Първоначално изпратено от Boyko911
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Margin акаунт
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Boyko911 Разгледай мнение
Interactive Brokers ми е брокера. Знаеш ли при тях каква сума трябва за шорт ? Също така при виртуалния ми акаунт на ТС 2000 когато съм шортвам ми показва, че съм шортнал ( примерно 20 000), но на Account available ми показва, че имам имам 40000 хиляди( като кажем, че акаунта ми има 20 000 в него)? Това е поради причината, че вземам акции назаем за 20000 ли е ? Качил съм пример и съм оградил горе в вляво. Надявам се така ще ви е по-ясно какво питам?
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение
Кажи кой е брокера и тогава ще може да ти се отговори. Ако някой от тия като адмирал маркет, трейдър. Бг и т.н там винаги ползваш маржин, при Адмирала е поне 20%. Ако става въпрос за реалните брокери - просто си ги питай, но за шорт и маржин там се искат доста пари в акаунта, а ако не си наясно с условията за маржина по-добре задръжки късите, че там парите отичат много бързо при грешка.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от Boyko911 Разгледай мнениеТоест, да кажем ако имам 10000 лв в акаунта и си купувам и продавам акции за тези пари, няма да ползвам пари от брокера ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Boyko911 Разгледай мнениеТоест, да кажем ако имам 10000 лв в акаунта и си купувам и продавам акции за тези пари, няма да ползвам пари от брокера ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениепредполагам като имаш пари в марджин акаунта, той ще работи като кеш акаунт
Коментар
-
Margin акаунт
Здравейте,
Трябва ли при всеки трейд да използвам пари от брокера ако имам марджин акаунт когато купувам?
Питам защото, за да съм "short" ,доколкото знам ми трябва марджин акаунт. От друга страна не искам когато купувам акции да вземам на заем от брокера... Надявам се, че разбирате въпроса...
ПоздравиТагове: Отмаркиране на всички
Коментар