Първоначално изпратено от onufri
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Банките върнали крепостничеството у нас
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Gogogo Разгледай мнениеБанките специално у нас са най-големите кръвопийци, извиват ти ръцете както искат. Само не знам защо държавата им позволява такава свобода при промяната на лихвите нагоре?! Трябва регулация и то незабавна, без комнетари от рода на ама как така държавата ще пречи на бизнеса и бла, бла. ...Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениеОнуфри много елементарно не мислиш ли - който не искал да не взима кредит .това ли успя да измислиш? казах не може само едната страна да носи целия риск , а печалбата за другата. такъв филм няма!!!
който поема риск трябва да му бъде платено.))
Вече писах по въпроса за някои от основните рискове ,които носят банките.Надявам се да си прочел и да си се опитал да вникнеш в същността на нещата без да влагаш ненужни емоции.Аз повече няма какво да кажа по темата.
Искам,преди наистина да приключа с писането по темата,само да вметна,че договарянето на фиксирана лихва ,дори и да се практикуваше от някои банки,щеше да е бая по-скъпо удоволствие от плаващата.Нали не си мислиш,че ако банка предлага (давам съвсем условен пример) БЛП 5%+ надбавка 4 %,демек 9% към момента на подписването,то ще ти предложи сходен фиксиран лихвен процент?Повярвай ми,че фиксираната лихва, ако се предлага такава,ще е значително по-висока. Така че нека когато пишем по такива теми,то да бъде подплатено с известни познания в областта,а не да е само плод на емоции.Last edited by onufri; 11.06.2010, 12:21.Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gogogo Разгледай мнениеБанките специално у нас са най-големите кръвопийци, извиват ти ръцете както искат. Само не знам защо държавата им позволява такава свобода при промяната на лихвите нагоре?! Трябва регулация и то незабавна, без комнетари от рода на ама как така държавата ще пречи на бизнеса и бла, бла. ...
Преди 3-4г. когато лихвите бяха минимални, много по-ниски от инфлацията, защо тогава не се искаше регулиране на положението за да няма кредитен бум, а сега искате нереално ниски лихви?
А ако инфлацията у нас стане случайно 20%, тогава да не би да искате пак лихви от по 10%?
Това е пазар бе хора, нормално е да има промени.
Коментар
-
банките
Банките специално у нас са най-големите кръвопийци, извиват ти ръцете както искат. Само не знам защо държавата им позволява такава свобода при промяната на лихвите нагоре?! Трябва регулация и то незабавна, без комнетари от рода на ама как така държавата ще пречи на бизнеса и бла, бла. ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Repoman Разгледай мнениеБраво бе, как успя да измислиш подобна глупост. Кредитът е стока като всяка друга и се нуждае от представянето ѝ пред клиентите. Добре е да има реклама за да знае човек какво му се предлага, а той си има глава и сам преценява дали иска да купи дадената стока.
Докато кучето спи, вълците вилнеят. И ще винеят, докато някоя овца не влезе в бърлогата със шашки динамит на кръста.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнениеСпоред мен трябва да забранят рекламите на кредити както забраниха рекламите на цигари,защото са много по-опасни!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеРиска е на портфейла, а не на отделния кредит. Т.е. като събереш на едно място достатъчно кредити със сходен рисков профил какъв процент може да очакваш от тях да се издънят. Ако не се прилага закона за големите числа и риска на всеки един кредитополучател се изчислява само за него то рисковите премии ще бъдат много по-високи и лихвите ще са на практика забранителни.
Коментар
-
Риска е на портфейла, а не на отделния кредит. Т.е. като събереш на едно място достатъчно кредити със сходен рисков профил какъв процент може да очакваш от тях да се издънят. Ако не се прилага закона за големите числа и риска на всеки един кредитополучател се изчислява само за него то рисковите премии ще бъдат много по-високи и лихвите ще са на практика забранителни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнениеНапротив, може.
Коментар
-
Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнениеНапротив, може.
Коментар
Коментар