IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

CFA задачи и отговори

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pantoff
    Здравейте,

Ще може ли малко помощ по задачата по долу.

Определете еластичността на опция за покупка на една акция, ако делта коефицентът е 0.5, цената на опцията – 6 лв., цената на упражняване – 130 лв., а текущата пазарна цен на акцията (130 лв.) се покачи с 1 лев.

Благодаря,
    S/C go umnogvash po Delta ili S/C po N(d1)
    za Put S/P po Delta ili S/P po (N(d1)-1)

Коментар

• Здравейте,

Ще може ли малко помощ по задачата по долу.

Определете еластичността на опция за покупка на една акция, ако делта коефицентът е 0.5, цената на опцията – 6 лв., цената на упражняване – 130 лв., а текущата пазарна цен на акцията (130 лв.) се покачи с 1 лев.

Благодаря,

Коментар

• Ako si platil 10 za taksi i komisionni si na zaguba

Коментар

• Първоначално изпратено от niki5
          i az imam edina vaprso.
          kupih si akcija za 100 leva, dnes e 105 ?

kolko mi e returna ?

Кой ретърн - аритметричен, геометричен - зависи, някъде около 5% +- 0,05%

Коментар

• IRR -980 45 45 45 1055
            6 months Y = 5,29892869%
            annual Y = (1+6M) ^2 = 10,8786438%

Коментар

• чели ли сте monkey business, много ще ми е интерестно да разбера какво мислите.

Коментар

r търся по форм. r`=(1+r)^1/m -1 kato 101/98 -1 , не съм сиг. че е така за това и питам.

980=45/(1+r)+ 45/(1+r)^2+ 45/(1+r)^3 + (45+1010)/(1+r)^4 YTC=(1+r)^2=10.88% не съм казвал, че това съм го смятал, дадено е като реш.

Heraclitus да не съм влезна в хола Ти да казваш че те занимавам.
                to tva e reshenieto ama ako po4nesh s list i himikal nivga nema da namerish r po taq formula, ednistveniq na4in e da zamestvash predlojenite otgovori dokato ti izleze cenata...

Коментар

i az imam edina vaprso.

kolko mi e returna ?
                  0 щот няма да можеш да я продадеш на толкова...

Коментар

i az imam edina vaprso.

kolko mi e returna ?
                    Ники, не дразни народа

такива акции на родната ни борса вече няма!

Коментар

• i az imam edina vaprso.

kolko mi e returna ?

Коментар

• пантоф, като нацъкаш формулата която цитираш в Ексел, с goal seek се получава 10.60%

BA II Plus също дава 10.60%

Коментар

• Това е формулата, която ползвам и като си ползвах добрия стар ексел и аз получавам 10.6% - с този финансов калкулатор нещо не можем да се разберем!
                          P= ∑ Interest payments /( (1+IRR)^n) + FV/(1+IRR)^n

[/img][/list][/code]

Коментар

• r търся по форм. r`=(1+r)^1/m -1 kato 101/98 -1 , не съм сиг. че е така за това и питам.

980=45/(1+r)+ 45/(1+r)^2+ 45/(1+r)^3 + (45+1010)/(1+r)^4 YTC=(1+r)^2=10.88% не съм казвал, че това съм го смятал, дадено е като реш.

Heraclitus да не съм влезна в хола Ти да казваш че те занимавам.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
                              Първоначално изпратено от pantoff
                              Аз получавам подобен отговор на твоя. Но, на мястото откъдето взех зад. са я решили така:

980=45/(1+r)+ 45/(1+r)^2+ 45/(1+r)^3 + (45+1010)/(1+r)^4 YTC=(1+r)^2=10.88%

Как си решавал ти, можеш ли да paste.

мерси
                              пантоф как от посочената формула намираш r ми е много интересно...
                              пича смета с BA II Plus Prof.

Коментар

Аз получавам подобен отговор на твоя. Но, на мястото откъдето взех зад. са я решили така:

980=45/(1+r)+ 45/(1+r)^2+ 45/(1+r)^3 + (45+1010)/(1+r)^4 YTC=(1+r)^2=10.88%

Как си решавал ти, можеш ли да paste.

мерси
                                пантоф как от посочената формула намираш r ми е много интересно...
                                Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

Working...
                                X