Първоначално изпратено от SStoilov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Банките върнали крепостничеството у нас
Collapse
X
-
По дебелите книги пише за едно отношение собствен/привлечен капитали оптималната му стойност.
я кредит , а акциики , я дялове .....
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЕ па и ти се изцепи.
Как така кредита е необходимост? Та затова е тази всеобща световна финансова икономическа и бла бла криза - точно защото се втълпяваше, че кредита е необходимост.
И като тайминг изплащането на кредитите (на една физическа или юридическа еденица) във времето се увеличава. С това мислене знаеш ли докъде ше стигнем:
Вземаш кредит да отидеш на кино и този кредит се изплаща от три поколения след теб - твоите деца, внуци и правнуци. И така до кога?
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеЕ па и ти се изцепи.
Как така кредита е необходимост? Та затова е тази всеобща световна финансова икономическа и бла бла криза - точно защото се втълпяваше, че кредита е необходимост.
И като тайминг изплащането на кредитите (на една физическа или юридическа еденица) във времето се увеличава. С това мислене знаеш ли докъде ше стигнем:
Вземаш кредит да отидеш на кино и този кредит се изплаща от три поколения след теб - твоите деца, внуци и правнуци. И така до кога?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеТова обаче не е решение. Кредита си е необходимост, особено за бизнес.
Коментар
-
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениестоилов вяземи се събуди малко , това за подписването на договора го разправяш от няколко месеца..Говорим за това че няма никаква икономическа логика да се повишават лихите по кредитите и то забележи ТОЛКОВА ДРАСТИЧНО...Знаем какво пише в договорите , но просто банките прекалиха..Оня ден влязох в булбанк ( управлявана от виден "топ банкер " ) и какво чета на таблото . Вдигат лихвата по стари кредити с 2,5 % ..и това им е поредното вдигане ...То бива ебане ,ама те почнаха и без вазелин..
Защо това не се случва в западния свят..защото видяха че сме овце и давай да стрижем на ред...Миналата година чета че Пощенска банка имала ръст на печалбата над 90 % за 2008 г. а собственика й едва 10 % - е какво ти говори това ....
Коментар
-
@йосиф & @SStoilov аз си мисля че точно заради това че няма личен фалит и стригането и дрането е заложено в договорите към банките те са стабилни въпреки че лошите кредити са отишли на 9,5% официално...
и написах би било добре банките в тези трудни времена да са солидарни единсвено с по нискорисковите си клиенти и да не ги слагат в една категория с рисковите
освен това едно такова сегментиране на клиентите като прайм и събпрайм би мотивирирало тези с парапай па па кредититеда поискат да им изсветлеят доходите за да им падне лихвата по кредита...
Коментар
-
Това обаче не е решение. Кредита си е необходимост, особено за бизнес.
Лично на мен ми даваха началото на 2008 50к само срещу запис на заповед. Отказах , поради коментираните лихвени условия.
Продадох актив и си ги осигурих...
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеСамата тема е тъпа.Банките върнали крепостничеството.Ми аз не се чувствувам крепостен.Щото не тегля кредити.Работя с мои пари и не ламтя за много.Знам какви са ми нуждите преценил съм какъв доход ми е нужен + 10% отгоре и нямам проблеми никакви.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеСамата тема е тъпа.Банките върнали крепостничеството.Ми аз не се чувствувам крепостен.Щото не тегля кредити.Работя с мои пари и не ламтя за много.Знам какви са ми нуждите преценил съм какъв доход ми е нужен + 10% отгоре и нямам проблеми никакви.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениетия оправдания най-ги обичам .....
винаги има друг вариант....
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеОтново съгласен , с малко изключение.
Съпротивата не може да бъде на ниво общество. Тя може да бъде само на ниво отделен индивид.
Отказа на бамково предложение за кредит е вид договаряне. Колко човека отказаха кредит, поради кофти условия в договора ?
Коментар
-
тия оправдания най-ги обичам .....
винаги има друг вариант....
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениепросто имам сметки там ..но като вляза винаги си ги попсувам защото едни месечни такси ми праскат , но нямам друг вариант за момента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеМного точно си го казал.
Иначе за договорите го разправям доста по-отдавна...
п.с.
ти що влизаш в булбанк ?!? Аз я заобикалям поне от 100 метраот много отдавна...
в ит. и гр. бамки даже и депозит не бих направил.
Коментар
-
Отново съгласен , с малко изключение.
Съпротивата не може да бъде на ниво общество. Тя може да бъде само на ниво отделен индивид.
Отказа на бамково предложение за кредит е вид договаряне. Колко човека отказаха кредит, поради кофти условия в договора ?
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеей за това става въпрос стоилов ,че нашите банки гледат на потенциалните си клиенти като на стадо дошло да ги остриже и това е така ,защото ние като общество не се съпротивляваме достатъчно на това извращение и те много добре го знаят това ..още повече че и БНБ и другите държавни органи къде гласно къде негласно ги подкрепят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеКакъв процент са тези кредити от общия ?!?!
Между другото - не съм фен на бамките , ама вината не е тяхна.
Скоро исках да направя една врътка , т.е. да взема кредит , със залог депозит.
Обадиха ми по-висока лихва отколкото на потребителски .... с поръчител.
Теглих им една дълга .... и звучна...
Коментар
Коментар