IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

01.02.2012 - за първи път Пари на правителството < Сребърен фонд + Здравна каса

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
    Днес резерва е вече 2.559 милиарда лева. Тоест, похарчен е половината резерв на здравната каса. Това ми прилича на Чаушеску от 80-те години. Човекът имаше амбицията да плати целия външен дълг на Румъния с вътрешни средства, и обрече на глад и мизерия населението. Точно тогава започнахме да мислим за румънците като за дрипави цигани.
    и какво толкова е станало имаме дефицит и вместо да се емитира дълг за цялта сума се ползва фискаления резерв за да не се плащат лихви с надежда за попълването му в бъдеще когато регистрираме растеж ..??? И кво е станало имаме толкова малък дълг /бвп че може да си емитираме евтин дълг когато си искаме ?? Хем да не се орязва пак хем да няма дефицит пък хем висок растеж пък хем кризата да не ни се отрази ей големи сме .... .
    Last edited by p_trade; 08.02.2012, 17:48.

Коментар

• Днес резерва е вече 2.559 милиарда лева. Тоест, похарчен е половината резерв на здравната каса. Това ми прилича на Чаушеску от 80-те години. Човекът имаше амбицията да плати целия външен дълг на Румъния с вътрешни средства, и обрече на глад и мизерия населението. Точно тогава започнахме да мислим за румънците като за дрипави цигани.

Коментар

• Опасно е държавата да се намесва в спестяванията на хората

Опасно е премиерът да обещава намеса на държавата, която да извади парите на хората от банките.

Това заяви в Пловдив бившият финансов министър Пламен Орешарски

Коментарът му бе по повод реплика на Бойко Борисов, че кабинетът подготвя подобни инициативи.

**Припомняме,
        на последното правителствено заседание финансовият министър Дянков повдигна въпроса по какъв начин този увеличаващ се ресурс - по негови данни 4 млрд. лв., спестени от българите през 2011 г. - може да се използва по-добре за по-добри доходи на населението.

http://news.ibox.bg/news/id_1027798778

БЪЛГАРИ СПИТЕ ЛИ ????

Коментар

• Значи и монополи няма така ли

Коментар

• Соки такива комунисти като тебе дето замазват мизерията и грешките ни докараха до тук.Да не си ченге комунист като господарите си от ГЕРБ,.Значи всичко е наред в държавата- така ли.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
              ...ние си ги обичаме - Стокхолмски синдром (това милиционерите няма да го разберат).....
              Това абсолютно.. Всички не, но повечето българи са свикнали да се кланят пред сила или авторитет. Те цял живот са учени че им някой над тях, по-умен, по-образован, по-силен. Да вярват безрезервно като камикадзета. И тоя авторитет не е таланта или ума, а само силата. Повечето мъже особено в България са като курвите "Бий ма, обичам тъ!". Ако има власт на някой - гледай му сира, ще се прави на мъж, ще скача, ще се пери измекяра, но ако му наместиш носа и го ориташ яко, гледай пак - какво лизане ще падне. Не случайно имаме поговорка - "Да на българинът власт и му гледай сеира!" - Малките душици са най-мизерни и във властта и в падението си. Ако мислят, че имат власт ще мачкат, без причина, но ако има по силен от тях ще се размажат като камилски плюнки. 90 те години биех бакшишите из Варна, като ме излъжеха в сметката, което тогава бе редовна практика . Поне по един, през ден и така, около година.. Накрая май аз и един приятел бяхме набили май половината таксита в града - Какво си мислите? Че са ме хванали и са ме пребили?! Не.. Ами някой почнаха после доброволно да ме возят без пари или поне това искаха. Излизам от дискотека с жена ми, спира някой жълт и ооо заповядай, за къде сте.. аз се чудя тоя пък от къде ме познава, качвам се, оня ме вози, аз се чудя, жена ми пита къв е тоя мазния, а то щото съм го бил - 1-2 месеца преди това. И сам ме търси, да ме вози без пари! Изумително! Така ме бе гнус, че не се качвах ако разберях че е такъв и ловях някой дето няма да кара с лице към мене, като седна на задната седалка. Това само българин може да го направи .. Ти го биеш и го гърбиш, то се кефи говедото. Българинът е така устроен, че на брата, на жена си и на комшията не вярва, но вярва на "авторитети" стига да ги дават по телевизията, да говорят сладко или да му насинят гърба от бой и да изчукат жена му и щерка му. Тогава и гъза ще ти оближе. А най-големите измамници се стараят най-много, ама повечето нашенци в 90% са така тъпи, че се връзват на всичко. IQ на белите българи средно е колкото на всички - бели + черни в САЩ, тоест доста по-зле от белите на запад. Ако на запад един свободен финансово или с професионализма си човек, не сметне, че се отнасят добре с него, напуска - ядосва се, ще ти направи някоя мизерия, ще ти бие един тупаник ако си го изиграл. Тук няма такова нещо. Гледал съм хора с по милиони, лазят като гъсеници, и кел файда ако се вози в мерцедес, като всички го знаят що за плужек е и дори жена му се смее зад гърба му?! .. За съжаление преклонението у нас е диагноза - Няма друга нация с такава поговорка "Покорна глава, сабя не я сече!" - Ха, някой гениален турски рекламен агент сигурно я съчинил и я е пуснал тук в употреба, за да ползва навирените задници като си наведат главите Нашенецът не уважава някой защото е умен, талантлив, добре разположен към него, ако му е добър началник или ръководител, ако му е добър работник. Не, нашенецът уважава само грубата сила. Била тя облечена във власт, дори мизерна, или чисто физическа. За това и се пули и вярва на всичко което му напише някой вестник, вярва на лицата по телевизията, но на себе си не вярва, а към всички които не дай-боже са по-слаби от него или му се сторят такива се отнася презрително. А понеже на власт от 23 г. са точно средно-статистически мижитурки, им гледаме сеира.
              Last edited by Jay Gould; 04.02.2012, 19:31.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Дянков няма визия за развитие- как за три години нищо не измисли и направи освен да харчи резерва и спира пари. ТРова с акциза на цигарите и контрабандата беше голям гаф
                Ха ти припозна ли се бре Кире.
                Какви пак глупости си написал.Акциза беше вдигнат, но митниците отчетоха рекордни приходи за ужас на КБ и такива червенички тиквички.А контрабандата се контролира и Коалиция за България го знаят много добре, просто те когато са контролирали е имало повече за крадене, но сега няма.И как са преценили това, което гледам ви влиза в устите.
                Дянков идва от СБ и точно там правят само това структурни политики.И още доста полезни неща.Които явно ви убягват.
                Гаф било, хахаха ей все едно слушам някои от позитано 20, та те дори спряха да говорят за това.А вие сте като закъсняло радио.
                Имаме ли +БВП в икономиката имаме, имаме ли излишък имаме.Имаме ли външни дългове, скромни са.Е тогава какво искате още.
                Това че не искат да вдигнат доходите, а ни карат да инвестираме също трябваше да ти говори нещо.Как и защо не стимулират потреблението и заетостта.

И няма смисъл Сребърния Фонд да стои на депозит от 2% лихва.Това не работи.
                Иначе ще го пипнат и то в работещ вариант, може и на БФБ да ви вдигнат някои акции поне до ниминал.Та барем се активира алчността на някои от вън и тук вътре.
                И е абсолютно нормално, при положение, че акциите са на исторически минимум вече три години.Доходността от портфейла им ще е със стотици проценти.А ще има и такива дето ще гледат отстрани и ще се късат и пръскат от яд.Да видим.
                А инвестиции на други борси трябва да са само консервативни.

Ами ще ти кажа да бяхте говорили за държавният капиталов пазар, да бяхте говорили за Липсата на ликвидност.Да говорите за монополите.И КОГО ОБСЛУЖВАТ ТАКИВА.
                Да говорите за двулентови пътища които нямат нищо общо с магистрали.

Или да предположите поне варианти, а то какво нищо подобно.Айде нема нужда.
                Last edited by Соколов2; 04.02.2012, 15:17.

Коментар

• Обяснението е съвсем логично:

http://dfz.bg/bg/prescentar/novini/-725-ml/

Коментар

• Макар и доста цинично казано има много вярно.И не са ли те също комунистите с които ни плашат, но друго крило

Коментар

• удивлявам се на уникалната способност на българина да мисли в стил: ами те ония ме е.аха (аз не го усещах, ама така ми казват по телевизията. а щом са го рекли по телевизията, значи е истина), а тези само ми дават главичката да я лигавя - е, оставя ми гаден вкус в устата, но Бойко обеща, че няма да ме е.е в г.за и трябва да съм много доволен, че ако дойдат комунистите - малиииииии.

Ситуацията може да се обясни и с вица:
                      Евреин отива при равина и пита:
                      -Рави, кажи какво да правя? Много натясно живеем - в две стаички ние с жената и децата - въздух не ни стига!
                      - Покани на гости тъщата - отсякъл равинът - и след три дни ела пак.

Отишъл човекът след три дни и почнал още от вратата:
                      - Рави, не се издържа вече! Малко ли бяхме ние с жената и децата, че сега и тъщата..
                      - Вкарай вътре и козата - наредил равинът - и пак ела след три дни.

Минали трите дни, отишъл човекът и от вратата заплакал.
                      - Рави, не мога повече! Ние с жената, децата, тъщата не млъква, сега и козата - вони, няма накъде да се обърнем, ужасно е!
                      Равинът се почесал зад ухото и казал:
                      - Добре, изкарай козата и утре пак ела...

На другия ден евреинът пристигнал ухилен до уши и казал:
                      - Прекрасно е, рави! Широко и уютно, с кон да препускаш...

Абе изобщо цяата работа на правителството е да прелива от пусто в празно, да ни плаши с комунистите, да обяснява как без свети Бойко живи сме изгинали и да се молят нещо на запад да се случи, че изборите вече чукат. А че ще се оправим е повече от ясно, дори и с тези капути начело - просто сме най-бедни от най-богатите и все някога ще стигне средното ниво в Европа, проблемът е, че сегашните само пречат, но ние си ги обичаме - Стокхолмски синдром (това милиционерите няма да го разберат).....
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Дянков няма визия за развитие- как за три години нищо не измисли и направи освен да харчи резерва и спира пари. ТРова с акциза на цигарите и контрабандата беше голям гаф

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                          за състояниета в момнета голяма вина има Сиеон Дянков - това го повтаряме от 2 години че ТОЗИ ЧОВЕК Е ОПАСЕН ЗА ДЪРЖАВАТА но понеже сме банонова република няма кой да излезне и да му поиска оставката......

В тая връзка искам да кажа че, МинФин можеше да бъде Илиян Михов....... Зная че един от подуправителите на БНБ му е фен.......... СофтБорд е интересна тема....

Да ама, НЕ......... За да може СКАКАЛЦИТЕ да опоскат всичко.........

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                            Какви еврофондове бе? Вие слепи ли сте? Тя Европа няма пари да спаси собствените си банки ти очакваш на теб да ти дадат да си вържеш бюджета... Ако имаха пари вчера Меркел нямаше да е в Китай да проси за пари!
                            Само, че поредните ти глупости.
                            Нас ни се дават десетки млрд.евро и програмния период е 2013г, следващия е пак с няколко десетки млрд. Да ти пропомня ли как социалистите начело пропиляха и тези шансове като им спряха средствата.

Меркел търси стотици млрд евро.и си печата.
                            Няма връзка отново.Или ти не вярваш в ценностите на Европа или си много лошо заблуден.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                              Kризата не е измама, все едно да кажеш, че човешкия страх и алчност са измама. Те са нормални прояви на характера ни. Когато сме алчни, тогава застрояваме, теглим кредити и т.н.. Когато ни е страх - спестяваме. Съгласен съм, че трябва да се въведат високи данъци върху имотите в най-презастроените места. Който иска - нека да продължава да строи там. Трябва да има и схема за по-ниски данъци за санирани сгради, и това е много лесно да се осъществи. Няма да кажа как сега, може би по-натам. Въобще държавата може да е много ловка в стимулирането на едни дейности и стопирането на други по чисто пазарни способи. А не просто да отчита едни приходи и едни разходи без грам мисъл какво може да се промени, за да станат по-ефективни и приходите, и разходите. Защото кризата с бюджета може да дойде само ако оставим нещата да се движат по инерция.
                              за състояниета в момнета голяма вина има Сиеон Дянков - това го повтаряме от 2 години че ТОЗИ ЧОВЕК Е ОПАСЕН ЗА ДЪРЖАВАТА но понеже сме банонова република няма кой да излезне и да му поиска оставката......

Коментар

• Kризата не е измама, все едно да кажеш, че човешкия страх и алчност са измама. Те са нормални прояви на характера ни. Когато сме алчни, тогава застрояваме, теглим кредити и т.н.. Когато ни е страх - спестяваме. Съгласен съм, че трябва да се въведат високи данъци върху имотите в най-презастроените места. Който иска - нека да продължава да строи там. Трябва да има и схема за по-ниски данъци за санирани сгради, и това е много лесно да се осъществи. Няма да кажа как сега, може би по-натам. Въобще държавата може да е много ловка в стимулирането на едни дейности и стопирането на други по чисто пазарни способи. А не просто да отчита едни приходи и едни разходи без грам мисъл какво може да се промени, за да станат по-ефективни и приходите, и разходите. Защото кризата с бюджета може да дойде само ако оставим нещата да се движат по инерция.

Коментар

Working...
                                X