IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Затъване със задължения към 2 банки

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
    За начало - не разбирам как колата е на друго име, като има договор за покупко-продажба. Освен и от НАП да го дирят, както и КАТ, че не е регистрирал покупката.
    Запор на заплата и в по-малки размери знам, една кола, втората ще замине и тя.
    Да вземе поне по малко да внася в банките, че да има движение да не го притесняват толкоз. Да не говорим, че ще го натоварят такси и за съдия-изпълнител за продан на наличното имущество. А също и да мъдри как ще ги върне тия 20 бона, по възможност скоро да го измъдри и пак да влиза в ритъм.
    Всъщност защо не продаде просто едната, да си покрие 3-те вноски, да остави пари за натам за черни дни и сходни случаи и да дири доход?
    Успех!
    Благодаря.
    Относно първия ти коментар - и аз се замислих сега, но не знам точно как седят нещата. Така ми е казал, трябва да го питам.

А относно колите - не му се продават, той даже очаква че съвсем ще спре да плаща и се интересува какво може да стане в най-лошия случай?

Аз му казах че ще си опропасти целия живот, но може и да бъркам..

Той пък е чувал за много случаи в които банката изобщо не предприема действия и "лежи" на това

Коментар

• Първоначално изпратено от aladdin007 Разгледай мнение
      най-добре да отиде и да предогфовори условията.

Коментар

• нищо няма да стане, най-много след година-две да му вземат колата. най-добре да отиде и да предогфовори условията, запор могат да му направят само за парите над минималната заплата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Cypermethrin Разгледай мнение
          Здравейте.
          Един приятел го е закъсал с банките и се допита до мене за съвет, но аз нищо не разбирам (е, поне зная къде да питам) - има да плаща още 6 години по 310 лв/месечно към две банки. Влоши му се финансовото положение обаче, и не е плащал вече 3 месеца. Не се знае дали ще има възможност да плаща за по-нататък. Той живее в жилището на името на майка си. Притежава компютри, уредба, музикална система и телевизор. Едва ли пази касови бележки или гаранционни карти. Има една кола на свое име и една кола на името на друг човек, която кара с договор за покупко-продажба.
          Какво биха могли да му направят банките? Как биха процедирали - писма, обаждания, посещения? Засега има само обаждания. Човекът работи на 300 лв трудов договор. Може ли да му запорират заплатата? Може ли да бъде осъден? Други последствия?
          За начало - не разбирам как колата е на друго име, като има договор за покупко-продажба. Освен и от НАП да го дирят, както и КАТ, че не е регистрирал покупката.
          Запор на заплата и в по-малки размери знам, една кола, втората ще замине и тя.
          Да вземе поне по малко да внася в банките, че да има движение да не го притесняват толкоз. Да не говорим, че ще го натоварят такси и за съдия-изпълнител за продан на наличното имущество. А също и да мъдри как ще ги върне тия 20 бона, по възможност скоро да го измъдри и пак да влиза в ритъм.
          Всъщност защо не продаде просто едната, да си покрие 3-те вноски, да остави пари за натам за черни дни и сходни случаи и да дири доход?
          Успех!

Коментар

• Затъване със задължения към 2 банки

Здравейте.
            Един приятел го е закъсал с банките и се допита до мене за съвет, но аз нищо не разбирам (е, поне зная къде да питам) - има да плаща още 6 години по 310 лв/месечно към две банки. Влоши му се финансовото положение обаче, и не е плащал вече 3 месеца. Не се знае дали ще има възможност да плаща за по-нататък. Той живее в жилището на името на майка си. Притежава компютри, уредба, музикална система и телевизор. Едва ли пази касови бележки или гаранционни карти. Има една кола на свое име и една кола на името на друг човек, която кара с договор за покупко-продажба.
            Какво биха могли да му направят банките? Как биха процедирали - писма, обаждания, посещения? Засега има само обаждания. Човекът работи на 300 лв трудов договор. Може ли да му запорират заплатата? Може ли да бъде осъден? Други последствия?
          Working...
          X