IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПИБ и кредитите ОЛП + надбавка

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от arokh
    Първоначално изпратено от Barky
    Първоначално изпратено от arokh
    Първоначално изпратено от Ballomed
    Първоначално изпратено от MilkaTodorova
    ..................................
    г-жо Тодорова,

Имам следното питане, вярно ли е това, че е гласувано на УС лихвата по кредитите да не може да падне под лихвата на която е подписан договора. В случая на моята приятелка ОЛП(около 4,6-4,8) + 6,8 надбавка или около 11% лихва. Защото за последно като погледнах ОЛП беше 1,7.
    Ако това е вярно мисля да информирам КФН, КЗП, БТВ, Нова както и сайта бг мама . Ще се получи ситуация подобна на миналогодишната. Септември 2009 ще бъде Май 2008
    arokh, нали това ТИ го каза???????? знаеш ли кво - ти спамиш това е ИнвестоР - аз съм инвеститор и миналата година акцииките ми паднаха през Май - не искам и сега да ми паднат заради твойте 50 лева! Дошъл си на грешното място, човек не виждаш ли, вече и БГ мама няма да те пуснат да поплачеш. ВСИЧКИ банки вдигат лихвите по стари кредити - така, че като си платиш към ПИБ - аре прав ти път - но ако си мислиш, че ще вземещ по евтин кредит - мноооооооого си се объркал.
    Ами ще ти паднат акциите ама не заради моите 50лв ами заради безумното поведение на ПИБ АД.

А за по-евтини кредити не се притеснявай. В момента наблягам на депозитите.
    арокх – ми като наблягаш на депозитите земи да си плащал лихвата по кредита с тая от депозита, бе пич! Той и Милен ти Велчев в едно интервю пред един голям вестник такъв съвет беше дал на хората – и себе си за пример даже даваше човека.

Коментар

• Първоначално изпратено от Barky
      г-жо Тодорова,

Имам следното питане, вярно ли е това, че е гласувано на УС лихвата по кредитите да не може да падне под лихвата на която е подписан договора. В случая на моята приятелка ОЛП(около 4,6-4,8) + 6,8 надбавка или около 11% лихва. Защото за последно като погледнах ОЛП беше 1,7.
      Ако това е вярно мисля да информирам КФН, КЗП, БТВ, Нова както и сайта бг мама . Ще се получи ситуация подобна на миналогодишната. Септември 2009 ще бъде Май 2008
      arokh, нали това ТИ го каза???????? знаеш ли кво - ти спамиш това е ИнвестоР - аз съм инвеститор и миналата година акцииките ми паднаха през Май - не искам и сега да ми паднат заради твойте 50 лева! Дошъл си на грешното място, човек не виждаш ли, вече и БГ мама няма да те пуснат да поплачеш. ВСИЧКИ банки вдигат лихвите по стари кредити - така, че като си платиш към ПИБ - аре прав ти път - но ако си мислиш, че ще вземещ по евтин кредит - мноооооооого си се объркал.
      Ами ще ти паднат акциите ама не заради моите 50лв ами заради безумното поведение на ПИБ АД.

А за по-евтини кредити не се притеснявай. В момента наблягам на депозитите.

Коментар

Вижте сега. Не че е ваша работа обаче на мен вноската по кредита ми представлява 9% от чистия доход и не ми е никакъв проблем да я плащам. Лихвата ми е 30лв на месец в момента. Ако мина на БЛП ще ми стане 50лв. Боли ме оная работа. Само че много ме дразни отношението на ПИБ АД към мен като клиент. Клиент съм им от 7 години. Когато съм имал кредит винаги съм си погасявал вноските навреме. Досега бях много доволен от и винаги съм ги хвалел на приятели. Голяма грешка. Сега започнаха с тези курвенски номера и сами си отрязаха клона. Към края на другата седмица ще говоря за ПИБ АД в минало време.

Само не мога да разбера тези, които нямат пряко отношение към конкретния казус защо се палят толкова и спамят с глупости.
        Не е спам, бе пич. Жена ми имаше 2 кредита към друга банка – единия го изплати, а другия използва предложението за преподписване и го разсрочи даже малко във времето. Има някакво оскъпяване, но когато тегли заемите си беше направила така сметката, че да има доста голяма резерва, за да може да ги обслужва в перспектива.

Освен тва както го представяте тука излиза, че всички банки при всички положения те шибат – екскюз май френч – дет се вика. Което обаче не е точно така – защото реално тея кинти дето си ги взел от банката, за да си купиш апартаментчето в Манастирските ливади е един вид стока, която ти си купил. Парите е продуктът с който банката борави – тея пари не са твои, те са примерно мои – защото аз там съм си оставил депозита. И както тука вече фермани се изписаха: колкото е по-скъп ресурса за банката, толкова по-скъп става и за клиента.

Коментар

• Първоначално изпратено от Barky
          г-жо Тодорова,

arokh, колко ти е лихвата в момента? що не се похвалиш с ниската лихва?

Коментар

г-жо Тодорова,

Коментар

• Стига бе! Колко трябваше да се изпише, че банките не могат да си правят каквото си искат и да си измислят с кого как и кога да се държат. Нали имат контролни органи. Колко пъти трябва да се говори по темата, колко да се изпише?

Малко вече става абсурдна ситуацията, едни плюят за спорта, други се опитват да обясняват. Аз вече не знам да се смея ли, да рева ли.

Имаше наскоро гледах един сайт за споделяне на мъките – малко тип лична драма – ходете там се вихрите бе хора, що тука трябва?

Коментар

• Първоначално изпратено от Gogogo
                цитат "Скрити зад анонимността на никовете си тук се отваряте, ама топки нямате!!!!"
                така е! абсолютно съм съгласен, всички се отварят адски много - ама на теория и на голи думи. като казах голи думи - дайте тука да я поканим за модераторка каката от едноименния блог, тя поне като е по бельо барем ви дойде куражър.
                и много им се чудя на хората от банката как все още не са излезнали да им затапят устите на тея герои с коментарите срещу нея - като всъщност разкажат на хората тея дето все много знаят какви красоти са надробили
                Ами каня я модераторката да обясни тук какво е виждането на ПИБ АД относно догорите за кредити ОЛП + фиксирана надбавка.

Коментар

• Абе Кубрате, брате, щом така мислиш: "Естествено, че банката може да се прецаква. Да не е някакво свещено говедо, което да твори постоянно глупости, а ние да и гарантираме висока рентабилност? Smile" и аз тебе мога да те ****м колкото си искам! И тогава и която и да е институция може. Какви са тия кретенизми, които се вихрят тук.

Извинявам се за цинизма, обаче вече това се нетрае. То бива прост народ, бива ама чак пък толкова. Тва е положението, криза е, кофти е, ама се стягаш в кръста и даваш напред.

Коментар

• Вижте сега. Не че е ваша работа обаче на мен вноската по кредита ми представлява 9% от чистия доход и не ми е никакъв проблем да я плащам. Лихвата ми е 30лв на месец в момента. Ако мина на БЛП ще ми стане 50лв. Боли ме оная работа. Само че много ме дразни отношението на ПИБ АД към мен като клиент. Клиент съм им от 7 години. Когато съм имал кредит винаги съм си погасявал вноските навреме. Досега бях много доволен от и винаги съм ги хвалел на приятели. Голяма грешка. Сега започнаха с тези курвенски номера и сами си отрязаха клона. Към края на другата седмица ще говоря за ПИБ АД в минало време.

Само не мога да разбера тези, които нямат пряко отношение към конкретния казус защо се палят толкова и спамят с глупости.

Коментар

• цитат "Скрити зад анонимността на никовете си тук се отваряте, ама топки нямате!!!!"
                      така е! абсолютно съм съгласен, всички се отварят адски много - ама на теория и на голи думи. като казах голи думи - дайте тука да я поканим за модераторка каката от едноименния блог, тя поне като е по бельо барем ви дойде куражър.
                      и много им се чудя на хората от банката как все още не са излезнали да им затапят устите на тея герои с коментарите срещу нея - като всъщност разкажат на хората тея дето все много знаят какви красоти са надробили

Коментар

• Първоначално изпратено от fant0mas
                        г-жо Тодорова,

ееееее, казали си го най накрая!!!! точно това се цели с тези писаници. само, че помниш ли приказката за лъжливото овчарче????????
                        не помни, нека ПК да дойде да каже какво са му казали в ДАНС след всичката помия която изсипа по форумите и неговия сайт!

Коментар

г-жо Тодорова,

ееееее, казали си го най накрая!!!! точно това се цели с тези писаници. само, че помниш ли приказката за лъжливото овчарче????????

Коментар

г-жо Тодорова,

Кое да е вярно, бе - нали видя тоя дето плю плю тук, пък и в други теми е плюл по ПИБ, че се е осрал до козирката! Как не проумявате, че никоя банка не върши нищо незаконно - банковата система е най-уредения сектор - следи ги БНБ, КФН, КЗК, КЗП.
                            Прост народ, брей, прост. Ако си толкова изряден в нещо - ходи се оплачи в самата банка или на арменския поп - кво пишеш тук в тоя форум.
                            Аз ако съм на г-жа Тодорова ще му извадя и кирливите ризи на оня поплювко.
                            Скрити зад анонимността на никовете си тук се отваряте, ама топки нямате!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed
                              Първоначално изпратено от qwas
                              Първоначално изпратено от fant0mas
                              Вярно, може и да има договори, но когато са подписвани условията са били други, а сега лихвите по депозитите са 9%, как кредитите да са 8%?
                              Фантомас, в момента в ПИБ + Пощенска имаме повече пари в депозити, от колкото е размера на кредита на приятелката ми. След като банката е подписала договор на едни условия то трябва да ги спазва. По същата логика, може утре ако депозитите станат 3% аз да отида и да кажа, взех решение че повече от 4% лихва няма да Ви плащам, защото условията са други.
                              Съжалявам, но не мога да се сдържа.
                              Значи, става дума за кредит и депозити на същата или по-голяма сума. Разбираемо, гарантираш си ликвидност.
                              Но може да има и други подбуди, като да е*** банката на сухо, нали? Видиш ли, аз имам кредит например от преди 3-4г. на 6-7% лихва, а сега що да не го нат****** на банката и да й дам депозит на 9%, тя банката трябва да ми дава печалба от 3%
                              Това ли е целта на занятието с разправиите?
                              Естествено, след като ми дават депозит с по висока лихва от колкото е кредита по договор и СЛЕД КАТО ИМА НАКАЗАТЕЛНА ЛИХВА ЗА ПРЕДСРОЧНО ПОГАСЯВАНЕ, защо не? Защо след като имат проблем със събираемостта има наказателни лихви ако искаш да им оставиш повече пари?
                              Проблемът не е в наказателната лихва за предсрочно погасяване, тя е нещо нормално у нас защото банката е ангажирала ресурс за кредита ти. Дори като се замисля, това с депозит и кредит едновременно, не би следвало да се разрешава по-ниска лихва по кредита от тази по депозита, защото иначе банката би следвало да погаси автоматично кредита ти с парите от депозита, нали?

Коментар

• Първоначално изпратено от qwas
                                Първоначално изпратено от fant0mas
                                Вярно, може и да има договори, но когато са подписвани условията са били други, а сега лихвите по депозитите са 9%, как кредитите да са 8%?
                                Фантомас, в момента в ПИБ + Пощенска имаме повече пари в депозити, от колкото е размера на кредита на приятелката ми. След като банката е подписала договор на едни условия то трябва да ги спазва. По същата логика, може утре ако депозитите станат 3% аз да отида и да кажа, взех решение че повече от 4% лихва няма да Ви плащам, защото условията са други.
                                Съжалявам, но не мога да се сдържа.
                                Значи, става дума за кредит и депозити на същата или по-голяма сума. Разбираемо, гарантираш си ликвидност.
                                Но може да има и други подбуди, като да е*** банката на сухо, нали? Видиш ли, аз имам кредит например от преди 3-4г. на 6-7% лихва, а сега що да не го нат****** на банката и да й дам депозит на 9%, тя банката трябва да ми дава печалба от 3%
                                Това ли е целта на занятието с разправиите?
                                Целта на занятието е да разберем дали за ПИБ АД Договорите за кредити представляват Договори, които и двете страни трябва да спазват или ... използвани дамски превръзки.

Коментар

Working...
                                X