Първоначално изпратено от Boyko911
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съдействие за Interactive Brokers
Collapse
X
-
Програмно API ти дава много по-голяма гъвкавост от каквато и да било система за сканиране, но всичко е въпрос на избор и естествено на технически познания. Аз съм програмист, за мен не е проблем да програмирам, затова TWS за мен е най-добрата сред най-добрите платформи по отношение на автоматизация на действията, било то за събиране/анализиране на данни, било то за реална търговия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение
Аз лично не разбирам нищо но IB имат доста видео уроци и семинари едва ли няма да намериш там нужната информация
Еми ако нямат такава възможност, ме губят като клиент. Става въпрос за определено сканиране на пазара с тези условия, които съм задал. Така, че трябва да намеря начин да ги въведя тези условия. TD ameritrade и ТС 2000 ги имат като опция, даже и за 2те платформи имам видео как да ги въведа. Надявам се, че имат възможност, както каза Иван Давидов, най-вероятно ще стане с програмиране. Но и там ще трябва асистиране.
Благодаря ви за мненията
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иван Давидов Разгледай мнениеПризнавам ,че това е нещо ново за мен, ако въобще има такава възможност в TWS.
IB поддържат API-та (Application Programmin Interface) на няколко програмни езика, така че ако разбираш поне малко от програмиране, можеш да си извлечеш данните, които те интересуват и да си направиш каквито сметки искаш, и съответно да автоматизираш каквито дейстивя искаш. Нещо като expert advisor (EA) при MetaTrader платформите.
Коментар
-
Признавам ,че това е нещо ново за мен, ако въобще има такава възможност в TWS.
IB поддържат API-та (Application Programmin Interface) на няколко програмни езика, така че ако разбираш поне малко от програмиране, можеш да си извлечеш данните, които те интересуват и да си направиш каквито сметки искаш, и съответно да автоматизираш каквито дейстивя искаш. Нещо като expert advisor (EA) при MetaTrader платформите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Boyko911 Разгледай мнениеХора,
знае ли, някой как се добават ръчно условия( определения ) за сканиране на TWS? Изключително ми е важно... Надявам се да разберете какво ви питам!!!
Пример:
(XAVGC12-XAVGC26)>(XAVG(XAVGC12,9)-XAVG(XAVGC26,9)) - 12,26 MACD> 9 period signal line
AVGV60>100000 - average daily volume for the last 60 days > 100000
H<H1AND - high on the current bar < high 1 bar ago
H1>H2AND - high 1 bar ago > high 2 bars ago
XAVGC6>XAVGC18AND - средната стойност на 6 exp mov avg > ср. ст. на 18 exp mov avg
XAVGC6.1>XAVGC18.1AND -
XAVGC6.2<XAVGC18.2
Поздрави
Коментар
-
Съдействие за Interactive Brokers
Хора,
знае ли, някой как се добават ръчно условия( определения ) за сканиране на TWS? Изключително ми е важно... Надявам се да разберете какво ви питам!!!
Пример:
(XAVGC12-XAVGC26)>(XAVG(XAVGC12,9)-XAVG(XAVGC26,9)) - 12,26 MACD> 9 period signal line
AVGV60>100000 - average daily volume for the last 60 days > 100000
H<H1AND - high on the current bar < high 1 bar ago
H1>H2AND - high 1 bar ago > high 2 bars ago
XAVGC6>XAVGC18AND - средната стойност на 6 exp mov avg > ср. ст. на 18 exp mov avg
XAVGC6.1>XAVGC18.1AND -
XAVGC6.2<XAVGC18.2
ПоздравиТагове: Отмаркиране на всички
Коментар