Първоначално изпратено от barbaron

Способността за вземане на решения в условията на недостиг на информация (тя винаги е недостатъчна) е много важно качество, което малцина го умеят. Повечето хора предпочитат друг да взема решенията вместо тях. Говоря за почти всички жени (вродено им е) и за повечето мъже (страх ги е). А вземането на решения е едно от най-важните качества на един лидер. Носенето на отговорност за тези решения - също. И най-важното - вземането на решение трябва незабавно да бъде последвано от действия по неговото прилагане. Това е смелост и активност. Малко хора го могат това. Повечето ги устройва да са пасивни, да не се главоболят с важни решения и да не носят отговорност, ако нещо се обърка.
Колкото до парите - те не са първопричина, а следствие, ако вземаните решения са били правилни. За пример биткойна - преди 5-6 години аз и ти имахме равни шансове. Аз взех решение да копая, а ти да ползваш нает капацитет. Сега на пика на цената аз взех решение да кеширам, предполагам и ти. При равни начални условия аз сложих в джоба си половин милион лева. Ти колко сложи? Колко сложиха другите хора от темата за биткойн?
Цял живот е така - едни успяват, а други не най-вече поради пасивността си и поради страха да вземат важни решения. А шансовите на всеки един през годините са били равни, нали.
Коментар