IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Лекуване от алчност

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Смърфиета
    Първоначално изпратено от безимен
    Корекцията в портфейла не е така важна, ако инвестирането в акции не е основен доход... И защото по-късно идва прогнозираното основно движение, което удвоява резултата...

прави си безимен
    обаче ако усетиш корекцията ... може да утроиш резултата, нали? 8)
    Правилно, Смърфи, като пример мога да дам едно дружество, което увеличи капитала си наскоро. Много ми се искаше да го запазя, но не промених параметрите на лимитираната си поръчка: 5,38... Изпълни се.

Предстои да проверим правилността на взетото решение. Може да влезем от по-ниско ниво... при пускането на няколко М броя на пазара...

..., а може - и от по-високо ниво да се опитаме да влезем, но ВЕЧЕ в друга позиция...

Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от безимен
      Корекцията в портфейла не е така важна, ако инвестирането в акции не е основен доход... И защото по-късно идва прогнозираното основно движение, което удвоява резултата...

прави си безимен
      обаче ако усетиш корекцията ... може да утроиш резултата, нали? 8)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
        Алчността е убаво нещо, не е извратено да си алчен. Това, както казваше Боб (или богатият му татко) е силна страст, яко да желаеш нещо.
        Леността тоже е убаво нещо, тя ни кара да рационализираме животът си, до го улесняваме. Ако не бяха тия две качества, банда, още да живеем в пещерите и да ма`аме со каменните брадви. Вярно, со такваз брадва си е зор, ама кво, няма да ни мързи ся... (бихме казвали, бършейки кървавата пот по косматите си морди), вярно е тоже, че со кремъчната брадва малко дървета ще гътнем преди да пукнем, ама кво, да се алчнеем ли? (бихме казали тоже). И имаше да си ма`аме, дорде ни се откинат жилите (както казваше един герой на Данчо Радичков, бог да го прости)....
        И по - добре щеше да ни е пък си мисля аз, бидейки здрав и в състояние да "маам" с кремъчната брадва. А сега с моторните резачки и багерите сме се засилили да си "отмааме" клона побързо отколкото можем за си подменим метаболизма....
        Хубавото на онези времена е е било че един е можел /бил е в състояние/ да отмаа колкото да преживее само, не повече. След това почнали проблемите....

От алчност.

И мързел.

Коментар

• Да, виждам че все пак има почитатели на мъдростта и шеговития изказ.

Наслука и през следващата седмица.

Вероятно ще се появи и тема " Какво са за вас парите " или " Какво парите могат да купят " , но да го оставим за друг път.

Коментар

• НЕСТОР,
            пак заповядай :P Как беше.. - само да не ти става навик ) Надявам се, си прозрял мъдростта зад тоя изказ ))))

Коментар

• Ми аз съм си мъдрец, Несторов !!! :-) Стига само да прозреш мъдростта зад обичайно шеговитият ми стил на изказване... ;-)
              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Корекцията в портфейла не е така важна, ако инвестирането в акции не е основен доход... И защото по-късно идва прогнозираното основно движение, което удвоява резултата...

Коментар

• Внмавайте да не се набълбукате само. Повечето от вас не знят какво е кроекция.

Коментар

• Първоначално изпратено от НЕСТОР
                    Браво Импе, най-после един мъдър отговор.

Като движеща сила бих добавил и любовта, към жената естествено.

... и аз, и аз! ))

Коментар

• Браво Импе, най-после един мъдър отговор.

Като движеща сила бих добавил и любовта, към жената естествено.

Коментар

• Алчността е убаво нещо, не е извратено да си алчен. Това, както казваше Боб (или богатият му татко) е силна страст, яко да желаеш нещо.
                        Леността тоже е убаво нещо, тя ни кара да рационализираме животът си, до го улесняваме. Ако не бяха тия две качества, банда, още да живеем в пещерите и да ма`аме со каменните брадви. Вярно, со такваз брадва си е зор, ама кво, няма да ни мързи ся... (бихме казвали, бършейки кървавата пот по косматите си морди), вярно е тоже, че со кремъчната брадва малко дървета ще гътнем преди да пукнем, ама кво, да се алчнеем ли? (бихме казали тоже). И имаше да си ма`аме, дорде ни се откинат жилите (както казваше един герой на Данчо Радичков, бог да го прости)....
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Оооо, благодаря за подкрепа госпожице/госпожо eli.bb .
                          Като кавалер особено ценя мнението на всички дами в този форум.
                          В подкрепа на движещата сила на мързела ще цитирам една стара българска поговорка:
                          " Дай на мързеливия работа, че да те научи на акъл. "

Щастливи сънища на всички!

Коментар

• Сигурно от алчност са изобретили и дистанционното Мързел, мързел.. )
                            Аз не съм съгласна с твърдението, че алчността движи света. Или поне не го движи накъдето трябва В Китай сглобяват на ръка от алчност и какво? Постигат върховно качество? От алчност се пестят и материали при строителството примерно. После сградите падат.. Ми движим се, кво?!

Коментар

• Ако изоре повече от алчност и съответно пожъне повече, как ще го изяде бе приятелю. Да не си мислиш, че по онова време е имало търговия като днешната. Най-много коня му да намаже.
                              Това си чиста проба мързел, примери колкото щеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от НЕСТОР
                                Първоначално изпратено от Perla
                                Алчността движи света!
                                По тази логика , мързела също движи света.

Защо си мислите, че човекът е впрегнал кон да му оре а не си е изорал или изкопал сам нивата. Да не би от алчност да го е направил. Просто един щастлив ден е решил, че коне е по-будала от него. Бачка само заради едното сено.
                                Не си прав. Направил го е от алчност за да изоре повече и да има повече. Защо в китай сглобяват на ръка а не с роботи - защото е по евтино = алчност.

Коментар

Working...
                                X