IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ангел петков Разгледай мнение
    ако не знаеш има държави където държавата строи наистина безплатно жилища за гражданите си и то го прави с нашите пари!!! Тези пари с които всички ние плащаме на бензиностанцията отиват за къщи,коли и евтин живот за арабите в Саудитска Арабия и др. такива!!! (И не само за тях,де )
    когато видиш софийското поле дефлорирано от нефтени сонди и гавана на порт бургас пълен с петролни танкери за експорт, тогава чакай държавата да пилее пари за глупости...
    до тогава - който подписвал без да мисли, сега да работи на 2 места + на магистралата вечер, това е. грозно но факт.

хубавото е че доброзорно хората ще се научат да си четат договорите (за каквото и да било). ша се бухаш да теглиш стотици хиляди КРЕДИТ, цял живот да плащаш, пък да не дадеш 50лв на един адвокат барем да ти обясни какво става ако закъсаш не е даже ниска финансова култура.
    това е дебилизъм!

ай, 1:1 време за втора бира

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna Разгледай мнение
      Ами дай тогава държавата да построи на всички млади семейства по един ДОМ, а? А после и да го обзаведе, зер няма младото семейство да спи на вестници на пода!
      Стига фантазии - собственото жилище е лукс и в нормалния свят само по-заможните могат да си го позволят. Тука всеки голтак с 500 лева заплата иска да е собственик. Няма как да стане.
      ако не знаеш има държави където държавата строи наистина безплатно жилища за гражданите си и то го прави с нашите пари!!! Тези пари с които всички ние плащаме на бензиностанцията отиват за къщи,коли и евтин живот за арабите в Саудитска Арабия и др. такива!!! (И не само за тях,де )

Коментар

• Първоначално изпратено от drakkar Разгледай мнение
        Комунизма се завръща ...
        Щом Фридман е комунист, който е източника на идеята за въвеждане на негативен подоходен данък, за гарантиране на минимален доход на гражданите...
        http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...BC%D0%B0%D0%BD
        Last edited by Bushon; 11.06.2010, 17:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bushon Разгледай мнение
          Като включим идеята всеки човек по рождение да разполага със своя пай от парите...
          Комунизма се завръща ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Remi Разгледай мнение
            Ама хората ще си живеят където си поискат. Нали си плащат данъците там където живеят. Да не мислиш, че ако в Сф, Пд, Вн, нямше толкова много хора, щеще да разбереш що е то МОЛ, или голям супермаркет. Не говори глупости, моля те.
            я!
            тоа закон съм го истървал!
            като плащам данъци живея дето искам
            айде аз тръгвам да се нанасям на жълтите павета ...

хахаха, вий тука построихте комунизъма

а, еййййй, и друг важен проблясък - БЛАГОДАРИМ на ипотекарите че заради тях го има това чудо на 21ви век - МОЛа МОЛа за българина е по-важен от слънцето и водата от срце благодаря !

Коментар

Ама хората ще си живеят където си поискат. Нали си плащат данъците там където живеят. Да не мислиш, че ако в Сф, Пд, Вн, нямше толкова много хора, щеще да разбереш що е то МОЛ, или голям супермаркет. Не говори глупости, моля те.
              За това си прав!Хората отиват да живеят там,където смятат,че условията са най-добри.Но това не означава,че всички други трябва да поемат негативите за грешните им решения.
              Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнение
                ами да си вземат ДОМ там от където са дошли, що пък точно Сф Вн Пл? в 90% от БГ градчета/села балон на НИ нямаше. ха сега що пък аз да плащам за мечтите на някой барман да живее в ДОМ в Лозенец? да си му го прибира банката, да си го съди за остатъка и така....

Коментар

• Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
                  Разсъждаваш като завистлив и стиснат скрънза.
                  Ние сме българи, един народ, и трябва да се подкрепяме за да вървим напред.
                  хайде че почва световното: Българи - Юнаци!!!
                  Ми дай да се осиновим един друг тогава

Коментар

• Last edited by Bushon; 24.12.2010, 00:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от hohohoo Разгледай мнение
                      ами да си вземат ДОМ там от където са дошли, що пък точно Сф Вн Пл? в 90% от БГ градчета/села балон на НИ нямаше. ха сега що пък аз да плащам за мечтите на някой барман да живее в ДОМ в Лозенец? да си му го прибира банката, да си го съди за остатъка и така....
                      Разсъждаваш като завистлив и стиснат скрънза.
                      Ние сме българи, един народ, и трябва да се подкрепяме за да вървим напред.
                      хайде че почва световното: Българи - Юнаци!!!

Коментар

• Ало ипотекарите, ние дето не сме теглили кредити също оставаме без работа и искаме държавата да ни помага. Нито на вас, нито на нас ще помага! Някои реват за младите , обраовани били а не разбират от икономика. И аз не разбирах , а мислех да тегля кредит, ама седнах да чета първо и понаучих доста неща. Разбрах ,че кредити теглят само тези които имат да изпират пари. Всички други са овце(съжалявам ама е така). Доволен съм, че не се набутах. А сега, ако мислите за младите поколения на България, единственото което може да направите е да искате в училище към 10-11 клас да се изучава икономика и право, особено в гимназиите откъдето излизат по интелигентните деца. Айде със здраве!

Коментар

• Прочетох по диагонал темата и мисля,че не обръщате внимание на едно ОСНОВНО НЕЩО.
                          Това, че има финансово неграмотни хора е ясно, дето беше писал някой за кола от Горубляне ходят с пет човека да гледат, а са небрежни към финансите си.
                          Проблемът е в наглостта и изкривената икономическа логика на банките-аз като човек от реалния сектор на икономиката, не мога да разбера как може да се сключи договор за нещо, който да се променя по усмотрение на банката/както дявола чете евангелието/ в срока на договора!!!!
                          Е това не мога да го разбера и не мога да проумея как се навиват хората да се подписват под такова нещо.
                          Например, сега участваме в търг, условията трябва да са валидни 7 месеца, докато хрантутнишците се наканят да решат, след което още 2 години до края на изпълнението.Рискът от промяна на цената на материала, курс и т.н е Е ИЗЦЯЛО НАШ.Даже ако оферирам нещо и след това не мога да го изпълня си губя гаранцията.
                          Не мога да кажа-долара скочи, цената вече е друга нали, въпреки че ако сега спечеля, ще съм почти вътре.
                          А банките си правят каквото искат и много се радвам, че успях да устискам да не взимам кредит.Преди години лайнарите от Булбанк се обаждаха през месец, че имаме предварително одобрен кредит, само да отидем да подпишем и да вземеме пари, па какво ще ги правим си е наша работа.Смешници, ей да знаете по големи смешници от Булбанк няма!Мога и други неща, свързани с депозити да ви разправям.Лихвите по кредитите им са високи, а по депозитите ниски.Имахме някакви пари там свободни веднъж и решихме да ги сложиме на депозит, имаше някаква промоция, която горе долу се доближаваше до лихвите на нормалните банки.Обаждаме се, кур тате, било само за ново привлечени пари.И айде, същия ден целата сума отлете в друга банка.И следващата седмица се обажда некакъв, ако можел да попита защо сме решили да си изтеглим парите!!!!Капути

Коментар

• Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                            ау ау ау ..100 % си учил икономика в Свищов.Расъждения на бакалавър от Свищов ,който изпитите си ги е вземал в кръчмите на града ( те гледам и преподавателите им са там непрекъснато)...
                            Мдааааааа,когато аргументите не стигат,започват обидите....пак типично българска черта.На него поне му личи,че е учил нещо.

Коментар

Мойто момче, Е-класата ти се води вид луксозна стока, която дори на база това се облага с акциз ако не знаеш. Тук говорим за нещо основно, от което има нужда всяко едно семейство, особено младите - ДОМ. Моля те да не ми сравняваш коли и тем подобни глупости.

Коментар

Не мисля, че е нормално да оприличаваш всички онези хора теглили ипотеки като неграмотни. Какъв си ти?
                                Малко по-грамотен съм.

Коментар

Working...
                                X