IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Академия за инвестиции на looser

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Варчев пуснаха петрол в новата си платформа. Усповията са добри и за малки позиции.

    Коментар


    • Молко встрани от темата но можете ли да ми кажете свестен посредник при търговия с петрол ,
      благодаря !

      Коментар


      • .

        По колко часа на ден харчих за инвестиране и по колко часа работиш другата си работа, ако има такава ?

        Коментар


        • Благодаря за пожеланията Да ти се връща

          Имам цели разбира се. Първа цел - достигането на супер ликвидни активи равняващи се на шестцифрена сума в долари. Говорим за акции, валута и консервативни портфейли. Надявам се да успея за 6 години но знае ли човек

          За парите, с които разполагам за лично ползване гледам на този етап да не харча повече отколкото изкарвам. Ако изкарвам повече мога и да харча повече. Това ме стимулира допълнително. Споменах, че съм съдружник във фирма и от там идват основните ми доходи. Успявам да заделям по нещо и за инвестиции. Това, че имам доходи идващи не от капиталовите пазари е изключително важно за мен. Аз съм човек, който се стреми да е независим и не ми се ще да разчитам само и изключително на капиталовите пазари. Смятам, че осланяйки се не само на Форекс-а и Фондовата борса имам по-голям шанс да успявам точно там защото каквото и да става знам, че съм си подсигурил гърба. Ще ми се обаче един ден да изкарвам прехраната си само от инвестираните си активи. Преди да достигна желаната шестцифрена сума това ми се вижда нереално. Не само нереално ами и прекалено отговорно. Отговорно от гледна точка на Форекс-а защото там динамиката е прекалено голяма и човек винаги трябва да е нащрек. Бидейки такъв се изхабявам малко по малко. Също така съм човек, който цени много свободното си време и ми се ще да не го прекарвам пред компютъра в анализи, поставяне на лимитирани, дневни, стоп поръчки и наблюдение. Все още не съм оптимизирал всичко Надявам се с времето да успея.

          Надявам се да съм отговорил на въпросите ти. Сега ти пожелавам лека нощ, че умирам за сън Бъди здрав!
          Keep walking ...

          Коментар


          • Лузър много е интересно това което правиш! И особено идеята да го описваш тук. Желая ти много успехи занапред.

            Имам към теб съвсем страничен въпрос. Оставяме спортната страст настрана, но имаш ли някакви поставени лични цели за сумите, които искаш да постигаш и да разполагаш с тях? Питам не за доходност, а за колко примерно целиш да ти остават да разполагаш на месец, средно. И така примерно за дълъг период -до 2-3 години напред...

            Интересно ми е, защото един ден се печели друг се губи, на седмична база също, но интересно дали от тези операции може да се живее самостоятелно, без да се работи друга работа, и ако може - с какъв стандарт?

            Коментар


            • Добра седмица Късмета засега е с мен. Форекс сметка +30%. На фондовата борса акциите на закупените от мен компании се държат прилично. Консервативния портфейл също.

              В долар/йена продадох всичко. Сигурно и шубето нещо ме хвана но знам, че взимам това решение основано преди всичко на разумни факти. На дневна графика сме свидетели как изградения 4 часов канал се допира до дневния и е време да коригира това движение. Както казва един колега "Всичко, което расте все някога трябва да падне". Смятам, че това с голяма вероятност ще бъде идната седмица. Все пак не изключвам и обратното и при всички случаи започвам изграждането на нова дълга позиция.
              В долар/канадец дългата позиция е от прилични нива и смятам, че имаме още потенциал за север. Пуснал съм лимитирана поръчка за продава на 50% от позицията на 1.1970. Ще я допълвам при изгодни възможности. Имам поръчка купува на 1.1850.
              В долар/евро също затворих позицията. Неясна ми се вижда картината в момента но при добри нива почвам да градя нова къса позиция.

              Търгуването на новите акции на ЕЛАРГ и АТЕРА ще почне от края на декември и ако до тогава не сме на по-ниски нива от сегашните значи ще трябва да пренастроя модела си

              Ами това е от мен.
              Приятна почивка и бъдете здрави [/img]
              Keep walking ...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от looser
                Първоначално изпратено от looser
                нов опит buy usd/cad @ 1.1828. stop 1.1815. target 1.1930
                move stop @ 1.1850. target 1.1960
                Целта е ударена. Регистрирана печалба от 132 пипа Тази седмица също се очертава да е добра.

                Успех!
                Keep walking ...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от looser
                  нов опит buy usd/cad @ 1.1828. stop 1.1815. target 1.1930
                  move stop @ 1.1850. target 1.1960
                  Keep walking ...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от niko
                    looser, идеята "на по бира" е добра, според мен.
                    Дай да я реализираме
                    Ти си първия, който проявява интерес Лошо няма и двамата само ама дай да изчакаме поне още един. Съединението прави силата. Ще ми се да направим един солиден колектив, който да може да представлява интересите ни. Виж, че навсякъде тенденцията е към обединения...и няма друг начин как да е. Спомни си Кубрат с копията какво е направил. Така, че дай да поизчакаме още малко.

                    Успех!
                    Keep walking ...

                    Коментар


                    • Keep walking ...

                      Коментар


                      • looser, идеята "на по бира" е добра, според мен.
                        Дай да я реализираме

                        Коментар


                        • нов опит buy usd/cad @ 1.1828. stop 1.1815. target 1.1930
                          Keep walking ...

                          Коментар


                          • забелязъл съм,че печеля повече и без много нерви,когато не се вживяваммного в пазара
                            само преглеждам информациите и не мисля да хмащам последните проценти от дадена позиция
                            на борсата съм от 1997 г. и като направя равносметка съм спечелил около 15% от всичко това,което съм с мислил да направя,т.е. нереализираните печалби са ми много големи
                            но и тъкмо това ме е предпазило и от значителни загуби,което компенсира нещата

                            Коментар


                            • Пишейки по една друга тема се сетих да препоръчам и тук книгата "Инвестиции" на Боди, Кейн и Маркъс май бяха. Оценявам книгата много високо.
                              Така и така съм тръгнал ще препоръчам и филма "Револвер" на Гай Ричи. Не знам как е с вас но аз лично съм се чувствал в ролята на главния герой чудейки се какво да правя в даден момент с дадена позиция. Играейки на пазарите а и не само там човек ще усети силата на някои от основните човешки слабости а именно алчността и страха. Те в повечето случаи предизвикват в теб моментни пристъпи на паника. И човек подавайки им се греши. При мен специално съм забелязал, че се проявяват с голяма сила когато не съм сигурен в нещо и действам импулсивно. Също като се задържа много дълго пред компютъра. Още съм в процес на изучаване Факт е, че по принцип човек е склонен да затваря печелившите си позиции и да държи губещите. Проста математика е, че ако не се отървете от този предразсъдък сте малко или много обречени. Тези неща въобще не са за подценяване! Филма успява да го представи много добре според мен.
                              Старайте се да бъдете преди всичко реалисти. Аз лично не гледам сериозно на големите оптимисти и песимисти.
                              Също така за да победим пазара трябва да знаем колкото се може повече за него. Това може да стане с четене, анализиране, наблюдаване и постоянство. С каквото и да се захванете едва ли ще се получи от първия път. Но човек има уникалната възможност да се учи и да става по-добър. Търгуването на пазарите не прави изключение.

                              Ами толкова за днес
                              Лека нощ
                              Keep walking ...

                              Коментар


                              • Благодарим ти looser :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X