абсолютно се съгласявам с твоето мнение.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Финансовa литература
Collapse
X
-
Странно е как хората си мислят, че с придобиването и прочитането на някои "зле рекламирани" родни и чуждестранни книжки са готови трейдъри, анализатори, инвестиционни банкери, риск-мениджъри и прочие, желани навсякъде и същевременно никъде.
П.С. Хора (студенти) опомнете се! И аз мислех като вас преди да започна трудовия си стаж, че съм донякъде вещ в инвестициите в реални активи, но мита беше скоропостижно развенчан от "experienced people". Съвет - четете колкото се може по-малко родна литература, защото тя е нищо повече от зле преписана чужда-справка В.А.Й -ректор на една иначе елитарна академия.
И друго-щастието не се измерва с благосъстояние, а състояние на духа.
Коментар
-
Второто издание на "ПЪТЕВОДИТЕЛ НА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ ПОКАЗАТЕЛИ " е издадено 2004 г,"Тайните на яп.кендълстици "-2006г.Ако са били върха на мисълта и дали всичко като знание за адекватна реакция на пазарите,то за толкова време търгуващите на БФБ и форекс оттогава да са милионери.Има ,но са твърде малко.Водейки се само от 2 книги ще направиш двойно повече глупости и ще потрошиш маса трудно спечелени пари по един неочаквано за теб глупав начин.Това вкопчване в нещо известно на всички те вкарва в стадото ,колкото и кофти да звучи ,и освен да ти източат сметката ,друго едва ли предстои.Не защото го искаш,а защото ще го позволиш с необмислени действия ,ако вярваш сляпо на заложеното като идеи там.Банките и истински сериозните играчи си имат достатъчно добри екипи,натоварени със задачата играят тяхната игра и да обират дребните рибки,реагиращи на стандартните и общоизвестни ситуации при фигури,трендлинии,индикатори и др. .Единствените печеливши могат да са мъдрите,следвайки пазара и умеейки да се учат от демосметки,равни на реалният им акаунт,който биха си позволили.Опита и преосмислянето на това защо го правиш,докъде искаш да стигнеш ,кога да спреш и ако се обърнат нещата да можеш да си видиш грешката,да предотвратиш да не стане още по-по голяма, стремиш се да не я повтаряш и да продължиш напред е серия от жестоки уроци,на които трябва да присъстваш ,да преживееш истински емоционално ,за да си изградиш инстинкт и множество стратегии,приложими като адекватни за даден момент.Я могло ,я не да се изброят на пръстите на двете ти ръце ,тези които предвидиха кризата ,и реагираха адекватно,при положение ,че вместо тапети са си накичили разни дипломи по стените .Та ние дребни ентусиасти с две книжки под мишница ако стичаш че ще "избием рибата" си е смешно.Един съвет-приемай всичко ,което се случва на пазара,като един урок и ако отсъстваш от лекцията,не си направиш верните изводи, на реалния пазар ще платиш по-висока цена ,отколкото си допускал.Знанието отразено в книгите е отражение на минал опит ,настоящето е сега и трябва да си гъвкав и творчески да прилагаш наученото.Това е половината работа.Останалото е инстинкт да вземаш верните решения на мига,сам,с монитора отсреща.А това се създава с опита ,който никой автор не може да ти даде.Пазарът и утре ще е тука .Не бързай.Алчността и стремежът да спечелиш точно сега,без хич да ти пука,е краткия път към мизерията.Вярвам,твоят път е друг,моят -също.
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от boshkoПървоначално изпратено от xaidutАЗ вечи си купих "Тайните на японските Candlestick формации" на Румен Тодев и на пролет като излезе от издателството смятам да си взема "Пътеводител на икономически показатели". Според мен тези две книги ще ме научат на фундаментален и технически анализ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от xaidutАЗ вечи си купих "Тайните на японските Candlestick формации" на Румен Тодев и на пролет като излезе от издателството смятам да си взема "Пътеводител на икономически показатели". Според мен тези две книги ще ме научат на фундаментален и технически анализ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от xaidutДнеска си взех стипендията за 2 месеца ма стойност 42 лева и се чудя каква финансова книга мога ди си взема. За сега съм се спрял на ИНВЕСТИЦИИ на Орешарски и на една за бизнес поведение http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=34074&cat=111. Като цяло ми се струва, че финансовите книги са доста малко по книжарниците и избора не е много голям.
Коментар
-
Здраейте на всички,
Много съжалявам че ви занимавам, но ще пиша магистърска теза и съм изправн пред следния проблем: темата е "Междубанкови лимити", но никъде не мога да намеря материали. Трябват ми добре описани всичките видове лимити (SSL, SLL, LL, INV L, Trad L, INSU L, MML, FXsL, FXfwL... and so on) и сделките който биха могли да стоят за д тях, а за практическата част ми е нужен някакъв скоринг модел за рейтинговане на банка. Ако можете да ми препоръчате някаква литература по въпроса или да дадете някой съвет ще съм ви безкрайно благодарен.
Мерси. Лек ден.
Коментар
-
Днеска си взех стипендията за 2 месеца ма стойност 42 лева и се чудя каква финансова книга мога ди си взема. За сега съм се спрял на ИНВЕСТИЦИИ на Орешарски и на една за бизнес поведение http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=34074&cat=111. Като цяло ми се струва, че финансовите книги са доста малко по книжарниците и избора не е много голям.
Коментар
-
Re: CFA Level III 2010
Първоначално изпратено от БоримечкатаБошко, дали излезе нещо за трето ниво на ЦФА-то???
Мерси предварително!!!!!!!!!!
Приятно четене
Коментар
Коментар