IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търговия с деривативи като непрофесионален търговец от ЕС

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Професионален ИЛИ успешно попълнен въпросник е драмата обикновено. Пиши си на посредника за повече разяснения.

    Коментар


    • Регваш се тук https://tastyworks.com/ и теглиш една майна на еврогейските педали. Законно е. Малко проблем е ако решиш да си декларираш данъците понеже трябва да ги смяташ сам и да обръщаш всички сделки от долари в левове по курса на БНБ в деня на покупка и продажба на сделката но това важи за всички брокери извън Бг в момента. Бг брокерите директно рапортуват на НАП и ти само си плащаш данъка без да смяташ което е екстра.
      http://www.proflashgame.com

      Коментар


      • Търговия с деривативи като непрофесионален търговец от ЕС

        Здравейте,

        Аз съм начинаещ инвеститор (въпреки че имам сметка от няколко години) и наскоро установих, че не мога да продавам путове на акции от американските борси освен ако не съм професионален клиент пред ИП-то. Проверявайки изискванията за професионален клиент виждам че изискванията са:
        1) поне 10 сделки на тримесечие в последните 4 тримесечия със значителни за инструмента суми (от 10к евро нагоре)
        2) сметка с текущ баланс 500к евро
        3) 1 година работа на професионална длъжност във финансовия сектор с изискване за познания по финансови инструменти и пазари

        Виждам, че тези изисквания са определени от европейска комисия за защита на инвеститорите, но не успях да намеря точно какво е позволено на непрофесионален търговец. Та, реших да дойда в investor.bg да попитам как е ограничена търговията с деривативи.за непрофесионалните търговци? Откровено казано, предотвратяване продажбата на 1 пут за който имам налични парите в сметката ми се струва нелепо и покрай това се чудя дали сменяйки ИП ще разреши проблема или има други начини за (законното му) разрешаване, защото съм далеч от покриването на кое да е от трите изисквания.
      Working...
      X