IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kosuma Разгледай мнение
    Следващия цинтат приляга идеално към темата:

„Клиентите предплащат част от задълженията си, не желаейки да се ангажират с изплащанена нови заеми. Предпочитат да ограничат потреблението си и да нямат зависимост от кредити. Това е проблем в начина на мислене на хората и не може да
    се промени изведнъж.“

Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБанк
    аз си го превеждам така

"баламурниците се осъзнаха. трябва да измислим няква пропагандна кампания по телевизорите за да ги излъжем отново"
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Plamen1967 Разгледай мнение
      Еврика!!!
      Най-после държавника да назове публично проблема с промяната на метода на изчисление на лихвите в ущърб на клиентите
      http://www.ombudsman.bg/news/1081

Интересно щом сега омбудсмана открива, че има текст в закона за кредитните институции, който нарушава конституцията на България, защо ли опозицията в предния парламент (2005-2009) е пропуснала да сезира Конституционния Съд?
      Все пак необходими са само 48 депутати за това, а те имаха 50 (сдс, слугите на другаря костов и мозерката). Между другото закона за кредитните институции е в сила още от... 21 Юли 2006г., а не от последния ден на предния парламент.

http://www.parliament.bg/bg/const
      http://lex.bg/laws/ldoc/2135532723
      http://www.2005izbori.org/results/index.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Plamen1967 Разгледай мнение
        Еврика!!!
        Най-после държавника да назове публично проблема с промяната на метода на изчисление на лихвите в ущърб на клиентите
        ти като мислиш ,че БНБ ще направи нещо или лицето Дянков .... но надеждата умира последна

иначе Пенчев е един от последните останали свестни държавници , но не знам какви правомощия има . съмнявам се сам да може да промени нещо....

Коментар

• Еврика!!!

Коментар

• Ми проблем е. Като мовещите си върнат кредитите предсрочно, а немовещите хептен не ги върнат, и в същото време няма желаещи за нови - няма бонус

Коментар

• Типичен арогантен изказ на банкер. Не си го слагайте на сърцето и напред.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                Мисля, че хората тотално са изперкали, било проблем в мисленето на хората.. тоя чува ли се
                Брат , банкерите хора ли са ???????
                МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Мисля, че хората тотално са изперкали, било проблем в мисленето на хората.. тоя чува ли се

Първоначално изпратено от kosuma Разгледай мнение
                  Следващия цинтат приляга идеално към темата:

„Предпочитат да ограничат потреблението си и да нямат зависимост от кредити. Това е проблем в начина на мислене на хората и не може да се промени изведнъж.“

Някой имали какво да каже?????

Коментар

• Следващия цинтат приляга идеално към темата:

„Клиентите предплащат част от задълженията си, не желаейки да се ангажират с изплащанена нови заеми. Предпочитат да ограничат потреблението си и да нямат зависимост от кредити. Това е проблем в начина на мислене на хората и не може да
                    се промени изведнъж.“

Някой имали какво да каже?????
                    МНЕНИЕТО МИ НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Благодаря!!! Хубаво е да се дава гласност на такива инициативи!
                      -----------------------------------
                      Знанието = Свобода

Коментар

• Първоначално изпратено от CGY Разгледай мнение
                        Днес опитах да направя същото в паспортната служба към 3то РПУ в София. Половин час служителките се суетяха докато ми откажат. Въобще не бяха наясно с това какво представлява таксовата марка.Цитирах им текстове от закона за държавните такси, те естествено не цитираха нищо. Накрая една ми върна документите, казвайки, че главната счетоводителка (на какво?!) не разрешавала. Ако искам да подам жалба в РПУ-то. В РПУ-то служител отказа да приемае жалба и ме препрати към СДВР- сектор "Документи за самоличност". Негово обяснение за отказа да ми приемат документите, забележете, бе че на "често задавани въпроси" в сайта на МВР било обяснено как се плаща таксата. Отново въпросът ми за текста в закона си остана във въздуха. Във въпросната дирекция на СДВР ме посрещнаха с въпроса "Ама те още ли съществуват?" (за таксовите марки). Естествено добре смазаната практика за препращане на друго място сработи и този път и бях пратен към МВР за подаване на жалба. Там най- накрая успях да я подам и сега до 2 месеца трябва да имам отговор!
                        Дали някой има съвет какво друго може да се направи и как по- бързо да се стигне до разрешение? Идва ми на ум да пиша жалба до омбудсмана, но не знам доколко ще има смисъл?!
                        Ето фаейс бук страницата към която може да се присъедините и задавате въпроси как да платим на държавата с таксови марки http://www.facebook.com/n/?home.php&...49360091777547 това е групата на Тодор Бойчев от Хасково. Ако имате въпроси там е мястото да получите отговори.

Коментар

• Днес опитах да направя същото в паспортната служба към 3то РПУ в София. Половин час служителките се суетяха докато ми откажат. Въобще не бяха наясно с това какво представлява таксовата марка.Цитирах им текстове от закона за държавните такси, те естествено не цитираха нищо. Накрая една ми върна документите, казвайки, че главната счетоводителка (на какво?!) не разрешавала. Ако искам да подам жалба в РПУ-то. В РПУ-то служител отказа да приемае жалба и ме препрати към СДВР- сектор "Документи за самоличност". Негово обяснение за отказа да ми приемат документите, забележете, бе че на "често задавани въпроси" в сайта на МВР било обяснено как се плаща таксата. Отново въпросът ми за текста в закона си остана във въздуха. Във въпросната дирекция на СДВР ме посрещнаха с въпроса "Ама те още ли съществуват?" (за таксовите марки). Естествено добре смазаната практика за препращане на друго място сработи и този път и бях пратен към МВР за подаване на жалба. Там най- накрая успях да я подам и сега до 2 месеца трябва да имам отговор!
                          Дали някой има съвет какво друго може да се направи и как по- бързо да се стигне до разрешение? Идва ми на ум да пиша жалба до омбудсмана, но не знам доколко ще има смисъл?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                            Чудесно начало на 2011г. за жилищния пазар показват данните на БНБ:
                            1)
                            - в края на 2010г. стойността им е 9,268,826 хил. лв.
                            - в края на януари 2011г. стойността им е 9,258,159 хил. лв.
                            Тоест за един месец има спад от над 10 милиона лв.
                            2)
                            - в края на 2007г. стойността им е 5,890,143 хил. лв.
                            - в края на януари 2008г. стойността им е 6,041,748 хил. лв.
                            Тоест за един месец има увеличение от над 151 милиона лв.

Честито!

http://www.bnb.bg/BankSupervision/index.htm
                            Май вече не можем да преструктурираме. Какво следва?

Коментар

• Чудесно начало на 2011г. за жилищния пазар показват данните на БНБ:
                              1)
                              - в края на 2010г. стойността им е 9,268,826 хил. лв.
                              - в края на януари 2011г. стойността им е 9,258,159 хил. лв.
                              Тоест за един месец има спад от над 10 милиона лв.
                              2)
                              - в края на 2007г. стойността им е 5,890,143 хил. лв.
                              - в края на януари 2008г. стойността им е 6,041,748 хил. лв.
                              Тоест за един месец има увеличение от над 151 милиона лв.

Честито!

http://www.bnb.bg/BankSupervision/index.htm

Коментар

• Данните на БНБ за четвъртото тримесечие на 2010г. показват изключително положително развитие на кредитите за домакинствата, а именно значителен спад в темпото на повишаване на кредитите на стойност над 25 хиляди лв. за домакинствата.

Кредитите (общо жилищни и потребителски) на стойност над 25 хиляди лв., които домакинствата дължат бяха на стойност:
                                1)
                                - в края на 2005г. - 2,452,638 хил. лв.
                                - в края на 2006г. - 4,025,825 хил. лв.
                                Тоест за една година има повишение от над 1.57 милиарда лв.
                                2)
                                - в края на 2006г. - 4,025,825 хил. лв.
                                - в края на 2007г. - 6,687,136 хил. лв.
                                Тоест за една година има повишение от над 2.66 милиарда лв.
                                3)
                                - в края на 2007г. - 6,687,136 хил. лв.
                                - в края на 2008г. - 9,646,536 хил. лв.
                                Тоест за една година има повишение от над 2.95 милиарда лв.
                                4)
                                - в края на 2008г. - 9,646,536 хил. лв.
                                - в края на 2009г. - 10,317,391 хил. лв.
                                Тоест за една година има повишение от по-малко от 671 милиона лв.
                                5)
                                - в края на 2009г. - 10,317,391 хил. лв.
                                - в края на 2010г. - 10,563,590 хил. лв.
                                Тоест за една година има повишение от по-малко от 247 милиона лв.

Брой на кредитите (общо жилищни и потребителски) на стойност над 25 хиляди лв., които домакинствата дължат бяха:
                                1)
                                - в края на 2005г. - 38,784
                                - в края на 2006г. - 61,874
                                Тоест за една година има повишение от над 23 хиляди.
                                2)
                                - в края на 2006г. - 61,874
                                - в края на 2007г. - 95,376
                                Тоест за една година има повишение от над 33 хиляди.
                                3)
                                - в края на 2007г. - 95,376
                                - в края на 2008г. - 135,269
                                Тоест за една година има повишение от над 39 хиляди.
                                4)
                                - в края на 2008г. - 135,269
                                - в края на 2009г. - 147,638
                                Тоест за една година има повишение от по-малко от 13 хиляди.
                                5)
                                - в края на 2009г. - 147,638
                                - в края на 2010г. - 150,803
                                Тоест за една година има повишение от по-малко от 4 хиляди.

http://bnb.bg/Statistics/StMonetaryI...ries/index.htm

Коментар

Working...
                                X