IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Коя е най-сигурната банка?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• bacb - Като едно предложение за отговор на въпроса по темата.
    Изпреварва другите по тежест на собствен капитал: 25%.
    С двойно по-малко активи от ЦКБ, но имат по-голяма печалба от тях, като пример.
    Не е препоръка.

Коментар

• Първоначално изпратено от pana_bg
      Разгледайте много внимателно табличката. Ама мноого внимателно.
      http://www.investor.bg/?cat=5&id=84941
      Добре де, кажи си и ти мнението :-) Признавам си,имам депозит в КТБ и ме интересуват тълкувания относно спада на "депозитите от некредитни институции" при тях, както и относно движението на цената на акциите им.
      Ще съм благодарен за мнение - дори и на лични :-)

Коментар

• Разгледайте много внимателно табличката. Ама мноого внимателно.
        http://www.investor.bg/?cat=5&id=84941
        * think positive * think simple * think big *
        * be moderate * be cool * be yourself *

Коментар

• Първоначално изпратено от hah
          Сравнението показва БНП Париба, клон София, вече съм писал
          А за публичните на БФБ?

Коментар

• Първоначално изпратено от RAZBIVA4A
            Дотук добре. Ами ако цените на недвижимите имоти, респективно на споменатите обезпечения паднат (както примерно вече в Латвия) със 70%, тогава кво праим?!
            Цените на имотите са най -малкия проблем.Ипотечните кредити раздадени в БГ са 8 милиарда лв.А корпоративните са 30 милиарда!!!Какво правим при масови фалити на фирмите при това свиващо се потребление???
            http://money.ibox.bg/news/id_861702267

Коментар

• Интересно как можем да говорим въобще за сигурност на бамки, щом самите кинти не са истински?
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• БФБ !!!!

Коментар

• Сравнението показва БНП Париба, клон София, вече съм писал
                  Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от ETFs only
                    Стабилността на една банка е съвкупност от фактори, като един от най-важните е финансовата обезпеченост и размер на активи. И двата фактора съотнесени към нашите банки са външни, т.е. тяхната стабилност зависи от банките-майки и тяхната стабилност. Най-лесния начин да се определи коя е най-стабилната оценка е да се сравнят кредитните оценки на международните агенции.
                    И какво показва сравнението?

Коментар

• Стабилността на една банка е съвкупност от фактори, като един от най-важните е финансовата обезпеченост и размер на активи. И двата фактора съотнесени към нашите банки са външни, т.е. тяхната стабилност зависи от банките-майки и тяхната стабилност. Най-лесния начин да се определи коя е най-стабилната оценка е да се сравнят кредитните оценки на международните агенции.
                      Be sure the sun is coming soon or late!
                      So invest, don't spend...

Коментар

• Дотук добре. Ами ако цените на недвижимите имоти, респективно на споменатите обезпечения паднат (както примерно вече в Латвия) със 70%, тогава кво праим?!
                        Цените на имотите са най -малкия проблем.Ипотечните кредити раздадени в БГ са 8 милиарда лв.А корпоративните са 30 милиарда!!!Какво правим при масови фалити на фирмите при това свиващо се потребление???

Коментар

• Може ли да кажеш къде са по добри лихвите по левовете, че имам едни левчета а ПИБ ми е малко далече?
                          Alpha Bank - "Прогресивен депозит - BGN" - годишен, лихва 10,20% - е най-изгодният депозит в момента според www.pariteni.bg

Коментар

• Първоначално изпратено от fant0mas
                            Пана, ако видиш отчетите на ПИБ, ще видиш, че портфейлът им за граждани е само 24 % от общия портфейл, към полугодието кредитите към граждани спадат, но кредитите към фирми се увеличават - явно са те послушали - хехехе!
                            Аз и за кредитите към фирми говоря. Там би било интересно да се види структурата каква е...

Коментар

• Пана, ако видиш отчетите на ПИБ, ще видиш, че портфейлът им за граждани е само 24 % от общия портфейл, към полугодието кредитите към граждани спадат, но кредитите към фирми се увеличават - явно са те послушали - хехехе!

Коментар

• Така че , в тия времена банките, които имат прекалено голяма кредитна експозиция с кредити на фирми и граждани от масов тип, въпреки сравнително добрите си провизии спрямо стандартите е възможно евентуално да усетят някакво негативно отражение, макар и може би (дай боже) да вържат гащите. От друга страна , тези банки, които имат сравнително по-консервативна кредитна експозиция, при това към фирми и фактори, които дори в състояние на криза им носят регулярни потоци от кеш (има такива), биха били доста по-защитени и стабилни...

Коментар

Working...
                                X