IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от looser
    За портфейлите се сетих още, че при сегашната нормативна уредба при консервативния портфейл не се плащат данъци. При балансирания и рисковия данъците се удържат при посредника от направената печалба.
    Въобще инвеститорът трябва да е наясно със закона и да е в крак с очертаващите се промени. От 2006 ще има промени. Справка - електронните медии! Добрата инвестиция доста често е в тясна връзка с политическата ситуация в момента или бъдещето.
    Прав си че инвеститорът трябва да е наясно със закона. По-долу е чл. 12 ал. 1 т. 15 от ЗОДФЛ, в сила към момента:

    Чл. 12. (1) Не подлежат на облагане:
    <...>
    15. (нова - ДВ бр. 110 от 2001 г.) доходите от сделки с акции на публични дружества и търгуеми права на акции на публични дружества, извършени на регулирания български пазар на ценни книжа;

    С други думи ако акциите в портфейла са закупени на твое име (доверително управление), не дължиш данъци. От 2006г. наистина може да има промяна.

    Ако пък твоят посредник купува акции на свое име с твоите пари, а на теб продава някакво вторично участие във финансов продукт извън борсата и те набутва с данъци - бегай от него.

    Коментар


    • И сега за разнообразие една сделка направена на Форекс пазара със следните параметри публикувана и в темата за валутна търговия. Сключена е на 22 октомври.

      sell chf/jpy @ 89.90. stop 90.50 @ 89.90. target 88.50.

      Половин час по-късно стопа е преместен на нула. Целта остава същата.
      stop moved @ 89.90. target 88.50.

      Валутната двойка швейцарски франк/японска йена се отличава със сравнително ниска волатилност и това й дава някои преимущества.

      Във Форекс сметки държа около 5% от паричния си ресурс. Там лесно се губят пари и затова напоследък съм по-внимателен. Много важен фактор за успешната Форекс търговия е добрият мениджмънт. Ама много важен Преценявайте с каква част от сметката ще влезете в дадена позиция и как ще се развият действията ви на променящите се условия. Не напразно казах, че успешните трейдъри за мен на Форекс пазара са най-адаптивните. В живота също е така. Една максима на известен Форекс спекулант гласи "Plan your trade. Trade your plan".
      Знаете ли, че в историята на хазартната рулетка най-много пъти последователно един и същ цвят се е падало червено 14 пъти! Това е, което аз добавям в моите позиции на Форекс пазара. Отделно имам и други познания, които някой ден сигурно ще споделя с вас.

      Това е за днес. Успех!
      Keep walking ...

      Коментар


      • За портфейлите се сетих още, че при сегашната нормативна уредба при консервативния портфейл не се плащат данъци. При балансирания и рисковия данъците се удържат при посредника от направената печалба.
        Въобще инвеститорът трябва да е наясно със закона и да е в крак с очертаващите се промени. От 2006 ще има промени. Справка - електронните медии! Добрата инвестиция доста често е в тясна връзка с политическата ситуация в момента или бъдещето.
        Keep walking ...

        Коментар


        • Повечето инвеститори предпочитат да разпределят средствата си на различни места с идея да избегнат част от риска. По същата причина средствата ми са разхвърляни на различни части в различни активи. На този етап около 40% са в консервативен доларов портфейл.
          Консервативният портфейл е темата с която ще се занимаваме днес.
          Консервативен портфейл се състои от 2 думи. Консервативен и портфейл. Консервативен защото риска е минимален и от там и доходността не е кой знае каква. Варира около 9% на годишна база. На някои хора ще им се стори доста защото са свикнали да държат парите си само и единствено в банкови депозити. На тези хора ще кажа, че е крайно време да се поогледат и да видят, че вече има доста по-доходни алтернативи с почти нулев риск. Тези портфейли могат да бъдат в различна валута. Най-вече в левове, долари, евро. Може да го преобразувате в, която си поискате друга валута при заемане на позиции на Форекс пазара!
          Втората дума е портфейл. Това са набор от различни продукти на капиталовия пазар. Понеже е консервативен в него се включват само нискорискови активи, а именно банкови депозити, държавни ценни книжа, облигации и други. Чрез активно управление на изброените посредника успява да постигне горепосочената доходност.
          Моят е доларов защото другите ми активи са в левове и защото смятам, че доларът ще поскъпва. Във всеки един момент обаче мога да обърна държаните от мен дадани активи от лева в долари и обратно пак чрез заемане на съответните позиции на Форекс пазара.
          Ако за добра лихва трябва да подпишете договор за 6 или 12 месеца то парите, които държите в дадения портфейл можете да изтеглите когато поискате без да плащате неустойки!
          След време се надявам да си направя такъв портфейл със собствени средства а не да ги давам при посредник. Засега обаче са при такъв

          Потфейлите могат да бъдат още балансирани и рискови в зависимост към какъв доход и риск се стреми съответният клиент. Почват да влизат акциите като основни единици в тях. Тук обаче посредством електронните платформи си правя портфейлите сам. Така избягвам такса за управление, комисионни и всякакви други разходи. Също така сам определям в кои активи да инвестирам! По принцип в портфейлите някой друг определя къде, какво, на каква цена да купи. Вие само гледате отстрани и се надявате да е взел правилното решение.
          Keep walking ...

          Коментар


          • Zdrast losser!
            pozelawam ti da prodalzish s temata si taka kakto go prawish s forexa
            NE SE PEDAWAI nezawisimo ot krtikata ili prismehulnicite (zagubite, emociite). Ako ne im hareswa da ne chetat.
            Ideiata e blagorodna pak i polezna.
            Podalzawai naped AZ shte te cheta redowno
            Obesham kazah HAU
            Който не напредва всеки ден, всеки ден изостава. — Конфуций

            Коментар


            • Прав е Bobi75 :-)

              Всеки сам си преценя кога, какво и за колко пари да работи и как точно ще си харчи парите. Определено е по-добре човек да отиде в Щатите и да бачка като шофьор, сервитьор или друго и да спести пари, които да инвестира в нещо или да започне собствен бизнес, отколкото да си седи в БГ, да не може да си намери никаква работа, да мрънка че работодателите не го искат или заплащането било ниско и да иска пари за кафе и цигари от мама и тати.

              Харе да не критикуваме looser и да не разводняваме темата.

              Коментар


              • .

                искам само да вметна, че всеки преценява за себе си. и сам най-добре си знае за колко да работи. аз съм работил и за 200 лева на месец и за 6000 лева на месец. всъщност това колко получаваш от някого си на месец няма никакво значение

                Коментар


                • Първоначално изпратено от iuh
                  Ха...ха....каде заплащането е 300 лева. Трябва да е доста малък посредник. То, че в този бранш заплатите са още ниски - ниски са, ама 300 лева. То ако е така по-добре си остани driver, сервитиор или още там какъвто си бил.
                  Значи ще ми се критиката да е предимно градивна но ми е ясно, че ще има такива като теб. В БГ съм работил като консултант и в момента съм съдружник във фирма. Другите работи съм ги работил в САЩ. Като оператор взимах 7$ на час, като шофьор 11,50$ на час, като busser 13$ на час и като сервитьор около 17$ на час. 2 години ходих там да работя. Бачкал съм здраво средно по 65 часа седмично за да мога да имам начален капитал с който да започна. Реших, че мога да си позволя да работя за 450 лв в БГ защото все пак това е нещото, с което искам да се занимавам. Но 300 лв вече са си гавра според мен. Забележи, че не налагам мнение. Просто споделям. Хубаво е човек да си знае цената. Лошото в БГ е, че хората трябва да работят за да се изхранват и работодателите спекулират с това. Както и да е. Надявам се на ползотворна критика за в бъдеще.
                  Успех!
                  Keep walking ...

                  Коментар


                  • Валутната търговия ... ахх, тази валутна търговия
                    Там изгърмях 6 месечни заплати на финансов анализатор на фирмата, в която кандидатствах за работа.
                    Това е най-ликвидният пазар в света! И не е за всеки Харaктеризира се с голяма динамика за използващите маржин (с 10$ търгувате 1000$ при маржин 1:100) търговия и космически обеми. Това е пазара, в който за 30 минути можете да удвоите парите си или да ги загубите поне 1 път на ден. В него оцеляват само най-адаптивните. След 4 изгърмяни сметки продължавам да го спонсорирам с мисълта, че всяко нещо, което не ни убива ни прави по-силни (Ницше). Доста неща научих ... още много и ще науча но няма да се предам докато не го победя. Два съвета на този етап ще Ви дам. Прекарайте поне известно време с демото на избраната платформа за да свикнете с нея и самия пазар и НЕ ВКАРВАЙТЕ ПАРИ, КОИТЕ НЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ПОЗВОЛИТЕ ДА ЗАГУБИТЕ!
                    На Форекс-а пак можете да търгувате от личният си компютър чрез електронна платформа. За разлика от COBOS-а тук те имат разнообразие. Почти всеки брокер предлага негова си. Изберете тази с най-доброто съотношение между надеждност, време на изпълняване на поръчките, разлика между курс купува и продава (спред), предлагани възможности и каквото още се сетите В момента на пазара има един интересен продукт на БенчМарк. Не е зле да му отдадете нужното внимание Тези БенчМарк прилагат доста агресивен подход за набиране на клиенти и от това печелим и ние дребните инвеститори.
                    Толкова за Forex-a. При въпроси се обръщайте към брокерите, други запознати и в краен случай мен. Моля да спазвате тази последователност
                    Keep walking ...

                    Коментар


                    • Браво Looser поздравления от мен, че си си направил труда да опишеш тези неща. В крайна сметка затова има заплати от по 250-300 лв защото има балъци които да работят за тези пари, а като се замислиш наистина има хиляди начини да ги изкараш без да робуваш на някого.

                      Аз никога не съм работил за някого и никога не бих го направил освен ако не става на въпрос за 5 цифрена сума месечна заплата. Но предполагам че до 10на години ще мога и сам да си докарвам такива суми ако все още съм със същия ентусиазъм както сега.

                      Коментар


                      • Ха...ха....каде заплащането е 300 лева. Трябва да е доста малък посредник. То, че в този бранш заплатите са още ниски - ниски са, ама 300 лева. То ако е така по-добре си остани driver, сервитиор или още там какъвто си бил.

                        Коментар


                        • Като за начало всеки инвеститор трябва да избере електронната платформа с която да борави и брокера си.
                          За търговия на БФБ платформата е една. Нарича се COBOS и дава възможност за подаване на поръчки от личният Ви компютър.
                          Важното на този етап е какви комисионни Ви предлагат различните брокери. Масово е 1% на сделка. Предлагат се възможности този процент да падне до 0,5% при изтъргуван обем 100 000 лв на година. Сами може да прецените, че това е леко непосилно за обикновени инвеститори.
                          В момента най-ниските комисионни са на БенчМарк. Те предлагат комисионна за покупка и продажба около 0,74%. Разделена на 2 дава 0,37% при покупка и 0,37% при продажба. За сравнение при друг брокер вместо тези 0,74% ще платите 2%. Първата година Ви поемат таксата за електронния сертификат от 72 лв към БФБ. Договора се сключва за период от 1 година. После можете да се откажете.
                          В заключение това са най-добрите условия за момента предлагани от БГ брокер за първата година.
                          Толкова за електронната платформа COBOS. Ако имате въпроси обърнете се към БенчМарк, друг брокер или мен (в краен случай) Не ми се ще да се впускам в детайли защото както и Вие сигурно знаете времето е пари
                          На БФБ можете да търгувате акции и облигации. И двете са основни единици в капиталовия пазар.
                          Keep walking ...

                          Коментар


                          • Академия за инвестиции на looser

                            Здравейте,
                            В тази тема ще описвам търговията си на капиталовите пазари. Смятам да споделя част от познанията си с вас.
                            Кой съм аз?
                            Младеж на 25 години, който от 2 години се занимава сравнително активно с инвестиции. Нямам икономическо образование. Боравя сравнително добре с математиката. До момента на ФОРЕКС пазара съм изгърмял 4 сметки. На БФБ се справям добре. Инвестирам лични средства спечелени с труд. Работил съм доста различни неща. Консултант в книжарница, оператор в увеселителен парк, шофьор на камион за разносна търговия, busser, сервитьор, съдружник във фирма.
                            От всички неща, с които съм се занимавал досега инвестициите са ми най-интересни. Смятам да хвърля още много усилия в тази насока. Ще ми се да започна работа в някоя престижна фирма но без икономическото образование и връзките не е хич лесно. Отделно на едно интервю за анализатор като ме попитаха какво заплащане искам отговорих минимум 450 лв. После разбрах, че там заплащането варира около 300 лв. В крайна сметка ако наистина съм добър мога да изкарам тези пари ползвайки електронните платформи за търговия. Това и правя в момента. Ясно ми е, че ако тук се справям добре това може да е моята визитна картичка.

                            Благодаря за вмиманието
                            Keep walking ...
                          Working...
                          X