Първоначално изпратено от b.stefanov
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Финансовa литература
Collapse
X
-
niki5
Първоначално изпратено от BratchedaПървоначално изпратено от niki5Njakoi da ima Schweser Notes za FRM 2008? ima li njakoi gelanie za 50/50 buy
kraq na drugiq mesec.
za kvi pari govrim obsta suma Smile
otkade ste?
daite njakakav kontakt Smile
mersi predvaritelno
pishi na li4no
Коментар
-
Първоначално изпратено от niki5Njakoi da ima Schweser Notes za FRM 2008? ima li njakoi gelanie za 50/50 buy
Коментар
-
niki5
Njakoi da ima Schweser Notes za FRM 2008? ima li njakoi gelanie za 50/50 buy
Коментар
-
Един интересен дебат с George Soros и Howard Davis (бивш директор на FSA и сега на LSE). Интересни мнения на Сорос, по въпроса за кредитната криза, формулиране на очакванията на пазара, очакванията за депресия и висока инфлация и защо цените на петрола са толкова високи.
http://www.lse.ac.uk/collections/LSE...1t1554z001.htm
Приятно гледане.
Коментар
-
Форматът на изпита не е променен. Имам материали само на хартия, доста съм търсил включително и бошко съм питал но няма. Най -добре си поръчай по нета, сега с тоя нисък долар направо са без пари, ако те интересува мога да ти препоръчам кои учебници да си вземеш, пиши на лично, да не спамиме.
Коментар
-
niki5
Първоначално изпратено от b.stefanovНякой ако се чуди защо в списъка по-долу няма номер 7. да знае че е благодарение на Бошко (един вид thank you Boshko)
Ако някой може да помогне с някоя от долните книги ще съм благодарен? Най-вече Дамодар и Онг ме мъчат, но всичко ще е добре дошло.
И от друга страна ако някой се е захванал с FRM и не е събрал всички материали - да се обажда. Имаме всичко с изключение на тия:
1 Allen, Boudoukh and Saunders. Understanding Market, Credit, and Operational Risk: The Value at Risk Approach. Oxford: Blackwell Publishing, 2004.
2 Stulz. Risk Management & Derivatives. Mason, Ohio: Thomson South-Western, 2003.
3 Christopher Culp. Structured Finance and Insurance: The Art of Managing Capital and Risk. Hoboken: John Wiley & Sons, Inc., 2006.
4 Culp. The Risk Management Process; Business Strategy and Tactics. Hoboken: John Wiley & Sons, Inc, 2001.
5 Dowd. Measuring market risk. New York: John Wiley & Sons, Inc., 2005.
6 Lars Jaeger. Through the Alpha Smoke Screens, A Guide to Hedge Fund Return Sources. New York: Euromoney Institutional Investor, 2005.
8 Paul Wilmott, Paul Wilmott Introduces Quantitative Finance, 2nd Edition ( New York: Wiley & Sons, 2007).
9 Michael Ong, Internal Credit Risk Models: Capital Allocation and Performance Measurement, (London: Risk Books, 1999).
10 Damodar N Gujarati, Essentials of Econometrics, 3 rd Edition ( New York: McGraw-Hill, 2006).
Коментар
-
Първоначално изпратено от boshkoБлагодаря, но не искам нищо от никой.
За мен е досатъчен факта да знам, че голяма част от финансовата общност в България се възползва от литературата на този сайт и че аз макар и непряко допринасям за финансовата култура на част от хората в България (и не само).
Както каза милионера, всичко там е пиратско и аз нямам заслуга за ищо (даже напротив).
Затова теглете докато не ми дръпнат шалтера. :P
Хайде със здраве!
foruma na investotora se gleda i ot mnogo institucii i moje da si navredish poveche otkolkoto o4akvash
inache evala za kuraja i usiliata zaslujavash 4erpene
Коментар
-
Някой ако се чуди защо в списъка по-долу няма номер 7. да знае че е благодарение на Бошко (един вид thank you Boshko)
Ако някой може да помогне с някоя от долните книги ще съм благодарен? Най-вече Дамодар и Онг ме мъчат, но всичко ще е добре дошло.
И от друга страна ако някой се е захванал с FRM и не е събрал всички материали - да се обажда. Имаме всичко с изключение на тия:
1 Allen, Boudoukh and Saunders. Understanding Market, Credit, and Operational Risk: The Value at Risk Approach. Oxford: Blackwell Publishing, 2004.
2 Stulz. Risk Management & Derivatives. *Mason, Ohio: Thomson South-Western, 2003.
3 Christopher Culp. Structured Finance and Insurance: The Art of Managing Capital and Risk. Hoboken: John Wiley & Sons, Inc., 2006.
4 Culp. *The Risk Management Process; Business Strategy and Tactics.* Hoboken: John Wiley & Sons, Inc, 2001.
5 Dowd. Measuring market risk. New York: John Wiley & Sons, Inc., 2005.
6 Lars Jaeger. Through the Alpha Smoke Screens, A Guide to Hedge Fund Return Sources. New York: Euromoney Institutional Investor, 2005.
8 Paul Wilmott, Paul Wilmott Introduces Quantitative Finance, 2nd Edition ( New York: Wiley & Sons, 2007).
9 Michael*Ong,*Internal*Credit*Risk*Models:*Capital*Allocation*and*Performance*Measurement,*(London:*Risk*Books,*1999).
10 Damodar N Gujarati, Essentials of Econometrics, 3 rd Edition ( New York: McGraw-Hill, 2006).
Коментар
-
Благодаря, но не искам нищо от никой.
За мен е досатъчен факта да знам, че голяма част от финансовата общност в България се възползва от литературата на този сайт и че аз макар и непряко допринасям за финансовата култура на част от хората в България (и не само).
Както каза милионера, всичко там е пиратско и аз нямам заслуга за ищо (даже напротив).
Затова теглете докато не ми дръпнат шалтера. :P
Хайде със здраве!
Коментар
Коментар