IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ПИБ и кредитите ОЛП + надбавка

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kreditopoluchatel
    Първоначално изпратено от rover
    "Базов лихвен процент" е променлив лихвен индекс,определян от Банката за различни валути на база съотношението между планираната стойност на пасива на Банката и пазарните лихвени индекси за съответната валута, прилаган при определяне размера на лихвата по кредити, предоставяни от Банката в национална и чуждестранна валута. Коментирайте.

Та този БЛП трябва да замени ОЛП в договорите. Плюс договорената надбавка.
    Или от под 4% лихвата става над 8,5%.Има и други начини за принуда, освен горенаписания. Например преоценка на имота, или натиск, ако си банков служител... Не става дума само за това, че не могат да ви накарат. Достатъчно е, че ви тормозят.
    Още преди два дни ви ги написах тези неща. И още нещо - банкерчетата да не се опитват да плашат, няма да стреснат никого. Да не се изживяват като КДС на тема "секретност".
    Е да , но какво може да направим- казаха ми че дори да не се съглася, те ще си променят лихвата. Освен да ги съдя, да подам жалба и тн. друго не мога да направя. Но като ги знам българските съдилища, сигурно 2-3 години ще отнеме
    Хайде бе! Не могат да ти променят лихвата ако си изряден платец по кредитите си. Така, че плащай се и си натискай парцалите. Та колко каза , че ти е лихвата в момента? Ипотечен ли е или потребителски?
    Тука няколко човека вече те питаха колко ти е лихвата - ама не казваш...

Коментар

• Първоначално изпратено от rover
      "Базов лихвен процент" е променлив лихвен индекс,определян от Банката за различни валути на база съотношението между планираната стойност на пасива на Банката и пазарните лихвени индекси за съответната валута, прилаган при определяне размера на лихвата по кредити, предоставяни от Банката в национална и чуждестранна валута. Коментирайте.

Или от под 4% лихвата става над 8,5%.Има и други начини за принуда, освен горенаписания. Например преоценка на имота, или натиск, ако си банков служител... Не става дума само за това, че не могат да ви накарат. Достатъчно е, че ви тормозят.
      Още преди два дни ви ги написах тези неща. И още нещо - банкерчетата да не се опитват да плашат, няма да стреснат никого. Да не се изживяват като КДС на тема "секретност".
      Е да , но какво може да направим- казаха ми че дори да не се съглася, те ще си променят лихвата. Освен да ги съдя, да подам жалба и тн. друго не мога да направя. Но като ги знам българските съдилища, сигурно 2-3 години ще отнеме

Коментар

• "Базов лихвен процент" е променлив лихвен индекс,определян от Банката за различни валути на база съотношението между планираната стойност на пасива на Банката и пазарните лихвени индекси за съответната валута, прилаган при определяне размера на лихвата по кредити, предоставяни от Банката в национална и чуждестранна валута. Коментирайте.

Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• http://www.moitepari.bg/Spravochnik/...a6a480dbcf64f/

Прочети това, от началото до края, може да ти помогне.

Коментар

• Първоначално изпратено от Noize
            Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове
            Първоначално изпратено от CrazyHorse
            иди.... и им се изплюй в лицето...и това ако е банка....
            Друго си е Булбанк, нале? Вместо да те тормозят с обаждания по телефона просто пускат прес рилийз че от от следващия месец лихвите се вдигат
            И аз понякога се чудя как Булбанката въобще има още клиенти...
            Булбанк вдигнаха лихвите на всички стари и нови кредити с 4% от декември 2008.
            Т.е. вкараха още една променлива ПРЕМИЯ в образуването на ГЛП, която в момента е 4. Много хора изпищяха, в това число и аз. И според мен това е само началото, очаквам тази ПРЕМИЯ да се уделичи до 8-10, за да може всички кредити в евро, които са изтеглени по времето когато еурибора беше 5, а надбавката беше между 2.5%-3.0% да станат над 11-12%. Времето ще покаже дали съм бил прав. Освен това булбанк вдихнаха месечните такси за обслужване на разплащателните сметки в лв. на 2лв, а в евро на 2евро.
            Всичкио това и още няколко други фактора накара много от моите колеги да преместят сметките си именно в ПИБ, където таксите са значително по ниски, т.е. 0.30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Noize
              Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове
              Друго си е Булбанк, нале? Вместо да те тормозят с обаждания по телефона просто пускат прес рилийз че от от следващия месец лихвите се вдигат
              Булбанк вдигнаха лихвите на всички стари и нови кредити с 4% от декември 2008.
              Т.е. вкараха още една променлива ПРЕМИЯ в образуването на ГЛП, която в момента е 4. Много хора изпищяха, в това число и аз. И според мен това е само началото, очаквам тази ПРЕМИЯ да се уделичи до 8-10, за да може всички кредити в евро, които са изтеглени по времето когато еурибора беше 5, а надбавката беше между 2.5%-3.0% да станат над 11-12%. Времето ще покаже дали съм бил прав. Освен това булбанк вдихнаха месечните такси за обслужване на разплащателните сметки в лв. на 2лв, а в евро на 2евро.
              Всичкио това и още няколко други фактора накара много от моите колеги да преместят сметките си именно в ПИБ, където таксите са значително по ниски, т.е. 0.30.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове
                Да, бе верно. Ето го:
                http://www.unicreditbulbank.bg/bg/Me...News/2009/1437.
                Е не вярвах, че това е истина, ама факт

Уведомление за промяна по лихвени проценти на кредити

У В Е Д О М Л Е Н И Е

„УниКредит Булбанк” АД уведомява своите кредитополучатели – физически лица, относно следното:

С Решение на Управителния съвет на „УниКредит Булбанк” АД (с предишно наименование Булбанк АД) и в съответствие с установеното в сключените договори за кредит и прилаганите към тях условия по кредити, считано от 09.03.2009 г. е увеличен с 1 (един) процентен пункт действащият по тези кредити лихвен процент.

Промяната обхваща всички кредити в евро и швейцарски франкове, предоставени от прекратените без ликвидация, поради вливането си в „УниКредит Булбанк”АД, съответно „Ейч Ви Би Банк Биохим“ АД, и ТБ „Хеброс” АД, и кредитите в евро, предоставени от „УниКредит Булбанк” АД (с предишно наименование Булбанк АД).

Умоляваме кредитополучателите да осигуряват достатъчно средства по разплащателната си сметка за покриване на плащанията по кредита, с цел неизпадане в просрочие, а онези от тях, чийто кредит се издължава чрез паричен превод от страна на работодателя – да го информират за новия размер на месечната вноска по кредита.

По отношение на кредитите, предоставени от прекратените без ликвидация, поради вливането си в „УниКредит Булбанк”, съответно „Ейч Ви Би Банк Биохим“ АД, и ТБ „Хеброс” АД и изплащани с равни месечни (анюитетни) вноски, новият размер на вноската се преизчислява, съгласно Общите бизнес условия, веднъж годишно през м.януари.

При възникнали въпроси и необходимост от допълнителна информация, моля, обърнете се към обслужващия Ви специалист в банковия филиал.

Коментар

• Първоначално изпратено от Инертен
                  Колегата PKBG,
                  ти си отявлен антиПИБ писач - знаем те ний. Ама що не кажеш и по другите банки как е.
                  Аз имам кредит от Райфа - от миналата година 5 пъти ми вдигнаха лихвата. БЕЗ да ме питат, БЕЗ да ме подканят да си я предоговоря, БЕЗ да се интересуват какво е мноето мнение.
                  И не само - жена ми е клиент на Алфа банк - и там така. И те ли имат грешка в растежа?
                  В офиса нали си коментираме с колегите - всеки с кредит от различна банка - на ВСИЧКИ им вдигнаха лихвите.
                  Така като чета тук - само ПИБа те канат да предоговориш, ако ТИ ЖЕЛАЕШ. Аз ако можа ще ида да се рефинансирам при тях.
                  Ей, аман !
                  Когато в договора ти е записано, че лихвеният процент се определя примерно от СБР + надбавка, тогава при всяка промяна на СБР ти се променя и лихвата! Ако не си внимавал като подписваш, може в договора да пише, че и надбавката може да се променя по усмотрение на банката! В тоя случай напълно законно ти вдигат лихвата, защото и СБР, и надбавката могат да се променят по решение на самата банка!
                  В случая на човека с ПИБ обаче лихвата е договорена като ОЛП + ФИКСИРАНА надбавка. Банката няма възможност за едностранни промени, защото не може да променя ОЛП, а надбавката също е твърда. И затова натиска ипотекарите да преподписват - за да може да им забие СБР като основа за начисляване на лихвата и вече да си ги стриже на воля с едностранно повишение на лихвите.
                  Чудя се, като не разбирате такива елементарни неща, как изобщо сте тръгнали да теглите кредити?

Коментар

Коментар

• Първоначално изпратено от Иноватор
                      Първоначално изпратено от yerdna
                      Адвокатът е за сплашване най-вече :-) - да видят, че човекът смята да си отстоява правата и е взел мерки и не го е страх да стигне и до съд, ако се наложи.
                      Е кого ще плашиш, бре, гаргиге ли - те в банката щото нямат адвокати ли? Бахти малоумието!
                      В България хората имат страх от големите институции - банки, министерства, държавни агенции и прочие - и ги е страх да си търсят правата. В 90% от случаите една такава покана за преподписване при нови условия хваща дикиш. Когато им покажеш, че си твърдо решен да си отстояваш правата, ако се наложи - дори и пред съда, ще спрат да те тормозят.
                      Казвам го от личен опит - бил съм в сходна ситуация, когато изплатих заем към университета и после се опитаха да ме доят за още пари. Изпратих им писмо от адвоката си, те отвърнаха, че щом не искам да подписвам нов договор за префинансиране, да чакам в най-скоро време призовка и... чакам я вече повече от 2 години ;-)

Коментар

• Колегата PKBG,
                        ти си отявлен антиПИБ писач - знаем те ний. Ама що не кажеш и по другите банки как е.
                        Аз имам кредит от Райфа - от миналата година 5 пъти ми вдигнаха лихвата. БЕЗ да ме питат, БЕЗ да ме подканят да си я предоговоря, БЕЗ да се интересуват какво е мноето мнение.
                        И не само - жена ми е клиент на Алфа банк - и там така. И те ли имат грешка в растежа?
                        В офиса нали си коментираме с колегите - всеки с кредит от различна банка - на ВСИЧКИ им вдигнаха лихвите.
                        Така като чета тук - само ПИБа те канат да предоговориш, ако ТИ ЖЕЛАЕШ. Аз ако можа ще ида да се рефинансирам при тях.

Коментар

ам тъй дйе....или пък ак олихвите падат трябва да си пускаш молба да ти индексират кредита надолу....ако е нагоре....всичко е автоматик

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                            Адвокатът е за сплашване най-вече :-) - да видят, че човекът смята да си отстоява правата и е взел мерки и не го е страх да стигне и до съд, ако се наложи.
                            Е кого ще плашиш, бре, гаргиге ли - те в банката щото нямат адвокати ли? Бахти малоумието!

Коментар

• Re: ПИБ ЗАЕМИ

Първоначално изпратено от alexander78
                              Здравейте,
                              и аз имам заем в ПИБ и ме караха да преподписвам 2008 в края, а аз не исках и за сега няма грижи освен проблема че не намаляват вноските и търся хора в подобно положение да заведем колективен иск.
                              Иска им се - Левон нали ви каза - загризете си беемветата сега. Га искахте кредитите не ревахте, ся като трябва да ги плащате ревете.

Коментар

• Абе що говорите глупости - колективен иск, бла бла.
                                Първо това е банка, не е женския пазар - предлагат ти промяна. Те ако се съгласиш, подписваш договор. Ако не - никой не те принуждава насила.
                                Второ - скоро четох някаква асоциация или нещо такова - подканя да не си плащаме кредитите и такива малоумници като вас й се връзват. Това е толкова тъпо, че повече не може.
                                Трето - престанете с тая зле маскирана анти-банките дейност. Прясно регистрирани юзърчета, опитващи седа влияят в тоя форим. Ми не става. Не ви минава номера.

Коментар

Working...
                                X