IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Месоядец, ако визираш мен си на много грешен път. Нямам кредити, нямам и спестявания, но имам бизнес, който виждам, че затъва заради конюнктурата.
    Знаех, че ще стане така и предприех някои превантивни мерки още 2005 -2006 г, но очевидно съм подценила глупостта. Ако аз, която не съм икономист съм можела да преценя последствията, защо аджеба "мозъците" не са го направили. Вариантите са два: некомпетентност или умисъл с цел облагодетелстване на определен кръг
    Избери си някоя от двете причини.
    избирам втората
    Компетентност винаги е имало достатъчно доколкото нещата зависят от много хора , но воля за изява и гласност никакви и никога .
    Не е нужно определено чувство за възприемане на подобен фарс и отношение към обикновените хора.

Коментар

Месоядец, ако визираш мен си на много грешен път. Нямам кредити, нямам и спестявания, но имам бизнес, който виждам, че затъва заради конюнктурата.
      Знаех, че ще стане така и предприех някои превантивни мерки още 2005 -2006 г, но очевидно съм подценила глупостта. Ако аз, която не съм икономист съм можела да преценя последствията, защо аджеба "мозъците" не са го направили. Вариантите са два: некомпетентност или умисъл с цел облагодетелстване на определен кръг
      и двете са

Коментар

• Първоначално изпратено от Zashtontcho Разгледай мнение
        [FONT="Lucida Sans Unicode"]
        В България спокойно може да гръмнат 1-2 банки от по-малките, това няма да повлияе на големите банки. Ще има проблеми за правителството, фондът за гарантиране ще трябва да се намеси и ще стане сложно.
        Ситуацията за банк рън е наивна, такова нещо не може да стане. Може няколко хиляди дребни депозитари да изтеглят каквото имат, но преобладаващата част от депозитите се държи от хора със солидно имущество, които едва ли ще се паникьосат. Ако започнат да си прехвърлят депозитете по чужбина, това ще бъде по-продължителен процес и ще има достатъчно време големите банки да поискат помощ от централите си и да си оправят капиталовата адекватност. България е малка страна, има валутен борд,големите банки са чужда собственост и това помага много за сигурността на банковата система у нас. Съвсем спокойно и италианските, и австрийските, и унгарските централи могат да прехвърлят капитал, за да компенсират евентуално изтичане на депозити. За гръцките банки това също е в сила - банките майки могат да се финансират директно от ЕЦБ, така че на този момент няма страшно.

до тук добре ама има поне 2 проблема с тази теория - 1-во бордът е под натиск заради изтичането на капитяли от БГ последните 2 години и кусур - ако продължава така бордът има вероятност да падне .
        Дянков прави страхотни шмекерии само и само да закрепи положението - демек ще разпродава държавна собственост и приватизира бюджетът на НЗОК за да запълва бюджетни дупки и за да вкара малко пари във фискалния резерв който беше на минимум за да замаже положението за да не падне от власт - че ако глупавият българин разбере какво става зад кулисите ще иска да го ливчува насред центъра на СФ .
        2-ро фондът за гарантиране не гарантира нищо - Законът за гарантиряане на влоговете е направен така че има 2 уловки и може да не се изплати нищо а стане ли това с депозитарите в 1 банка глей кво става па- нататаък .... не банк рън ами чудо . тва разбира се е най-черният вариант но не е изключен!!! Историята е покзала че в БГ всичко е възможно

Коментар

• Месоядец, ако визираш мен си на много грешен път. Нямам кредити, нямам и спестявания, но имам бизнес, който виждам, че затъва заради конюнктурата.

Коментар

• Едно време имаше изкупителни жертви и това бяха вложителите .
            Сега е обратно - кредитополучателите ще заплатят цялата сметка и не е нужно да фалират банки.

Обхващат ме съмнения че това са същите хора решили да се поучат от грешката

Коментар

Петър Димитров ще ми говори за остров на стабилност и чужда завист.
              С тези схващания, скоро няма да има за кого и какво да ги крепите тези банки, а и не само тях де.
              +1111
              Само като си представи човек, че това е екс-МИ

Коментар

• След 1996г за колко време се съвзе Бг? Ще ти отговоря- за 1-2 години.
                Сега, когато ги крепим, колко време ще продължим да агонизираме като с увеличаване времето и подкрепата, се разширява и броят на засегнатите? Агонията започна още през 2008г. Дотук са 3г и косур, а не се очертава някакъв проблясък през следващите 2-3 години. Та казваш, че банките е харно да ги крепим?! Ами не е, и още през 2008 споделих тук, че е добре да се ресетне икономиката (разбирай го както искаш) и да отлепим. Не стана, защото висшите етажи на властта се населяват от амбициозни, но за сметка на това некомпетентни и нежелаещо да поемат отговорност хора.
                Петър Димитров ще ми говори за остров на стабилност и чужда завист.
                С тези схващания, скоро няма да има за кого и какво да ги крепите тези банки, а и не само тях де.
                Last edited by val/she; 01.08.2011, 15:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                  Не съм съгласен. Ако изгърми даже една само банка в България, в срок от 2 седмици всички останали ще я последват. Ще настане масова психоза, всичко живо ще се юрне да си тегли парите от депозитите и цялата банкова система ще се срине. В този ред на мисли наистина е по-добре държавата да подпомогне скришом някоя закъсала банка само и само да не настъпи паника. Говори се, че това вече се е случвало с една конкретна банка. Разбира се, рискът трябва да се прецени много внимателно - едно е да подпомогнеш отделна банка, съвсем друго - да наливаш пари в няколко банки.
                  В България спокойно може да гръмнат 1-2 банки от по-малките, това няма да повлияе на големите банки. Ще има проблеми за правителството, фондът за гарантиране ще трябва да се намеси и ще стане сложно.
                  Ситуацията за банк рън е наивна, такова нещо не може да стане. Може няколко хиляди дребни депозитари да изтеглят каквото имат, но преобладаващата част от депозитите се държи от хора със солидно имущество, които едва ли ще се паникьосат. Ако започнат да си прехвърлят депозитете по чужбина, това ще бъде по-продължителен процес и ще има достатъчно време големите банки да поискат помощ от централите си и да си оправят капиталовата адекватност. България е малка страна, има валутен борд,големите банки са чужда собственост и това помага много за сигурността на банковата система у нас. Съвсем спокойно и италианските, и австрийските, и унгарските централи могат да прехвърлят капитал, за да компенсират евентуално изтичане на депозити. За гръцките банки това също е в сила - банките майки могат да се финансират директно от ЕЦБ, така че на този момент няма страшно.

Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                  Управляването на банка е работа като всяка друга и не виждам причина мениджмънта и да бъде с по-особен статут. Проектираш мост, строиш го, пада -затвор. Същата формула трябва да важи и за банки, и за лекари и всички останали съсловия. Няма златни парашути, бонуси, имунитети и др. глупотевини.
                  Не виждаш, защото не си специалист, а си прикрит брокер и трол Разликата между банкерите и лекарите и банкерите и строителите например е в мащаба. Един лекар отговаря за определен брой пациенти, малка част от населението на един град или една община, един банкер отговаря за многократно по-голям брой потребители, за цяла страна. Един строител отговаря за един мост както си дал пример, един банкер отговаря за финансирането на мостовете в цялата страна.

С твоя пример който си дал - строиш мост - пада моста, получаваш глоба или затвор. Какво е станало с другата част на обществото - ще почнат да минават по друг път, ще им се удължи примерно прехода и ще дават повече пари за гориво и части. Това е последствието от падането на моста.
                  С една банка обаче какво става - ако е някоя от средните БГ банки, това са 3 млрд. лв активи. Това са мостове, блокове, болници, фабрики и много други. Не се срутват, но си намалят цената, спират дейността си и почват да генерират загуба и още куп други събития. Ефектът е много по-голям и засяга много повече хора, много по-голяма част от обществото. Сума ти разбити семейства, разорени хора, съсипани фирми.

Коментар

• Първоначално изпратено от Crux Разгледай мнение
                    Не съм съгласен. Ако изгърми даже една само банка в България, в срок от 2 седмици всички останали ще я последват. Ще настане масова психоза, всичко живо ще се юрне да си тегли парите от депозитите и цялата банкова система ще се срине. В този ред на мисли наистина е по-добре държавата да подпомогне скришом някоя закъсала банка само и само да не настъпи паника. Говори се, че това вече се е случвало с една конкретна банка. Разбира се, рискът трябва да се прецени много внимателно - едно е да подпомогнеш отделна банка, съвсем друго - да наливаш пари в няколко банки.
                    и аз така мисля ... точно сега ако изгърми само една банка , ще стане страшно ... особенно с тази политическа бъркалка дето се върти в главите на безотговорната опозиция.... Ако гръмнеше банка 2004-2007 г. наистина щеше да е просто някакво събитие , но сега е доста по сложно ...за България имам впедвид

Коментар

• Управляването на банка е работа като всяка друга и не виждам причина мениджмънта и да бъде с по-особен статут.
                      Проектираш мост, строиш го, пада -затвор.
                      Същата формула трябва да важи и за банки, и за лекари и всички останали съсловия. Няма златни парашути, бонуси, имунитети и др. глупотевини.
                      За да се прикрият явни престъпления измислями термини, които да изключват деяния от състава на НК.
                      Като са управлявали лошо повереното им предприятие- БАНКА, ще си изтеглят естествено хората спестяванията. Няма да се случи нищо, което да не се е случвало и преди. Наливането на милиарди в банките в сащ и ес стабилизираха ли сектора и раздвижиха ли икономиката? НЕ. Просто едни алчини гъзове станаха по-богати и по-арогантни. Време е политиците да бъдат на нужната висота и да не се заиграват с шефове на корпорации и банки.

Коментар

Ние икономиката изтървахме, а сме седнали да ги мислим банките. Не е толкова страшно да изгърми банка и НЕ е проблем на държавните органи, а на МЕНИДЖМЪНТА на банката, който като всеки друг такъв трябва да си носи отговорността включително и наказателна такава.
                        Аман от манипулации, че видите ли светът ще се срути без някой и друг кърлеж. Ами..няма да се срине.
                        Never underestimate the predictability of stupidity

Коментар

• Първоначално изпратено от karasuliev Разгледай мнение
                          Хампарцумян: Трябва да си много смотан, за да ти изгърмят банките

Както се пееше в една детска песничка „...веселяк е и добряк“
                          Ние икономиката изтървахме, а сме седнали да ги мислим банките. Не е толкова страшно да изгърми банка и НЕ е проблем на държавните органи, а на МЕНИДЖМЪНТА на банката, който като всеки друг такъв трябва да си носи отговорността включително и наказателна такава.
                          Аман от манипулации, че видите ли светът ще се срути без някой и друг кърлеж. Ами..няма да се срине.

Коментар

• Хампарцумян: Трябва да си много смотан, за да ти изгърмят банките

От гледна точка на стабилност, трябва да си много смотан, за да ти изгърмят банките, както стана тук 1996-1997г. Когато изпуснеш една банка, последствията са много по-страшни, отколкото ако я подкрепиш. Нашата банкова система е много по-стабилна от гледна точка на това, че парен каша - духа. По време на кризата се справихме доста добре с
                            предизвикателствата
                            Както се пееше в една детска песничка „...веселяк е и добряк“

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                              дЯНКОВ и виновен защото вместо да стимулира икономиката със свеж ресурс я УБИ със глупостите си за фискален борд
                              Я вземи да ми кажеш откъде Дянков да намери свежия ресурс?И вземи та спри глупостите вече.Трейдър ти да не си някой строител на пътища на петорни цени и понеже далаверата спря сега пищиш.Дянков сбърка само с прикритието на дефицита и опита да влиза в една чакалня.Той трябваше да направи ревизия и да докладва истинското положение.После Цветанов да докладва кои са комунистическите фирми изпълняващи поръчки на завишени цени.След това Дянков да им анексира договорите като ги приведе към реалните цени.Ти си голям веселяк.Няма как властта да е на Бойко а гадните куманяги да си продължават лапачката.Като сте толко добри излезте на свободния пазар и си турете цените да видим кой ще ви направи поръчки.

Коментар

• Положителното развитие на жилищните кредити продължава:
                                1)
                                - в края на юни 2011г. те са 9,350,801 хил. лв.
                                - в края на 2010г. бяха 9,268,826 хил. лв.
                                Тоест за 6 месеца има увеличение с по-малко от 82 милиона лв.
                                2)
                                - в края на юни 2008г. те са 7,151,865 хил. лв.
                                - в края на 2007г. бяха 5,890,143 хил. лв.
                                Тоест за 6 месеца има увеличение от над 1.2 милиардa лв.

http://www.bnb.bg/BankSupervision/index.htm

Коментар

Working...
                                X