IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да стана портфолио мениджър?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В Б-я няма как да си направиш фонд, освен ако нямаш стаж в банка, инв. посредник и пр. Има и други изисквания. Можеш да започнеш да работиш като трейдър и да ти дадат някакъв капитал да управляваш. Гледам че Frontpeak набират постоянно. Можеш да започнеш някаква копи стратегия и ако си добър други да те последват и ти ще вземаш част от печалбата. Карол имат някаква такава възможност и други, които знам са Darwinex

Коментар

• Поздравления за впечатляващата възвръщаемост.
      Обаче трябва да ни кажеш колко ти е размера на портофела който управляваш като абсолютно стойност.

Ако портофела ти е само 40-50 хил евро, не може да искаш да управляваш клиентски активи за 400-500 милиона и нагоре...
      Елана или карол едва ли ще се заинтересуват от човек като тебе, защото политиката на фондовете им е максимална сигурност, а не максимален риск.... Но може пък и да имат интерес, кой знае ?

Според мен най-дорбия вариант е сам да учредиш собствен взаимен фонд или собствен активно управляван Итиеф, на който сам да станеш едноличен мениджър. При такава впечатляваща доходност, и ако можеш да докажеш и задържиш резултата, хората сами ще те потърсят...
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Как да стана портфолио мениджър?

Аз съм близо до топ 1% сред финансовите блогъри в света според ТипРанкс, имам над 800 анализа в SA като там съм водил и собствена инвестиционна група преди да стана съавтор на Microcap Review с около 70 плащащи членове, в момента съм с над 7,000 последователи само там, IBKR показва 165.62% доходност за почти три години и 19.47% YTD. Не че инвестирам от само три години, занимавам се с това от 2007г, просто бях излязал от пазара по едно време за да купувам имоти.

https://www.tipranks.com/experts/bloggers/gold-panda
        https://seekingalpha.com/author/gold-panda

Click image for larger version

Name:	New Bitmap image (2).jpg
Views:	2
Size:	15.5 КБ
ID:	4271501

И напоследък започнах да се замислям - възможно ли е да стана портфолио мениджър с този трак рекърд? И ако да, как? Едва ли мога просто да пиша на някой в да кажем Елана или Карол и да им пратя trading statement и линк за SA с надеждата, че ще ме поканят на среща. Някакви съвети, инвестори?
        Attached Files
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
      Working...
      X