IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

NOVAKA пита и се надява на отговор, ЗАЩО НЕЕЕ :)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ...

Точно така, CLS.

Mежду другото, ето добра статия относно препоръките:

http://www.karieri.bg/show/?storyid=243&m=1&sm=27

Коментар

• за нашите феи...

И в Америка няма практика да се изисква снимка. Такава, както и възрастта на кандидата, не фигурират в неговото CV. Всичко, включително и въпроси от лично естество, се възприемат за дискриминационна практика и са недопустими, а водят и опасността от сериозни съдебни искове срещу интервюиращия. Така че никоя сериозна компания не си позволява този лукс.

Коментар

• за нашите феи...

...а ако организаторът е от арабския свят,или някой туземец /където са започнали да ни избират след представяне на CV/, нашите красавици ще му изглеждат по-грозни от Баба Яга!

Коментар

• snimki

QUANTUM ако си търсиш работа като фотомодел

Коментар

• snimki

Реститут, ами ако съм грозен циганин значи никога няма да ме вземат на работа. Е какво ще правя тогава и аз искам братче да ям.

Коментар

• snimki

Реститут, нямам поглед върху континентална Европа и не бих се учудил, ако там искат неща като снимки и дати на раждане, но в Америка и Великобритания никога не съм виждал такова нещо. Не съм виждал нито едно CV, което да съдържа снимка, както и не съм виждал нито една обява за работа, където да се изисква снимка. Естествено, наблюденията ми се простират само до финансовия сектор, но според мене е така и в други области. Континентална Европа е със сигурност по-толерантна към дискриминацията, макар че ми се струва странно това, което казваш. Съвсем наскоро кандидатствах за лятна работа в EZB във Франкфурт и не съм пращал никакви снимки, а и никой не ми ги е искал. Дори и интервютата бяха по телефона, така че изобщо не са ме виждали как изглеждам.

Според мен снимката е вредна практика. Така и така ще видиш кандидата, когато го интервюираш, а шансът за добро представяне на интервю трябва да е равен за всички с необходимите квалификации, независимо от това как изглеждат. Ако нещо не ти харесва характерът на някого, това можеш да го установиш на интервюто вече, а не да съдиш предварително по снимката.

Коментар

• снимката

Аз не бях разсъждавал по темата за мястото на снимката при избора на кандидат за работа, но очевидно има значение.
                Мисля , че работодателят голям психолог би трябвало да бъде, за прецени качествата на кандидата само по снимката, но дори и тогава може да направи груба грешка.
                Не, че ще остане без човек: вакуумът ще бъде запълнен, защото предлагането на квалифицирана работна ръка значително превишава търсенето на такава.

Коментар

• пантери и лъвици...

Al, snimkata e sumvsem normalna i v Evropa i v Amerika. Az kato polucha dokumenti na kandidati za rabota gledam putvo snimkata, posle cheta i teksta. Snimkata kazva mnogo za kandidata i az ja namiram za nerazdelna chast ot dokumentite mu za kandidatstvane. Estestveno, che ne vzemam reshenie vuz osnova na snimkata, no tja mi pomaga dosta, sve pak iskam da razbera s kogo si imam rabota, dali choveka e poghodjast ili ne. Tova e.

Коментар

• пантери и лъвици...

Аха разбирам

Коментар

• пантери и лъвици...

...напомня ми за една разкошна пантера...;-)

Коментар

• Препоръка

А ти имаш ли нещо общо с Ал Бънди или просто името ти хареса? )))

Коментар

• Google...Search...

Ей тези хора, които търсят по това време / и намират !/, аз бих казал, че са " ЦВЕТЪТ НА НАЦИЯТА"!
                          Със сигурност, рано или късно, ще прогресирате в живота, но по добре- РАНО - пожелавам Ви го.
                          Не мога да си обясня защо не се ровите по-дълбоко в информацията, толкова търсачки има вече.

УСПЕХИ! ;-)))

Коментар

• Препоръка

Ал ами просто името ми харесва

Коментар

• Препоръка

http://www.jobtiger.bg//stat_pages/references.asp

Коментар

• ...всички се раздаваме: БЪЛГАРИ...

Абе, СОФИКС, все ще те питам, ти имаш ли нещо общо с прословутия индекс на БФБ , или просто ти харесва името : да не би някакви асоциации да извиква у теб?
                                Обикновено човешко любопитство, не го приемай като подигравка...;-)))

Коментар

Working...
                                X