IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За едни 200 лв. или колко е печена нашата банкова система !

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от penko77
    не ходжа и поп да ти пее явно е все тая..., като ги нямаше твоите пари ти беше "гот", но явно да харчиш чужди пари е по гот, "добросъвестно начислени пари не се връщат"- с такива лафове ти предстоят доста разправии, но имам чувството, че ти е забавно...;-)
    Човека си е много прав "добросъвестно начислени пари не се връщат", аз въобще не знам защо му ги върнаха от банката, можеха да му кажат "Еми ние добросъвестно си начилихме 200 лв. от твойта сметка в една друга пък всички знаят че добросъвестно начислени пари не се връщат".

Коментар

• не ходжа и поп да ти пее явно е все тая..., като ги нямаше твоите пари ти беше "гот", но явно да харчиш чужди пари е по гот, "добросъвестно начислени пари не се връщат"- с такива лафове ти предстоят доста разправии, но имам чувството, че ти е забавно...;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от IVO_
        Здравейте !
        Сагата продължава и се наложи да изровя темата от нафталина !

Както писах от Пощенска ми върнаха 200 лв. на 01.10. и изглеждаше , че всичко е приключило ! Да ама Не ! Да не забравяме къде живеем ? На 09.10. в банковата ми сметка в ПИБ се появиха нови 200 лв. ( пак от Пощенска ) !?! Хората така взели присърце проблема ми и сега си счупиха ръцете да ми връщат пари !
        В този момент моята сметка беше с 1.50 лв. За подаръка разбрах случайно на 21.10. , когато нещо ме накара да вляза в интернет банкирането на ПИБ и ОООООО чудо някакви 200 лв. Без да се замислям ги хапнах на принципа "Дават ли ти Еж !"
        Обаче на 28.10. детективите от Пощенска усетили , че са се прецакали и оп пак си дръпнали 200 лв. !!! ПИБ не им отказали , нищо , че сметката ми е с 1.20 лв. !
        И сега отново съм на минус 200 лв. !!! Дори ми начислили 6.40 лв. такса за неразрешен овърдрафт !
        В това време никой не се е свързвал с мен ! Иначе двете банки си бъркат в мойта сметка и си играем на иди ми дойди ми ! Дай 200 лв. ....на ти 200 лв. .... а дай си ни 200 лв. !! Смях !

Писах на моята стара познайница Тони от картови разплащания на ПИБ и тя ми отговори , че грешката не е тяхна , а на Пощенска , които по погрешка ми върнали втори път 200 лв. , но после се усетили и си ги взели ! Това било много неудобно и за ПИБ и те ми се извиняват , но не било лошо да си погася минуса !!!
        Имам един въпрос - важи ли тук принципа за " добросъвестно начислени пари не се връщат" ? Ако някой е наясно да каже ! Благодаря !
        ей голям наглец

Коментар

• Здравейте !
          Сагата продължава и се наложи да изровя темата от нафталина !

Както писах от Пощенска ми върнаха 200 лв. на 01.10. и изглеждаше , че всичко е приключило ! Да ама Не ! Да не забравяме къде живеем ? На 09.10. в банковата ми сметка в ПИБ се появиха нови 200 лв. ( пак от Пощенска ) !?! Хората така взели присърце проблема ми и сега си счупиха ръцете да ми връщат пари !
          В този момент моята сметка беше с 1.50 лв. За подаръка разбрах случайно на 21.10. , когато нещо ме накара да вляза в интернет банкирането на ПИБ и ОООООО чудо някакви 200 лв. Без да се замислям ги хапнах на принципа "Дават ли ти Еж !"
          Обаче на 28.10. детективите от Пощенска усетили , че са се прецакали и оп пак си дръпнали 200 лв. !!! ПИБ не им отказали , нищо , че сметката ми е с 1.20 лв. !
          И сега отново съм на минус 200 лв. !!! Дори ми начислили 6.40 лв. такса за неразрешен овърдрафт !
          В това време никой не се е свързвал с мен ! Иначе двете банки си бъркат в мойта сметка и си играем на иди ми дойди ми ! Дай 200 лв. ....на ти 200 лв. .... а дай си ни 200 лв. !! Смях !

Писах на моята стара познайница Тони от картови разплащания на ПИБ и тя ми отговори , че грешката не е тяхна , а на Пощенска , които по погрешка ми върнали втори път 200 лв. , но после се усетили и си ги взели ! Това било много неудобно и за ПИБ и те ми се извиняват , но не било лошо да си погася минуса !!!
          Имам един въпрос - важи ли тук принципа за " добросъвестно начислени пари не се връщат" ? Ако някой е наясно да каже ! Благодаря !

Коментар

• Първоначално изпратено от newkid
            Иво, четох без да се намесвам сякаш да проверя и си докажа нещо.
            Сега мога спокойно да кажа - по отношението към клиентите и желанието да се решават проблеми между Пощенска и Фибата не може да става сравнение.
            В Пощенска взимат луда комисионна когато внасяш пари по нечия сметка /напр. COBOS/ която е при тях.
            Във Фибата много често ми се случва самите служителки да ми търсят най- изгодния начин за превод или вноска или др.
            Друг някой може и да е недоволен, но аз съм.
            Само едно нещо ме дразни - защо не може да си видиш наличността през E-pay.

Нямам акции на никоя банка. Не те кандардисвам и теб.
            Аз не търгувам акции , а цъкам на форекс ! Пусни си интернет банкиране от ПИБ и ще си виждаш наличността ! Аз така направих и съм доволен ! Безплатно е !

Коментар

• Първоначално изпратено от newkid
              Преди една година можеше ,ама сега не става,явно банката не дава тази услуга,макар че през банкомат се виждат.Беше удобно това нещо

Коментар

• Иво, четох без да се намесвам сякаш да проверя и си докажа нещо.
                Сега мога спокойно да кажа - по отношението към клиентите и желанието да се решават проблеми между Пощенска и Фибата не може да става сравнение.
                В Пощенска взимат луда комисионна когато внасяш пари по нечия сметка /напр. COBOS/ която е при тях.
                Във Фибата много често ми се случва самите служителки да ми търсят най- изгодния начин за превод или вноска или др.
                Друг някой може и да е недоволен, но аз съм.

Нямам акции на никоя банка. Не те кандардисвам и теб.

Коментар

• Видя ли сега, има светлина ..!

Коментар

• След като разгласих тук въпроса е редно да Ви информирам как се развиват нещата :
                    След като писах до няколко имайл адреси на началници в ПИБ (моето писмо вече го публикувах в тази тема ) в понеделник получих следното писмо :

Г-н ........ев,

На 28.08.2008 сте направили превод към Пощенска банка 200 лв. За съжаление при тях се е получил някакъв проблем и те са поискали 2 пъти парите от Вашата сметка,а ние съответно сме им ги дали. Проблема не е само с Вашата карта и ние от 1 месец се опитваме да намерим решение, затова до момента не сме могли да Ви възстановим парите. Колегите от Пощенска банка най-накрая имат процедура, по която да си върнем средствата. Вашите 200 лв. ще бъдат по сметката Ви най-късно до четвъртък. Съжаляваме за неудобствата, които сме Ви причинили.

С уважение,
                    Антония Димитрова
                    Дирекция "Картови разплащания"

Днес , сряда следобяд многострадалните 200 лв. се завърнаха при законния си притежател ! Вече са в моята сметка в ПИБ !
                    Изпратих благодарствено писмо до Антония Димитрова , но и тук публично искам да благодаря на отговорните служители на ПИБ за бързата реакция и отлично свършената работа ! Определено тази банка много ми се издигна в очите и ще работя приоритетно с нея за в бъдеще !
                    Сагата приключи благополучно и в рекордни срокове , което показва , че България заслужено е член на голямото европейско семейство !
                    Благодаря на всички от форума , които ме подкрепиха и ми дадоха съвети 1
                    Вече имам опит и ако се налага и аз ще помагам на вас ( дай Боже да не се налага ) ! Лека вечер !

Коментар

• http://news.ibox.bg/news/id_1114445244

Коментар

• Да. На мен ми пратиха SMS преди няколко дни, че ще оптимизират нещо по софтуера

Първоначално изпратено от YNM
                        картовата система на ПИБ не работи днес ,ходих и до банката но любезно ме усведомиха че пари не могат да се изтеглят дори от тяхната каса !!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от YNM
                          картовата система на ПИБ не работи днес ,ходих и до банката но любезно ме усведомиха че пари не могат да се изтеглят дори от тяхната каса !!!!!
                          Сигурно ми търсят парите ! Хихихихихих ! Големи са шушумиги !

Коментар

• картовата система на ПИБ не работи днес ,ходих и до банката но любезно ме усведомиха че пари не могат да се изтеглят дори от тяхната каса !!!!!
                            "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• :-) Не се впрягай. Като се включат епитет-мейкърите и става страшно.

Първоначално изпратено от mobiman
                              Първоначално изпратено от nasco_3
                              Първоначално изпратено от IVO_
                              Ето това ми хареса най-много:

"Питах за това в картов център на ПИБ и те ми казаха , че имало такива искания , на които не можело да се откаже ?!"

Напомни ми за филма "Кръстникът" - дето правеха предложения на които неможеше да се откаже.
                              Абе ти се смееш , а аз съм отчаян - днес пак не ми платиха заплата , а бяха обещали ! Така че тези 200 лв. са ми спешно нужни !
                              Ако ти трябват толкова спешно пари иди в ПИБ и поискай овърдрафт по картовата разплащателна сметка. Ако не ти дадат изтегли пари от кредитната карта.
                              А бе човек ,трябва да си кръгъл идиот за да теглиш пари от кредитна крта ,тя не за това.Недей да даваш такива съвети на човека ,явно е окъсал ,ама така не се прави.Иначе Иво си е готин, развеселява хората тука и според мене си дава достоверно инфо от крема.
                              И какво предлагаш да направи ако е закъсал за пари много? Викаш по-добре да отиде на околовръсното отколкото да изтегли пари от кредитната си карта.

Коментар

• Първоначално изпратено от nasco_3
                                Първоначално изпратено от IVO_
                                Ето това ми хареса най-много:

"Питах за това в картов център на ПИБ и те ми казаха , че имало такива искания , на които не можело да се откаже ?!"

Напомни ми за филма "Кръстникът" - дето правеха предложения на които неможеше да се откаже.
                                Абе ти се смееш , а аз съм отчаян - днес пак не ми платиха заплата , а бяха обещали ! Така че тези 200 лв. са ми спешно нужни !
                                Ако ти трябват толкова спешно пари иди в ПИБ и поискай овърдрафт по картовата разплащателна сметка. Ако не ти дадат изтегли пари от кредитната карта.
                                А бе човек ,трябва да си кръгъл идиот за да теглиш пари от кредитна крта ,тя не за това.Недей да даваш такива съвети на човека ,явно е окъсал ,ама така не се прави.Иначе Иво си е готин, развеселява хората тука и според мене си дава достоверно инфо от крема.
                                И какво предлагаш да направи ако е закъсал за пари много? Викаш по-добре да отиде на околовръсното отколкото да изтегли пари от кредитната си карта.

Коментар

Working...
                                X