Първоначално изпратено от penko77
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За едни 200 лв. или колко е печена нашата банкова система !
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от IVO_Здравейте !
Сагата продължава и се наложи да изровя темата от нафталина !
Както писах от Пощенска ми върнаха 200 лв. на 01.10. и изглеждаше , че всичко е приключило ! Да ама Не ! Да не забравяме къде живеем ? На 09.10. в банковата ми сметка в ПИБ се появиха нови 200 лв. ( пак от Пощенска ) !?! Хората така взели присърце проблема ми и сега си счупиха ръцете да ми връщат пари !
В този момент моята сметка беше с 1.50 лв. За подаръка разбрах случайно на 21.10. , когато нещо ме накара да вляза в интернет банкирането на ПИБ и ОООООО чудо някакви 200 лв. Без да се замислям ги хапнах на принципа "Дават ли ти Еж !"
Обаче на 28.10. детективите от Пощенска усетили , че са се прецакали и оп пак си дръпнали 200 лв. !!! ПИБ не им отказали , нищо , че сметката ми е с 1.20 лв. !
И сега отново съм на минус 200 лв. !!! Дори ми начислили 6.40 лв. такса за неразрешен овърдрафт !
В това време никой не се е свързвал с мен ! Иначе двете банки си бъркат в мойта сметка и си играем на иди ми дойди ми ! Дай 200 лв. ....на ти 200 лв. .... а дай си ни 200 лв. !! Смях !
Писах на моята стара познайница Тони от картови разплащания на ПИБ и тя ми отговори , че грешката не е тяхна , а на Пощенска , които по погрешка ми върнали втори път 200 лв. , но после се усетили и си ги взели ! Това било много неудобно и за ПИБ и те ми се извиняват , но не било лошо да си погася минуса !!!
Имам един въпрос - важи ли тук принципа за " добросъвестно начислени пари не се връщат" ? Ако някой е наясно да каже ! Благодаря !
Коментар
-
Здравейте !
Сагата продължава и се наложи да изровя темата от нафталина !
Както писах от Пощенска ми върнаха 200 лв. на 01.10. и изглеждаше , че всичко е приключило ! Да ама Не ! Да не забравяме къде живеем ? На 09.10. в банковата ми сметка в ПИБ се появиха нови 200 лв. ( пак от Пощенска ) !?! Хората така взели присърце проблема ми и сега си счупиха ръцете да ми връщат пари !
В този момент моята сметка беше с 1.50 лв. За подаръка разбрах случайно на 21.10. , когато нещо ме накара да вляза в интернет банкирането на ПИБ и ОООООО чудо някакви 200 лв. Без да се замислям ги хапнах на принципа "Дават ли ти Еж !"
Обаче на 28.10. детективите от Пощенска усетили , че са се прецакали и оп пак си дръпнали 200 лв. !!! ПИБ не им отказали , нищо , че сметката ми е с 1.20 лв. !
И сега отново съм на минус 200 лв. !!! Дори ми начислили 6.40 лв. такса за неразрешен овърдрафт !
В това време никой не се е свързвал с мен ! Иначе двете банки си бъркат в мойта сметка и си играем на иди ми дойди ми ! Дай 200 лв. ....на ти 200 лв. .... а дай си ни 200 лв. !! Смях !
Писах на моята стара познайница Тони от картови разплащания на ПИБ и тя ми отговори , че грешката не е тяхна , а на Пощенска , които по погрешка ми върнали втори път 200 лв. , но после се усетили и си ги взели ! Това било много неудобно и за ПИБ и те ми се извиняват , но не било лошо да си погася минуса !!!
Имам един въпрос - важи ли тук принципа за " добросъвестно начислени пари не се връщат" ? Ако някой е наясно да каже ! Благодаря !
Коментар
-
Първоначално изпратено от newkidИво, четох без да се намесвам сякаш да проверя и си докажа нещо.
Сега мога спокойно да кажа - по отношението към клиентите и желанието да се решават проблеми между Пощенска и Фибата не може да става сравнение.
В Пощенска взимат луда комисионна когато внасяш пари по нечия сметка /напр. COBOS/ която е при тях.
Във Фибата много често ми се случва самите служителки да ми търсят най- изгодния начин за превод или вноска или др.
Друг някой може и да е недоволен, но аз съм.
Само едно нещо ме дразни - защо не може да си видиш наличността през E-pay.
Нямам акции на никоя банка. Не те кандардисвам и теб.
Коментар
-
Иво, четох без да се намесвам сякаш да проверя и си докажа нещо.
Сега мога спокойно да кажа - по отношението към клиентите и желанието да се решават проблеми между Пощенска и Фибата не може да става сравнение.
В Пощенска взимат луда комисионна когато внасяш пари по нечия сметка /напр. COBOS/ която е при тях.
Във Фибата много често ми се случва самите служителки да ми търсят най- изгодния начин за превод или вноска или др.
Друг някой може и да е недоволен, но аз съм.
Само едно нещо ме дразни - защо не може да си видиш наличността през E-pay.
Нямам акции на никоя банка. Не те кандардисвам и теб.
Коментар
-
След като разгласих тук въпроса е редно да Ви информирам как се развиват нещата :
След като писах до няколко имайл адреси на началници в ПИБ (моето писмо вече го публикувах в тази тема ) в понеделник получих следното писмо :
Г-н ........ев,
На 28.08.2008 сте направили превод към Пощенска банка 200 лв. За съжаление при тях се е получил някакъв проблем и те са поискали 2 пъти парите от Вашата сметка,а ние съответно сме им ги дали. Проблема не е само с Вашата карта и ние от 1 месец се опитваме да намерим решение, затова до момента не сме могли да Ви възстановим парите. Колегите от Пощенска банка най-накрая имат процедура, по която да си върнем средствата. Вашите 200 лв. ще бъдат по сметката Ви най-късно до четвъртък. Съжаляваме за неудобствата, които сме Ви причинили.
С уважение,
Антония Димитрова
Дирекция "Картови разплащания"
Днес , сряда следобяд многострадалните 200 лв. се завърнаха при законния си притежател ! Вече са в моята сметка в ПИБ !
Изпратих благодарствено писмо до Антония Димитрова , но и тук публично искам да благодаря на отговорните служители на ПИБ за бързата реакция и отлично свършената работа ! Определено тази банка много ми се издигна в очите и ще работя приоритетно с нея за в бъдеще !
Сагата приключи благополучно и в рекордни срокове , което показва , че България заслужено е член на голямото европейско семейство !
Благодаря на всички от форума , които ме подкрепиха и ми дадоха съвети 1
Вече имам опит и ако се налага и аз ще помагам на вас ( дай Боже да не се налага ) ! Лека вечер !
Коментар
-
:-) Не се впрягай. Като се включат епитет-мейкърите и става страшно.
Първоначално изпратено от mobimanПървоначално изпратено от nasco_3Първоначално изпратено от mobimanПървоначално изпратено от IVO_Първоначално изпратено от mobimanЕто това ми хареса най-много:
"Питах за това в картов център на ПИБ и те ми казаха , че имало такива искания , на които не можело да се откаже ?!"
Напомни ми за филма "Кръстникът" - дето правеха предложения на които неможеше да се откаже.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nasco_3Първоначално изпратено от mobimanПървоначално изпратено от IVO_Първоначално изпратено от mobimanЕто това ми хареса най-много:
"Питах за това в картов център на ПИБ и те ми казаха , че имало такива искания , на които не можело да се откаже ?!"
Напомни ми за филма "Кръстникът" - дето правеха предложения на които неможеше да се откаже.
Коментар
Коментар