IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
    За съжаление фактите не са такива.
    1)
    - в САЩ изплатените лихви през 2009г. за жилищните заеми бяха 662,992 милиона долара или 4.7% от БВП или почти 4 пъти повече отколкото в България
    - в България изплатените лихви през 2009г. за жилищните заеми бяха 793,494 хил. лв. или 1.2% от БВП
    2)
    - в САЩ жилищните заеми в края на 2009г. бяха 11,707.7 милиарда долара или 82.1% от БВП или почти 6 пъти повече отколкото в България
    - в България жилищните заеми в края на 2009г. бяха 8,953,588 хил. лв. или 13.5% от БВП

http://www.federalreserve.gov/econresdata/default.htm
    www.bea.gov/national/xls/mortfax.xls
    http://bnb.bg/BankSupervision/index.htm

Човече , спри да пишеш тези неща , защото се излагаш... БВП - това ли ти е базата за размисъл , за лихвено равнище ??????

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
      брат лихвите са в пъти по-ниски от БГ , недей да говориш /намекваш глупости .
      За съжаление фактите не са такива.
      1)
      - в САЩ изплатените лихви през 2009г. за жилищните заеми бяха 662,992 милиона долара или 4.7% от БВП или почти 4 пъти повече отколкото в България
      - в България изплатените лихви през 2009г. за жилищните заеми бяха 793,494 хил. лв. или 1.2% от БВП
      2)
      - в САЩ жилищните заеми в края на 2009г. бяха 11,707.7 милиарда долара или 82.1% от БВП или почти 6 пъти повече отколкото в България
      - в България жилищните заеми в края на 2009г. бяха 8,953,588 хил. лв. или 13.5% от БВП

Коментар

Странно защо ли в САЩ през 2010г. се стигна до нов credit card law
        За повече подробности виж: http://www.creditcards.com/credit-ca...ruary-1282.php

Между другото потребителските заеми в САЩ бяха достигнали 2,478.9 милиарда долара или 17.4% от БВП в края на 2009г.. Любопитно е, че Федералният Резерв или която и да е друга федерална финансова институция в САЩ не публикува какви лихви всяка година плаща населението там за потребителските си заеми.

Лихвите, които населението в САЩ плати през 2009г. за жилищните си заеми бяха 662,992 милиона долара или 4.7% от БВП.

брат лихвите са в пъти по-ниски от БГ , недей да говориш /намекваш глупости .

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
          брат ти ако ще ни сравняваш със САЩ .... не знам как я мислиш . само че в САЩ не ти вдигат лихвите с няколко процента нали
          Странно защо ли в САЩ през 2010г. се стигна до нов credit card law
          За повече подробности виж: http://www.creditcards.com/credit-ca...ruary-1282.php

Между другото потребителските заеми в САЩ бяха достигнали 2,478.9 милиарда долара или 17.4% от БВП в края на 2009г.. Любопитно е, че Федералният Резерв или която и да е друга федерална финансова институция в САЩ не публикува какви лихви всяка година плаща населението там за потребителските си заеми.

Лихвите, които населението в САЩ плати през 2009г. за жилищните си заеми бяха 662,992 милиона долара или 4.7% от БВП.

Коментар

В България домакинствата дължали по-малко от 18.7 милиарда лв. (общо жилищни и потребителски кредити) в края на 2009г., които се равняваха на 28.5% от БВП.

За сравнение в САЩ домакинствата дължали над 14.1 трилиона долара (общо жилищни и потребителски кредити) в края на 2009г., които се равняваха на 99.5% от БВП.

Щом в България банките превръщали кредитополучателите си в крепостници тогава какви са кредитополучателите в САЩ

брат ти ако ще ни сравняваш със САЩ .... не знам как я мислиш . само че в САЩ не ти вдигат лихвите с няколко процента нали

Коментар

• О, в Щатите внуците на сегашните тарикати ще плащат освен собствените си гевезелъци и тези на дядовците си.

Коментар

• В България домакинствата дължали по-малко от 18.7 милиарда лв. (общо жилищни и потребителски кредити) в края на 2009г., които се равняваха на 28.5% от БВП.

За сравнение в САЩ домакинствата дължали над 14.1 трилиона долара (общо жилищни и потребителски кредити) в края на 2009г., които се равняваха на 99.5% от БВП.

Щом в България банките превръщали кредитополучателите си в крепостници тогава какви са кредитополучателите в САЩ

Коментар

• Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                  Много добре звучи ама като знам какви лобита имат в парламента.. А и в момента в който им спрат бонусите и им отрежат златните парашути, буклуците веднага ще си удвоят заплатите и пак съшата работа.......... Абе цялостоно трябва да се промени света за да престане средната класа да плаща сметката на паразитиращите мастити Банкери...
                  +100

Коментар

• Слагат таван на банкерските премии
                    Мениджъри губят възнагражденията си, ако трезорът излезе на загуба

Таван на бонусите за шефове на банки ще сложи БНБ. Това ще стане със специална наредба на Централната банка, която ще бъде готова през есента, научи "Стандарт". В наредбата ще бъдат заложени два принципа за определяне на директорските бонуси. Първият е допълнителните възнаграждения да се изчисляват като съотношение към твърдото заплащане на банкера. Вторият предвижда размерът на бонусите да се обвързва с финансовите резултати на банката не само за текущата година, но и за известен период от време назад. Така банкерите ще бъдат стимулирани да поддържат постоянна стабилност на трезорите и да не предприемат твърде рискови операции.
                    Нови правила за банкерските бонуси се въвеждат в целия ЕС. В сряда Европейският парламент прие едни от най-строгите правила в света. Според тях всяка банка трябва да сложи горни граници на бонусите спрямо твърдите заплати на директорите. Целта е да се намали твърде голямата роля на бонусите. Предстои новите правила да бъдат одобрени и от Съвета на ЕС, което най-вероятно ще стане на 13 юли. Така те ще могат да влезнат в сила от 2011 г.
                    "Две години след началото на глобалната криза новите строги правила за бонусите ще сложат край на стимулирането на прекомерните рискове. Културата на високорискови и краткосрочни бонуси причини големи щети на глобалната икономика и данъкоплатците трябваше да платят цената за това. След като банките се провалиха в опитите си да се реформират сами, сега ние го правим вместо тях", каза докладчикът Arlene McCarthy (С&Д, Великобритания). Авансовите кешови бонуси ще бъдат ограничени до 30% от целия размер на бонуса, реши Европарламентът. Плащането на основната част от бонуса (между 40% и 60%) ще бъде отложено за поне 3 години. Поне 50% от бонусите пък ще се изплащат в акции или дялове, които са свързани с представянето на финансовата институция и могат да бъдат изискани обратно в случай на затруднения. На т.нар. златни парашути, които някои мениджъри получават при предсрочно оттегляне, ще бъде сложена горна граница според фиксираната им заплата, и да бъдат забранени в случаи на лоши резултати или доброволно напускане.

Много добре звучи ама като знам какви лобита имат в парламента.. А и в момента в който им спрат бонусите и им отрежат златните парашути, буклуците веднага ще си удвоят заплатите и пак съшата работа.......... Абе цялостоно трябва да се промени света за да престане средната класа да плаща сметката на паразитиращите мастити Банкери...

Коментар

• Първоначално изпратено от никол Разгледай мнение
                      Звучи наивно историята, която ще разкажа, но е истинска.
                      Преди около 3 години младо и симпатично семейство с 1 дете( жената бременна с второ) донесоха документи, за да ги консултирам за едно жилище. Цената беше безумна за района около "пиротска" и "Симеон".Попитах ги защо не останат на квартира , а поемат такъв огромен кредит-около 100000 евро за двустаен. Отговорът на мъжа беше, че работи като кредитен инспектор в банка и миже да вземе какъвто кредит си поиска.Бях изумена, но доброто ми възпитание ме накара да замълча.
                      какво точно искаш да кажеш с това? знае се ,че има доста служители в банки , които теглят без да връщат . чувал съм за някви схеми и там , но не съм запознат как седят нещата .

Коментар

• Първоначално изпратено от никол Разгледай мнение
                        Звучи наивно историята, която ще разкажа, но е истинска.
                        Преди около 3 години младо и симпатично семейство с 1 дете( жената бременна с второ) донесоха документи, за да ги консултирам за едно жилище. Цената беше безумна за района около "пиротска" и "Симеон".Попитах ги защо не останат на квартира , а поемат такъв огромен кредит-около 100000 евро за двустаен. Отговорът на мъжа беше, че работи като кредитен инспектор в банка и миже да вземе какъвто кредит си поиска.Бях изумена, но доброто ми възпитание ме накара да замълча.
                        От година ,някои от тия кредитни инспектори си търсят късмета по чужбината /каквото намерят да работят/.Дано гореописаният да да не е от тях!

Коментар

• Звучи наивно историята, която ще разкажа, но е истинска.

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                            Банките са поели прекомерен риск, за което плащат кредитополучателите и то редовните такива! Това не са нормални пазарни условия! НЕ може този, който си е плащал коректно и редовно сега да плаща по-високи лихви заради грешките на други!
                            Разбира се че може когато си си плащал коректно и редовно сега да плащаш по-високи лихви заради грешките на "Най-добрата Банка" от която изпитвам отвращение. И не съм само аз който плащам повече, всички кредитополучатели плащат повече.

Коментар

• индианеца

Докато се намерят две или три банки , които имат мениджъри на място и декларират че влизат в балансиран режим на работа и ще го спазват.Всеки ще стане клиент на такава банка , било то кредит да вземе от нея или да си внесе - депозира пари.За банка са важни и двете страни и тези които вземат кредити и тези които изплащат , няма такива номера - за нас викат са важни тези които внасят пари. Що да са важни , защото няма да си търсят паритте обратно ли ? Просто това не са банки и ще си намерят майстора , няма да фалират но клиентите им ще намаляват , вамаляват и така е редно защото не ги бива.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от XY Разгледай мнение
                                Банките са поели прекомерен риск, за което плащат кредитополучателите и то редовните такива! Това не са нормални пазарни условия! НЕ може този, който си е плащал коректно и редовно сега да плаща по-високи лихви заради грешките на други!
                                За моженето, явно може. И ще може докато засегнатите не тръгнат да си търсят правата и да си опичат акъла.

Коментар

Working...
                                X