If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Какви са точно изискванията за да се включиш в програмата?? Да имаш диплома за бакалавър по подходящата специалност или да имаш 4 години стаж на подходяща позиция ,или и двете??
А по отношение дали ще се върна....Приятелката ми иска ама аз не. Поне докато не се изравнят заплатите.
Щото тука за 10 мин. си намирам работа по специалността, има места където в началото не са ме искали / щото искам повече пари/, а после след 2-3 месеца ми се обаждат и ме молят да ида при тях / не се бъзикам, на 4 пъти вече ми се е случвало/....
Все още Варна не може да ми предложи същото....
Просто наистина в областа на финансите София е местото, където се "случват" нещата, и ако искаш да си в час....
И аз съм just like you. От Варна съм...тъкмо завърших ИУ и мисля да се местя в София. Я дай съвет като човек минал по този пък. Заслужава ли си и трудно ли се свиква с разликата между двата града...изобщо свиква ли се или постояно си мислиш как ще се върнеш.
Ми зависи какво искаш....
За съжаление в областа на финансите специално, София е местото където " се случват" нещата...Повечето финансови компании са тук, борсата е тук, депозитара е тук...
Макар, че в интерес на истината видях, че има посредници във Варна си търсят CFA-и да си намемат.
И аз съм just like you. От Варна съм...тъкмо завърших ИУ и мисля да се местя в София. Я дай съвет като човек минал по този пък. Заслужава ли си и трудно ли се свиква с разликата между двата града...изобщо свиква ли се или постояно си мислиш как ще се върнеш.
БГ ОБРАЗОВАНИЕТО СЪКС.....
Аз съм завършил ИУ-Варна, бакалавър и магистър финанси, и честно казано учихме само през 1-2 курс съществени неша, математика, счетоводство, финанси и право.
През останалите курсове имаше единични преподаватели /великолепни/, които ни учеха съществени неща, останалите като м-р Петър Димитров, преподаваха суха и скучна теория,
ВТОРО.
ДАМИ И Г-ДА В БГ ДИСЦИПЛИНА "АНАЛИЗ" НЯМА. Стопанския /счетоводен анализ/ се преподава на сравнително добро ниво /който се интересува да чете на Тр. Трифонов книгите/, но инвестиционен анализ няма.
Именно поради тези 2 причини и аз и много други мои колеги и приятели, се насочихме към сертификация.
Каквото и да говорим за CFA - то те учи на КОНКРЕТНИ И ПРАКТИЧЕСКИ ПРИЛОЖИМИ МЕТОДОЛОГИИ, нещо което за съжаление в този момент, БГ ОБРАЗОВАНИЕТО НЕ МОЖЕ
Коментар