IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Банките върнали крепостничеството у нас

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БСК даде идеи как да паднат лихвите по кредитите http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/01..._po_kreditite/
    Българската стопанска камара предлага при промяна на условията по банков заем кредитополучателят да може да прекрати ползвания заем, включително чрез рефинансиране от конкурентна институция, като това няма да доведе до утежнения и начисляване на допълнителни наказателни лихви и комисиони от кредитора.

Според мен е малко сложно за изпълнение, но не и невъзможно и може да се помисли..
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
      я ми кажи,че да знам как фед играят срещу мен,след като в момента тегля заем 4% лихва за 30 години?
      Готово бе, ше ти обясня... Ама за последен път че вече ми изляза пришки на устата...

Не всички асенчо могат да са нетни кредитополучатели, трябва да има и нетни кредитори. щото ако печелят тези с кредитите губят тези със спестяванията в банките. И щото всички взеха да мислят като теб - да взема кредит па то инфлацията ще ми го изплати - то и баламите спестяващи пари и даващи депозити в банките взеха че започнаха скоропостижно да намаляват... И затова разните ЦБ взеха да печатат в ускоряващи се темпове...

Е, хебаво де ама новонапечатаните пари не са капитал. Те са само шума... Капиталът е отложено потребление, асенчо! Ако парите не са израз на това отложено потребление те не са капитал... Така че без спестявания в банките няма капитал... А без капитал няма капитализъм... Ето защо, асенчо ти като горд кредитополучател вече си собственост на далия ти кредит, защото няма как да го изплатиш...

С други думи ти си крепостен селянин а социалният строй към който крачиш с бодра стъпка е феодализма... Така е когато обществото в което живееш се е декапитализирало... Причината за това е, че 40 години се стимулираха спекулантите за сметка на спестителите... Защото премахнаха истинските пари през 1971 г. с премахването на златния стандарт!.... Такива ми ти работи...
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• т
        акъв политически строй може да съществува само ако има кво да се крадне... например русия .... бгетовицата няма как да просъществува дълго-или "строителите" на инептокрацията загиват,след като съсипят държавата,или самата държава загива...
        в бг следващия "развой" смятам,че ще е "ГАРВАНА НА ГАРВАНА ОКО ВАДИ"
        първите наченки вече се видяха със златев,дето се опитаха да го накарат да спред да крадне цялото ДДС от горивата с поставяне на броячи.
        ...........
        няма държава, в която да няма какво да се краде при управлението й
        Управлението на всеки един бюджет от милиарди - с добри или лоши преструктурирания, особено ако се добавят и управление на фондове, отново за милиарди...е, има хляб за една голяма политическа вихрушка, която си е самодостатъчна и единствената й цел е запазване на статуквото.
        Всякаква промяна към демократизация и допускане на гражданството в контрола на управлението е особено вредно

Коментар

такъв политически строй може да съществува само ако има кво да се крадне... например русия .... бгетовицата няма как да просъществува дълго-или "строителите" на инептокрацията загиват,след като съсипят държавата,или самата държава загива...
          първите наченки вече се видяха със златев,дето се опитаха да го накарат да спред да крадне цялото ДДС от горивата с поставяне на броячи.
          граваните ще почнат да си варят очите,въпреки,че поговорката гласи,че не си ги били вадели..... тва е неизбежно,защото подръжката на такъв режим като бгетовския на база "пвевдодемокрация" е много по скъп икономически от един директен режим.... нужни са много пари за постоянното медийно оспиване,за поддръжка на репресивен апарат-трябва много полицейщина,която както видя е нож с две остръета,след като се опитаха за малтретират момичето и семейството му заради фейсбут АНТИбойкови изяви, колкото и да се контролира медийното пространство,новината проби и бат ти бойко сега се изявява като "защитник" на семейството,въпореки,че няма кой друг да поръча този терор..... в псеводемокрацията въпреки големите разходи по медийно затъмнение и репресивен апарат,те не винаги са успешни,защото трябва да се балансира с "не бяхме ние" ,докато в директен режим много по малко средства щяха да отидат за това семейство да отиде в белене........
          следователно парите като свършат дружинката на ДС ще почне да се дели на по малки дружинки за власт,защото няма да има пари за крадене и поддържане на режима и неизбежно рано или късно системата ще колабира!
          пробелма е в това,че докато този "строй" продължава , цивилизованите хора напускат държавата и ако се прескочи кулминационната точка,дори един ден да дойде свестно правителство и ДСтките да изгубят влияние,вече няма да има инелектуална част на общюеството,което да рестартира демократичния и икономически процес.....
          в държава на цигани, пенсионери и мутри,дори и уорън бъфет да стане премиер,съмнявам се,че ще успее да върне процеса на разрастване на нацията.....
          Прав си. Времето да да се ядат един друг паяците в буркана настъпва. Таката срещи ДС от църквата също не е случайна. Сега едни паяци атакуват другите за имотите. Има обаче още малко за крадене - ВИК мрежите (в момента ги подготвят за грабеж) и жилищата на хората (В момента вече им ги прибират) и не говоря за банкови заеми на будалите натресли се с ипотечен, а за други разходи между които и държавни. Данъчните във Варна например масово дават длъжници дори с малки суми на съдии изпълнители и така им трупат още разходи. Парите обаче ще свършат, а дори жилищата до няколко години ще са взети. За това и случаи в които сами ще се ръбат ще зачестяват, още повече те не умеят да пазят парите си - колкото и да крадат - после винаги фалират, рано или късно. Преди месец чух по мой канал, че членове на сегашния кабинет и депутати са силно затънали в заеми и смятат, че едно бутане на борда ще ги спаси. Дали е вярно това което ми казаха не зная, или са подвели моя информатор, но все едно - някой от тях наистина закъсват. И докато в 90 те години грабиха от държавата, сега все още грабят от бизнеса до колкото го има и от населението, но с скоро ще могат само помежду си. За Русия си прав, там поне имат ресурси, но ние винаги сме били бедна страна и тук това няма как да продължи прекалено дълго.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

ако на мястото на дянков бе гайднър,нямаше да ви инсценират стачки,че да си намерят оправдание да ви вдигнат тока за ПОРЕДЕН ПЪТ
            ако не бе бат ти бойко,а бе обама,нямаше цветелина единствено да е в бизнеса с алтернативни енергии,а щяхте да бъдете всички!
            щеше да ходиш с вдигната глава и да се гордееш,че си българин,вместо да те е срам да кажеш къв си,ако се разхождаш из европа,нито пък щеше да живееш в страх,че ако кажеш неправилното нещо,може да ти сложат белезници на улицата,да те прибият теб и семейството ти и да намерят 2 кутии цигари без бандерол,след като разбият апартамента ти изпочупят всичко вътре.
            притеснил се нашия за "световната " конспирация и за горките американци и европейци......
            За това си прав - аз кво да направа че НАРОДЕЦЪТ ТЪП и ги търпи ??? ДЪРЖАВАТА Е МАФИЯ -ФАКТ .- Булгаристан се управлява от мафиоти - също факт!!!
            България е отдавна прсключила курса държава защото просто е ОГРАБЕНА ДО ШУШКА - въпреки че в момента продължава да се краде като за световно - каквото е останало от БРАШНЕНИЯ ЧУВАЛ -сегашните нещастници ще го до оберат
            Дянков може да си вживявя като финансист само в смешна държавица като Булгаристан - също факт . също факт е че разсипаха България - и Дянков трябва да бъде съден някой ден НО НАРОДЕЦЪТ Е ТЪП КАЗАХ ТИ И ГО ТЪРПИ
            за световната конспирация обаче бъркаш - в момента се организира световно правителство

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
              и ти си се объркал сериозно - Банкстърите играят от един отбор - разделението не е между Европа и САЩ а между банкстърите и държавите ( хората)
              и КОНСПИРАЦИЯ ИМА - и тя тръгва точно от ФЕД!!!
              всичко знаете там в дружба 2 ......
              я ми кажи,че да знам как фед играят срещу мен,след като в момента тегля заем 4% лихва за 30 години?обясни ми ,щот на мен ми се струва,че ми дават ПАРИ БЕЗ ПАРИ?
              отделно до 2 месеца купувам фотоволтаик с 30% субсидия от щатското правителство,където ако изчисля доходността от спестяване на ток спрямо инвестицията и го обърна на лихвена база се получава доходност от 10-12% ....
              та мой отбор играе срещу мен? фед,че ми дават финансиране на 4% ,или правителството,че ми дава субсидира доходност от 10% ?
              горещо ти пожелавам и те така да се "ебават" и ограбват.... вервай ми,ако бернанки е ма мястото на искров,бг нямаше да намаля,а щеше да се увеличава,като сащ
              ако на мястото на дянков бе гайднър,нямаше да ви инсценират стачки,че да си намерят оправдание да ви вдигнат тока за ПОРЕДЕН ПЪТ
              ако не бе бат ти бойко,а бе обама,нямаше цветелина единствено да е в бизнеса с алтернативни енергии,а щяхте да бъдете всички!
              щеше да ходиш с вдигната глава и да се гордееш,че си българин,вместо да те е срам да кажеш къв си,ако се разхождаш из европа,нито пък щеше да живееш в страх,че ако кажеш неправилното нещо,може да ти сложат белезници на улицата,да те прибият теб и семейството ти и да намерят 2 кутии цигари без бандерол,след като разбият апартамента ти изпочупят всичко вътре.
              притеснил се нашия за "световната " конспирация и за горките американци и европейци......

Коментар

хеджирането не е за левъридж,а за фиксирана лихва. ако банката ти даде фиксиран заем за 30 години на 4% ,обаче след 5 години лихвите скочат на 6% ,тогава банката ще почне да губи! следователно американците са измислили перфектен модел,използвайки деривативи на щатски трежърис,а единственото място в света,където има индипендънт маркет мейкинг на фючъри и опшъни върху тях е чикагската борса.... тва е толкова сложно за балансиране,че още няма друга държава,която да е постигнала такъв напредък и в близките десетилетия НЯМА да има
                тези деривативи позволяват изключително евтин хедж и улесняват системата до такива нива,че банките са достигнали до препродаване на пари на фиксирана лихва на смешни грос марджини от малко повече от 1% ,от което бенефира цялата икономика на сащ.а фед в момента се намесват на този пазар,като изкупуват близки и шортат далечни,или тва е 0 сум гейм ,но скуизват фючър кърва за да го "флетън аут" . тва последното няма да го разбереш,ама има други,които ще го разберат.

що се отнася до тоя линк ,дето блогъра говори за голдмън ,пича е чел мои постинги в един друг форум,обаче е разбрал недоразбвал,вкарал обичайните "заподозрени" и е станало една каша.... аз за тези неща в инвестора не съм писал,ама другаде писал навремето и то много.... ама както виждам пак е мъдрост назаем,щото хората,хем не разбират за кво иде реч,ама виждат "съвпаденията" за които съм им казвал и накрая превръщат инфото в знание по "конспиративен" начин и намесват любимците им-я рокфелер ,я булднезнамсикви си,я ротшилд,я масоните,я темплиерите и т.н.
                та ако виждаш нещо "логично" в линка на тоя блогър,дето ми даваш,гарантирам ти,че 100% от написаното от него е плагиятстване на мои постинги и изключително НЕразбрани..... та нека ти кажа АЗ за кво иде реч,а не мои плагияти:
                НЯМА КОНСПИРАЦИЯ! има комплексни деривативи и евробанкерчета,които са учили сложни неща,но неразбрали си,откъдето евробанките се качнаха на една игра,която им еба майката повече ,дори и от предишната игра с сидиотата ,където уолстрийт ги ограби точно преди петилетка..... сега са в гъза в пъти повече,за това и не давт на гърция да фалира,а само евробанките "опрощават" дълг,за да не стане "кик ин" на тия деривативи,че както писах няма да има дойче банк,а ще има голдман сакс...няма да има сисаяти дженерал,а ще има джордж сорос банк ъф франс и т.н.
                няма конспирация,има свободен маркет,където единте са изключително тъпи за да се занимават със сложни деривативи ,дето бъфет ги наричаше оръжия за масово поразяване ТОЧНО ТОГАВА,когато кухите европейчета лапаха кукичките,ама дори и на него не му обърнаха внимание..... последствията са,че попандрео и гърция направиха за смях цяла европа и директно си я рекетират,а "големите" меркел и саркози само пикаят кръв ,ама плащат..... кулминацията бе "референдума на попандрео" ,дето след като взе парите,каза,че ще пита народа дали да ги вземе и меркел почна да се дави в пресата като оперирана от доктор менгеле
                попандрео много професионално обърна тия тайни за идиотчетата,наречени евробанкери , в политическа игра и най бедната евро членка продължава да прави на маймуни "големите" ..... защото точно голдмън и полсън стоят зад гърция и натискат гърчетата да се гаврат с германия и франция
                та няма никва конспирация,имаш тайна ,която един ден ще излезне наяве.....или и след 10 години гърчетата ще си живеят на гърба на франция и германия,че да не се казва дойче банк голдмън сакс
                дълга на гърция сам по себе си е нищо и не е никъв проблем за ЕС!ама деривативите по този дълг ще изсмучат такова количество,че драги няма да може да насмогне да печата евра ,че да изплати ТРИЛИОНИТЕ към щатските си "колеги" ....

и ти си се объркал сериозно - Банкстърите играят от един отбор - разделението не е между Европа и САЩ а между банкстърите и държавите ( хората)
                и КОНСПИРАЦИЯ ИМА - и тя тръгва точно от ФЕД!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                  Това ще си го копна с удоволствие, тъй като едва ли има по-точно определение
                  такъв политически строй може да съществува само ако има кво да се крадне... например русия .... бгетовицата няма как да просъществува дълго-или "строителите" на инептокрацията загиват,след като съсипят държавата,или самата държава загива...
                  граваните ще почнат да си варят очите,въпреки,че поговорката гласи,че не си ги били вадели..... тва е неизбежно,защото подръжката на такъв режим като бгетовския на база "пвевдодемокрация" е много по скъп икономически от един директен режим.... нужни са много пари за постоянното медийно оспиване,за поддръжка на репресивен апарат-трябва много полицейщина,която както видя е нож с две остръета,след като се опитаха за малтретират момичето и семейството му заради фейсбут АНТИбойкови изяви, колкото и да се контролира медийното пространство,новината проби и бат ти бойко сега се изявява като "защитник" на семейството,въпореки,че няма кой друг да поръча този терор..... в псеводемокрацията въпреки големите разходи по медийно затъмнение и репресивен апарат,те не винаги са успешни,защото трябва да се балансира с "не бяхме ние" ,докато в директен режим много по малко средства щяха да отидат за това семейство да отиде в белене........
                  следователно парите като свършат дружинката на ДС ще почне да се дели на по малки дружинки за власт,защото няма да има пари за крадене и поддържане на режима и неизбежно рано или късно системата ще колабира!
                  пробелма е в това,че докато този "строй" продължава , цивилизованите хора напускат държавата и ако се прескочи кулминационната точка,дори един ден да дойде свестно правителство и ДСтките да изгубят влияние,вече няма да има инелектуална част на общюеството,което да рестартира демократичния и икономически процес.....
                  в държава на цигани, пенсионери и мутри,дори и уорън бъфет да стане премиер,съмнявам се,че ще успее да върне процеса на разрастване на нацията.....

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                    И аз благодаря за определението...на системата , но в същото време мисля, че е просто, по-точното название на демокрацията, още от нейното създаване и определяне.
                    Различна е само степента на валидност в различните общества.

Не ви разбрах спора малко назад (посл. 2-3 стр.) за хеджирането на риска на кредита от страна на банката, предвид ливъриджа, с който работи и същността на темата, че днес банките в Бг превръщат длъжниците си в крепостни селяни със своеволни покачвания на лихва, небазирани на ясни пазарни показатели по вече сключени договори.

А приказките за световно правителство, световен ред или глобалното влияние на шепа банки...не са толкова лишени от логика, може би, само не знаем цялата картинка на пъзела
                    Членове на клуба Билдерберг поемат управлението в Европа
                    Банкерите си присвоиха Европа: победата на Goldman Sachs.
                    хеджирането не е за левъридж,а за фиксирана лихва. ако банката ти даде фиксиран заем за 30 години на 4% ,обаче след 5 години лихвите скочат на 6% ,тогава банката ще почне да губи! следователно американците са измислили перфектен модел,използвайки деривативи на щатски трежърис,а единственото място в света,където има индипендънт маркет мейкинг на фючъри и опшъни върху тях е чикагската борса.... тва е толкова сложно за балансиране,че още няма друга държава,която да е постигнала такъв напредък и в близките десетилетия НЯМА да има
                    тези деривативи позволяват изключително евтин хедж и улесняват системата до такива нива,че банките са достигнали до препродаване на пари на фиксирана лихва на смешни грос марджини от малко повече от 1% ,от което бенефира цялата икономика на сащ.а фед в момента се намесват на този пазар,като изкупуват близки и шортат далечни,или тва е 0 сум гейм ,но скуизват фючър кърва за да го "флетън аут" . тва последното няма да го разбереш,ама има други,които ще го разберат.

що се отнася до тоя линк ,дето блогъра говори за голдмън ,пича е чел мои постинги в един друг форум,обаче е разбрал недоразбвал,вкарал обичайните "заподозрени" и е станало една каша.... аз за тези неща в инвестора не съм писал,ама другаде писал навремето и то много.... ама както виждам пак е мъдрост назаем,щото хората,хем не разбират за кво иде реч,ама виждат "съвпаденията" за които съм им казвал и накрая превръщат инфото в знание по "конспиративен" начин и намесват любимците им-я рокфелер ,я булднезнамсикви си,я ротшилд,я масоните,я темплиерите и т.н.
                    та ако виждаш нещо "логично" в линка на тоя блогър,дето ми даваш,гарантирам ти,че 100% от написаното от него е плагиятстване на мои постинги и изключително НЕразбрани..... та нека ти кажа АЗ за кво иде реч,а не мои плагияти:
                    НЯМА КОНСПИРАЦИЯ! има комплексни деривативи и евробанкерчета,които са учили сложни неща,но неразбрали си,откъдето евробанките се качнаха на една игра,която им еба майката повече ,дори и от предишната игра с сидиотата ,където уолстрийт ги ограби точно преди петилетка..... сега са в гъза в пъти повече,за това и не давт на гърция да фалира,а само евробанките "опрощават" дълг,за да не стане "кик ин" на тия деривативи,че както писах няма да има дойче банк,а ще има голдман сакс...няма да има сисаяти дженерал,а ще има джордж сорос банк ъф франс и т.н.
                    няма конспирация,има свободен маркет,където единте са изключително тъпи за да се занимават със сложни деривативи ,дето бъфет ги наричаше оръжия за масово поразяване ТОЧНО ТОГАВА,когато кухите европейчета лапаха кукичките,ама дори и на него не му обърнаха внимание..... последствията са,че попандрео и гърция направиха за смях цяла европа и директно си я рекетират,а "големите" меркел и саркози само пикаят кръв ,ама плащат..... кулминацията бе "референдума на попандрео" ,дето след като взе парите,каза,че ще пита народа дали да ги вземе и меркел почна да се дави в пресата като оперирана от доктор менгеле
                    попандрео много професионално обърна тия тайни за идиотчетата,наречени евробанкери , в политическа игра и най бедната евро членка продължава да прави на маймуни "големите" ..... защото точно голдмън и полсън стоят зад гърция и натискат гърчетата да се гаврат с германия и франция
                    та няма никва конспирация,имаш тайна ,която един ден ще излезне наяве.....или и след 10 години гърчетата ще си живеят на гърба на франция и германия,че да не се казва дойче банк голдмън сакс
                    дълга на гърция сам по себе си е нищо и не е никъв проблем за ЕС!ама деривативите по този дълг ще изсмучат такова количество,че драги няма да може да насмогне да печата евра ,че да изплати ТРИЛИОНИТЕ към щатските си "колеги" ....

щ

Коментар

щях да те допълня, че един променлив % на лихва, включва както вдигане, така и сваляне...но май, втората операция е табу за банките по вече сключени договори
                      Дори за тези, които уж, предлагат промяна на база пазарни параметри
                      Не знам как стават тия неща...
                      Съни каквито инвеститорите такива и банките.Както за банките е табу свалянето на лихвите така и за инвеститорите са табу загубите.Те искат свят в който само се печели и те така до безкрай.Кога печелят не им трябва държавата и не трябва да плащат данъци.Виж кога губят държавата им трябва,Да им изкупува инвестициите когато са губещи или да им подпира цените.Загубите разбира се са за балъците.Тарикатите никога не губят.И настава едно реване едно виене срещу всички и всичко.Освен да се забавлявам с такива друго не виждам какво мога да направя.На БФБ никога няма да инвестирам щото не искам да имам нищо общо с черепи и темподобни тарикати.Живота ме е научил да не играя комар с хора които знаят моите карти а аз техните не.Най са ми забавни тези които си мислят че големите печалби на борсата се посригат с разум учене и труд.Някои не са чели Финансист Стоик и Титан на Теодор Драйзър.Големите играчи дирижират нещата и просто обират балъците смятащи се за тарикати.Когато в мои ръце е да регулирам лихвените проценти аз всъщност регулирам цените на акциите на стоките на всичко.Е как ще играете комар с мен бе юнаци.Единствения начин да ме преборите не е икономически а политически като ми отнемете възможноста да регулирам цените.Но с толкова пари дали не мога да купя всеки политик.А комунистическа революция е малко вероятна.Така че честито на печелившите

Коментар

щях да те допълня, че един променлив % на лихва, включва както вдигане, така и сваляне...но май, втората операция е табу за банките по вече сключени договори
                        пазарни параметри и играта на пазарна икономика я има само в главите на глупаците които ни докараха до състоявието в момента - АКО ДЪРЖАВАТА НЕ РЕГУЛИРА ЧАСТ от икономические процеси настава разсипията и хаосът на който сме свидетели в момнета !!!
                        Last edited by all_trader2; 25.01.2012, 18:12.

Коментар

СЪБИРА защото БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА ИЗМЕТ е корумпирана до мозъка на костите си и гласува само лобистки закони в полза на банките - Август 2010 - беше върха на сладоледа - в Закона за потрбителски кредит отново върнаха правото на банките да видгат едностранно лихвите - докато народът ги търпи ОПРАВИЯ В ТАЯ ДЪРЖАВА НЯМА ДА ИМА!!!

Коментар

Абсолютно съгласна с теб за ролята на т.н. Държава...ще е по-точно, ако се именува "МОнополия България на мутрите"
                            На едни търговски дружества, каквито са банките държавата е дала ранг, съответсващ на държава и общини в събиранията на вземания и ... години наред в деловодството на парламента събира прах Закона за фалит на физическите лица
                            СЪБИРА защото БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИЧЕСКА ИЗМЕТ е корумпирана до мозъка на костите си и гласува само лобистки закони в полза на банките - Август 2010 - беше върха на сладоледа - в Закона за потрбителски кредит отново върнаха правото на банките да видгат едностранно лихвите - докато народът ги търпи ОПРАВИЯ В ТАЯ ДЪРЖАВА НЯМА ДА ИМА!!!

Коментар

...
                              2.банките в България се държат като лихвари както е било преди 300 години защото в Булгаристан НЯМА ДЪРЖАВА която да им свие сърмите понеже ВСИЧКИ СА КОРУМПИРАНИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ - ОТ БНБ през МФ до тъпия Парлямент - следователно банките са оставени дерегулирани да си правят каквото поискат - резултатът го виждаш сама
                              ...
                              Абсолютно съгласна с теб за ролята на т.н. Държава...ще е по-точно, ако се именува "МОнополия България на мутрите"
                              На едни търговски дружества, каквито са банките държавата е дала ранг, съответсващ на държава и общини в събиранията на вземания и ... години наред в деловодството на парламента събира прах Закона за фалит на физическите лица

Коментар

И аз благодаря за определението...на системата , но в същото време мисля, че е просто, по-точното название на демокрацията, още от нейното създаване и определяне.
                                Различна е само степента на валидност в различните общества.

Не ви разбрах спора малко назад (посл. 2-3 стр.) за хеджирането на риска на кредита от страна на банката, предвид ливъриджа, с който работи и същността на темата, че днес банките в Бг превръщат длъжниците си в крепостни селяни със своеволни покачвания на лихва, небазирани на ясни пазарни показатели по вече сключени договори.

А приказките за световно правителство, световен ред или глобалното влияние на шепа банки...не са толкова лишени от логика, може би, само не знаем цялата картинка на пъзела
                                Членове на клуба Билдерберг поемат управлението в Европа
                                Банкерите си присвоиха Европа: победата на Goldman Sachs.
                                1.в България демокрация не е имало няма и да има - ИМА САМО ГРАБЕЖ И РАЗГРАБВАНЕ
                                2.банките в България се държат като лихвари както е било преди 300 години защото в Булгаристан НЯМА ДЪРЖАВА която да им свие сърмите понеже ВСИЧКИ СА КОРУМПИРАНИ ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ - ОТ БНБ през МФ до тъпия Парлямент - следователно банките са оставени дерегулирани да си правят каквото поискат - резултатът го виждаш сама
                                3. В момента се налага Новият Световен Ред - Световно правителство (Контролирано от най-едрите банкеркси фамилии)
                                , Една глобална централна банка и еветулно една валута или валути по региони - ЗА това толкоз лесно изхвърлиха Берлускони от властта след 17 години - БАНКСТЪРИТЕ ЗАВЗЕМАТ НЕ САМО ЕВРОПА А ЦЕЛИЯТ СВЯТ !!!
                                Last edited by all_trader2; 25.01.2012, 17:36.

Коментар

Working...
                                X