IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Инвестицията в отопление на жилищни сгради

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Най-просто е да сметнеш за колко време ще се изплати една термопомпа, ако преди това сградата се е отоплявала с електрически котел.
    Смяташ колко струва термопомпата+монтажа+подовото отопление.
    Годишните разходи за електроенергия плащани до тогава ги делиш на 6-6,5 (колкото е коеф. на избраната от теб термопомпа).
    И накрая смяташ за колко години се изплаща инвестицията.

Коментар

• Специалист съм по отопление. Твърдя със сигурност 100% че отоплителните системи са много назад с автоматизацията и ако тя се подобри ще има намаляване на разходите с около 50 %

Коментар

• Всичко е много добре, но съм забравил линка:
        http://www.bauweise.net/planung/planung2004.htm - на немски език.

Коментар

• Моля. При нас обаче енергийната ефективност обикновенно се подобрява чрез поставяне на изолация и смяна на дограми и стъклопакети. В Германия това са го направили отдавна, и затова темата ти е насочена към подобряване не на изолацията, а на начините за отопление. В момента в Германия са на мода термопомпите. Ето ти един сайт за пасивна къща в Германия. Там може да видиш какви са "modernite koncepcii za syorajeniqta za otoplenie v jilishtnite sgradi i kyshti".

Обърни внимание на:
          1.Термопомпата
          2. Лъчистото отопление (термопомпата дава по-ниска температура отколкото котела и затова се използва лъчисто или подово отопление)
          2. Рекуператора (това е един топлообменник, който загрява "свежия" въздух, като взима температурата на "мръсния")

Коментар

• Blagodarya, Negramoten, shte razgledam podrobno

Коментар

• http://energiinaefektivnost.start.bg/
              Там има раздел "обследване на сгради". Ако можеш да намериш някакъв техен проект.
              Там се занимават с изчисляване на разходите за енергия на сграда преди и след подобряване на енергийната ефективност.

Коментар

• Инвестицията в отопление на жилищни сгради

Zdravejte,

Bih iskala pyrvo da se predstavq. Kazvam se Tsvetelina, 21 godini, sledvam vyv FH Gelsenkirchen po programata Socrates-Erasmus (t.e. samo za tozi semestyr sym v Germaniya).
                Tuk se zanimavame s analiz na finansovite i nefinansovi investicii. Vseki student podgotvq proekt na dadena tema s predstavqne pred auditoriyata. Molbata mi kym Vas e da mi preporychate sajtove, ot koito moga da cherpq informaciq - nemski, bylkarski, anglijski. Do sega ne sym se zanimavala s tova i iskam da se izvinq za glupavata mi molba
                Zadachata e da se napravi "analiz na rentabilnostta na modernite koncepcii za syorajeniqta za otoplenie v jilishtnite sgradi i kyshti" - moje bi prevodyt mi e malko bukvalen....

Shte sym Vi blagodarna ako samo me nasochite kyde da tyrsq informaciq za tova.

Blagodarya Vi predvaritelno
              Working...
              X