IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Три години затвор за непогасяване на стоков кредит за 769 лв

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Оран Гутан
    Първоначално изпратено от Ballomed
    Ако бяха написали "Рецидивист получи три години, след като за пореден път беше заловен от полицията за измама с фалшиви документи", тогава щеше да се възмущаваш как толкова малко са му дали и защо вече не е в затвора още след пърото престъпление.
    +1
    Пропуснал си само да добавиш: "... и Асен от Америка щеше да обяснява как това го има само в Булгаристан, а в Америка на такъв да са му дали 10 г. още при първата му измама и веднага да се махаме от тая страна, където такива печени мошеници съда ги глези с леки присъди!"
    Много е забавно, как нищо и никаква "новина", благодарение на едно заглавие се превърна в НОВИНА.
    абе пич,в сащ 100% от хората ,когато подават документи за кредит карта надуват доходите си и "лъжат"........в момента има стотици хиляди американци,които са спрели да плащат и обявяват фалити.
    и говориме не за 700 лева ,а за суми от рода на 50 000-100 000$.........
    и няма човек,който да е осъден за това,че е попълвал документи,че прави 80 000$ на година,а всъщност прави само 40 000$........
    в бгетовицата за 700лева и казало момчето,че работи и....3 години затвор???
    ти като изкарваш шофьорска книжка,да не би да не минаваш изпит?
    ако кажеш на изпитващия,пусни ме,аз знам листовките,ще те пуснат ли?
    ами не-пишеш квото знаеш и после ИЗПИТВАЩИЯ ТИ ПРОВЕРЯВА ТЕСТА!!!!!!!!
    кво е правил човека,проверяващ документите за кандидатстване за заема,а???????
    дори и да приемеме,че това,че е казал,че работи,се води за измама,това трябва да е гражданско дело,а не криминално-може да бъде наказан парично.....какъв затвор?????????да не е ограбил банката с пистолет?
    тва е кьопава държава,където не само контролните органи и правната система не знаят въобще елементарни правни норми,ами дори и хората подкрепят този абсурд........
    искаш ли да ти дам равностоен пример?
    се едно да си изкарал унсс със шестица,отиваш на работа и не можеш да сметнеш една сложна лихва и работодателя те осъжда,че ти е платил 700 лева месечна заплата,но ти си излъгал,че разбираш материята,защото преподавателя,писал ти шестица е блеел в небето и НЕзабелязал,че за нищо не ставаш.......
    правно това е абсолютно равностойно на това,случило се с момчето.
    и в двата случая имаш документа измама,и в двата случая имаш нечестно присвояване на 700 лева......макар и на пръв поглед да изглежда различно за теб,всъщност е едно и също.

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
      Първоначално изпратено от hah
      Бате Ейсън, не магазините дават кредити, а разни на които им викате субпрайм лендъри в Америка, Хаусхолд, ала-бала. И ако не знаеш, в БГ няма банкрупси за физически лица, така че лендъра в крайна сметка си взима своето от заплатката на неизрядния платец. Освен ако не е безработен или с фалшиви документи. В случая този явно е доста тъп и са го хванали.
      тва с гордост ли го констатираш?
      знаеш ли защо в цивилизацията има физически банкрут,а в бгетовицата няма?да те светна ли?
      ами защото нивото на правната образУвателна система в бг е на нивото на финансовата образУвателна система в бг........правистите в бг разбират от право толкова,колкото и икономистите от икономика......
      да кажеш,че живееш в държава ,където намяш физически банкрут не е гордост ,а е за срам!!!!!!защото се подчиняваш на финансови закони от феодализма,които в цживилизацията вече са от 200 години забранени..........
      и като нищо в бгетовицата могат да те направят роб.прочети малко история как са заробвали крепостните селяни във феодализма и ще откриеш прилика с бг нивото на правна система.
      всеки в бг,който няма финансова култура,може да бъде превърнат в роб!тва правилно ли е?
      значи,аз мога да дам 500 лева за регистрация на фирма и да се превърна от физическо ,в юридическо лице и да се предпазя от заробване,но някой човечек,който не е в час,да бъде заробен за цял живот,защото не е знаел,че бг правно корпоративната система е на ниво феодализъм и за тва,че не е дал 500 лева,за да се превърне от физическо ,в юридическо лице,ще му коства свободата на живота?
      живеете в пиклива държава,управлявана от аборигени....
      значи ковашки може да излезне чист,ако спре да плаща 100 милиона дългове,които е натрупал,но някое младо семейство,което е било излъгано от банката за кредит на ужким "фиксирана" лихва,да се превърне в крепостни селяни и да плаща до живот?????????
      да ви пикая на законите-всичко ще рухне в тая държава и изведнъж,защото с такива закони е невъзможно да има прагрес и кредитното проникване ще се превърне в хаос и всички ще патят от това......
      а да видиме,как половин българия ще я запрепостите???????
      не става така-банките ще бъдат виновниците и ще поемат удара в крайна сметка,ВЕРВАЙ МИ...........
      Леле, бат' Ейсън в злобата си към Бг пак е стигнал до крайности.
      1. Я да питам големия разбирач - колко трябваше да е златото, оценено в хартии от Алабама - кой позна: големият разбирач Ейсън или простото селянче Грую, който ей така между другото е завършил само 2 мизерни вуз-а в Бг-товицата и няма MBA, CFA и прочие велики тапии за бърсане на гъзове? Кажи си ейсъне, това ще понакърни малко образът на божество сред феновете ти, но едва ли ще свали безочливото ти самочувствие.
      2. Ейсъне, я кажи, ако сащианците не бяха излъгали света в Бретън УУдс и сега световните спестявания не бяха в долари, с този институт на физическия банкрут и с това бясно печатане на долари, дали нямаше да гоните инфлацията в Зимбабве от миналата година. То от Зимбабве до Кения е доста близо, та може Хюсеин Бараката да е почерпил челен опит.
      3. Да ми говори човек от уса за закрепостяване и да ми лицемерничи с него е като дявол да чете Евангелие - ми по-закрепостени от сащианците няма. Както се казва в един руски лаф (нали жена ти е рускиня, ще ме разбереш, надявам се) - При криза можем да избягаме през Шереметиево (това е летището в Москва), но американците могат да избягат само през Кейп Канаверал (това е стартовата площадка за совалките на НАСА). То помисли върху лафа и пак говори - може да се допиташ до жена си, ако искаш.
      4. Ще ти цитирам една римска поговорка, естествено не в оригинал, ъй като съм убеден, че не знаеш латински - Непознаването на закона, не оправдава никого. Почети кой са древните римляни, попрочети яие право се използва все още и днес и почти напълно и пак плямпай. Идиотите, затова са идоти, за да бъдат мачкани и газени - навсякъде е така и така ще си остане.
      И накрая към Елица - моме, кофти ми е за теб, но ти къде бля миналата година, когато взе кредита? Някой би ли те през ръцете, пистолет ли бе опрял в главата ти, че да го вземеш? Или и ти реши, че може у софето, зер вече няма да си селянка, няма да копаш и да плевиш, само ше шиткаш имотчета на новите тълпи селяни и ще си рахат, нищо че дори не знаеш къде е този имот или не си прочела поне ЗЗД. Ами може и да може така, но не за всички, а само за най-кадърните другите на село, щото не могат да мислят достатъчно и са се надценили жестоко. Сега ще се върнете насрани, след като тръгнахте аслани, но ако го погледнеш откъм добрата страна - поне ще има има български зеленчуци на пазара, а и селата (казвам го без грам злоба - българският селянин е най-чистото нещо в тази държава) ще се оправят, че сега там има само цигани, турци и пенсионери...
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed
        Ако бяха написали "Рецидивист получи три години, след като за пореден път беше заловен от полицията за измама с фалшиви документи", тогава щеше да се възмущаваш как толкова малко са му дали и защо вече не е в затвора още след пърото престъпление.
        +1
        Пропуснал си само да добавиш: "... и Асен от Америка щеше да обяснява как това го има само в Булгаристан, а в Америка на такъв да са му дали 10 г. още при първата му измама и веднага да се махаме от тая страна, където такива печени мошеници съда ги глези с леки присъди!"
        Много е забавно, как нищо и никаква "новина", благодарение на едно заглавие се превърна в НОВИНА.

Коментар

• Ballomed

какво искаш от хора, които четат само заглавията и грам не отразяват съдържанието?

Коментар

• Първоначално изпратено от elica ivanova
            Първоначално изпратено от polki
            елица, какво правиш ?

или по-точно искаш да направиш ???
            Не бъдете толкова жестоки,хора.Днес когато чух новината направо ми настръхна косата.Аз в момента се пека на същия огън,но не знаех,че мога и в затвора да отида .Работех в една строителна фирма,но от ноември не са ни плащали заплатите,от ноември и аз не съм внасяла вноските по кредита си.Естествено напуснах тази фирма и от 2 месеца си търся работа ,но неуспешно,на всичкото отгоре съм с дете първа група инвалид и самотна майка.Как да плащам вноски по кредит,като нямам с какво да храня детето си,Престъпник ли съм,заслужавам ли затвор?Какво престъпление съм направила,оставяйки ме без заплата и без работа.
            Елица, ти кредитите си с фалшиви документи ли си ги теглила, имаш ли условна присъда за измама? Това че медиите така са поднесли новината е точно защото търсят този ефект. Ако бяха написали "Рецидивист получи три години, след като за пореден път беше заловен от полицията за измама с фалшиви документи", тогава щеше да се възмущаваш как толкова малко са му дали и защо вече не е в затвора още след пърото престъпление.

Коментар

• браво бе ,то този номер бе на мода преди години когато тръгна лизинга На много ниска цена от порядъка на 5-6 пъти /в мои случаи/можеше да се "обзаведеш " с всичко стига да не се притесняваш че не се води на твоето име.
              Мургавите ни братя така си докарваха прилични надници .
              "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• Първоначално изпратено от polki
                елица, какво правиш ?

Не бъдете толкова жестоки,хора.Днес когато чух новината направо ми настръхна косата.Аз в момента се пека на същия огън,но не знаех,че мога и в затвора да отида .Работех в една строителна фирма,но от ноември не са ни плащали заплатите,от ноември и аз не съм внасяла вноските по кредита си.Естествено напуснах тази фирма и от 2 месеца си търся работа ,но неуспешно,на всичкото отгоре съм с дете първа група инвалид и самотна майка.Как да плащам вноски по кредит,като нямам с какво да храня детето си,Престъпник ли съм,заслужавам ли затвор?Какво престъпление съм направила,оставяйки ме без заплата и без работа.

Коментар

• елица, какво правиш ?

fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov
                    Комунистче - бегай да четеш Европейската Конвенция за правата на човека бе келеш.

Никой не може да бъде наказван за неплатежоспособност ! , според тая конвенция, която е задължителна за БГ (колкото и да не ти се иска) . Според същата тая конвенция, всеки има право и на съдебна защита, а не измислени шапкари да праската 50 лв глоби по ЗДП и да не можеш да се защитиш. Това го направи твоя идол - запалката.

Цитирания случай, обаче е друг - човека е осъден за ИЗМАМА , не за неплатежоспособност . Това са две доста различни неща.

Асен ти обяснява, че по белия свят за неплащане на дълг НЯМА НАКАЗАНИЯ . Влезе ли ти в буковата глава ?

Докато тук в НК има специален член, споредкойто ако не платиш - те вкарват в затвора.

Първоначално изпратено от be_google
                    асен123451,
                    значи твърдиш, че у щатите като влеза у магазина мога да си взема стока за $ 200-300 и грухтящия дебелак на щанда ще ми каже приятна вечер и няма да ми напълни задника с олово....

баси!
                    ти надмина по лъготене и ламята и поменъ и сульо и пульо - ей пич ще ти кажа нещо, понеже вероятно си честен човек и не крадеш, но щатите са една от малкото страни, дето ще те напълнят с олово за едно кибритче или за едни бонбонки тик-так....

не ти върви да заемаш социална позиция и не ти се удава - бъди алчен капиталист...
                    и не играй други роли - не се получава!
                    говорим за осъждан закоравял, ДЪРТ РЕЦИДИВИСТ, който отдавна трябваше да търка нара!

Първоначално изпратено от acen1975
                    Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове
                    Aсене, не мога да разбера как уж интелигентен човек, който прави много добри анализи когато става въпрос за петрол, ойро/долар, злато и т.н., може да пише такива безумни дивотии само щото е спомената България.

Пича е измамник. Осъждан. Направил е всичко това умишлено, не без да иска, не по погрешка. За измама в България минималната присъда, както обясни един колега по-долу, е 3 години. Ако му беше за първи път щеше да се отърве с условна.
                    Може би в УСА винаги дават условна дори и за рецидивисти измамници? Ами що тогава това хубавото момче Мадофф искат да го тикнат у панделата? Много пари откраднал? Голям прас...по твойта логика трябва да вкарат на топло тия от SEC, щото не са го скъсали от проверки. Той човечеца бил гладен, искал да изкара некой долар и се възползвал от дупка в системата
                    първо,в сащ никой не е съден за такова нещо,нито някога ще бъде съден.
                    в сащ се съдят тези които трябва,а в бг тези,които трябва да се съдят,се покровителстват,а се съдят беднюги от народа.
                    говорисх за мадов и го сравняваш с момче,което е подправило документ,че е на работа,а всъщност е безработен?
                    мадов е от капацитета на личности като молов и йосифов и анжел-тези хора в сащ влизат в затворите,а не полу тинейджъри,които не могат да покрият 700 лева кредит.
                    второ-ако се съди тъва момче за това,че е казало,че работи,а всъщност е бил безработен,в същия случай и всяка една банка в бгетповицата може да се осъди за камара незаконни работи,които те вършат-незакнонно е при кредит,гарантиран с имущество,банката едностранно да променя условията....защо банките не се съдят за това?
                    тва е само един от примерите,а те са много.......
                    защо искров и КФН не си вършат работата?
                    мадовци в бг в момента има и са над 50%,да знаеш......и сега тепърва ще почнат да се виждат пирамидките......да видиме колко от тях ще бъдат вкарани в затовра,както става в сащ.....

Коментар

Комунистче - бегай да четеш Европейската Конвенция за правата на човека бе келеш.

Никой не може да бъде наказван за неплатежоспособност ! , според тая конвенция, която е задължителна за БГ (колкото и да не ти се иска) . Според същата тая конвенция, всеки има право и на съдебна защита, а не измислени шапкари да праската 50 лв глоби по ЗДП и да не можеш да се защитиш. Това го направи твоя идол - запалката.

Цитирания случай, обаче е друг - човека е осъден за ИЗМАМА , не за неплатежоспособност . Това са две доста различни неща.

Асен ти обяснява, че по белия свят за неплащане на дълг НЯМА НАКАЗАНИЯ . Влезе ли ти в буковата глава ?

Докато тук в НК има специален член, споредкойто ако не платиш - те вкарват в затвора.

асен123451,
                      значи твърдиш, че у щатите като влеза у магазина мога да си взема стока за $ 200-300 и грухтящия дебелак на щанда ще ми каже приятна вечер и няма да ми напълни задника с олово....

баси!
                      ти надмина по лъготене и ламята и поменъ и сульо и пульо - ей пич ще ти кажа нещо, понеже вероятно си честен човек и не крадеш, но щатите са една от малкото страни, дето ще те напълнят с олово за едно кибритче или за едни бонбонки тик-так....

не ти върви да заемаш социална позиция и не ти се удава - бъди алчен капиталист...
                      говорим за осъждан закоравял, ДЪРТ РЕЦИДИВИСТ, който отдавна трябваше да търка нара!

Aсене, не мога да разбера как уж интелигентен човек, който прави много добри анализи когато става въпрос за петрол, ойро/долар, злато и т.н., може да пише такива безумни дивотии само щото е спомената България.

Пича е измамник. Осъждан. Направил е всичко това умишлено, не без да иска, не по погрешка. За измама в България минималната присъда, както обясни един колега по-долу, е 3 години. Ако му беше за първи път щеше да се отърве с условна.
                      Може би в УСА винаги дават условна дори и за рецидивисти измамници? Ами що тогава това хубавото момче Мадофф искат да го тикнат у панделата? Много пари откраднал? Голям прас...по твойта логика трябва да вкарат на топло тия от SEC, щото не са го скъсали от проверки. Той човечеца бил гладен, искал да изкара некой долар и се възползвал от дупка в системата
                      в сащ се съдят тези които трябва,а в бг тези,които трябва да се съдят,се покровителстват,а се съдят беднюги от народа.
                      говорисх за мадов и го сравняваш с момче,което е подправило документ,че е на работа,а всъщност е безработен?
                      мадов е от капацитета на личности като молов и йосифов и анжел-тези хора в сащ влизат в затворите,а не полу тинейджъри,които не могат да покрият 700 лева кредит.
                      второ-ако се съди тъва момче за това,че е казало,че работи,а всъщност е бил безработен,в същия случай и всяка една банка в бгетповицата може да се осъди за камара незаконни работи,които те вършат-незакнонно е при кредит,гарантиран с имущество,банката едностранно да променя условията....защо банките не се съдят за това?
                      мадовци в бг в момента има и са над 50%,да знаеш......и сега тепърва ще почнат да се виждат пирамидките......да видиме колко от тях ще бъдат вкарани в затовра,както става в сащ.....

Коментар

асен123451,

баси!

Коментар

• Асене, не си съвсем прав за законите в България. Има си ги, голяма част от нашето законодателство е реципирано /взето/ от европейските правни системи и от правото на ЕС. Проблемът е, че в България законите НЕ СЕ ПРИЛАГАТ и то за най-едрите риби, тези, които са във властта - политчиеска, финансова, икономическа, всички са свързани. Бистрили сме я тази тема. А е така, защото има овча търпимост спрямо действията на управляващите и то не от вчера. Това е, народопсихология. Като сметнеш и колко от младите и интелигентни българи са навън, тоест мислещата част и картинката се изяснява. Това е "матриалът", който остана в страната и ние много трудно ще се преборим с идиотите, мангалите /в голямата им част/, носталгичните побъркани пенсионери /да не се обиждат/, турскоговорящите кланящи се на Доган, обръчите около управляващите. И дори всички нормално мислещи хора да гласуваме - -я виж кой е преброителя на гласовете. Единственият начин е многократно посочваният от Джей Гулд.

В конкретния случай законът е приложен правилно да речем. Виновна е колкото банката, толкова и тоя нещастник. Проблемът е че не се прилага законът към крадците на едро, ощетяващи данъкоплатците с милиони. Или се прилага твърде различно при сходни случаи.

В Щатите законите също са така омешани, че гражданите едва се оправят в дебрите на американската щатска и федерална правна система. То затова и са се нацвъкали толкова адвокати там, над милион мисля бяха. Огромна част от които от които лобисти във Вашингтон.

Няма безгрешна правна и съдебна система, шибаното на нашата е, че тия години на комунизъм, после "демокрация', войнстваща политика разказаха играта най-вече на правосъдната система и полицията. От там тръгна всичко...

Коментар

• Да, прави си. Шефа на кредитната институция и той трябва да прави компания на мангала задето е отпуснал пари които не са негови на някакъв си циганин, на който аз само ако го видя и 50стотинки няма да му дам.
                            Наивно население мислещо че доходите им само ще се качват + закони защитаващи банките, освобождаващи ги от необходимостта да си преценяват клиентите дали са платежоспособни + банкери жадни за бързи печалби. Някой ще го отнесе накрая ама да видим кой.

Какво беше то в закона- длъжника след продаване на ипотекираното имущество, ако е недостатъчно за погасяването на заема - продължава да е отговорен по наказателния кодекс и банката има права върху всичкото му движимо и недвижимо имущество?

Коментар

• изобщо не го жаля .

Обаче, ако аз знам (а би трябвало да проверя) , че ти например си безработен, нямаш доходи и имущество, и ти дам 700 лв , срещу голото ти обещание да ми ги върнеш , КОЙ е виновния

Що ли си мисля, че вината си е само моя.

Проверката на фалшивия документ за работа е била въпрос на 2 минути и един телефон до съответната фирма.

И не само, че никой не ги правеше тия проверки, ами лично аз съм имал случай в който самата банка ме "открехваше" как мога да получа по-голям заем - например с леко фалшифицирана бележка за работа , която самата банка ме уверяваше, че няма да проверяват.

От дръга стана пък съм говорил и с юристи на кредитори - знаеш ли как процедират с някой който не иска да плаща. Ами пускат жалба до прокуратурата и тя завежда дело по НК (има съответен член за неплащане на задължения) .

Е тоа в белите страни го няма . Вместо кредитора да си гони длъжника по ГПК , по лесно е хоп на прокуратурата и ако длъжника не плати - затвор. Е там има уловка, че прокуратурата трябва да доказва, че длъжника е платежоспособен, ама всички знаем дереджето на съдебната система.

Първоначално изпратено от vsko
                              Не го оплаквайте прекалено човечеца. Чувал съм за цигани които висят пред магазините за техника и ти предлагат да ти вземат какъвто уред ти трябва с намаление. Съответно вземат уреда срещу първоначалната вноска, разписват договора че уж работят някъде и уж ще си плащат и после всеки по своя път и всички доволни. И така няколко пъти. Сигурен съм че случая ще е точно такъв. Ако е имал намерение да си плаща нормален човек все би се опитал да си плати поне 2-3 вноски а тоз Банго Васил- нито една. Даже са му малко 3те години в затвора.

Коментар

• Не го оплаквайте прекалено човечеца. Чувал съм за цигани които висят пред магазините за техника и ти предлагат да ти вземат какъвто уред ти трябва с намаление. Съответно вземат уреда срещу първоначалната вноска, разписват договора че уж работят някъде и уж ще си плащат и после всеки по своя път и всички доволни. И така няколко пъти. Сигурен съм че случая ще е точно такъв. Ако е имал намерение да си плаща нормален човек все би се опитал да си плати поне 2-3 вноски а тоз Банго Васил- нито една. Даже са му малко 3те години в затвора.

Коментар

Working...
                                X