В Б-я няма как да си направиш фонд, освен ако нямаш стаж в банка, инв. посредник и пр. Има и други изисквания. Можеш да започнеш да работиш като трейдър и да ти дадат някакъв капитал да управляваш. Гледам че Frontpeak набират постоянно. Можеш да започнеш някаква копи стратегия и ако си добър други да те последват и ти ще вземаш част от печалбата. Карол имат някаква такава възможност и други, които знам са Darwinex
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да стана портфолио мениджър?
Collapse
X
-
Поздравления за впечатляващата възвръщаемост.
Обаче трябва да ни кажеш колко ти е размера на портофела който управляваш като абсолютно стойност.
Ако портофела ти е само 40-50 хил евро, не може да искаш да управляваш клиентски активи за 400-500 милиона и нагоре...
Елана или карол едва ли ще се заинтересуват от човек като тебе, защото политиката на фондовете им е максимална сигурност, а не максимален риск.... Но може пък и да имат интерес, кой знае ?
Според мен най-дорбия вариант е сам да учредиш собствен взаимен фонд или собствен активно управляван Итиеф, на който сам да станеш едноличен мениджър. При такава впечатляваща доходност, и ако можеш да докажеш и задържиш резултата, хората сами ще те потърсят...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Как да стана портфолио мениджър?
Аз съм близо до топ 1% сред финансовите блогъри в света според ТипРанкс, имам над 800 анализа в SA като там съм водил и собствена инвестиционна група преди да стана съавтор на Microcap Review с около 70 плащащи членове, в момента съм с над 7,000 последователи само там, IBKR показва 165.62% доходност за почти три години и 19.47% YTD. Не че инвестирам от само три години, занимавам се с това от 2007г, просто бях излязал от пазара по едно време за да купувам имоти.
https://www.tipranks.com/experts/bloggers/gold-panda
https://seekingalpha.com/author/gold-panda
И напоследък започнах да се замислям - възможно ли е да стана портфолио мениджър с този трак рекърд? И ако да, как? Едва ли мога просто да пиша на някой в да кажем Елана или Карол и да им пратя trading statement и линк за SA с надеждата, че ще ме поканят на среща. Някакви съвети, инвестори?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubbyТагове: Отмаркиране на всички
- 1 like
Коментар