благодаря много!!довечера след работа ще се възползвам от него!!! Thank U!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Финансовa литература
Collapse
X
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от atbХвала ти Бошко!!!ти си нашия просветител Да те питам, имаш ли някоя книга за настройки на солвъра, или някоя програма за изчисляване на портфейл?
Свали си този add-in за Ексел. При мен не работи за съжаление, но на други PC-та си работи прекрасно. Има толкова много неща, че направо не е за вярване. Това включва модула за Portfolio, а има още за Options and Futures, Bonds и Equities, Interest and Real Estate. Дано го подкараш.
Portfolio Category
Description
Apply the Markowitz and Capital Asset Pricing Model to analyze the construction and qualitative nature of a portfolios risk-return characteristics. Including covariance and correlation, expectation and risk, Efficient frontier, Indifference curves, Capital Market Line, systematic and unsystematic risk, characteristic line, alpha and beta coefficients, security market line and risk adjusted performance measures.
Details
This suite includes the following features:
* Portfolio analysis
o Markowitz model - Efficient frontier, Indifference curve, Optimal portfolio
o Capital Market Theory - Equity portfolio, Capital Market Line
o Characteristic Line - finding the systematic risk
o Risk adjusted Performance measures - total return, geometric mean return, Sharpes ratio and Treynor's measure
* Calculation of portfolio parameters
o General case - calculation of the variance, risk and return for a portfolio with an arbitrary number of assets
o Two asset portfolio - calculation of the variance, risk and return of the only two assets
o Optimal diversification of risk for a portfolio with two assets
* Calculation of a portfolios statistical parameters
o Single asset - Calculate covariance, variance and expected return of an asset from given parameters or probabilities based on historical rates of return
o Many assets - Calculated the covariance matrix and expected returns for a collection of assets
Коментар
-
Свалил съм малко книжки и статии за Emerging Markets.
Който се интересува може да ги намери на www.boshko.com в папка
\Download\eBooks\Finance\Stock market\Emerging markets
П.П.: Нарочно не давам директен линк, защото чичо ви Гугъл само това чака.
Коментар
-
ами честно казано няма голямо значение за мен, тъй като ги знам горе-долу ориентировъчно, просто ми трябват за сверка. да прав си, че за всеки сектор са различни, но според мен ако не ми дадеш за някоя банка коефициентите за всеки един сектор ще са приблизителни и няма да има голяма разлика в крайните изводи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от atbискам само нещ друго да попитам, има ли някой коефициенти за ликвидност, обръщаеммост и т.н. смисъл, какви са нормите, на които трябва да отговаря едно дружество. благодаря предварително!
Коментар
-
значи попринцип тази седмица цвети нещата варшят не се оплаквам, само малко днес акциите нещо се сринаха, че сега се вайкам какви да купувам и продавам. иначе благодаря за помоща която оказвате ако някои иска диска и аз го имам на компа, намерих си него, но учебника малко се провалиха нещата с него и затова го търся. ако някой изяви желание за диска да каже ще се разберем как да го споделим аиде и успешна седмица на пазара!!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от boshkoПървоначално изпратено от mysteriousПриятели,
някой може ли да помогне с тази книга
http://import.book.store.bg/product/...-formulas.html
има ли я някъде в нета?
благодаря ви предварително
John Walkenbach - Excel 2003 Formulas.pdf"Силата е нищо без контрол" ... не е Pirrelli
Коментар
-
Първоначално изпратено от atbискам да попитам навъртащите се във форума дали случайно има учебника "Финансов анализ" на В. Адамов и А. Захариев в цифров формат или да ме насочи към подобен в интернет, който мога да прочета. Айде Цвети пак съм на линия да ти се помоля да помогнеш на колега в затруднение аиде иначе приятни отпуски и почивни дни!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от atbискам да попитам навъртащите се във форума дали случайно има учебника "Финансов анализ" на В. Адамов и А. Захариев в цифров формат или да ме насочи към подобен в интернет, който мога да прочета. Айде Цвети пак съм на линия да ти се помоля да помогнеш на колега в затруднение аиде иначе приятни отпуски и почивни дни!!!
Коментар
-
искам да попитам навъртащите се във форума дали случайно има учебника "Финансов анализ" на В. Адамов и А. Захариев в цифров формат или да ме насочи към подобен в интернет, който мога да прочета. Айде Цвети пак съм на линия да ти се помоля да помогнеш на колега в затруднение аиде иначе приятни отпуски и почивни дни!!!
Коментар
Коментар