Коментар


    • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
      Сега последно кво е българският маркет? Мноо активи или средище на 20 комарджии???
      20 фалирали брокерчета и спекуланти, управляващи над 20 млрд. лева активи, които вземат средна работна заплата между 5 и 7 500 лева.

      Долу горе това е есенцията от последните изказвания на Мавродиев, обединени в едно. Да е жив и здрав, да си харчи бонусите!

      Коментар


      • Убийствена за Мавродиев & Co. статия в новия брой на сп. ТЕМА (брой 12, 26 март-1 април 2012) - "Войната на Мавродиев".

        "Студеният мир" е приключил. Оказва се, че сме във военна обстановка. Всички знаем кой спечели Студената война (САЩ, Британия, ЕС). Знаейки, че Дянков е представител именно на победителките (САЩ), то не е трудно да направим извода, че Мавродиев ще бъде губещ. Само, че прави лошо впечатление. Искал да съди правителството в Европейския съд, че му отнемат независимостта. Като е толкова уверен в себе си, защо лично не го каже на премиера Борисов. Защо не му каже смело в очите, че го призовава на "дуел" в Европейския съд и да му хвърли ръкавица в лицето?

        Обединеното консултиране и особената търговия с ценни книжа. Започва да излиза името на директора на дирекция Надзор - Валентин Гарвански. Той осъществява надзор над дейността на компании, с чиито акции той търгувал (в статията се пише за Хиимимпорт, Еврохолд и други). Доколко това е в рамките на закона? Кой трябва да установи това? Мавродиев и Гарвански? Абсурдно, жалко, трагично.

        Купете новия брой на сп. Тема!

        Коментар


        • Сега последно кво е българският маркет? Мноо активи или средище на 20 комарджии???

          Коментар


          • Схватката Дянков - Мавродиев

            Размяната на удари между министъра на финансите Симеон Дянков и председателя на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев, започнала преди месец-два с критики на Мавродиев към идеите на вицепремиера за Сребърния фонд и управлението на външния дълг, в края на тази седмица ескалира в открит конфликт.

            Твърди се, че е за пари. За много пари.

            "Комисията за финансов надзор отговаря за небанковия финансов сектор с активи над 20 млрд. лв. Съгласете се, че това са много пари", отговори Мавродиев, когато Mediapool се опита да разбере от него в какво всъщност се състои конфликтът между него и Дянков.

            "Дали се харесваме или не с Дянков, няма значение, и въпросът не е в това. Да сте ме чули да казвам нещо по негов адрес или той по мой", отхвърли той предположението за разчистване на лични сметки.

            Отстрани нещата изглеждат така: След поредицата от критични оценки на Мавродиев за предложените промени в Закона за Сребърния фонд и в идеите за практическото използване на средствата от фонда за покриване на плащания по външния дълг, тази седмица Дянков изпрати в КФН служители на подопечната му Агенция за държавна финансова инспекция (АДФИ), за да проверят как се разходват бюджетните средства там.

            Мавродиев не пусна инспекторите и отговори публично, че АДФИ няма право да проверява независим орган, избран от Народното събрание, че това е в правомощията на Сметната палата.

            "Трите стълба на финансовата стабилност в държавата са БНБ, Комисията за финансов надзор и Министерството на финансите. Смятате ли, че е нормално единият от трите стълба да проверява друг?", попита Мавродиев.

            От АДФИ обясниха, че действат напълно законосъобразно, защото в правомощията им е да проверяват всяка организация от изпълнителната, законодателната или съдебната власт, която ползва бюджетни средства. "Възложената финансовата инспекция е за проверка за законосъобразност на проведени процедури за възлагане на обществени поръчки, както и на разходването на бюджетни средства за допълнително материално стимулиране, награди и възнаграждения".

            "Ако има съмнения в нашата дейност, има органи, които могат да се произнесат. Сметната палата е тази, която ни е проверявала досега пет пъти именно за разходването на бюджетни средства. Ако финансовото министерство има данни за извършени в КФН финансови престъпления, има ДАНС, МВР, прокуратура, да разследват, ние ще съдействаме напълно", отговори Мавродиев.

            Назначения и бонуси

            Mediapool разполага със сигнал, в който се посочват размерите на бонусите, които служители в КФН са вземали миналата година. В сигнала са дадени и примери за служители на ръководни постове, които работели в явен конфликт на интереси.

            Така например допълнително материално стимулиране (ДМС) в размер на близо 10 хил. лв. на тримесечие миналата година са получавали началникът на кабинет на председателя, главният секретар, главни директори, част от съветниците на председателя и директорът на дирекция "Правна". Само началникът на кабинета на председателя е получил 30 хил. лв. бонуси или заедно със заплатата - 52 хил. лв.

            Четирима от петимата членове на КФН за ноември миналата година са взели по 7500 лв. бонуси. За декември бонусът е бил вече 9500 лв. Или всеки от тях е получил по 17 хил. лв. за два месеца.


            "Няма нищо тайно в начина на раздаване на така наречените бонуси или допълнителното материално стимулиране на служителите в КФН", коментира пред Mediapool Мавродиев. "Плащането на ДМС е регламентирано изрично в чл. 21 ал.2 в Закона за КФН. Има разписани ясни критерии за определянето на бонусите. И аз нося най-голямата отговорност, защото аз ги разписвам", каза той.

            Той изтъкна дежурното обяснение: "Съгласете се, че хората, които се занимават с регулацията на пазар с активи за 20 млрд. лв. и могат да са подложени на огромен корупционен натиск, трябва да са добре платени. Иначе ще отидат в тези компании, които регулират, и които плащат в пъти по-високи възнаграждения."

            Конфликт на интереси

            От справката, с която Mediapool разполага, излиза, че в КФН работят лица, които са в конфликт на интереси. Така началникът на кабинета на председателя на комисията Андон Георгиев поне до края на 2011 г. продължавал да е председател на Съвета на директорите на "Юнайтед консултинг" ЕАД (основано през 2000 г. от Стоян Мавродиев, който е напуснал Съвета на директорите през 2006 г.). Дружеството в момента е собственост на офшорна компания с предмет на дейност консултации по приватизация, данъчно третиране, банково и конкурентно право и др.

            Същевременно Георгиев остава и член на Софийската адвокатска колегия като действащ адвокат.

            Главният директор на надзорната дирекция Валентин Гарвански, който е на трудов договор в КФН от началото на май миналата година, към края на годината все още притежава 50% от подназорното на комисията дружество "Кепитал Маркетс АД".

            Конфликтът бил в това, пише в справката, че "Кепитал Маркетс" търгува всекидневно с книжа на дружества, над които се упражнявал контрол от КФН.

            "Тези случаи циркулират по медиите не от вчера. И двамата, за които става дума, са подали декларации за конфликт на интереси. Ако те са трън в очите на обществеността, мога да ги уволня, но не смятам, че нарушават закона", отговори Мавродиев.

            Защо все пак се карат Дянков и Мавродиев?

            Мавродиев отказа да търси причините за конфликта си с Дянков. "Не съм го започнал и не съм страна в него. Не знам от какво възникна. Очаквам обаче министър Дянков да се откаже от желанието си негови хора да правят проверка на КФН. Защото така изпращаме лош сигнал в ЕС. Вместо това двете институции трябва да работят заедно за финансовата стабилност, ръста на икономиката и повишаването на заетостта", каза в заключение той.

            И при този скандал, както и при други, за които няма ясни и логични обяснения, се пръкват всевъзможни други причини, свързани със скрити интереси, "битови" интриги, разчистване на сметки.

            Така например според близки до КФН, Мавродиев има "сложни" отношения с зам.-председателя на комисията и ръководещ надзора на инвестиционната дейност Димана Ранкова, която е във финансовото регулиране у нас още от началото му през 1996 г. Тя беше изрична кандидатура на Симеон Дянков за нов-стар член на комисията и бе избрана в нея от парламента. Тогава Стоян Мавродиев, който бе депутат на ГЕРБ и автор на икономическата програма на партията, оглави финансовия регулатор. Преди това Симеон Дянков сложи за кратко Ранкова начело на Българската банка за развитие.

            "Мавродиев не може да махне Ранкова, защото тя е избрана от Народното събрание. А е и човек на Дянков. Може и там да търсите причините за обтегнатите отношения между Дянков и Мавродиев", каза служител в КФН.

            Вероятно за да бъдат омаловажени проблемите около КФН и приписани на лични интриги, служители от комисията твърдят, че именно Ранкова е автор на сигнала, заради който Дянков нареди на АДФИ да започне проверка.

            http://www.mediapool.bg/%D0%BA%D0%BE...ews191042.html

            Коментар


            • Някой знае ли защо Мавъра от два месеца се появява редовно по ефира на ТВ7, БиТиВи, страниците на 24 часа, стандарт и ред други медии и то говори основно за ресора на Дянков (сребърния фонд, дефицит, фискален резерв данъци)? Защото е разбрал, че заради неговите и на екипа му издънки му кроят шапката и сега като го махнат, пак в същите медии ще изреве, махнаха ме защото показах на Дянков грозната истина. Да не се окаже(предполагам само), че той и неговите копойчета станат и клиент на ГДБОП, прокуратура и съд, места за излежаване на присъди. За разлика от Апостолов (човека с големите комисионни), Мавъра не успя да набере достатъчно кеш за водене на дълги и скъпи съдебни дела. Цяло чудо ще е ако излезе чист от цялата ситуация или пък ако падне главата на Дянко, а не на Мавъра

              Коментар


              • Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                Финансова стратегическа игра. Финансовата стратегическа игра ще
                представя и проследява основни житейски етапи, свързани с взимането на
                финансови решения, като се предоставят алтернативи на избор и се прилагат
                сценарии, съответстващи с вероятните житейски и финансови последици от
                направения избор. Целта е по забавен и атрактивен начин да се предложи
                потребителска информация, като се подпомогне процеса на повишаване на
                потребителското разбиране за важността на финансовата грамотност за
                осигуряване на личното и семейно благосъстояние.

                Мен ме кефи това на 26 страница. В тази връзка бях пуснал наскоро темата за финансовата игра

                http://www.investor.bg/forum/showthr...B3%D1%80%D0%B0
                Добрю ютрю

                Седим си и си мислим,,,,,,,,,,,,,,,,
                Това горното ми се струва копи/пейст
                от някой учебник по маркетинг.
                Не ми се занимава, защото има вероятноst
                и да се докаже , че е така
                Дали някои не е взел едно 300 000-400 000 евра
                по написването на "програмата" ????
                Ще черпя КРАДЛИВАТА МИЖАТУРКА малка биричка някога !!!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                  И аз мисля, че сегашният председател е за предпочитане пред някои предишни, хеле пък ако ни натресат свързани с определени групировки.
                  Не ми казвай, че сегашният председател не е свързан с други групировки. Да не говорим, че е най-некомпетентният председател, който аз съм виждал до момента.
                  Избор между Апостолов и Мавродиев не може да има, и двамата еднакво не стават.

                  Коментар


                  • И аз мисля, че сегашният председател е за предпочитане пред някои предишни, хеле пък ако ни натресат свързани с определени групировки.

                    Коментар


                    • Да се сложи Апостолов ли- Все едно ТИМ да е КФН. Влияние на една известна и коментирана от Ю. Рот структура

                      Коментар


                      • Значи има организации, кото не могат да се контролират никога. Там може да шушука с олигарси и да се получават огромни бонуси от безименни съветници

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от aquila Разгледай мнение
                          Оттук нататък Бойко има само един избор - да разкара Мавродиев - иначе ще излезе, че всеки самозабравил се чиновник може да откаже проверка от държавен орган. Това Дянков добре го изработи, а Стоенчо клъвна. Предполагам, че Бойко ще разкара всички обаче, дай боже.
                          Прави си Приятелю!
                          Изумен съм че има такова непознаване на законите, което е съчетано с наглост до небесата. Досега никога не е демонстрирано такова отношение от КФН към когото и да е било.

                          Мавродиев & Со. се мислят по-независими и от Денят на Независимостта. Навсичкото отгоре в становището на КФН относно проверката на АДФИ Те избирателно и извън контекста слагат цитата от регламента, който касае специализираната надзорна дедйност. КФН не е "по-независима" от другите бюджетни организации относно това как се изразходват парите на данъкоплатците!

                          Очевадно е вече че Мавродиев & Со. имат за какво да се страхуват. Ако всичко им бе наред защо да не пускат проверяващите от АДФИ-то!

                          Коментар


                          • Специален поздрав от двадесетина комарджии!

                            http://www.youtube.com/watch?v=aORCDwOXzsI

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                              Чул те Господ и двамата да махне, но следва въпросът кой ще сложи - Менда или сдава властта.....?
                              Под всички имах предвид, че ще махне всички от КФН. Уви, Дянков няма да го махне, защото той донякъде неутрализира ЦЦ, а и защото американците няма да позволят, а и защото няма време вече до изборите, за да се клати силно лодката, и поради още доста подобни причини.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                                Чул те Господ и двамата да махне, но следва въпросът кой ще сложи - Менда или сдава властта.....?
                                Ники Василев и Ап. Апостолов от хората на държавано ниво, според мен са направили най-много за капиталовия пазар - да сложат някои от тях

                                По тяхно време БФБ - цъфтеше - факт (индексът Софикс - няма как да лъже)
                                Last edited by G.Gekko; 23.03.2012, 13:11.
                                There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

                                Коментар

                                Working...
                                X