IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Финансовa литература

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• благодаря много!!довечера след работа ще се възползвам от него!!! Thank U!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от atb
      Хвала ти Бошко!!!ти си нашия просветител Да те питам, имаш ли някоя книга за настройки на солвъра, или някоя програма за изчисляване на портфейл?
      http://www.webcabcomponents.com/office/index.shtml
      Свали си този add-in за Ексел. При мен не работи за съжаление, но на други PC-та си работи прекрасно. Има толкова много неща, че направо не е за вярване. Това включва модула за Portfolio, а има още за Options and Futures, Bonds и Equities, Interest and Real Estate. Дано го подкараш.
      Portfolio Category
      Description
      Apply the Markowitz and Capital Asset Pricing Model to analyze the construction and qualitative nature of a portfolios risk-return characteristics. Including covariance and correlation, expectation and risk, Efficient frontier, Indifference curves, Capital Market Line, systematic and unsystematic risk, characteristic line, alpha and beta coefficients, security market line and risk adjusted performance measures.
      Details
      This suite includes the following features:

* Portfolio analysis

o Markowitz model - Efficient frontier, Indifference curve, Optimal portfolio
      o Capital Market Theory - Equity portfolio, Capital Market Line
      o Characteristic Line - finding the systematic risk
      o Risk adjusted Performance measures - total return, geometric mean return, Sharpes ratio and Treynor's measure

* Calculation of portfolio parameters

o General case - calculation of the variance, risk and return for a portfolio with an arbitrary number of assets
      o Two asset portfolio - calculation of the variance, risk and return of the only two assets
      o Optimal diversification of risk for a portfolio with two assets

* Calculation of a portfolios statistical parameters

o Single asset - Calculate covariance, variance and expected return of an asset from given parameters or probabilities based on historical rates of return
      o Many assets - Calculated the covariance matrix and expected returns for a collection of assets

Коментар

• Хвала ти Бошко!!!ти си нашия просветител Да те питам, имаш ли някоя книга за настройки на солвъра, или някоя програма за изчисляване на портфейл?

Коментар

• Свалил съм малко книжки и статии за Emerging Markets.
          Който се интересува може да ги намери на www.boshko.com в папка
          \Download\eBooks\Finance\Stock market\Emerging markets

П.П.: Нарочно не давам директен линк, защото чичо ви Гугъл само това чака.

Коментар

• ами честно казано няма голямо значение за мен, тъй като ги знам горе-долу ориентировъчно, просто ми трябват за сверка. да прав си, че за всеки сектор са различни, но според мен ако не ми дадеш за някоя банка коефициентите за всеки един сектор ще са приблизителни и няма да има голяма разлика в крайните изводи.

Коментар

искам само нещ друго да попитам, има ли някой коефициенти за ликвидност, обръщаеммост и т.н. смисъл, какви са нормите, на които трябва да отговаря едно дружество. благодаря предварително!
              Вземи си учебник по финансово-стопански анализ. Например на Тимчев, Чуков или Луканов. Всичко е обяснено.

Коментар

искам само нещ друго да попитам, има ли някой коефициенти за ликвидност, обръщаеммост и т.н. смисъл, какви са нормите, на които трябва да отговаря едно дружество. благодаря предварително!
                Zavisi ot sektora i corporate policy.
                In Goze We Trust

Коментар

• искам само нещ друго да попитам, има ли някой коефициенти за ликвидност, обръщаеммост и т.н. смисъл, какви са нормите, на които трябва да отговаря едно дружество. благодаря предварително!

Коментар

• значи попринцип тази седмица цвети нещата варшят не се оплаквам, само малко днес акциите нещо се сринаха, че сега се вайкам какви да купувам и продавам. иначе благодаря за помоща която оказвате ако някои иска диска и аз го имам на компа, намерих си него, но учебника малко се провалиха нещата с него и затова го търся. ако някой изяви желание за диска да каже ще се разберем как да го споделим аиде и успешна седмица на пазара!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от boshko
                      Първоначално изпратено от mysterious
                      Приятели,
                      някой може ли да помогне с тази книга
                      http://import.book.store.bg/product/...-formulas.html
                      има ли я някъде в нета?
                      благодаря ви предварително
                      Приятно четене
                      John Walkenbach - Excel 2003 Formulas.pdf
                      Бошко, а диска можем ли намери?
                      "Силата е нищо без контрол" ... не е Pirrelli

Коментар

искам да попитам навъртащите се във форума дали случайно има учебника "Финансов анализ" на В. Адамов и А. Захариев в цифров формат или да ме насочи към подобен в интернет, който мога да прочета. Айде Цвети пак съм на линия да ти се помоля да помогнеш на колега в затруднение аиде иначе приятни отпуски и почивни дни!!!
                        Ще проверя на компа вкъщи довечера и ще пиша какво точно имам. Мога да пейстна диска от учебника по финансов анализ. Самият учебник не помня дали го има на дисковете на колегите ми дистанционно обучение. Трябва да проверя.

Коментар

искам да попитам навъртащите се във форума дали случайно има учебника "Финансов анализ" на В. Адамов и А. Захариев в цифров формат или да ме насочи към подобен в интернет, който мога да прочета. Айде Цвети пак съм на линия да ти се помоля да помогнеш на колега в затруднение аиде иначе приятни отпуски и почивни дни!!!
                          На В.Адамов имам само “Инвестиции”, но не е в цифров формат. Ако го намериш – прати ми го. Спореше ли ти форекса тази седмица?

Коментар

• искам да попитам навъртащите се във форума дали случайно има учебника "Финансов анализ" на В. Адамов и А. Захариев в цифров формат или да ме насочи към подобен в интернет, който мога да прочета. Айде Цвети пак съм на линия да ти се помоля да помогнеш на колега в затруднение аиде иначе приятни отпуски и почивни дни!!!

Коментар

• Издателство "Класика и стил",тел . 02 719 186, 973 30 39,
                              www.klasikastil.com

Коментар

• Първоначално изпратено от gino
                                Първоначално изпратено от Ku4eto
                                Няколко месеца търся "Истинският Уорън Бъфет"
                                и няма намиране никаде.
                                Изчерпан тираж !!!

П.С. Ако някои може-да помогне !
                                Az tazi ya imam, ako mi dade6 e-mail 6te ti ya pratya.
                                И аз я търся. Дайте линк!

Коментар

Working...
                                X